Ja vec pola sata trckaram s prozora na prozor da skontam sta se desilo, znaci to je...blent wrote:Uh, ovaj Trg Heroja je postao kao horor film....
Maloprije se izgleda žena bacila sa nebodera i uviđaj još uvijek traje.
Prošle godine lik ženu zaklao u drugom neboderu, žena ubila čovjeka u drugom, ova se sad bacila iz trećeg, banku,kladionice i lutriju na trgu pljačkaju toliko često skoro kao da polog pazara podižu....
Ja zlokobnog mjesta majko draga....
SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
tahoma
#3301 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-
tahoma
#3302 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja s prozora samo vidim komadic necega sto mi se cini kao deka ili neka kesa...blent wrote:Bolje ne izlazi da pogledaš, navodno da je prizor više nego stravičan....tahoma wrote:Ja vec pola sata trckaram s prozora na prozor da skontam sta se desilo, znaci to je...blent wrote:Uh, ovaj Trg Heroja je postao kao horor film....
Prošle godine lik ženu zaklao u drugom neboderu, žena ubila čovjeka u drugom, ova se sad bacila iz trećeg, banku,kladionice i lutriju na trgu pljačkaju toliko često skoro kao da polog pazara podižu....
Ja zlokobnog mjesta majko draga....![]()
![]()
a ne pada mi na pamet da silazim dole, ne hvala
- johntra
#3303 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ma jašta je, isto ko u filmu....blent wrote:Uh, ovaj Trg Heroja je postao kao horor film....
Ja zlokobnog mjesta majko draga....
daj, matere ti ne pretjeruj....
-
Irfan82
#3304 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pojma nemas!!!! Kako si znao da je to bio Bihorski naglasak kada ni Plav , Gusinje a ni Rozaje ne pripadaju Bihoru?!PipiDugaDevetka wrote:Ilidža, Pejton, Ulica Nasihe Kapidžić-Hadžić 6, oko 21 sat gorio dimnjak. Nenavikli ljudi na život u gradu nisu na vrijeme očistili dimnjak, pa se zapalio. Snimio sam, ali imam problema sa foto-aparatom, pa ne prilažem slike.
Žena se bunila dok sam snimao vatrogasno vozilo i dimnjak, a ja: ''Evo, izvolite ličnu kartu, pa me tužite.''
Bihorski naglasak. Bihor: Plav, Gusinje i Rožaje.
Nema povrijedjenih.
-
zonbirile
#3305 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
-------------------------------------djes_ba wrote:kako da necezonbirile wrote:Sloga će se definitivno zatvorit,a Vlado najebati.
neko ce dobti malo na "Kafu"sad ide ljeto bit ce malo manje raje maoo nesto renovirat i puna sloga ponovo
daj lovu dajjjjjj samo nek se zaradi
ovog puta neće sigurno ti kažem.a sumnjam da će igdje raditi kao što je navikao.
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#3306 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ja vec pola sata trckaram s prozora na prozor da skontam sta se desilo, znaci to je...
[/quote]
Bolje ne izlazi da pogledaš, navodno da je prizor više nego stravičan....[/quote]
Ja s prozora samo vidim komadic necega sto mi se cini kao deka ili neka kesa...
[/quote]
Da, nema se tu sta vidjeti osim jada i tuge i skoncavanja zivota starih ljudi. Zena 82 godina, sarajka, tesko bolesna sa tesko bolesnim i jedva pokretnim muzem je odlucila da skrati svoje muke i sa tim koliko toliko olaksa i svom muzu. Izasla iz stana do pozarnih stepenica,popela se na male merdevine i skocila. Sve ostalo najvisi prilici najstrasnijim horor filmovima. Is ve ce biti vise i vise starih lica koji ce se odlucivati na ovakav korak, na zalost.
Bolje ne izlazi da pogledaš, navodno da je prizor više nego stravičan....[/quote]
Ja s prozora samo vidim komadic necega sto mi se cini kao deka ili neka kesa...
Da, nema se tu sta vidjeti osim jada i tuge i skoncavanja zivota starih ljudi. Zena 82 godina, sarajka, tesko bolesna sa tesko bolesnim i jedva pokretnim muzem je odlucila da skrati svoje muke i sa tim koliko toliko olaksa i svom muzu. Izasla iz stana do pozarnih stepenica,popela se na male merdevine i skocila. Sve ostalo najvisi prilici najstrasnijim horor filmovima. Is ve ce biti vise i vise starih lica koji ce se odlucivati na ovakav korak, na zalost.
- Troll_Happens
#3307 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Boze kako glupih djevojaka ima to je cudo jedno... hoces zajebanog pa eto ti
sto trazis to i dobijes....
