SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zonbirile

#2326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

karanana wrote:u pa ja nisam ni vidio pjesacki prelaz ranije. dile, mojne mi nikakve price ni branjenja. razumio bih to da pricas o prelasku na sred ceste gdje nema oznacenog pjesackog i gdje je ogranicenje 60. za ovo u chorku sa ovim najmanje 4-5 godina, a nece odlezati ni 5 dana.
------------------------------------------------
u Štutgartu brza cesta izlazi iz tunela i siječe Kening štrase,kao da iz tunela sa autoputa siječeš Ferhadiju.Ima sijaset znakova,semafor,plus pješački je dvaput ocrtan i nikad nije bilo zgaženih.Fazon je ako tu zgaziš pješaka,zatvor je normala,ali plačaš liječenje istom,razliku plate i plate na bolovanju,troškove suda i advokata,vještačenja,elem moraš se dobro finansijski nategnuti.Koji je fol kod nas obogaljiš čovjeka,a on se liječi na teret sviju.Ne jarane plati mu liječenje pa češ ubuduće misliti.
Cholina_Lokica

#2327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

on ce u zatvor nesumnjivo zbog ovoga, i zivot mu je upropasten...
ali nemojte pricati sve crno-bijelo, jer ne znate sta se desilo. kao da vam se nikad nije desilo da npr. stanete da pjesaci predju, jedan ostaje ne prelazi, vi krecete krece i on... kad to uradi kamionu, nema price, gotov je... jos pogotovo ako je stariji covjek u pitanju, sekudnu ga dotakne sve puca...
samo me nervira prica kad nekoga pocnu razapinjati, a to se moze apsolutno svima dogoditi...
ja se stvarno slazem za neku hajku na nekoga ko je isao stoju i udario nekoga na pjesackom, ali ove male brzine su jako osjetljive kad se tako nesto desi, ne zna se nikad sta se tacno desilo...
zonbirile

#2328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

Dile wrote:on ce u zatvor nesumnjivo zbog ovoga, i zivot mu je upropasten...
ali nemojte pricati sve crno-bijelo, jer ne znate sta se desilo. kao da vam se nikad nije desilo da npr. stanete da pjesaci predju, jedan ostaje ne prelazi, vi krecete krece i on... kad to uradi kamionu, nema price, gotov je... jos pogotovo ako je stariji covjek u pitanju, sekudnu ga dotakne sve puca...
samo me nervira prica kad nekoga pocnu razapinjati, a to se moze apsolutno svima dogoditi...
ja se stvarno slazem za neku hajku na nekoga ko je isao stoju i udario nekoga na pjesackom, ali ove male brzine su jako osjetljive kad se tako nesto desi, ne zna se nikad sta se tacno desilo...
-------------------------------------------------------------------------
donekle te shvačam,ali isto kao udarac pozadi.Onaj napred ,može idiot uraditi što,hoće,idiotluk svake vrste, kvalifikacija je nisi držžao odstojanje.
Vragolan

#2329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Dile wrote:on ce u zatvor nesumnjivo zbog ovoga, i zivot mu je upropasten...
ali nemojte pricati sve crno-bijelo, jer ne znate sta se desilo. kao da vam se nikad nije desilo da npr. stanete da pjesaci predju, jedan ostaje ne prelazi, vi krecete krece i on.
.. kad to uradi kamionu, nema price, gotov je... jos pogotovo ako je stariji covjek u pitanju, sekudnu ga dotakne sve puca...
et ovo boldirani si u pravu a ovo boldirano velikim slovima moras i ti sama prihvatiti pa tek onda davati kometare tipa mozda se on "bacio" pod kamion, i nesta ti jos ne stima, kamion nije startan kao auto, treba mu malo vise vremena da se pokrene, tako da tvoj navod ne pije vode u ovo slucaju,

nemoj me pogresno shvatiti, i meni smetaju "samoubice", ali na nama je da pazimo
Cholina_Lokica

#2330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

pa bas iz tog razloga sam i iznijela ovakvu pricu, jer su odmah od vozaca kamiona napravili cudoviste...
Vragolan

#2331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

Dile wrote:pa bas iz tog razloga sam i iznijela ovakvu pricu, jer su odmah od vozaca kamiona napravili cudoviste...

bitno je da se razumijemo :D
Alfons Kauders

#2332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alfons Kauders »

nedavno je u tz bio slican slucaj... sleper pokupio starijeg covjeka na pjesackom, odmah iza krivine... jos uvijek nije doslo do suda...

elem, poznanik kojem je to manje vise struka ima fol strucno objasnjenje zasto pjesaci nerijetko nastradaju pod kamionima i busevima...

