SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

vjesticanametli wrote:
Gasho wrote:Ostar, nemilosrdan i krut za SVE, od prosjaka do ministra i tajkuna.
:lol:
šta se ti smiješ? ko ne bi volio ovakav :oops: :mrgreen:
ultima_palabra

#4177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ultima_palabra »

Chmoljo wrote:
vjesticanametli wrote:
Gasho wrote:Ostar, nemilosrdan i krut za SVE, od prosjaka do ministra i tajkuna.
:lol: Odmah mi naumpade Srpski film, u njemu je i smrtonosno oružje :oops:
alibaba_i_30_godina

#4178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alibaba_i_30_godina »

Chmoljo wrote:
vjesticanametli wrote:
Prvi put da se i na crnoj hronici nasmijem. :lol: :lol:
JThomas

#4179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

dug je, krut i nemilosrdan :lol:

prvo ću da jedem, pa ću da te ka*am :lol:
smak

#4180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smak »

Gasho wrote:Ovo je katastrofa svih katastrofa. presli smo granicu sigurnosti iz koje nema povratka bez drakonskih mjera, koje na zalost nikad nece moci biti uvedene zbog objektivnih okolnosti.
- Svako prekoracenje brzine preko 100km/h u gradu - hitno zaustavljanje, pucanje u oba koljena vozacu, zapljena i unistavanje automobila po hitnom postupku. U gusto naseljenom mjestu, voziti preko 100km/h je pokusaj masovnog ubistva.
- Svaki namjerno izazvan incident (u situacijama koje su ocito takve), kao npr. fizicki napad na neduznog gradjanina. razbijanje tudje imovine bez posebnog povoda... sve radnje objesnih pojedinaca koji to rade bez posebnog povoda - hapsenje i egzikucija streljanjem po kratkom postupku bez prava na pokop ili bilo kakvu ceremoniju oprastanja od pokojnika. Ti ljudi nisu ljudi nego otpad koji se slucajno nasao na ovom svijetu da normalnim zagorcavaju zivot.
- svaka vrsta objesnog ponasanja, bez fizickih napada na druge i unistavanja imovine (kad krelac recimo udje u prodavnicu bez "dobar dan" ili javni prijevoz i pocne vikati i svojim ponasanjem unositi nemir kod drugih prisutnih - hapsenje i teski fizicki rad 3 mjeseca na dionici nekog autoputa - bilo bi ja mislim nekoliko hiljada pari ruku da tucaju kamen po citav dan
Nasem drustvu je hitno potrebna dobra tiranija za rehabilitaciju kulturne svijesti. Inace, svaki ulazak u javnu instituciju, pordavnicu i sl. bez dobar dan i dovidjenja kazniti ne manje od 500KM. Postali smo uzasno nekulturna, primitivna i prostacka nacija. popovi, imami, svecenici... puni ih mediji, a nikad primitivniji nismo bili. treba vratiti hladnu i tvrdu cizmu: vrlo brzo bi primitivni narod dosao pameti i postao mirniji, kulturni i civiliziraniji nego u centru Beca. Ostar, nemilosrdan i krut zakon za SVE, od prosjaka do ministra i tajkuna. U prva dva mjeseca streljali bi izmedju 2000 i 5000 ljudi, pohapsili izmedju 15000 i 20000. Poslije toga, ostali bi zivjeli u izuzetnom skladu i harmoniji, i poneki idiot spreman da napravi incident iz vlastite objesti popio bi metak i to je to. I djeca bi bezbrizno isla u skole, prelazila cestu. vrlo brzo naucili reci dobar dan, dovidjenja, starijima "ljubim ruke" i sl. kao nekad u "doba mraka bez ljudskih prava". Ljudi bi sporove rjesavali razgovorom ili u institucijama predvidjenim za takve stvari. Prvi ko ponudi ovakav program, svim srcem glasam za njega!
:thumbup:
maxell_sarajevo

#4181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Jel neko zna sta se desilo na Cengic Vili preko puta osnovne skole?
Maloprije prolazim vidim tri policijska automobila i nekoliko krim.inspektora.
sofist

#4182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

maxell_sarajevo wrote:Jel neko zna sta se desilo na Cengic Vili preko puta osnovne skole?
Zacuo se zenski vrisak prije nekih 15 minuta, mozda je to. A sta je bilo nemam pojma.
ranger

