SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
black

#2426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

Beživotno tijelo 35-godišnjeg H. E. iz Sarajeva pronađeno je u stanu u ulici Ferhadija broj 2/VII.
Smrt H. E. konstatirala je ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, a uviđajne radnje obavila je ekipa MUP-a Kantona Sarajevo u prisustvu vještaka sudske medicine.

Tijelo je prevezeno u prosekturu Bare gdje će biti izvršen pregled i, po potrebi, obdukcija.

Vogošća: Pucnjava u restoranu "Cigo"

Policija je uhapsila dvije osobe zbog osnova sumnje da su u 05.50 sati pucale iz vatrenog oružja u ulici Gornja Jošanica III ispred ugostiteljskog objekta "Cigo".

Zbog izazivanja opće opasnosti uhapšen je H. A. (30) iz Ilidže, dok je zbog izazivanja opće opasnosti i prikrivanja uhapšen B. A. (26) iz Vogošće, kod kojeg je pronađen pištolj kalibra 7,65 mm s okvirom i bez metaka.

Po odobrenju kantonalnog tužitelja obavljene su uviđajne radnje, pri čemu je ekipa MUP-a Kantona Sarajevo u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta pronašla dvije čahure od metaka ispaljenih iz vatrenog oružja.

Istog dana, nakon kriminalističke obrade, uhapšeni su otpušteni iz službenih prostorija, a policija radi na rasvjetljavanju događaja.

Novi Grad: Uhapšen zbog nošenja pištolja

Policija je uhapsila R. D. (26) iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz Zakona o nabavljanju, držanju i nošenju oružja i municije.

Kod njega je, prilikom pregleda, pronađen pištolj nepoznatog kalibra, s okvirom bez metaka.

Novo Sarajevo: Odnio novac iz kase

Nepoznata osoba izvršila je razbojništvo nad radnicom u prodavnici "Dobrinja" u ulici Nedima Filipovića.

Razbojnik je, uz upotrebu sile, uzeo novac iz kase.

Novo Sarajevo: Uhapšen zbog razbojništva u podavnici "Dan i noć"

Ć. M. (22) iz Sarajeva uhapšen je zbog osnova sumnje da je u večernjim satima u prodavnici "Dan i noć" u ulici Trg heroja broj 2 izvršio razbojništvo nad radnicom.

On je, uz upotrebu sile, uzeo novac iz kase u prodavnici.
nova_korisnica

#2427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by nova_korisnica »

zna li ko sta je ono gorilo u starom gradu...u onoj ulici gdje je hayat??
zonbirile

#2428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Oriental_snowflake wrote:Niko to ne spori, samo bas ga pretjera. Cjelokupan sudski postupak je po njemu suvisan i treba da sve bude gotovo na fazi hapsenja.
---------------------------------------
uđi ,ugrij se,pa pročitaj post ponovo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote: ------------------------------------------------------------------
hajde pomogao ti @JThomas ,da malo odvadiš.Ne, ne šalim se niti pretjerujem,znam nabacuješ mi uticaj i uticajne/bogate.U ukupnim predmetima ti su mali broj,ali pokrent postupak garantovano vodi osudi i to drakonskoj.Znaš ono,svi oni troše novac poreznih obveznika i s tim nema zajebavanja,pogotovu na javnoj sceni.Ratovi i porez je druga priča,ali policija i kriminal druga.
ništa meni JThomas nije pomogao, nego si napisao glupost. to da nema fula i propalih optužnica je glupost. to se ne dešava da zbog proceduralnih grešaka zločinac bude oslobođen? to nema nesposobnih tužilaca? to nema smotanih policajaca koji previde banalne stvari?

daj ba zonbirile odvadi malo i manje nervoze prosipaj prema ostalima :-)
no_crnjak

#2430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

veceras mirno u mahali xD
Cholina_Lokica

#2431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

no_crnjak wrote:veceras mirno u mahali xD
hosh da ne bude vise :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no_crnjak

#2432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by no_crnjak »

Dile wrote:
no_crnjak wrote:veceras mirno u mahali xD
hosh da ne bude vise :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mojne...stipu gatiBo xD
zonbirile

#2433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Chmoljo wrote:
zonbirile wrote: ------------------------------------------------------------------
hajde pomogao ti @JThomas ,da malo odvadiš.Ne, ne šalim se niti pretjerujem,znam nabacuješ mi uticaj i uticajne/bogate.U ukupnim predmetima ti su mali broj,ali pokrent postupak garantovano vodi osudi i to drakonskoj.Znaš ono,svi oni troše novac poreznih obveznika i s tim nema zajebavanja,pogotovu na javnoj sceni.Ratovi i porez je druga priča,ali policija i kriminal druga.
ništa meni JThomas nije pomogao, nego si napisao glupost. to da nema fula i propalih optužnica je glupost. to se ne dešava da zbog proceduralnih grešaka zločinac bude oslobođen? to nema nesposobnih tužilaca? to nema smotanih policajaca koji previde banalne stvari?

