SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Sunrise00

#4351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

Tranquilizer wrote:Ja stvarno ne vidim cemu frka, ljudi uzeli pse i premjestili ih, niko im nije dlaku sa glave skinuo, to bi trebali i Av-Mnjau da rade a ne da se pozivaju na neke zakone, fino ih popakuješ u auto i van grada ako vec nema azila za životinje... :-) :-) :-)
I ja se bas to pitam, ko da su ih u najmanju ruku potrovali, a ne premjestili :roll: :D
high_volume

#4352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by high_volume »

Od nekog ko ne voli bespomoćne gradske životinje, kako očekivati da voli i poštuje ljude... :(
ja.neron

#4353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ja.neron »

kurty wrote:Imam cuke, i volim ih...
Sad ko god da sta napise u odbranu zivotinja, bit ce docekan sa recenicom "vodi ih kuci"...
Uglavnom, danas su psi na meti... Opletite po njima... Sta ces, njih haman pa i nema ko braniti...
korijen problema su ljudi koji su te cuke uzeli i poslije pustili na ulicu zatim došli ovi iz udruženja za zaštitu životinja koji su ih vakcinisali i ostalo te nakon toga ih razvozili po Sarajevu i puštali ih po naseljima
kod mene u C-fazi nikad nije bilo pasa lutalica do prije 4 ili 5 mjeseci kada su jedno jutro osvanuli njih desetak, a to znam jer sam idući na sabah u džamiju viđao par lutalica koji su prolazili kroz naselje bez zadržavanja, a sada od ovih desetak ne možeš ujutru rano proći bez da te ne napadnu i znam par ljudi koji su se jedva odbranili od nasrtaja istih
kurty

#4354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

ja.neron wrote:
kurty wrote:Imam cuke, i volim ih...
Sad ko god da sta napise u odbranu zivotinja, bit ce docekan sa recenicom "vodi ih kuci"...
Uglavnom, danas su psi na meti... Opletite po njima... Sta ces, njih haman pa i nema ko braniti...
korijen problema su ljudi koji su te cuke uzeli i poslije pustili na ulicu zatim došli ovi iz udruženja za zaštitu životinja koji su ih vakcinisali i ostalo te nakon toga ih razvozili po Sarajevu i puštali ih po naseljima
kod mene u C-fazi nikad nije bilo pasa lutalica do prije 4 ili 5 mjeseci kada su jedno jutro osvanuli njih desetak, a to znam jer sam idući na sabah u džamiju viđao par lutalica koji su prolazili kroz naselje bez zadržavanja, a sada od ovih desetak ne možeš ujutru rano proći bez da te ne napadnu i znam par ljudi koji su se jedva odbranili od nasrtaja istih

eh to je jedan od vecih problema...

"tata, babo, hocu ja malog cuku" i otac ga kupi...nakon 5 mjeseci skontaju da to nije igracka i onda uvale psa u auto, i u drugi kanton odvuku... I ostave ga... I onda odjednom, "ja sta se kerova nakotilo"...
high_volume

#4355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by high_volume »

ja.neron wrote:...kod mene u C-fazi nikad nije bilo pasa lutalica do prije 4 ili 5 mjeseci kada su jedno jutro osvanuli njih desetak, a to znam jer sam idući na sabah u džamiju viđao par lutalica koji su prolazili kroz naselje bez zadržavanja, a sada od ovih desetak ne možeš ujutru rano proći bez da te ne napadnu i znam par ljudi koji su se jedva odbranili od nasrtaja istih

Bar vjernici nikad ne lažu... :oops:
-Romeo-

#4356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

gdje je gospon moderator da nam priopći koju pametnu, žalosno je što se nakon ovih incidenata niko ne poziva na odgovornost, prije svega psetoljubci koji su izlobirali ukidanje šinteraja i sad kad nečije dijete strada sklanjaju guzicu u kraj.
Sunrise00

#4357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Sunrise00 »

high_volume wrote:Od nekog ko ne voli bespomoćne gradske životinje, kako očekivati da voli i poštuje ljude... :(
Zao mi je cuka na ulicama, ali sta cu im ja. Draza mi je moja sigurnost.