Dvadesetdevetogodišnja Lejla A. iz Sarajeva teško je povrijeđena preksinoć oko 23 sata u svom stanu u ulici Trg heroja u sarajevskom naselju Hrasno kada ju je fizički napao Irfan H. iz Sarajeva. Djevojci je pomoć ukazana u Kliničkom centru bolnice Koševo, gdje joj je konstatiran lom obje ruke.
Nezvanično saznajemo da joj je povrede nanio bivši mladić koji joj je već duže vrijeme pravio probleme. Navodno joj je bio dužan i određenu količinu novca koju je ona potraživala od njega. Sve je kulminiralo preksinoć kada joj je došao u stan, napao je i teško je povrijedio.
Povrijeđena djevojka je nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje, a cijeli slučaj prijavila je pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo koji su jučer tokom dana uzeli izjavu od napadača te protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesena prijava zbog nanošenja teških povreda. Inače, Irfan H. je, kako nam je potvrđeno u MUP-u KS, odranije poznat policiji uglavnom zbog droge
sto trazis to i dobijes....
Dvadesetdevetogodišnja Lejla A. iz Sarajeva teško je povrijeđena preksinoć oko 23 sata u svom stanu u ulici Trg heroja u sarajevskom naselju Hrasno kada ju je fizički napao Irfan H. iz Sarajeva. Djevojci je pomoć ukazana u Kliničkom centru bolnice Koševo, gdje joj je konstatiran lom obje ruke.
Nezvanično saznajemo da joj je povrede nanio bivši mladić koji joj je već duže vrijeme pravio probleme. Navodno joj je bio dužan i određenu količinu novca koju je ona potraživala od njega. Sve je kulminiralo preksinoć kada joj je došao u stan, napao je i teško je povrijedio.
Povrijeđena djevojka je nakon ukazane pomoći puštena na kućno liječenje, a cijeli slučaj prijavila je pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo koji su jučer tokom dana uzeli izjavu od napadača te protiv njega će nadležnom tužilaštvu biti podnesena prijava zbog nanošenja teških povreda. Inače, Irfan H. je, kako nam je potvrđeno u MUP-u KS, odranije poznat policiji uglavnom zbog droge
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3308 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Hojratinska posla, zapalili dimnjak u mojoj zgradi u Pejtonu.
Prije mjesec dana sam upozorio komšinicu, a i PEV-a (Predstavnika etažnih vlasnika) obavijestio da joj je dimnjak čadžav od masne čadži i ništa,...Dok se nije zapalilo ništa nisu učinili. Sa ulice se vidjelo da je dimnjak čadžav. Šupci. Hojrati, nenaviklo da živi u gradu. Ovaj jedna hojratin, Fahrov zemljak, kaže pa šta ako si me obavijestio da će se zapaliti, šta mene briga, a ne zna da bi moguća vatra (Plinom se svi griju osim ove komšinice što je zapalila dimnjak) zapalila i njegov stan. Uzbudjen sam pa moram prekinuti ovo pisanije. Nedavno sam preživio moždani udar, pa mi svako uzbudjenje može biti kobno.
Pozvao sam Sarajevo-gas da zavrnu plin. Šta znam kako ko ima instalacije plina, pa da se ne bi zapalilo, za svaki slučaj. Zapravo, nema kupanja i grijanja na plin svim hojratskim komšijama dok ne poprave dimnjak i ne zovnu dimnjačara.
Moja mala osveta. Ništa drugo ne mogu učiniti.
Najgore je to što je 18. marta, nedjelja bila, 2007. g. već gorio drugi dimnjak kod komšije četnika što je prvi u zgradi imao pušku '92. Bio došao da proda stan. Nije sebi uveo plin, a mi svi ostali jesmo, na plin se grijali, samo on ložio drva dovlačio ih iz Lukavice. Pitam ga, kako nije vidio da mu peć ne ''vuče'', kaže vidio sam i obavijestio PEV-a da pošalje dimnjačara. Kasnije izmislili priču da sam ja otjerao dimnjačara, pa nije očistio. Lažirali nalog. Komšinica kojoj se sada zapalio dimnjak slagala da me je vidjela da sam otjerao dimnjačara. Ja otjerao molera što je došao da premjeri haustor za krečenje i farbanje. PEV nije bio prikupio potpise za krečenje, nismo glasali da izdvojimo sredstva za krečenje i farbanje. Princip je princip. Mora se po zakonu raditi, a ne on svoje pajtaše dovoditi da kreče i napuhuju račune.
Prije mjesec dana sam upozorio komšinicu, a i PEV-a (Predstavnika etažnih vlasnika) obavijestio da joj je dimnjak čadžav od masne čadži i ništa,...Dok se nije zapalilo ništa nisu učinili. Sa ulice se vidjelo da je dimnjak čadžav. Šupci. Hojrati, nenaviklo da živi u gradu. Ovaj jedna hojratin, Fahrov zemljak, kaže pa šta ako si me obavijestio da će se zapaliti, šta mene briga, a ne zna da bi moguća vatra (Plinom se svi griju osim ove komšinice što je zapalila dimnjak) zapalila i njegov stan. Uzbudjen sam pa moram prekinuti ovo pisanije. Nedavno sam preživio moždani udar, pa mi svako uzbudjenje može biti kobno.