----------------------------------------------------
mnogo manje nego kod nas,šta bi trebao znati i dati usporedni procenat.
BadBoy

#2434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by BadBoy »

A očito da nisu čuli ni za presumciju nevinosti, ilitiga po naški, innocent until proven guilty :D
JThomas

#2435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

kad vidiš da u SAD procentualno leži 4 puta više ljudi nego u jednoj kini...ispadne bogami k'o da i ne padaju optužnice.

naravno kineske statistike ne treba uzeti zdravo za gotovo, ali opet...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote:
Chmoljo wrote:

----------------------------------------------------
mnogo manje nego kod nas,šta bi trebao znati i dati usporedni procenat.
mnogo manje, ok. slažem se potpuno. ne treba mi nikakav procenat, ta jse zaključak nameće kao logičan. veća profesionalnost i policije, i tužilaštva, da ne govorim sudstva. konkretno, kvalitet istražnog postupka. ali da tamo nema bahatosti i "šlampavosti" je glupost.
ili stvarno vjeruješ da se onako polome oko dokaza ko Horejšio kad nađu mrtvu kurvu, negdje u marini? još ako tu jadnicu niko ne traži :-? ...
isto tako, sigurno je da neprofesionalnost policije ili nekog službenika koje je dovelo do procesurianja nevinog može povući i sankciju za one koje su krivi za to, ali i parnicu da se nevinom nadoknadi sva trauma koju je zbog nečije gluposti ili neprofesionalnosti proživio.
moja poenta? cijeli sistem je za to zaslužan. zamisli koji publicitet ima nevino optuženi crnac :mrgreen: pa ljudi na tome naprave političke karijere :mrgreen:

da ponovim, pa da ne bude više OT: da ima puno manje "promašaja", naravno da ima (između ostalog kod nas je to posljedica mogućnosti da svjedoci tako često mijenjaju svoj iskaz i zbog toga ne snose gotovo nikakve sankcije), ali i načina na koji je organizovan cijeli sistem... milion puta prežvakana tema... sve je sitem spojenih posuda policija>tužilaštvo>sud... jedno ne štima, sve ostalo trpi posljedice...
minjonja

#2437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /100128090

moja mahala, moja generacija.
onda se pitaju zasto se ni s kim sa otoke ne druzim.

imali smo prije jednog policajca koji je hodao po otoci, ali ga nema vise. dok je bio tu, bilo je mirno koliko-toliko. ucenici sedmog i osmog razreda moraju imati nozeve i boksere da bi bili cool, klupe vjecno razvaljene, kontejnere pale, fontana razvaljena, smeca svugdje, hobby im je gadjati ljude sa balkona, igraliste razvale u roku 3h (kosevi, golovi, mreze okolo), drvece i cvijece uvijek pocupano, obijanje stanova , okupljanja na terasama i podrumima zgrada, pljacke granapa, obijanje haustorskih vrata, smetljarnika, mucenje zivotinja i tako dalje i tako dalje...

ovo je jedan od rijetkih slucajeva kad ih uhvate i nadam se da ce biti fajde od ovoga. mozda se nekad promjeni ukleta otoka, a do tada cu sanjati da cu uspjeti zamijeniti ovaj stan za neku bolju sarajevsku cetvrt. otoka davno otisla u helac.
rusmir.ba

#2438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by rusmir.ba »

A taman otvorili ovu filijalu i umalo da nastrada :)
Momci gledali previse filmova, imat ce kada razmisljati o svemu.

A sto se tice zamjene stana sa Otoke- reci mi samo koji je to SA kvart pozeljan za stanovanje i gdje ovog nabrojanog nema???
minjonja

#2439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

rusmir.ba wrote:A taman otvorili ovu filijalu i umalo da nastrada :)
Momci gledali previse filmova, imat ce kada razmisljati o svemu.

A sto se tice zamjene stana sa Otoke- reci mi samo koji je to SA kvart pozeljan za stanovanje i gdje ovog nabrojanog nema???
ciljam na zagrebacku, marin dvor, one stare zgrade iza filozofskog, ali ima jos puno do toga. dok ja nadjem posao i dignem kredit, mozda i to postane divlji zapad kao otoka. gdje god, samo da me nije strah otici do granapa kad sunce zadje.
DZONPI

#2440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DZONPI »

Ja bi ti preporucio Alipasino jedno kao rjetko koje mirno mjesto u gradu.
rusmir.ba

#2441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by rusmir.ba »

E moj drug, pa ako tu kupis stan ne znaci da nikad neces otici poslom i sl. u druge dijelove grada i da mozes biti kao u getu na tim lokacijama.

