SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
KPNCTNJAH

#526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

RoTTeN TM87 wrote:Povodom nereda do kojih je došlo u sarajevskom naselju Ciglane, navijači FK Željezničar, pripadnici najbrojnije navijačke grupe u BiH - “The Maniacs 1987”, ovim obavještenjem negiraju svoje učešcće u pomenutim neredima.
Naši navijači su današnji dan posvetili i proveli u mislima sa svojim navijačima koji su dali živote u odbrani našeg grada i naše jedine domovine BiH. U vrijeme pomenutog incidenta, svi navijači FK Željezničar, su se nalazili na zapadnoj tribini stadiona Grbavica gdje je trajalo otkrivanje spomen-ploče.
Sa gnušanjem odbacujemo sve medijske izvještaje, koji su dali akcenat na učešće naših navijača.
Posebno objašnjenje ćemo tražiti od MUP-a Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici obavjestili medije da su navijači Željezničara izazvali ove incidente.

Molimo Vas da u ime dosadašnje saradnje, objavite ovo obavjestenje.

S poštovanjem,
The Maniacs 1987
Prvo pise da su najbrojniji u BiH, a onda pise da su SVI bili na zapadnoj tribini ... :roll:
Edin H.

#527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Edin H. »

Obratite paznju na povike iz kombija na pocetku snimka

rtsp://195.222.58.181:7070/ftv/dnevnik0928_1.rm
drmadzija

#528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drmadzija »

*edit: deleted
Baltazar_khan

#529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

Edin H. wrote:Obratite paznju na povike iz kombija na pocetku snimka

Ne znam kako tebi moze, meni nece nesto da se otvori ovaj link :shock:
zalizani

#530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zalizani »

Baltazar_khan wrote:
Edin H. wrote:Obratite paznju na povike iz kombija na pocetku snimka

Ne znam kako tebi moze, meni nece nesto da se otvori ovaj link :shock:
:lol: :lol: kralju treba ti Real Player.a ustvari nemas sta vidjet samo neko nerazumljivo krestanje,u kome se spominju markale,iz bijelog "kombija" koji se raspada.Osoba je sigurno sa lokacije gdje koze pasu pod ručnom :mrgreen:
scooter21ba

#531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

fixer wrote:
scooter21ba wrote:eto vidis fixer i ti sam govoris cast izuzecima
bas me zanima zasto si to rekao
zato ti kazem ako si napadnut branit ces se (bilo suprostavljanjem bilo bjezanjem) to je u ljudskoj prirodi nije to niko izmislio
rekao sam cast izuzecima jer uvijek ima iskrenih navijaca,kojima do tuce nije stalo, a takve cijenim :)
ali koji bi se branili kad ih neko napadne ;)
radijator

#532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by radijator »

RoTTeN TM87 wrote:Povodom nereda do kojih je došlo u sarajevskom naselju Ciglane, navijači FK Željezničar, pripadnici najbrojnije navijačke grupe u BiH - “The Maniacs 1987”, ovim obavještenjem negiraju svoje učešcće u pomenutim neredima.
Naši navijači su današnji dan posvetili i proveli u mislima sa svojim navijačima koji su dali živote u odbrani našeg grada i naše jedine domovine BiH. U vrijeme pomenutog incidenta, svi navijači FK Željezničar, su se nalazili na zapadnoj tribini stadiona Grbavica gdje je trajalo otkrivanje spomen-ploče.
Sa gnušanjem odbacujemo sve medijske izvještaje, koji su dali akcenat na učešće naših navijača.
Posebno objašnjenje ćemo tražiti od MUP-a Kantona Sarajevo, čiji su pripadnici obavjestili medije da su navijači Željezničara izazvali ove incidente.