A tog uporedjivanja pasa i ljudi mi je vise na vrh glave. Znaci, ako ne hranim 15 kerova na ulici, ja sam vjestica i ovakva i onakva. Izvinut cete, ali mi imamo i previse gladnih ljudi da bismo umjesto njima da pomazemo, hranili pse lutalice.

Nemojte me pogresno shvatiti, bila bih presretna da te cuke imaju azil, da imaju osiguranu hranu, da ih se udomljava. Ali ovo stvarno nije rjesenje...
nellington

#4358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

high_volume wrote:Od nekog ko ne voli bespomoćne gradske životinje, kako očekivati da voli i poštuje ljude... :(
Evo, ja prvi ne volim i ne poštujem ljude koji su krivi što ti psi lutalice postoje. Mrzim ljude koji te pse dopremaju iz prigradskih naselja, sa Romanije, iz Breze, iz mp3 i izbacuju ih u Sarajevu, kao što mrzim one iz okolice Zenice koji to rade u Zenici.

Kad kažeš bespomoćne gradske životinje, to zvuči kao da se radi o domicilnim vrstama koje su u gradovima živjele i prije nego što se čovjek pojavio, pa im mi zauzimamo stanište.
-Romeo-

#4359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

nellington wrote:
Evo, ja prvi ne volim i ne poštujem ljude koji su krivi što ti psi lutalice postoje. Mrzim ljude koji te pse dopremaju iz prigradskih naselja, sa Romanije, iz Breze, iz mp3 i izbacuju ih u Sarajevu, kao što mrzim one iz okolice Zenice koji to rade u Zenici.

Kad kažeš bespomoćne gradske životinje, to zvuči kao da se radi o domicilnim vrstama koje su u gradovima živjele i prije nego što se čovjek pojavio, pa im mi zauzimamo stanište.
istina je da njih nekoliko sa ovim životinjama teroriše čitav grad, i što je još žalosnije može im se.
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Vaš obljubljeni maršal Tito bi problem pasa riješio po kratkom postupku :D
Ali vi hoćete i komunizam i demokratiju, e ne može... :D
kurty

#4361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

nellington wrote:

Ti se nelingtone bas naklatio na Brezu :D
-Romeo-

#4362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

Pera Trta wrote:Vaš obljubljeni maršal Tito bi problem pasa riješio po kratkom postupku :D
valjda NAŠ :D
nellington

#4363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nellington »

Pera Trta wrote:Vaš obljubljeni maršal Tito bi problem pasa riješio po kratkom postupku :D
Drug Tito je rekao da su studenti upravu - sada možemo gledati televiziju :D

@kurty: ma nije namjerno, znam neke jako fine ljude iz Breze - stvarno imate kvalitetne gene, ali koliko znam, jedan ste od izvora pasa u KS.

@Romeo: znaš onu Borinu: Tito je vaš :D
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#4364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

-Romeo- wrote:
valjda NAŠ :D
Pa da, vaš :D
Kako pjesnik reče: "Tito je vaš, a vi ste Titovi i ja vam nisam za to kriv" :D
Sorry za off, neću više.
Pera Trta

#4365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Evo, nellington me preteče sa stihom :D
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Bilo je psina, pasa i paščadi i za vrijeme druga Starog, pa ih se nije svih kutarisao.
Upravo ova greška :D druga Starog je koštalo glave njegovog remek-djela, bratstva, jedinstva i SFRJ.
:thumbup: :bih:

sori za oftopičenje!
van Basten

#4367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by van Basten »

da se nadovežem na temu i kopiram svoj post od prije cca 1 mjesec na jednoj drugoj temi:

" Jutros oko 5h jedna postarija gospođa (haman pa nana) krenula na obilježavanje genocida u Srebrenici. Na putu prema autobusu napao je čopor od 20ak pasa lutalica. Treba li njene slike postavljati ovdje pa da isprovociramo saosjećanje ljudi prema žrtvama psećeg terora? Je li ta žena kriva što nam je zakon fol evropski a provedba istog etiopijska? Kako zaštiti nju i ostale od pobješnjelog čopora, kakvih je svakim danom sve više?
p.s. to se desilo na području općine Vogošća, ali pošto su sve "sarajevske" teme o problemu lutalica zaključane, onda to stavljam ovdje "
kurty

#4368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

nellington wrote:
Drug Tito je rekao da su studenti upravu - sada možemo gledati televiziju :D

@kurty: ma nije namjerno, znam neke jako fine ljude iz Breze - stvarno imate kvalitetne gene, ali koliko znam, jedan ste od izvora pasa u KS.

@Romeo: znaš onu Borinu: Tito je vaš :D

To su neke krive informacije...
Iskreno... Breza ima jako mnogo lutalica, i napustenih zivotinja, i svakim danom ih je sve vise i vise... I bas zbog toga ne vidim razlog da neki primitivac vodi psa u Sarajevo, a pored Breze... Cak sta vise...Mnogi dovuku pse ovdje u Brezu... Al otom potom...

p.s. planina Okruglica, izmedju Breze, Varesa i Crne Rijeke... Nedavno nas 5 vozi biciklo, i u sred planine iza jedne krivine nas doceka, brat bratu, 100 pasa... Mi stali, gledamo oko sebe, gdje se penjati, ili bjezati... Kad primjetimo da su ogradjeni... Neki azil je napravljen... Privatnog karaktera... Tako da ipak neko nesta radi... A tih uz azil, farma sa kravama, ovcama i kozama...
Pera Trta

#4369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

van Basten wrote:da se nadovežem na temu i kopiram svoj post od prije cca 1 mjesec na jednoj drugoj temi:

" Jutros oko 5h jedna postarija gospođa (haman pa nana) krenula na obilježavanje genocida u Srebrenici. Na putu prema autobusu napao je čopor od 20ak pasa lutalica. Treba li njene slike postavljati ovdje pa da isprovociramo saosjećanje ljudi prema žrtvama psećeg terora? Je li ta žena kriva što nam je zakon fol evropski a provedba istog etiopijska? Kako zaštiti nju i ostale od pobješnjelog čopora, kakvih je svakim danom sve više?
p.s. to se desilo na području općine Vogošća, ali pošto su sve "sarajevske" teme o problemu lutalica zaključane, onda to stavljam ovdje "
Ma džabe ti je to ovdje postavljat, psi su dobri, mi smo zli i tako ti je to danas :roll:
kurty

#4370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

Znaci, jedino rjesenje je :

Sintorima metaka i za par dana problem rijesen????
Pera Trta

#4371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

kurty wrote:Znaci, jedino rjesenje je :

Očajna vremena traže očajničke poteze. :)
duboka_misao

#4372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by duboka_misao »

marsh na spavanje ?!
paprica29

#4373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by paprica29 »

pretpostavljam da imaš najmanje dva kera koje si udomio/la? ako je tako svaka čast na brizi o ovim ne udomljenim, a ako nije nemoj ni pametovati. ne bojim ih se ni ja, ali nije nimalo prijatno izvesti dijete u park na dobrinji, koji je zaposjeo čopor lutalica, a još izgledaju pravo ofucano i bolesno, i svaki od njih teži minimalno 20-ak kg. ovi što se bore za njihova prava neka prvo svako od njih udomi po dva komada, pa onda svijetla obraza mogu pametovati o pravima životinja u stambenim četvrtima.
kurty

#4374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

duboka_misao wrote:

marsh na spavanje ?!
:run: :run: :run: :run: :run: :run: :run:
Prpa.ba

#4375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Prpa.ba »

kurty wrote:da nema udruzenja, )silnih, kako se u narodu kaze), danas bi bilo 123596834 puta vise pasa na ulicama...
Da udruzenja skupa sa svojim zapadnjackim "mentorima" nisu progurala ove besmislene zakone, ne bismo uopce govorili o lutalicama.
Locked