Pozvao sam Sarajevo-gas da zavrnu plin. Šta znam kako ko ima instalacije plina, pa da se ne bi zapalilo, za svaki slučaj. Zapravo, nema kupanja i grijanja na plin svim hojratskim komšijama dok ne poprave dimnjak i ne zovnu dimnjačara.
Moja mala osveta. Ništa drugo ne mogu učiniti.
Najgore je to što je 18. marta, nedjelja bila, 2007. g. već gorio drugi dimnjak kod komšije četnika što je prvi u zgradi imao pušku '92. Bio došao da proda stan. Nije sebi uveo plin, a mi svi ostali jesmo, na plin se grijali, samo on ložio drva dovlačio ih iz Lukavice. Pitam ga, kako nije vidio da mu peć ne ''vuče'', kaže vidio sam i obavijestio PEV-a da pošalje dimnjačara. Kasnije izmislili priču da sam ja otjerao dimnjačara, pa nije očistio. Lažirali nalog. Komšinica kojoj se sada zapalio dimnjak slagala da me je vidjela da sam otjerao dimnjačara. Ja otjerao molera što je došao da premjeri haustor za krečenje i farbanje. PEV nije bio prikupio potpise za krečenje, nismo glasali da izdvojimo sredstva za krečenje i farbanje. Princip je princip. Mora se po zakonu raditi, a ne on svoje pajtaše dovoditi da kreče i napuhuju račune.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3309 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Evo, već 2 sata vatropirci gase dimnjak. Da-Bgda im sve uništili po stanovima hojratskim dok ne ugase!
Četvrti požar u mojoj zgradi otkako su nadogradili 2003.godine,...u MP3 neka svi idu,...!
Četvrti požar u mojoj zgradi otkako su nadogradili 2003.godine,...u MP3 neka svi idu,...!
Last edited by PipiDugaDevetka on 16/05/2010 17:06, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3310 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
jarane nemoj se nervirati 
- PipiDugaDevetka
#3311 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Komi, jarane, kako da se ne nerviram? Plin je u zgradi,...E, da nisam uočio sa ulice prije mjesec dana masnu čadž, ne bih se nervirao,...komi wrote:jarane nemoj se nervirati
- amrica
#3312 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu
Obustavlja se istraga protiv Amele Džindo
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu naredilo je obustavu istrage protiv Amele Džindo, osumnjičene za ubistvo na mah, saopćeno je danas iz tog tužilaštva.
Prema ovoj odluci, neće joj biti suđeno za navedeno krivično djelo, saopćeno je Agenciji Fena.
Amela Džindo, radnica u jednoj kladionici u sarajevskom naselju Ciglane, 15. februara ove godine je doživjela pokušaj oružane pljačke kada su u kladionicu upala dva napadača.
U međusobnoj pucnjavi iz pištolja s jednim od napadača, ona je, braneći se, njega smrtno ranila te i sama zadobila teške povrede
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu naredilo je obustavu istrage protiv Amele Džindo, osumnjičene za ubistvo na mah, saopćeno je danas iz tog tužilaštva.
Prema ovoj odluci, neće joj biti suđeno za navedeno krivično djelo, saopćeno je Agenciji Fena.
Amela Džindo, radnica u jednoj kladionici u sarajevskom naselju Ciglane, 15. februara ove godine je doživjela pokušaj oružane pljačke kada su u kladionicu upala dva napadača.
U međusobnoj pucnjavi iz pištolja s jednim od napadača, ona je, braneći se, njega smrtno ranila te i sama zadobila teške povrede
-
jOFLA
#3313 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
.
Last edited by jOFLA on 13/07/2010 13:59, edited 1 time in total.
-
samo_ovaj_put
#3314 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
momak koji je pokusao ubiti dino brdarica u slogi je na slobodi trenutno 
- Skyfox
#3315 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da su joj sudili stvarno bi bio totalni raspad svih civilizacijskih i moralnih vrijednosti u ovoj zemlji...jOFLA wrote:amrica wrote:Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu
E ovo je vijest. Fala klincu. Ne bi joj valjda sudili. Baš sam se pitao šta je sa tim predmetom, je li se oporavila i izašla iz bolnice.
