SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
johntra

#3951 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johntra »

Željezničar wrote:Kamere ne koriste kad se voze kola sa stranim tablama, jedino da ih počnu na granici da kažnjavaju....
misliš da se to ne radi..MUP ZDK u saradnji sa Graničnom policijom to radi već odavno....
samo_ovaj_put

#3952 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

jedan ubica manje :oops:
Troll_Happens

#3953 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

samo_ovaj_put wrote:jedan ubica manje :oops:
:thumbup:
TM_AGENT

#3954 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by TM_AGENT »

Ovako; A8 je u vlasništvu oca preminulog Dobrače koji živi i radi gdje već (negdje u dijaspori).

Navedene dvije djevojke su studentice iz Konjica, A. F.(Elektrotehnički fakultet) a Dž. B.(Medicinski fakultet).
Last edited by TM_AGENT on 28/07/2010 16:42, edited 2 times in total.
karanana

#3955 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

mozda je do mene, ali i meni ko da se cini da su ovo ljeto ovi dijasporski vozaci agresivniji nego sto su bili ranije.
Pacificgirl

#3956 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pacificgirl »

TM_AGENT wrote:Ovako; A8 je u vlasništvu oca preminulog Dobrače koji živi i radi gdje već (negdje u dijaspori).

Navedene dvije djevojke su studentice iz Konjica, A. F.(Elektrotehnički fakultet) a Dž. B.(Medicinski fakultet).
Možda još da nam pojasniš i otkud one s njim, kad već sve znaš. :)
Bluemore

#3957 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bluemore »

karanana wrote:mozda je do mene, ali i meni ko da se cini da su ovo ljeto ovi dijasporski vozaci agresivniji nego sto su bili ranije.
recesija od njih cini samoubice :(
ami8

#3958 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ami8 »

Ma vec odavno je postalo "Ruski rulet" voziti se po Sarajevu nocu, narocito petak i subota. Me`s cini covjek treba otvoriti ne 4 nego 8 ociju kad prolazi kroz raskrsnicu, za svaku stranu po par, zbog ovakvih. Il nabavit` oklopni transporter i mirna Bosna... :x
TM_AGENT

#3959 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by TM_AGENT »

Pacificgirl wrote:
TM_AGENT wrote:Ovako; A8 je u vlasništvu oca preminulog Dobrače koji živi i radi gdje već (negdje u dijaspori).

Drugovi su, poznaju se...znam i jos puno vise al mislim da ne bih trebao pisati.
Pacificgirl

#3960 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pacificgirl »

TM_AGENT wrote:
Pacificgirl wrote:

Drugovi su, poznaju se...znam i jos puno vise al mislim da ne bih trebao pisati.
Znam i ja isto tako, s njim sam isla u skolu a Dzana mi je rodica, ali ja ne bih pisala ni ovo sto si ti napisao, jer nema svrhe.
johnny_blazze

#3961 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnny_blazze »

ovo vise nije normalno,ovi"vozaci" se izivljavaju,ee kad bi ih mogli vaditi iz auta i sve po glavi lupati mozda bi onda dosli do pameti,jer ove kamere,kontrole,kazne nista ne pomazu jak ako vidim samo je gore :sad:
black

#3962 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

TM_AGENT wrote:
Pacificgirl wrote:

A.F. sam poznavao, jako dobar student ET 4. godina, rahmet joj dusi
vješalica

#3963 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by vješalica »

komi wrote:
Hendrix wrote:Pa ako je kiša prije padala, prva kiša je najgora, pokupi sve masnoće sa asfalta + velika brzina , dobiješ recept za katastrofu.
ne mogu se sjetiti je li kiša padala sinoć
mislim da nije tada za sudara :cry:
Ma jock,kiša je počela poslije padati.
Prebrzo je vozio, a nisu džaba ni gaarite saobraćajne trake produžili duž raskrsnice,ipak je ondje kad se voziš osjećaj kao da ideš uzbrdo a onda ide krivina,zanijelo ga,jer je očito pri tolikoj brzini morao rezervisati komplet kolovoz za sebe,jer nije mogao voziti u jednoj saobraćajnoj traci.

Drugo,vezano za dijasporu,mogu ove siledžije tamo živiti po zakonima a ovdje vrte po svom,nisu se oslobodili svojih starih običaja papanluka i ciganluka.To je evidentno.Ima izuzetaka u svakom slučaju ali je veliki postotak budala.
Mislio što ima dobra kola da može kako hoće.

Mala moja nek ti je na znanje sila masi daje ubrzanje. :-)
Obuca9

#3964 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

black wrote:

A.F. sam poznavao, jako dobar student ET 4. godina, rahmet joj dusi
To znači da je moja generacija :? Jel' može ime i prezime na PM ili bar ime, jer mi poznato zvuče ovi inicijali?
black

#3965 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

hz__semir wrote:
To znači da je moja generacija :? Jel' može ime i prezime na PM ili bar ime, jer mi poznato zvuče ovi inicijali?
pa objavljeno je
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100728001
smijesni_ste

#3966 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by smijesni_ste »

Poznavao sam je i ja onako po vidjenju po svemu sudeci....druga je godina bila, ako o istoj osobi govorimo, a mislim da govorimo...al nebitno na kraju krajeva :(
saniisani

#3967 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by saniisani »

hz__semir wrote:
Cile83 wrote:Jedini spas za nevine a mozda i za ove Schumahere ovog grada jeste tako zvana trajekt kontrola.