Slucajno zivim blizu tebe i kada sam birao mjesto kupovine stana gledao sam samo da ne bude Alipasino ili Dobrinja, zbog daljine od posla, mada sam cesto i tamo jer mi dosta kolega tu zivi, i zive bez problema.

Ne vidim da u SA postoji bilo koje mjesto da je nesto "sigurnije" ili izolovanije od ostatka, budala svugdje ima i nikad ne znas gdje ces naletiti na koju, al eto, nadam se da ces uspjeti u naumu i promjeniti mjesto boravka.

I ako igdje ima drotova ima ih na Otoci oko merkura, i to po 3-4 skoro uvijek, doduse saobracajci su ali svejedno.
minjonja

#2442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by minjonja »

rusmir.ba wrote:E moj drug, pa ako tu kupis stan ne znaci da nikad neces otici poslom i sl. u druge dijelove grada i da mozes biti kao u getu na tim lokacijama.

Slucajno zivim blizu tebe i kada sam birao mjesto kupovine stana gledao sam samo da ne bude Alipasino ili Dobrinja, zbog daljine od posla, mada sam cesto i tamo jer mi dosta kolega tu zivi, i zive bez problema.

Ne vidim da u SA postoji bilo koje mjesto da je nesto "sigurnije" ili izolovanije od ostatka, budala svugdje ima i nikad ne znas gdje ces naletiti na koju, al eto, nadam se da ces uspjeti u naumu i promjeniti mjesto boravka.

I ako igdje ima drotova ima ih na Otoci oko merkura, i to po 3-4 skoro uvijek, doduse saobracajci su ali svejedno.
znam da svugdje ima budala, ali je ovaj dio otoke gdje sam ja bas zabacen i da mi se nesto desi (kao sto jeste) niko ne bi pomogao. onaj dio sto gleda u merkur je bolji. ja sam na tacno suprotnoj strani, kod autopraone. svega sam se nagledala, ali kad sam vidjela onaj rafal prije par godina, 100% znam da ne moze gore od ove moje zgrade.

hajde da se ne pretvori tema o kvartovima u SA, ja ti savjetujem da se drzis podalje odavde i niposto ne salji svoju djecu u OS "mak dizdar".
Gusztav

#2443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gusztav »

DZONPI wrote:Ja bi ti preporucio Alipasino jedno kao rjetko koje mirno mjesto u gradu.
Vic dana ti je na drugoj temi. :lol: :lol: :lol: :lol:

U svakom slučaju :thumbup:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#2444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

na ovoj mojoj strani ch wile nema takijeh dešavanja :mrgreen:
valjda zato što nemamo banke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
karanana

#2445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

komi wrote:na ovoj mojoj strani ch wile nema takijeh dešavanja :mrgreen:
valjda zato što nemamo banke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
imamo kladionice pa malo/malo ulete u onaj premijer kod vjetrenjace.
rusmir.ba

#2446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by rusmir.ba »

minjonja wrote: znam da svugdje ima budala, ali je ovaj dio otoke gdje sam ja bas zabacen i da mi se nesto desi (kao sto jeste) niko ne bi pomogao. onaj dio sto gleda u merkur je bolji. ja sam na tacno suprotnoj strani, kod autopraone. svega sam se nagledala, ali kad sam vidjela onaj rafal prije par godina, 100% znam da ne moze gore od ove moje zgrade.

hajde da se ne pretvori tema o kvartovima u SA, ja ti savjetujem da se drzis podalje odavde i niposto ne salji svoju djecu u OS "mak dizdar".
Ja sam kod Merkura, i hvala Bogu od kada se otvorio Merkur i napravilo onih par novih stamb.objekata te uvela solidna rasvjeta ne mogu se pozaliti previse.

Prije toga svako jutro otvoreno auto, i sve povadjeno iz njega, pa sam i lance i ostalu opremu morao unositi u stan.

Valjda ce se promjeniti i to na ovom djelu gdje si ti.
Gusztav

#2447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gusztav »

Fakat u šta se pretvorio taj kvart?
I ja sam bio stanovnik tog dijela grada tačno 35 godina,
išao u O.Š. Živko Jošilo od I-VIII, ali ovako nikada nije bilo.
Jest i nekada bilo svašta (BoBo, Spasko i ostali), ali ovako nikad.
HAVANA

#2448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by HAVANA »

Gusztav wrote:Fakat u šta se pretvorio taj kvart?

Oooo,šta ima rambovac? :lol: ;-)
Gusztav

#2449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Gusztav »

HAVANA wrote:

Oooo,šta ima rambovac? :lol: ;-)
Gdje me nađe. :-D
KadSeMrtviProbudimo

#2450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Rezultat lošeg rada svih poslijeratnih načelnika i uopšte - policijske uprave Novi Grad
Locked