SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

Pera Trta wrote:
terra_incognita wrote:Je li neko upratio trebe koje se biju u Dalmatinskoj ?
Catfight!!!! :-D
Pa što ih ne snimi? :D :sad:
danas slusam u tramvaju 3 trebe pričaju o tuči treba :mrgreen: nadam se da to nije ova tuča iz dalmatinske
bome "ubili" su jednu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nadam se da će se brzo oporaviti
eeeeeee

#3777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by eeeeeee »

Evo slika koje sam poslao i redakciji nazalost imam i taj drugi sudar ali mi nisu objavili

09.07.2010. slikano mobitelom

Image

Image

Danas 15.07.2010

ovaj vozac kombija je skroz izledio kroz prozor a na njega je pao kombi, da Bog da da mu je kicma ok, pa ako neko nesto zna sta je s ovim vozacem dali je ziv???

Image

Image

@samo_ovaj_put nije kriv vozac kombija jer kamion je doso s njegove lijeve strane (iz pravca skole) tako da kombi ima pravo prvenstva (kamion mora propustiti sve sa svoje desne strane) jedini znak na ovoj raskrsnici je onaj stop iz pravca otvorene pijace, sve ostalo je pravilo desne strane...

Inace bio je nedavno text u Avazu da se na ovoj raskrsnici postave semafori jer skola je u blizini ogranicenje 40km/h, a vi prosudite dali se ovolika steta moze napraviti sa 40km/h. Na sto su nasi "strucnjaci" rekli da nema potrebe ima pravilo prvenstva prolaza :x :x :x. Niti ima prelaza za pjesake, djecu iz skole niti zebri NISTA NISTA :x :x :x :x
Cholina_Lokica

#3778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

a vidi kolika je zebra sa desne strane :-) :mrgreen:
eeeeeee

#3779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by eeeeeee »

Dile wrote:a vidi kolika je zebra sa desne strane :-) :mrgreen:

Hajd mi reci kako ces na drugu stranu preci??? da preletimo aaa

kao sto rekoh skola je tu
Cholina_Lokica

#3780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

eeeeeee wrote:
Dile wrote:a vidi kolika je zebra sa desne strane :-) :mrgreen:

Hajd mi reci kako ces na drugu stranu preci??? da preletimo aaa

kao sto rekoh skola je tu
pa samo kazem da to nije da nema nista kao sto ti rece :D

a sto se sudara tice, ima pravilo dese strane... sad sto ga ne postuju i sto vazi pravo ko prvi njegovo je druga stvar :D
kurty

#3781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

Haris.ba wrote:
maxell_sarajevo wrote:Nadlezni nece rijesiti ovu raskrsnicu dok neko ne pogine.Evo u dvadesetak dana dva udesa i to kvalitetna :D
Saće se jedan drug forumaš javiti i reći da su projektanti te raskrsnice ipak završili neke škole, i da oni ipak uradili dobar posao i da se ovdje radi o nepoštivanju signalizacije(čega sigurno i ima). Raskrsnica je niđe veze. Bila su još dva sudara na toj cesti, samo niže.
Osjecam se prozvanim... Jer sam ja napisao "ipak su projektanti zavrsili neke skole"...
I to je bilo na temi "Treptuce zeleno", i tad je bila rasprava o raskrsnici kod Gradjevinskog fakulteta, (Tunel Ciglane - bolnica Kosevo)... Tad je neko rekao da je projektant debil, al je bio u krivu, jer on isao svojom "logikom"...
Tada sam opravdano rekao ono zbog cega me prozivas. Sad u ovom slucaju, nisam siguran da znam o kojoj se raskrsnici radi, ali da ima smjesnih rjesenja - ima...