#4183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ranger »

ja sam cuo snazan odjek kao od eksplozije prije nekih pola sata - sat
IcedFlame

#4184 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by IcedFlame »

maxell_sarajevo wrote:Jel neko zna sta se desilo na Cengic Vili preko puta osnovne skole?
Neki lik pretucen, ili mozda da se bolje izrazim - nokautiran. Kako saznajemo iz mahalskih izvora, dvojica likova su mu prisla s ledja, jedan ga je udario, a ovaj pao ko pokosen, udario glavom i onesvijestio se.
hamza_sa

#4185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hamza_sa »

Gasho wrote:Ovo je katastrofa svih katastrofa. presli smo granicu sigurnosti iz koje nema povratka bez drakonskih mjera, koje na zalost nikad nece moci biti uvedene zbog objektivnih okolnosti.
- Svako prekoracenje brzine preko 100km/h u gradu - hitno zaustavljanje, pucanje u oba koljena vozacu, zapljena i unistavanje automobila po hitnom postupku. U gusto naseljenom mjestu, voziti preko 100km/h je pokusaj masovnog ubistva.
- Svaki namjerno izazvan incident (u situacijama koje su ocito takve), kao npr. fizicki napad na neduznog gradjanina. razbijanje tudje imovine bez posebnog povoda... sve radnje objesnih pojedinaca koji to rade bez posebnog povoda - hapsenje i egzikucija streljanjem po kratkom postupku bez prava na pokop ili bilo kakvu ceremoniju oprastanja od pokojnika. Ti ljudi nisu ljudi nego otpad koji se slucajno nasao na ovom svijetu da normalnim zagorcavaju zivot.
- svaka vrsta objesnog ponasanja, bez fizickih napada na druge i unistavanja imovine (kad krelac recimo udje u prodavnicu bez "dobar dan" ili javni prijevoz i pocne vikati i svojim ponasanjem unositi nemir kod drugih prisutnih - hapsenje i teski fizicki rad 3 mjeseca na dionici nekog autoputa - bilo bi ja mislim nekoliko hiljada pari ruku da tucaju kamen po citav dan
Nasem drustvu je hitno potrebna dobra tiranija za rehabilitaciju kulturne svijesti. Inace, svaki ulazak u javnu instituciju, pordavnicu i sl. bez dobar dan i dovidjenja kazniti ne manje od 500KM. Postali smo uzasno nekulturna, primitivna i prostacka nacija. popovi, imami, svecenici... puni ih mediji, a nikad primitivniji nismo bili. treba vratiti hladnu i tvrdu cizmu: vrlo brzo bi primitivni narod dosao pameti i postao mirniji, kulturni i civiliziraniji nego u centru Beca. Ostar, nemilosrdan i krut zakon za SVE, od prosjaka do ministra i tajkuna. U prva dva mjeseca streljali bi izmedju 2000 i 5000 ljudi, pohapsili izmedju 15000 i 20000. Poslije toga, ostali bi zivjeli u izuzetnom skladu i harmoniji, i poneki idiot spreman da napravi incident iz vlastite objesti popio bi metak i to je to. I djeca bi bezbrizno isla u skole, prelazila cestu. vrlo brzo naucili reci dobar dan, dovidjenja, starijima "ljubim ruke" i sl. kao nekad u "doba mraka bez ljudskih prava". Ljudi bi sporove rjesavali razgovorom ili u institucijama predvidjenim za takve stvari. Prvi ko ponudi ovakav program, svim srcem glasam za njega!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Gusztav

#4186 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gusztav »

Bože dragi, sve mogu "svariti", ali da brat krene na brata nožem i još ga ubije, stvarno ne mogu.
Zna li neko šta se desilo u ul. Ilije Engela, poznaje li neko tu porodicu?

P.S. Obavještavam gosp. novinara sa SA-X koji se potpisao inicijalima N.J. da se pomenuta ulica nikada nije nalazila u naselju Otoka već Č. Vila. Sjećam se da je ta zgrada i ulica postojala kada se Otoka tek počela graditi.
Cholina_Lokica

#4187 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Gusztav wrote:Bože dragi, sve mogu "svariti", ali da brat krene na brata nožem i još ga ubije, stvarno ne mogu.
Zna li neko šta se desilo u ul. Ilije Engela, poznaje li neko tu porodicu?