ne radi se cisto o agilnosti manjeg auta, vec o ljudskoj psihi... u biti, ljudi pogresno ocijene brzinu i udaljenost vecih vozila, misle da idu sporije... pa izlete kontajuci da imaju dovoljno mjesta da se izmaknu... na slici se vidi da je kamion stao svega par metara iza pjesackog, tako da je ocito reagovao i kocio, a ne vjerujem da je dole mogao ici brze od 30-40, jer se tom brzinom krecu i putnicka auta...

vozac ce u svakom slucaju odgovarati, ali ne ide se u zatvor po automatizmu samo zato jer je do nesrece doslo na pjesackom... jeste otezavajuca okolnost, ali ima tu milion faktora...
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#2333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bordo gandalf »

hotazmaj wrote:Prije od prilike sat vremena na Ilidzi poginuo neki stariji covjek :sad:
Image
ne kontam...ovdje je morao sporo voziti jer se prikljucuje kruznom toku a morao je stati jer je pjesak zagazio na pjesacki prelaz...znaci 100% kriv vozac
sijedi

#2334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sijedi »

don_emir wrote:
hotazmaj wrote:Prije od prilike sat vremena na Ilidzi poginuo neki stariji covjek :sad:
Image
ne kontam...ovdje je morao sporo voziti jer se prikljucuje kruznom toku a morao je stati jer je pjesak zagazio na pjesacki prelaz...znaci 100% kriv vozac
Svaki dan vozim po ilidži i okolici(moram ,jer mi je takav posao) i ono što sam vidio je da ovi iz Sara -komanije voze tako agresivno i žestoko
Ja im se izmičem i izbjegavam ih,ali ovaj dedo nije izgleda imao ni vremena ni šanse protiv tih,odnosno tog mladica za volanom
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#2335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by PipiDugaDevetka »

sijedi wrote: Svaki dan vozim po ilidži i okolici(moram ,jer mi je takav posao) i ono što sam vidio je da ovi iz Sara -komanije voze tako agresivno i žestoko
Ja im se izmičem i izbjegavam ih,ali ovaj dedo nije izgleda imao ni vremena ni šanse protiv tih,odnosno tog mladica za volanom
E, hvala @sijedi, pa ja ne moram objašnjavati i ja često prolazim preko ovog pješačkog, a i vozim dotičnim kružnim tokom vrlo često. Često vidim ove kamione Sara-kompani sa nacrtanim konjem za trke i sam u sebi sam ''predvidio'' ovakvu nesreću.

Otkud sigurnost vozača Sara-kompani da može mad-maxovski voziti kamion pun šljunka. Ne boji se on sudara, ni udaranja pješaka.

Gazda ove Sara-kompani je Ćenanović, a to je isto i prezime načelnika opštine. Konj je simbol koji govori o gazdi da se njegova halka okuplja oko hipodroma i konjičkih trka. Nekada se ta halka okupljala oko FK Đerzelez.

Smijem se kladiti da je žrtva glasala za SDA na posljednjim lokalnim izborima! :(
amrica

#2336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Ilidža: Vozač kamiona usmrtio pješaka
Tijelo nastradalog prevezeno je u prosekturu Bare radi dalje obdukcije
Autor: Onasa
09.12.2009. 15:23
MUP KS
Foto: Arhiv

U ulici Butmirska cesta, na kružnom toku, u 10.55 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je poginuo pješak M. I., rođen 1932. godine, iz Sarajeva, izjavio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) Irfan Nefić.

Do nezgode je došlo kada je B. M., rođen 1987. godine u Sarajevu, kamionom udario pješaka M. I.

O ovome je obaviještena dežurna kantonalna tužiteljica, koja je izašla na lice mjesta i rukovodila uviđajem, koji su obavili službenici MUP-a KS.

Tijelo nastradalog prevezeno je u prosekturu Bare radi dalje obdukcije.

Saobraćaj tokom uviđaja o ovoj nesreći nije bio obustavljen.

Oglasne poruke
Vaši komentari
Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registrirajte se ili prijavite.
09.12.09. u 15:52 od katilferman
Na zalost vidio sam mjesto dogadjaja i covjeka koji je poginuo. Bio je samo na korak do trotoara i na pjesackom prelazu :( . Kruzni tok je velika nepoznanica vecini vozaca i policija bi namakla silne pare samo da ovdje dezura. Vozaci pojma nemaju kako se krece kruznim tokom, a na signalizaciju niko i ne obraca paznju.
Alfons Kauders

#2337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alfons Kauders »

sijedi wrote: Svaki dan vozim po ilidži i okolici(moram ,jer mi je takav posao) i ono što sam vidio je da ovi iz Sara -komanije voze tako agresivno i žestoko
jebiga drug, masa ljudi vozi 'agresivno i zestoko', ali to samo po sebi nije dokaz da je lik kriv...