Evo, javio sam se, Harise druze forumski :-D
drekalica28

#3782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drekalica28 »

Nažalost nisam čula kompletnu vijest sad u autu na radiju....ali, momku je u Ferhadiji pao komad fasade na glavu. :roll:
Odnosno povrijeđena mu je glava i lakat valjda. :-?
Haris.ba

#3783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Haris.ba »

kurty wrote:Osjecam se prozvanim... Jer sam ja napisao "ipak su projektanti zavrsili neke skole"...
Ma ja ti to po profesiji, ne po tebi. :D

-----------

E, nemah vremena prije. Samo da napišem da je počeo ordinirati po Ilidži momak (pretpostavljam da se radi o istom liku) sa Aneksa koji nosa dvije flaše i traži marku za gorivo za auto koje je stalo iza ugla. Visok, mršav, kože stalno izložene suncu, ošišan na tutu, smeđo - plave kose, plave oči.

Bijah kod PipiDugaDevetka u komšiluku nedavno. Pa pokupih sve nevaljaste informacije. :sad: U Pejtonu neki dan momak pokušao ženi oteti tašnu i ogrlicu. Pošto se žena borila počeo je daviti. Naišla djeca i počela vikati, te on pobježe. Da li se radi o istom liku "marka za gorivo" ne znam.

Ali ovo me podsjeti na istu situaciju kada je prije dvije godine otprilike Mučišta(koji je zapalio ženu u Hrasnom) isto tako napao ženu u Pejtonu. Hoće li sada ovaj novi davitelj biti spriječen prije nego otkrije šibice - sumnjam. Ostaje samo oprez.
Last edited by Haris.ba on 16/07/2010 20:49, edited 1 time in total.
Bluemore

#3784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bluemore »

drekalica28 wrote:Nažalost nisam čula kompletnu vijest sad u autu na radiju....ali, momku je u Ferhadiji pao komad fasade na glavu. :roll:
Odnosno povrijeđena mu je glava i lakat valjda. :-?
to ono sto je bilo jucer oko 20h, vidjela sam kola hitne i ostatke kamenja ispred Peka cini mi se....
Joey Tribbiani

#3785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

ja sam sinoc za to cuo. Prosao sam danas ferhadijom, prije sat-dva, to je zgrada s lijeve strane, prije ekonomije, odmah preko puta one nove usrane baste sa bijelim stolicama. Stavili su nekakve letve i ogradili trakom. Nisam od sunca mogao da vidim tacno koliko se fasade odvalilo. To je jedna od zgrada cija se fasada lafo obnavljala. Ustvari, to je samo prefarbano, nema veze sto je staro 110 godina :-)
drekalica28

#3786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drekalica28 »

Zato sam se i začudila. Znam da je "većina" fasada kao obnovljena.
Majko mila, pa fušeraj je na svakom čošku. Ništa, ama baš ništa nisu u stanju uraditi kako treba. :-?
Joey Tribbiani

#3787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

pa samo pogledaj kako su strucno 15 puta radili najprometniju setnicu u drzavi (od vječne pa do zlatarske ulice). Pun mi je q...c pljuvača po mom gradu, ali ovdje nema izgovora. Lose do bola uradjeno
drekalica28

#3788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by drekalica28 »

Znam.....svake godine isto kopaju i isto asfaltiraju. A dionice koje vape za popravkom, stoje kako stoje. :roll:
Chami

#3789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chami »

Slučajno kroz neku zahebanciju i pricu sa rajom naidjem na link i info da se prije par dana u Mostaru desilo ovo...
Uz povike hajde, hajde.. udri, udri..., iz mraka je iskočila veća skupina muškaraca, uglavnom s kratkim bradama i nogavicama, te očito jedino motivirani neistomišljeništvom ili puke obijesti nasrnuli na dvoje mladih ljudi, Minela i Martinu.
Po nasilništvu je prednjačilo njih desetak, među kojima su jedni lupali palicama po vozilu a drugi tukli mladića, kojem je naknadno ušivana glavu u bolnici. Ustrašenu djevojku su za to vrijeme odvukli u stranu, a vrhunac incidenta se dogodio kada je netko ispalio dva hica u smjeru svoje “žrtve”. Pukom srećom, izbjegnuta je tragedija. Napadači su se razbježali, a policija je ujutro našla dvije puščane čahure kalibra 7,65 mm, tragove krvi i dio polomljene palice koja se, inače, može vidjeti u rukama specijalaca.

