SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
djes_ba

#3276 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by djes_ba »

manje vise svake sedmice cetvrtak subota se desi navece po nekoliko tuca naguravanja i slicno
jer obaj cigan Vlado samo pusta raju nema veze sto nemogu stati samo daj love daj dajjjjjjjjjj
ma nedavno je momak tamo povrijedjen a kasnije preminuo u bolnici kad je pao sa stepenica prema wc
Svaka cast Vlado bitne su pare .ebo raju :x :x :x
Cholina_Lokica

#3277 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

djes_ba wrote:manje vise svake sedmice cetvrtak subota se desi navece po nekoliko tuca naguravanja i slicno
jer obaj cigan Vlado samo pusta raju nema veze sto nemogu stati samo daj love daj dajjjjjjjjjj
ma nedavno je momak tamo povrijedjen a kasnije preminuo u bolnici kad je pao sa stepenica prema wc
jest Vlado je kriv sto se lik mrtav pijan skroko niz stepenice :roll:
A-R-N-I

#3278 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A-R-N-I »

Dile wrote:
djes_ba wrote:manje vise svake sedmice cetvrtak subota se desi navece po nekoliko tuca naguravanja i slicno
jeste, kriv je kao sto su krivi i inspektori koji su duzni da implementiraju zakon o agencijama za zastitu, koji jasno definise njegove obaveze po pitanju sigurnosti, al koliki je on jad pa mu je zao platit profesijonalnu agenciju koj ce vrsiti KDZ kontrolu na ulazu toliko su i jadovi i inspektori koji krse i ne implementiraju zakon za cevape, a sto malo malo padne mrvta glava, koga to briga osim majke,,, bitno je da to nije nicija odgovornost!!!! i to sve na 7,5 metara od FMUP-a koji btw ima poseban odjel za implementaciju zakona o agencijama za zastitu koji mi svi placamo...
Cholina_Lokica

#3279 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

A-R-N-I wrote:
Dile wrote:
jeste, kriv je kao sto su krivi i inspektori koji su duzni da implementiraju zakon o agencijama za zastitu, koji jasno definise njegove obaveze po pitanju sigurnosti, al koliki je on jad pa mu je zao platit profesijonalnu agenciju koj ce vrsiti KDZ kontrolu na ulazu toliko su i jadovi i inspektori koji krse i ne implementiraju zakon za cevape, a sto malo malo padne mrvta glava, koga to briga osim majke,,, bitno je da to nije nicija odgovornost!!!!
za ovog lika sto je pao niz stepenice, sta je trebao Vlado da ga snese u halu :? i osim tog lika do sad u Slozi nije bilo mrtvih ljudi, i taj je nesretan slucaj bio... gdje god da skupis 500 ljudi neminovno je da bude belaja, ne znam ti kakvo obezbjedjenje da imas. plus sto je grad pun krkana koji samo gledaju kako ce zakuhati, pa kad se dva takva spoje, voila sta se desi...

edit: sve u svemu, mene sto se tice, svi ti koji vole da belajisu slobodno nek se bodu medjusobno, mozda pocnu umirati, pa ih s vremenom bude sve manje
A-R-N-I

#3280 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A-R-N-I »

Dile wrote: za ovog lika sto je pao niz stepenice, sta je trebao Vlado da ga snese u halu :? i osim tog lika do sad u Slozi nije bilo mrtvih ljudi, i taj je nesretan slucaj bio... gdje god da skupis 500 ljudi neminovno je da bude belaja, ne znam ti kakvo obezbjedjenje da imas. plus sto je grad pun krkana koji samo gledaju kako ce zakuhati, pa kad se dva takva spoje, voila sta se desi...

koliko se sjecam tog slucaja bilo je i kontakta sa nekim drugim, uglavnom, mislio sam na ono od sinoc,, ja ne znam ni za jedan slucaj, kad je angazovano profesijaonalno obezbjedjenje, da je doslo i do teskih tjelesnih povreda a do upotrebe hladnog i vatrenog oruzija pogotovu,, a bilo je party-a i sa 7000 ljudi a ne 500... i na kraju krajeva, zakon je jasan!!!!! jedino nije jasno zasto se ne implementira!!! valjda radi cevapa!!!
Baltazar_khan

#3281 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

Imao sam priliku sinoć da budem prisutan u Slogi. Prilikom ulaska sa svojim prijateljima, na ulazu je bilo obezbjeđenje koje radi tamo. Na moje iznenađenje, nisu nas pregledali, jer su prije to radili ali sad odjednom drugačija politika valjda. Pretpostavljam da nisu ni ostale pretresali na ulazu, i zato je uspio taj da unese nož. Kao svaki normalni evropski klub, trebali bi da imaju normalno obezbjeđenje, koje koristi detektore za metal. Ali ne, kako reče neko iznad mene vlasniku je lova bitnija od sigurnosti svojih gostiju.