vozim od rata i udario sam 2 pjesaka... jednog od njih na pjesackom... i gle ovo - nijednom nisam bio kriv i nikad mi nije oduzeta vozacka, kamoli sta drugo...

slucaj prvi, starac je na pjesackom krenuo pretrcati ulicu, na crveno i naletio na mene u jebenoj koloni, odbio se od vrata i srecom nije mu nista bilo osim par modrica...

znas koje je bilo objasnjenje? stari nije vidio ni mene ni druga 3-4 auta na raskrsnici... nije bio ni pijan ni lud, sasvim ok covjek... jednostavno ga nesto prenijelo, potrcao da stigne raju na drugoj strani, uopste nije obracao paznju na ulicu...

srecom nije izletio pred mene, vec je udario u bok... recimo negdje izmedju blatobrana i suvozackih vrata... da sam vozio kamion, podletio bi pod tockove...

sranja se desavaju... nit ljudi namjerno skacu pred auta, nit ih vozaci namjerno gaze... policija je uradila uvidjaj, neka sud utvrdi koliko je taj momak odgovoran i cao... cak i ako je nevin i ne dobije dan zatvora, opet ce biti sjeban cijeli zivot sto je bezveze ubio covjeka...
Haris.ba

#2338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Haris.ba »

Ja samo znam da kada hoces da vozis po kruznom toku po pravilima i kako treba, susretnes se sa sirenama i psovkama. Takav nam mentalitet.

Meni jos nije jasno kako nema vise sudara na ovom kruznom. A negodovanje vozaca kada stanes pjesacima je vec nazalost postalo normalno. Ali najzalivije je sto policija nista ne radi. Isto ko da se bore ko ce na glupljim mjestima na Ilidzi stati da hvataju prekrsioce.

P.S.

Semafor na kruznom je neophodan. Ljudi prolaze kroz semafor na crveno i sada. A sta bi bilo da nema semafora?
hotazmaj

#2339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

Necu ni pokusavati pravdati nekoga ovdje ali cinjenica je da su i pjesaci i vozaci katastrofa.
Evo danas gledam ovu nesrecu kontam jadni covjek....samo par minuta kasnije vozim dalje i idem prema Dobrinji lik ispred mene tako bezobrazno ugrozava zivot pjesaku na pjesackom kod studentskih domova ... Halooo covjek je bio na pola pjesackog ovaj nije ni zelio da ga vidi??? Par minuta kasnije vracam se prema Ilidzi opet neki deda pretrcava cestu (ne na pjesackom naravno) ljudi sviraju ja ne mogu da vjerujem sta gledam??? Dolazim na semafor (onaj preko puta princeze) i hocu lijevo prema Ilidzi a iza mene je neki instruktor koji mi je privukao paznju jer obucava invalide sa nekim crvenim propalim golfom II :lol: :lol:, prepoznat ce ga neki sigurno. Semafor se pali ja krecem i naravno usporavam da propustim ljude koji idu pravo prema Dobrinji a pomenuti ''instruktor'' me obilazi i oduzima ljudima prednost i ugrzava nasu sigurnost :lol: :lol: Sta ocekivati od onih koje on nauci :lol:
The Nightwatchman

#2340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The Nightwatchman »

amrica wrote:Ilidža: Vozač kamiona usmrtio pješaka
Tijelo nastradalog prevezeno je u prosekturu Bare radi dalje obdukcije
Autor: Onasa
09.12.2009. 15:23
MUP KS
Foto: Arhiv

U ulici Butmirska cesta, na kružnom toku, u 10.55 sati, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je poginuo pješak M. I., rođen 1932. godine, iz Sarajeva, izjavio je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS) Irfan Nefić.

Do nezgode je došlo kada je B. M., rođen 1987. godine u Sarajevu, kamionom udario pješaka M. I.

O ovome je obaviještena dežurna kantonalna tužiteljica, koja je izašla na lice mjesta i rukovodila uviđajem, koji su obavili službenici MUP-a KS.

Tijelo nastradalog prevezeno je u prosekturu Bare radi dalje obdukcije.

Saobraćaj tokom uviđaja o ovoj nesreći nije bio obustavljen.

Oglasne poruke
Vaši komentari
Komentiranje je jedna od privilegija registriranih korisnika. Registrirajte se ili prijavite.
09.12.09. u 15:52 od katilferman
Na zalost vidio sam mjesto dogadjaja i covjeka koji je poginuo. Bio je samo na korak do trotoara i na pjesackom prelazu :( . Kruzni tok je velika nepoznanica vecini vozaca i policija bi namakla silne pare samo da ovdje dezura. Vozaci pojma nemaju kako se krece kruznim tokom, a na signalizaciju niko i ne obraca paznju.
ja bi stvarno volio da mi konačno neko objasni koje je to pravilo ponašanja u kružnom toku. evo ja priznajem da najvjerovatnije ne znam. dakle, ja kad ulazim u kruzni tok, gledam svoju lijevu stranu i pustam sva vozila prije ukljucenja, naravno. kada vidim da se mogu sigurno ukljuciti, krenem i drzim se krajnje desne trake (a bio sam u kruznim i sa 3-4 trake, sa sigurno 10-ak izlaza, pogubio sam se živ), prije svoga izlaza dajem zmigavac i izlazim sa kruznog toka.