P.S. Obavještavam gosp. novinara sa SA-X koji se potpisao inicijalima N.J. da se pomenuta ulica nikada nije nalazila u naselju Otoka već Č. Vila. Sjećam se da je ta zgrada i ulica postojala kada se Otoka tek počela graditi.
ja sam zivila prije ulaz pored :-) ali veze nemam ko su
smijesni_ste

#4188 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smijesni_ste »

Osoba sam koja se plaši vlastite sjene, a kamoli ljudi, a da ne govorim o klošarima i propalicama itd...a ovaj što je preživio mi je u top3 osobe kojih se doslovno užasavam kad ih sretnem ili vidim...a on lično mi je i dao razloga za to.... :cry: ....tek onako da imate sliku o kakvoj se osobi radi...

Ne bih u detalje ulazio, samo bih rekao da je ovo iole normalna država ovo ubistvo se ne bi desilo iz prostog razloga što je Amar po svim mogućim kriterijima trebao biti u zatvoru davnih dana....

Sve u svemu, drago mi je što će ga "maknuti" sa ulice, pa makar privremeno, premda je to trebalo učiniti mnogo, mnogo prije...
respo

#4189 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

ne mogu da otvorim na sax-u u vezi ovoga u ilije engela ali mislim da znam ko su
ako su to ti na koje mislim zive u prizemlju skroz

ps. otvori jeste oni na koje sam mislio
made i majun su im nadimci
Robben

#4190 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Robben »

Made i Majun(Amar), odavno su ovisnici o heroinu, sigurno se zbog toga i desio sukob. Ovaj drugi je vazda bio poznat po obijanju stanova, otimanju mobitela i novaca djeci, nosanju noževa itd.
sofist

#4191 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sofist »

Jesu li ganferi?
Cholina_Lokica

#4192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

Robben wrote:Made i Majun(Amar), odavno su ovisnici o heroinu, sigurno se zbog toga i desio sukob. Ovaj drugi je vazda bio poznat po obijanju stanova, otimanju mobitela i novaca djeci, nosanju noževa itd.
po ovim nadimcima ih se ja sjecam :roll: i kad smo djeca bili, jer sam tad zivila tamo, nisu bas bili cvjecke
maxell_sarajevo

#4193 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by maxell_sarajevo »

Steta za Madeta, poznavao sam ih obojicu, bili su lijeceni narkomani, klosari, al mi u mahali nikad nismo imali problema sa njima.
ecstase

#4194 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ecstase »

Jebeno je to kad brat na brata krene....
Nebitne su stvari koje stoje iza ovoga brat je brat
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4195 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

Ma to je krenula droga na drogu,a ne brat na brata.... :-?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#4196 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

Prije petnaestak minuta dva policijska auta sa uključenim sirenama i kombi Hitne med. pomoći, isto sa uklj. sirenom profuraše kroz Pejton pretpostavljam u pravcu Otesa velikom brzinom. Vjerovatno je neka frka u onim stanovima za socijalne slučajeve. Ujutru će, valjda, biti više infromacija.
Robben

#4197 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Robben »

-LIBERO- wrote:Ma to je krenula droga na drogu,a ne brat na brata.... :-?
Upravo, kad je bio spreman da brata izbode ovako, šta bi uradio nekome koga ne poznaje? :-)
Kad skontaš, koliko ovakvih umobolnika mirno šeta gradom, a ovi gore ne prave zatvor, bitno je da džamije i tržni centri svakodnevno niču širom grada... :x
cute poison

#4198 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

Robben wrote:
-LIBERO- wrote:Ma to je krenula droga na drogu,a ne brat na brata.... :-?
Upravo, kad je bio spreman da brata izbode ovako, šta bi uradio nekome koga ne poznaje? :-)
Kad skontaš, koliko ovakvih umobolnika mirno šeta gradom, a ovi gore ne prave zatvor, bitno je da džamije i tržni centri svakodnevno niču širom grada... :x
O vjerskim objektima je stvarno nekorektno da pricas, nije bitno bilo muslimanskim, katolickim ili pravoslavnim. A o trznim centrima se slazem s tobom.
vjesticanametli

#4199 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vjesticanametli »

nikad vise vjere i vjernika i vise ubijanja i kraĐŽe
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#4200 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

vjesticanametli wrote:nikad vise vjere i vjernika i vise ubijanja i kraĐŽe
:thumbup: :dance:
Locked