SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zateznistub

#4201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zateznistub »

Gusztav wrote:Bože dragi, sve mogu "svariti", ali da brat krene na brata nožem i još ga ubije, stvarno ne mogu.
Zna li neko šta se desilo u ul. Ilije Engela, poznaje li neko tu porodicu?

P.S. Obavještavam gosp. novinara sa SA-X koji se potpisao inicijalima N.J. da se pomenuta ulica nikada nije nalazila u naselju Otoka već Č. Vila. Sjećam se da je ta zgrada i ulica postojala kada se Otoka tek počela graditi.
Odrastao sam na čvili i kosa mi se digne kad za taj dio jave da je otoka, niđe veze. Ovu dvojicu dooobro znam i jesu gare, kako neko upita
hadzun

#4202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hadzun »

Taj idiotizam je djelomično posljedica jer je trolejbuska stanica nazvana otoka, zbogčega haj ga znaj.... :?
uvijek sam se ježio kad Čvilu2 zovu otokom, niđe veze...al haj objasni to nekom... 8-) u toj mahali sam odrasto haman 20 godina i nikad se to iskorjenit neće :x

BTW čudno da se to desilo u mahali gdje nema džamije. ipak su te džamije i vjernici krivi za dvije posljednje nesreće (audijev let i ovo ubistvo), sudeći prema pojedinim postovima koje ovde možemo vidjeti :skoljka:
vjesticanametli

#4203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vjesticanametli »

e pa eto vam razlog da napravite jos jednu i na toj "otoci"
hadzun

#4204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hadzun »

otoka ima dzamiju, samo prekoputa....
ovde nema gdje stat, nazalost
vjesticanametli

#4205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vjesticanametli »

ima ima mora biti :mrgreen: :evil:
maxell_sarajevo

#4206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Po mahali se prica da su se oni prvo potukli i da njihova mama nazvala policiju i oni su odveli Amara u stanicu, obavili razgovor, napravili sluzbenu zabiljesku i pustili ga van.On se vratio kuci i ponovo napao Merdasa i izbo ga nozem, nakon sto je vidio sta je uradio i sebe je izbo nozem.
Jos nesto ono nije Otoka nego Cengic Vila 2.
hadzun

#4207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hadzun »

ja se juce kod fate (institucija te mahale) osisao, i gdje god pogledas u onoj ulici samo firgosi...nije ni cudo sto se ovako nesto desilo, ko ima vakta samo nek ode u lotos popit kafu po sata i snima situaciju. ti mahalasi samo stoje i traze belaja, gledaju poprijeko, skucka 2 km da pije pivo po 2 sata i sl...nazalost :sad:
i prije rata je bilo lose a sad je 100x gore
respo

#4208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

nekad dodjem do zakljucka da je na forumu samo cvila sa izuzetkom par njih sa ap-a dobrinje i "iz grada"

da se vratim temi
sta god da je bilo kasno je sada kad je jedan od njih mrtav
zao mi je madeta jer je bar u mahali bio rega momak sta je radio van mahale ne znam niti zelim da opravdavam
smijesni_ste

#4209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smijesni_ste »

Naravno da su ga pustili nakon "razgovora"....na "zapadu" ništa novo... :roll:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

cute poison wrote:
Robben wrote:
-LIBERO- wrote:Ma to je krenula droga na drogu,a ne brat na brata.... :-?
Upravo, kad je bio spreman da brata izbode ovako, šta bi uradio nekome koga ne poznaje? :-)
Kad skontaš, koliko ovakvih umobolnika mirno šeta gradom, a ovi gore ne prave zatvor, bitno je da džamije i tržni centri svakodnevno niču širom grada... :x
O vjerskim objektima je stvarno nekorektno da pricas, nije bitno bilo muslimanskim, katolickim ili pravoslavnim. A o trznim centrima se slazem s tobom.
A kont'o sam da ti ne odgovorim,al' moram.
Da je IZ onakva kakva nije,na zalost,mogla je na ustrb dvije nove dzamije u Sarajevu preusmjeriti lovu u izgradnju kampa za ovisnike ili bukvalno izvrsiti pritisak na vlast da otvori novi zatvor za povratnike u kriminal.

Ne mora bas svaka ulica i sokak imati svoju dzamiju,a mi smo u Sarajevu na korak ispunjenja tog plana.

Isto vazi i za druge dvije vjerske zajednice i bogomolje u kojima se moli Bogu,ali na teritorijama gdje su oni "dominantni".