Postavit kamere na semafore iznad svake trake,odstojanje semafora je poznato i zna se koliko je vremena potrebno da se dodje do semafora ako se vozi 50-60km/h.Sve sto je iznad blic,skljoc,i po kratkom postupku.
Ovo se pokazalo kao veoma efektivno oruzje protiv ljubitelja need for speeda po gradu.
Gdje ti živiš?

Kamere po gradu i sada postoje, samo nažalost nema ih dovoljno, tek 4-5 na glavnoj ulici, a da bi se pokrili svi semafori, trebalo bi love i love.
Opstinari i policija ne trebaju da razmisljaju koliko para kostaju kamere.... nego da razmisljaju o osnovnom financijskom principu a to je TROSAK/PROFIT racional.

Evo vam primjer --- par 100 metara od moje kuce ( U Americi ) je raskrsnica na kojoj su prije 3 godine postavili PRVU semafor-kameru u Chicagu...

Jedan nas Bosanac radi upravo na postavci tih kamera i kaze mi da 2 kamere (dovoljne za 1 raskrsnicu) + blicevi, asfaltni senzori, instalacija itd kosta oko $70.000...

EH SAD......................................

u prvoj godini dana je ta raskrsnica (koja uopste nije u samom centru nego u predgradju - ali ipak je poprilicno prometna raskrsnica --- TIPA npr raskrsnica kod RTV-a ili na Stupu) je donijela kazni u vrijednosti od ...........................................
.............................................
jeste li spremni................................

18 MILIONA DOLARA!!!!!!!.... samo za jednu godinu!.... JEDNA RASKRSNICA!!!!!!!!

JA ne kazem da ce recimo raskrsnica poput Cengic Vile donijeti ovolike pare jer ipak je Chicago oko 15 puta brojniji grad i ima veci promet ali opet ... razmislite o:

1. novcanom potencijalu
2. (u CH je kazna $100) nek je u SA 50KM i nek te opali 3-4 puta po dzepu, zapitace se 99% vozaca da li ce proci kroz crveno.... znaci "kamera" ce pojacati svijest o sigurnoj voznji
3. #2 ce rezultirati spasavanju zivota i materijane stete ... itd itd itd....

Tako da nasi opstinari trebaju sto prije moguce da o tome razmisljaju.... SLAZETE LI SE?????
johntra

#3968 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johntra »

Pa nadležni će vjerovatno nakon ovoga donijeti odluku da se postavi kamera na ovoj raskrsnici, jer su se istom logikom postavljale kamere na ostale raskrsnice gdje je bilo više udesa..naprimjer, kad je onaj pokupio banderu kod RTV doma i ubio sestru u svom autu, ili kad se desilo masu izlijetanja iza Stupske petlje...ovo nije prvi put da se dešavaju nesreće ovdje, ali, srećom ovo je prva sa fatalnim posljedicama..sjećam se prije tri ili četiri godine izlijetanja sa Nissanom ispred Sandžo willa parka ili prije šest ili sedam godina izlijetanja lika sa Zastavom 101 u pola bijela dana, kad je pokupio nekoliko pješaka na istom mjestu gdje je izletio Audi...ozbiljno bi se trebalo uzeti u razmatranje postavljanje kamere na Malti, bar radi smanjenja brzine, jer je ona krivina zeznuta oduvijek...
Bullet Tooth Tony

#3969 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

karanana wrote:mozda je do mene, ali i meni ko da se cini da su ovo ljeto ovi dijasporski vozaci agresivniji nego sto su bili ranije.
pa bolja auta iz godine u godinu , brza , a iz godine u godinu sve vise turbo folka i krasnih djevojaka sa 4 godine fakuletea ma na ranu privit sve ...
Bullet Tooth Tony

#3970 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

djaba sto zajedno kostaju preko 2 mil. KM , sto je vlasnik bogati seik i sto su u drugoj drzavi , zakon je zakon , zabranjeno parkiranje - kazna ,
Obuca9

#3971 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Obuca9 »

black wrote:
hz__semir wrote:
pa objavljeno je
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100728001
Sad vidim što su mi poznati inicijali, sjećam je se s prve godine, tužno :sad:
Better Man

#3972 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Better Man »

Beg_Babic wrote:

djaba sto zajedno kostaju preko 2 mil. KM , sto je vlasnik bogati seik i sto su u drugoj drzavi , zakon je zakon , zabranjeno parkiranje - kazna ,
Mislio on da moze da se segaci u Londonu. U Londonu ce vam naplatiti kaznu od 50 funti ako ste se parkirali i pritom niste stali kako treba, vec ste malo zakacili trotuar.
north

#3973 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by north »

Samo me zanima voze li bošnje 200km/h kroz centar Stockhokma, Kopenhagena, Osla?
Dust

#3974 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dust »

Kako vrijeme prolazi uocavam jedan nedostatak tih kamera,
izgleda da nemaju onaj bosanski ''IMT'' certifikat pa ce vjerovatno biti izbacene iz upotrebe naravno poslije izbora.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :shock:
ticoroman

#3975 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ticoroman »

Je li neko zapamtio registraciju vozila?? Audi A8-ice. Kako se zvao vozac?
Locked