- Cholina_Lokica
#3316 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa sta, nista novo... sanjin teparic, ubica Amera Cehajica se brani sa slobode...samo_ovaj_put wrote:momak koji je pokusao ubiti dino brdarica u slogi je na slobodi trenutno
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3317 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
amrica wrote:Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu
ovo je najbolja vijest u posljednje vrijeme...
odavno smo trebali preuzeti pravila divljeg zapada prava odbrane svoga života i imovine ultimativnim sredstvima po napadača
dosta nam je liberalne propagande
još da se ukine ovo branjenje sa slobode za osumnjičene ubice
- Joey Tribbiani
#3318 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
meni kucu obilo, ako ne daj Boze opet dodje, s prozora cu ga stolicom gadjat. Uzvratit istom mjerom gadovima. Da nemam sta jest, ne bih krao. Mater im yebem, kolko ih se nakotilo... Sve mi se cini kad bi slucajnim uzorkom odabro 10 ljudi, da bi naso 7 klosara
- h_poaro
#3319 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
amrica wrote:Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu
Odoh sutra i ja kupiti pištolj.
Pa i ako koga upucam - jebo tuđi život, biće u samoodbrani pa će i mene Tužilaštvo pustiti na miru...
- Haris.ba
#3320 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Samo pazi da budeš u situaciji gdje budala koja ti prijeti da će te ubiti poteže isto pištolj na tebe.h_poaro wrote:
Pa i ako koga upucam - jebo tuđi život, biće u samoodbrani pa će i mene Tužilaštvo pustiti na miru...
- h_poaro
#3321 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Haris.ba wrote:Samo pazi da budeš u situaciji gdje budala koja ti prijeti da će te ubiti poteže isto pištolj na tebe.h_poaro wrote:
Ma ta budala je obična skitnica, beskućnik, "domac"...Niko o njemu ne brine, nije neka šteta...
- amrica
#3322 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Taj lik je imao pistolj i pucao na nju, nebitno je ko je i sta je, niti je ona znala ko je.... Fakat te ne kontam, trebala je pustiti da je ubije? Da joj dijete ostane bez majke? A onda da njemu sude, ako ga uhvate, mozda, i jos puste da se brani sa slobode i olakotne okolnosti i bla bla .... za par godina ce ubiti sljedecu majku.... Svaka casth_poaro wrote:Haris.ba wrote:Samo pazi da budeš u situaciji gdje budala koja ti prijeti da će te ubiti poteže isto pištolj na tebe.h_poaro wrote:
Ma ta budala je obična skitnica, beskućnik, "domac"...Niko o njemu ne brine, nije neka šteta...
- h_poaro
#3323 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ah da, tako je...Taj lik je ušao u kladionicu i prvo počeo pucati okolo pa poslije tražio novac...
Zaboravio sam da smo postali društvo koje vrednuje ljudske živote prema njihovom statusu. U nas neko smije drugom oduzeti život, bez da bude kažnjen, drugi je unaprijed osuđen i odbačen. Negdje sam čitao o postojanju ovakvih razlika među ljudima....
U svakom slučaju svima sa ove teme npr. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=76019 predlažem da nabave kakav pištolj i zapucaju čim im neko priđe; nek' se ne brinu, oni "drugi" su svakako narkomani, besposličari, domci, Romi...prema našim demokratskim mjerilima - ne vrijede
Zaboravio sam da smo postali društvo koje vrednuje ljudske živote prema njihovom statusu. U nas neko smije drugom oduzeti život, bez da bude kažnjen, drugi je unaprijed osuđen i odbačen. Negdje sam čitao o postojanju ovakvih razlika među ljudima....
U svakom slučaju svima sa ove teme npr. http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=76019 predlažem da nabave kakav pištolj i zapucaju čim im neko priđe; nek' se ne brinu, oni "drugi" su svakako narkomani, besposličari, domci, Romi...prema našim demokratskim mjerilima - ne vrijede
-
jOFLA
#3324 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
.
Last edited by jOFLA on 13/07/2010 13:59, edited 1 time in total.
- h_poaro
#3325 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Još nisam čuo za razbojnika koji je "osmijehom" tražio novac koji mu ne pripada. Naravno da će tražiti novac pod "prijetnjom", ali neće prvo pucati u nekog pa onda tražiti novac, nema smisla...jOFLA wrote:Ili je pod prijetnjom pištolja zahtjevao novac ? Čemu inače pištolj služi, šta će razbojniku pištolj ? Pištoljem prijeti smrću, ili ne ?h_poaro wrote:Ah da, tako je...Taj lik je ušao u kladionicu i prvo počeo pucati okolo pa poslije tražio novac...
Ti bi čekao da razbojnik prvi zapuca pa se tek onda probao braniti ako ti ostane snage u pogođenom tijelu ?
Djevojka iz kladionice je nekom bespravno oduzela život, naše društvo je to opravdalo i legitimiralo taj čin. I stvorilo pretpostavke da i drugi sutra ubijaju sve redom, nalazeći se u "samoodbrani". Jebeš pravila, prava i zakone, ne trebaju nam...živjela anarhija!