O trznim centrima ,tu se svi slazemo,nema replike :D
high_volume

#4211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by high_volume »

-LIBERO- wrote:A kont'o sam da ti ne odgovorim,al' moram.
Da je IZ onakva kakva nije,na zalost,mogla je na ustrb dvije nove dzamije u Sarajevu preusmjeriti lovu u izgradnju kampa za ovisnike ili bukvalno izvrsiti pritisak na vlast da otvori novi zatvor za povratnike u kriminal.
Ne mora bas svaka ulica i sokak imati svoju dzamiju,a mi smo u Sarajevu na korak ispunjenja tog plana.
Isto vazi i za druge dvije vjerske zajednice i bogomolje u kojima se moli Bogu,ali na teritorijama gdje su oni "dominantni".
Kont'o sam da ti ne odgovorim,al' moram :D Ne gradi džamije IZ već džematlije :oops: IZ se tu ne pita :lol: :lol:

sorry za off
radijator

#4212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by radijator »

pa ima li ovdje administracije da sreže ove komentare oko vjere i džamija, il treba počet psovat da bi se privukla pažnja???
delightful

#4213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by delightful »

radijator, zabranjeno komentarisanje rada moderacije. opomena pred ban.
ostali, ako zelite raspravljati o necinjenju vlasti po pitanju brige za ovisnike, otvorite novu temu. hvala.
slavkoimamodilera

#4214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by slavkoimamodilera »

zateznistub wrote:Odrastao sam na čvili i kosa mi se digne kad za taj dio jave da je otoka, niđe veze. Ovu dvojicu dooobro znam i jesu gare, kako neko upita
Odrastao sam na Otoci i kosa mi se diže kad neko za Chwillu 2 govori da je Otoka 8-) Mi smo ipak gospodsko naselje za vas tamo preko puta :skoljka:
Rauber

#4215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Rauber »

Poznavao sam madeta i zao mi ga, jest da je zalutao s drogama ali ne znam da je iko sa njim imao nekih problema.
Dok se nije poceo drogirati cesto nam je znao braniti kad se igralo lopte, uvijek je bio korektan i nikad nisam vidio da je agresivan, da se s nekim svadja i sl. Dodje, brani, zavrsi se tekma samo vidis nema ga.
Ali majun je bio "zajeban" , jos dok je dijete bio vidjelo mu se nekako i po hodu da se pogresno fura, a i sanerska mu je prica bila.
Nego jesul njih dvojica imali i starijeg brata, meho cini mi se ? gdje se taj izgubi ?
ProbuseniDolar

#4216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ProbuseniDolar »

Poznavao obojicu dok smo jos mladji bili. I upravu ste za Madeta, uvijek rega momak, sjecam ga se iz osnovne skole, uvijek lopte igrao, nekako su se mladji furali na njega. Al eto sta droga cini. A majun je klosar samo takav. Uvijek je od raje trazio pola marke, marku. Kad mu niko ne bi dao, onda bi i nozem prijetio. Sve u svemu Madeta mi je zao pravo.
Gospoda Ministarka

#4217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gospoda Ministarka »

Izgleda da je jucer bilo malo pravde.
minjonja

#4218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

sad nista ne kontam. ko je koga napao?
respo

#4219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

majun(amar)25 napao madeta(merdas)26 i ovaj made podlegao od rana

ustvari ne zna se tacno ko je koga prvi napao i zbog cega tako da se zna samo da je amar isjekao merdasa a valjda kasnije i sebe kad je vidio sta je uradio
Last edited by respo on 05/08/2010 13:21, edited 1 time in total.
respo

#4220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Gospoda Ministarka wrote:Izgleda da je jucer bilo malo pravde.
????
kakve pravde?
minjonja

#4221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

respo wrote:majun(amar)25 napao madeta(merdas)26 i ovaj made podlegao od rana

ustvari ne zna se tacno ko je koga prvi napao i zbog cega tako da se zna samo da je amar isjekao merdasa a valjda kasnije i sebe kad je vidio sta je uradio
hvala, sad mi je jasno.
Gospoda Ministarka

#4222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gospoda Ministarka »

respo wrote:
????
kakve pravde?
Pa narkomani koji su pri tome i otimali vrijednosti od gradana se izmedu sebe ubijaju.
U Banjaluci, lopov iskrvario jer je presjekao arteriju prilikom pljacke...
respo

#4223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Gospoda Ministarka wrote:
respo wrote:
????
kakve pravde?
Pa narkomani koji su pri tome i otimali vrijednosti od gradana se izmedu sebe ubijaju.
:-) prije bih rekao nepravda jer nisi znala pomenutu dvojicu i kakav je koji
Omerovim_Koracima

#4224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Omerovim_Koracima »

Cuj Majun i Made. Znam ja njih dok sam na anexu zivio cesto smo se tukli igrali lopte s njima odozdo. Lose ocam. Obojica su se vazda kofrchila nesto.
geeK`

#4225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by geeK` »

Gospoda Ministarka wrote:
Najveće lopove niko ne zna. Taj je sitni lopov, i nije zaslužio smrt. A ionako, nije do tebe da odlučuješ ko je zaslužio umrijeti a ko ne. Vjerovatno su i ta dvojica bili sitni kriminalci, s kojim se moglo izać na kraj. Svačiji je život vrijedan, za svakim će neko žaliti...

Tuga je da na brat brata nožem krene...
Locked