S poštovanjem,
The Maniacs 1987
:lol: :lol: :lol: joj uvijek me nasmiju s ovim "najbrojnije" :lol: :lol: :lol:
fixer

#533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:
fixer wrote:
scooter21ba wrote:eto vidis fixer i ti sam govoris cast izuzecima
bas me zanima zasto si to rekao
zato ti kazem ako si napadnut branit ces se (bilo suprostavljanjem bilo bjezanjem) to je u ljudskoj prirodi nije to niko izmislio
rekao sam cast izuzecima jer uvijek ima iskrenih navijaca,kojima do tuce nije stalo, a takve cijenim :)
ali koji bi se branili kad ih neko napadne ;)
izgleda ovdje svi bili napadnuti,niko nije prvi izazvao ovo... :roll:
scooter21ba

#534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

jeboga ti neopravdavam ove sto su napali nego ti govorim tuca sta je tu cudno?
bila tuca i cao zavrsilo bice ih opet i to je to
fixer

#535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:jeboga ti neopravdavam ove sto su napali nego ti govorim tuca sta je tu cudno?
ma boli mene jedna kruta, velika stvar sto se debili poubijase, ali da nema materijalne stete i kolateralnih zrtava. neka idu na livadu i preoru je svojim kostima, boli me...
danas smo se navikli da kazemo - bila tuca, nema mrtvih, ima stete, ma normala, tako to ide.
sutra cemo biti naviknuti da kazemo - bila tuca, ima mrtvih, ogromna steta,ma normala , tako to ide.
objasni svom sinu sutra kad te bude molio da idete ne tekmu da ciko pored njega nosi noz da bi malo bocnuo onog ciku s "druge strane". kazem, ovo je normala u nazadnoj civilizaciji, gdje jos vladaju pravila primata.
South Blue Mama

#536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by South Blue Mama »

[quote="radijator :lol: :lol: :lol: joj uvijek me nasmiju s ovim "najbrojnije" :lol: :lol: :lol:[/quote]

@radijator
vakat ti je promjeniti "antifriz", nakon toga podsjeti se Newcastle-a i placi :sad: jer u tri utakmice nemozete skupiti toliko navijaca. :D
shuriken

#537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shuriken »

amrica wrote:meni tu nije par stvari jasno, u zadnje vrijeme je u Zelji stanje kao u NS BiH, navijaci protiv uprave, nisu ni htjeli iici na ovu utakmicu, a sad odjednom, halo, manijaci na ciglanama gadjaju robijase, a valjda, bio dogovor pomen poginulim navijacima sat prije toga, i nije usput.... nidje veze nista danas.

Ili su nas to opet usrecili maloljetni delinkventi? Ili peta kolona radi? :D

Ili, ne daj Boze, anamo oni?
cijeli sat prije tucnjave su se okupljali u djecijem parku pored groblja
nisu imali navijacka obiljezja
bili su maloljetnici i mladji punoljentici
prosjecnog izgleda

tako da pada u vodu teorija da su zenicani izazvali
slucajan

#538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by slucajan »

S poštovanjem,
The Maniacs 1987
...najbrojniji... :(
radijator

#539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by radijator »

South Blue Mama wrote: @radijator
vakat ti je promjeniti "antifriz", nakon toga podsjeti se Newcastle-a i placi :sad: jer u tri utakmice nemozete skupiti toliko navijaca. :D
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 23&t=39684
scooter21ba

#540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

fixer wrote:
scooter21ba wrote:jeboga ti neopravdavam ove sto su napali nego ti govorim tuca sta je tu cudno?
ma boli mene jedna kruta, velika stvar sto se debili poubijase, ali da nema materijalne stete i kolateralnih zrtava. neka idu na livadu i preoru je svojim kostima, boli me...
danas smo se navikli da kazemo - bila tuca, nema mrtvih, ima stete, ma normala, tako to ide.
sutra cemo biti naviknuti da kazemo - bila tuca, ima mrtvih, ogromna steta,ma normala , tako to ide.
objasni svom sinu sutra kad te bude molio da idete ne tekmu da ciko pored njega nosi noz da bi malo bocnuo onog ciku s "druge strane". kazem, ovo je normala u nazadnoj civilizaciji, gdje jos vladaju pravila primata.
cudimo se tuci i materijalnoj steti
a ne cudimo se ubio zenu muskarca dobio 3 godine
diler uhapsen sa 40kg heroina osudjen na 18 mjeseci
sudjene usanovicu a on jos uvijek obavlja posao u savezu
itd itd
a frka ako se potuku navijaci ili sta ja znam
dlfo

#541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dlfo »

"avijači NK Čelik tvrde kako su ih u nedjelju poslijepodne u sarajevskom naselju Ciglane „napale „Horde zla“, navijači Sarajeva, a potom "da su i njihove pojedine pripadnike tukli i policijci, te psihički ih maltretirali“.