Novi sam na forumu sto se i vidi i po postovima i nisam pregledao bas sve na forumu (i ako se trudim da procitam nesto prije nego nešto napisem) ali koliko vidim tj koliko mi Tražilica govori da na forumu nema teme CRNA HRONIKA kao ona sama nego samo Sarajevo - Crna Hronika. Ne znam sta vi mislite ali u svakome slucaju mislim da ovo zasluzuje komentar...
http://hercegovina.info/vijesti/hercego ... print:true
respo

#3790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

sto bi trebalo otici 20-ak momaka satro sa djevojkama ili onako pa ih sastaviti sa zemljom da im vise nikad ne padne na pamet serijatska policija
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

respo wrote:sto bi trebalo otici 20-ak momaka satro sa djevojkama ili onako pa ih sastaviti sa zemljom da im vise nikad ne padne na pamet serijatska policija
Kao onom momku prošle godine možda?
Chami

#3792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chami »

Pera Trta wrote:
respo wrote:sto bi trebalo otici 20-ak momaka satro sa djevojkama ili onako pa ih sastaviti sa zemljom da im vise nikad ne padne na pamet serijatska policija
Bra'o, i da opet strada neko ko sa cijelom scenom nije imao nista...
Treba im "policijsku" sacekusu napraviti, sve snimiti, na sud i vozzzz. Znam da se mnogi mozda nece sloziti ali neka postoji barem trag tome, pa ako se neko kasnije odluci na drasticnije mjere protiv takvih, bar ce imati nekakvog smisla...

I upravo na Dnevniku Sa prilog o djecaku od 10god. koji je ispucao okvir od 9 metaka u ubicu svoga oca u Zivinicama... :?
NA Portalu pise 13 god. i 14 metaka....
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#3793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

Klasična vendetta u Živinicama...
Mislim da su u pitanju Romi.
respo

#3794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

Pera Trta wrote:
???? ne znam za taj slucaj
Pera Trta

#3795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Pera Trta »

respo wrote:
Pera Trta wrote:
???? ne znam za taj slucaj
Onaj mladić što su ga namrtvo pretukli u Mostaru, sumnjalo se da je vehabija, prošle godine se dosta o tome po ovom forumu pisalo. Dizdarević se prezivao, čini mi se...
Chami

#3796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chami »

Onaj mladić što su ga namrtvo pretukli u Mostaru, sumnjalo se da je vehabija, prošle godine se dosta o tome po ovom forumu pisalo. Dizdarević se prezivao, čini mi se...
Magdi Dizdarevic
respo

#3797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by respo »

ah znam sada
pa ne treba traziti te vehabije nego ih na licu mjesta kad oni pokusaju sprovesti svoju pravdu sastaviti ih sa zemljom i to je to
Milena84

#3798 Pucnjava na Otesu?

Post by Milena84 »

Veceras oko 21:30 desila se pucnjava ima i ranjenih a sarajevo x jos nije objavio tu informaciju ja molim admine da napisu detaljnije informacije hvala Hvala na dobrodoslici za informaciju bile su 4 marice 3 hitne sudski vjestaci haos opsti nastao za dalje informacije cekamo sarajevo x da objavi do 00:00 uvidjaj je bio zavrsen
Last edited by Milena84 on 20/07/2010 01:49, edited 3 times in total.
plejka2

#3799 Re: Pucnjava na Otesu?

Post by plejka2 »

Gdje na otesu tacno?
Milena84

#3800 Re: Pucnjava na Otesu?

Post by Milena84 »

Trg oteskoga bataljona
Locked