Jako mi je žao momka kojem se bore za život, poznajem ga. Visok, 2 metra, bavi se sportom, ono što bi se reklo pravi tarzan, ljudina. Nije nikad bio problematičan zato sam i iznenađen ovim kako je završio nažalost. Želim mu brz oporavak!!!

P.S. Evidentno je to da je su svakakvi likovi počeli da izlaze u slogu, trebao bi gazda malo da razmisli koga sve pušta unutra.
Cholina_Lokica

#3282 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

evo cuh sad da je hitno potrebna krv momku koji je zboden sinoc, A- krvna grupa, pa ko ima da ide gore...
h_poaro

#3283 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by h_poaro »

Dile wrote:evo cuh sad da je hitno potrebna krv momku koji je zboden sinoc, A- krvna grupa, pa ko ima da ide gore...

Ne mogu da vjerujem da Transfuzilogija nema dovoljno krvi. Šta bi bilo da je više iskrvavljenih u bolnici, šta bi bilo s njima?
Cholina_Lokica

#3284 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

pa kad se desi nesto ovako, potrebno je dosta krvi unesrecenome, ali ne smije se ni izuzeti to da se gore obavljaju svakodnevno operacije za koje treba krv, tako da ne mogu oni uvijek imati zalihu jedne krvne grupe... ako treba momku krv, nema razloga sad da moralizujes eto sto nema, potrosilo se, ima jos ljudi kojima je potrebna operacija i sl.
h_poaro

#3285 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by h_poaro »

Prije dvije sedmice sam dao trombocite. Redovan sam! A i znam neke detalje i ne pitam bezze, ne moraliziram...
mrtva kokoš

#3286 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

iskreno ni ne znam koja sam krvna grupa...
mrzim ici doktorima bilo kojim i sav posao sto je vezan za doktore ili sl. stvari izbjegavam u sirokom luku...
krv sam samo vadio iz prsta nikad iz vene i to nekad davno na moju srecu, a neciju nesrecu :-? ...
ali bas zbog ovakvih stvari bih se morao natjerati, da bar ako ne mogu redovno u ovakvim situacijama
znam da li mogu pomoci...
nemoj da bi mi ko sta poceo moralisati, tema je crna hronika!!
minjonja

#3287 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

Splinter wrote:iskreno ni ne znam koja sam krvna grupa...
mrzim ici doktorima bilo kojim i sav posao sto je vezan za doktore ili sl. stvari izbjegavam u sirokom luku...
krv sam samo vadio iz prsta nikad iz vene i to nekad davno na moju srecu, a neciju nesrecu :-? ...
ali bas zbog ovakvih stvari bih se morao natjerati, da bar ako ne mogu redovno u ovakvim situacijama
znam da li mogu pomoci...
nemoj da bi mi ko sta poceo moralisati, tema je crna hronika!!
gore strucnjaci rade, vjeruj. meni u kumrovcu, vojnickom, vrazovu i jos nekim bolnicama nikad venu nisu mogli naci. iskasapili bi me iglama, a gore na transfuziologiji iz prve mi uvijek nadju i brzo sve prodje. ima keksa i sokica besplatno :D natjeraj se da uvidis da nije to nista strasno, a nekom to zivot znaci.
zonbirile

#3288 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

@dile
ako misliš na Dinu,grešiš momak je napadnut na kraju i zboden od idiota koji jesu spremni na sve i samo su za vješala,jer su poznati od ranije.Dinu su i prije proganjali ni krivog ni dužnog.Jedina njegova mana je bila što je imao 2m i bavio se sportom,studirao imao normalnu porodicu.Sociolopatološki tipovi na margini društva su se okomili na njega i zbog izgleda i materijalnog stanja.Jednostavno čista glupost,koja nadam se neće završit kao sa Denisom.Kao i uvijek kada analiziraš profile napadaća i napadnutog imaš milje kao i u slućaju D.Mrnjavac-na jednoj strani dečko iz porodice,odličan đak,sportista,na drugoj uličari iz još gorih porodica na ivici bijede i svoje frustracije liječe nanoseći bol i patnju drugima.
Toffee karamela

#3289 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Toffee karamela »

zonbirile wrote:...na jednoj strani dečko iz porodice,odličan đak,sportista,na drugoj uličari iz još gorih porodica na ivici bijede i svoje frustracije liječe nanoseći bol i patnju drugima.
Sušta istina...poznavala ubicu Sikirića još dok je dijete bio i familiju mu, nisam apsolutno nimalo iznenađena u šta je evoluirao. Od zla oca i još gore matere.
Cholina_Lokica