Ovo, između ostalog, piše na oficielnoj stranici NK Čelik (http://www.nkcelik.co.ba), a potpisnik teksta je redakcija.

O masovnoj tuči koja se desila prije utakmice osmog kola Premijer lige BiH koju je njihov klub odigrao na Grbavici sa Željezničarom, na http://www.nkcelik.co.ba, između ostalog, navode i detalje prema kojima je izrežiran i spreman napad na njih.

Piše kako je policija MUP-a Kantona Sarajevo zaustavila njihov navijački konvoj u kojem je bilo 10 kombija, te 15 automobila kod naplatnih kućica na autoputu na Vogošćanskoj petlji. Potom su ih preusmjerili da na „Grbavicu“ idu daljim putem, preko Vogošće, iako se tim putem „Robijaši“ nikada nisu dolazili na „Grbavicu“. Po ulasku u bh. prijestolnicu tvrde da ih je kod nadvožnjaka napala grupa „Hordi zla“, navijača Sarajeva, nakon čega je nastavala opšta tuča u kojoj su korišteni stolovi, stolice, pirotehnička sredstva, šipke, kamenje i svitvrdi predmeti...

Na http://www.nkcelik.co.ba kažu i kako su „specijalci“ na mjesto nemilih dešavanja stigli tek nakon 10-ak minuta, te da su uz primjenu sile zaustavili sukob. Iz Zenice govore i kako su „specijalci“ potom tukli i psihički maltretirali pojedine navijače Čelika, iako mnogi od njih nisu ni učestvovali u tuči. Nakon što su se strasti u potpunosti stišale, kažu, kako su navijači Čelika čak četiri sata držani na parkinu Olimpijske dvorane „Zetra“, te uz jake policijske snage napustili glavni grad naše zemlje. "

sportsport.ba

Uzdravlje.
scooter21ba

#542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

evo jutros sa socijalnog
Image
Oi

#543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Oi »

mala napomena: http://www.nkcelik.co.ba nije oficijenla stranica NK CELIK!
fixer

#544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:
fixer wrote:
cudimo se tuci i materijalnoj steti
a ne cudimo se ubio zenu muskarca dobio 3 godine
diler uhapsen sa 40kg heroina osudjen na 18 mjeseci
sudjene usanovicu a on jos uvijek obavlja posao u savezu
itd itd
a frka ako se potuku navijaci ili sta ja znam
ko se ne cudi?
haj fino pronadji gdje sam ja to rekao da je tuca navijaca najgore moguce djelo!
svemu tome sto si nabrojao ja se cudim i osudjujem. neke stvari vise,neke manje.
scooter21ba

#545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

ne govorim licno ti
nemam nista protiv tebe i ne napadam tebe
govorim ti odmah frka kao da je poceo rat ako se pobiju dvije navijacke skupine
a ovamo sto unistavaju ljudske zivote nikom nista
da srede to ni navijackih tuca ne bi bilo toliko i u ovakvim mjerama
jer onda bi ljudi nesto radili a ne bi bili besposleni
fixer

#546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

scooter21ba wrote:ne govorim licno ti
nemam nista protiv tebe i ne napadam tebe
govorim ti odmah frka kao da je poceo rat ako se pobiju dvije navijacke skupine
a ovamo sto unistavaju ljudske zivote nikom nista
da srede to ni navijackih tuca ne bi bilo toliko i u ovakvim mjerama
jer onda bi ljudi nesto radili a ne bi bili besposleni
e sad se igramo igre "sta je starije - kokos ili jaje?" :roll:
scooter21ba

#547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by scooter21ba »

da ti odmah odgovorim jaje
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

scooter21ba wrote:da ti odmah odgovorim jaje
čije :mrgreen:
dushmanka_sa

#549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dushmanka_sa »

Chmoljo wrote:
scooter21ba wrote:da ti odmah odgovorim jaje
čije :mrgreen:
Pjetlovo? :mrgreen: :run:
alica.k

#550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alica.k »

evo na obn info javljaju da se pravi zatvor za maloljetnike :s al nisam cula sve...
Locked