#3290 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

zonbirile wrote:@dile
ako misliš na Dinu,grešiš momak je napadnut na kraju i zboden od idiota koji jesu spremni na sve i samo su za vješala,jer su poznati od ranije.Dinu su i prije proganjali ni krivog ni dužnog.Jedina njegova mana je bila što je imao 2m i bavio se sportom,studirao imao normalnu porodicu.Sociolopatološki tipovi na margini društva su se okomili na njega i zbog izgleda i materijalnog stanja.Jednostavno čista glupost,koja nadam se neće završit kao sa Denisom.Kao i uvijek kada analiziraš profile napadaća i napadnutog imaš milje kao i u slućaju D.Mrnjavac-na jednoj strani dečko iz porodice,odličan đak,sportista,na drugoj uličari iz još gorih porodica na ivici bijede i svoje frustracije liječe nanoseći bol i patnju drugima.
ma ok, nisam nist lose mislila, ni licno na njega, govorila sam opcenito, zao mi je momka ako je bio regularan, nadam se da ce se izvuci...
neo7

#3291 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

odakle je ovaj momak ? :S Poznat mi je..da nije iz zavidovica ?
Djokej

#3292 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Djokej »

Nije iz Zavidovića, dečko je iz Sarajeva.. Nije nikad bio jalijaš,stvarno je dobar dečko.. Nadam se da ce se oporaviti..
neo7

#3293 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by neo7 »

Djokej wrote:Nije iz Zavidovića, dečko je iz Sarajeva.. Nije nikad bio jalijaš,stvarno je dobar dečko.. Nadam se da ce se oporaviti..
Ok, hvala na odgovoru :) momku zelim brz oporavak :)
Pitao sam jer iz Zavidovica momak studira u Sa a zove se i preziva isto tako...
zonbirile

#3294 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Sloga će se definitivno zatvorit,a Vlado najebati.
djes_ba

#3295 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by djes_ba »

zonbirile wrote:Sloga će se definitivno zatvorit,a Vlado najebati.
kako da nece
neko ce dobti malo na "Kafu"sad ide ljeto bit ce malo manje raje maoo nesto renovirat i puna sloga ponovo
daj lovu dajjjjjj samo nek se zaradi
samo_ovaj_put

#3296 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by samo_ovaj_put »

Baltazar_khan wrote:Imao sam priliku sinoć da budem prisutan u Slogi. Prilikom ulaska sa svojim prijateljima, na ulazu je bilo obezbjeđenje koje radi tamo. Na moje iznenađenje, nisu nas pregledali, jer su prije to radili ali sad odjednom drugačija politika valjda. Pretpostavljam da nisu ni ostale pretresali na ulazu, i zato je uspio taj da unese nož. Kao svaki normalni evropski klub, trebali bi da imaju normalno obezbjeđenje, koje koristi detektore za metal. Ali ne, kako reče neko iznad mene vlasniku je lova bitnija od sigurnosti svojih gostiju.

Jako mi je žao momka kojem se bore za život, poznajem ga. Visok, 2 metra, bavi se sportom, ono što bi se reklo pravi tarzan, ljudina. Nije nikad bio problematičan zato sam i iznenađen ovim kako je završio nažalost. Želim mu brz oporavak!!!

P.S. Evidentno je to da je su svakakvi likovi počeli da izlaze u slogu, trebao bi gazda malo da razmisli koga sve pušta unutra.
ma kakvo pretresanje u slogi
pregledaju onaj dio oko pasa i to je to
noz se moze sakriti i u carapu,pistolj ili slicno,a dole nigdje ne zaviruju osim na utakmicama,i to najvise onih visokog rizika
sodom

#3297 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sodom »

h_poaro wrote:Prije dvije sedmice sam dao trombocite. Redovan sam! A i znam neke detalje i ne pitam bezze, ne moraliziram...
valja koju markicu zaradit...
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#3298 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Privatna poruka »

neo123 wrote:
Djokej wrote:Nije iz Zavidovića, dečko je iz Sarajeva.. Nije nikad bio jalijaš,stvarno je dobar dečko.. Nadam se da ce se oporaviti..
Ma prva vijest je pogresno prenesena. Momak nije Brdaric nego je Bradaric.
zlatanko

#3299 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatanko »

Privatna poruka wrote:
neo123 wrote:
Ma prva vijest je pogresno prenesena. Momak nije Brdaric nego je Bradaric.
Tacno tako, prva godina na fpn-u. :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3300 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

dobro jest malo depresivno naselje ne volim tu proći ni biciklom
a išao sam u IGK školu
tada nije loše bilo :mrgreen: mada se sjećam da je i tada bilo skokova sa zgrade :cry: :cry: :cry:
Locked