mislim, ja fakat ne znam da li grijesim ili ne i zasto ljudi prave takvu filozofiju oko kruznog toka.
zonbirile

#2341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

pa prelaz je zakon od susjedstva pa dalje na zapad.Dovoljno je zakoračiti i svi stanu.Kako?Pa ljudi vani to riješili jednostavno,platiš kaznu i svu rentu oštečenom,razliku do pune plate ako je na bolovanju.Onda ide pretrpljeni strah,duševna bol i sl.Dobar advokat te nauči pameti.
sijedi

#2342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sijedi »

Alfons Kauders wrote:
jebiga drug, masa ljudi vozi 'agresivno i zestoko', ali to samo po sebi nije dokaz da je lik kriv...

vozim od rata i udario sam 2 pjesaka... jednog od njih na pjesackom... i gle ovo - nijednom nisam bio kriv i nikad mi nije oduzeta vozacka, kamoli sta drugo...

slucaj prvi, starac je na pjesackom krenuo pretrcati ulicu, na crveno i naletio na mene u jebenoj koloni, odbio se od vrata i srecom nije mu nista bilo osim par modrica...

znas koje je bilo objasnjenje? stari nije vidio ni mene ni druga 3-4 auta na raskrsnici... nije bio ni pijan ni lud, sasvim ok covjek... jednostavno ga nesto prenijelo, potrcao da stigne raju na drugoj strani, uopste nije obracao paznju na ulicu...

srecom nije izletio pred mene, vec je udario u bok... recimo negdje izmedju blatobrana i suvozackih vrata... da sam vozio kamion, podletio bi pod tockove...

sranja se desavaju... nit ljudi namjerno skacu pred auta, nit ih vozaci namjerno gaze... policija je uradila uvidjaj, neka sud utvrdi koliko je taj momak odgovoran i cao... cak i ako je nevin i ne dobije dan zatvora, opet ce biti sjeban cijeli zivot sto je bezveze ubio covjeka...
da, ali masa ljudi ne vozi grdosije, teške preko 40 tona,sa teretom.
black

#2343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by black »

The Nightwatchman wrote:
ja bi stvarno volio da mi konačno neko objasni koje je to pravilo ponašanja u kružnom toku. evo ja priznajem da najvjerovatnije ne znam. dakle, ja kad ulazim u kruzni tok, gledam svoju lijevu stranu i pustam sva vozila prije ukljucenja, naravno. kada vidim da se mogu sigurno ukljuciti, krenem i drzim se krajnje desne trake (a bio sam u kruznim i sa 3-4 trake, sa sigurno 10-ak izlaza, pogubio sam se živ), prije svoga izlaza dajem zmigavac i izlazim sa kruznog toka.

mislim, ja fakat ne znam da li grijesim ili ne i zasto ljudi prave takvu filozofiju oko kruznog toka.
http://www.bihamk.ba/saobracajna-preven ... acaja.html
cute poison

#2344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by cute poison »

Dile wrote:budimo realni... kamion u kruznom toku nije mogao voziti brzo... a pjesaci koriste maksimalno to sto je zakon na njihovoj strani i jako bezobrazno izlaze na cestu, pa izlijecu na 2-3 metra ispred auta. kad si sa malim autom to i mozes izbjeci, motati u stranu, ali sta ce covjek sa kamionom, stati ne moze, smotati nema vremena... moze se jedino moliti Bogu da ne pogine covjek, sto je malo vjerovatno...

da se odmah ogradim, ne govorim za lole koje se zalete i kad vide pjesaka jos stisnu gas namjenski, nego cisto o neodgovornim pjesacima koji bez imalo razmisljanja staju na cestu. kakav god da je zakon, treba imati malo obzira, pa ne iskakati ljudima tacno pred auto, puno je lakse pjesaku stati nego autu
Evo da ti realno odgovorim, s obzirom da poznajem dobro i vlasnika te firme i komplet porodicu.

Kamion u kruznom toku nije mogao voziti brzo? Pa ti vozaci iz Sare ili bolje reci "divljaci" ne postuju niti jedan zakon sto se tice saobracaja, jer im "gazda" sve zive kazne sredjuje s policijom i udarila im sila u glavu i divljaju po ulici. Taj kamion je itekako startan oko 500KS, pa ko ce normalan da iskusava zakon nad kamionom molim te?
Ovaj da je vozio sporije mogao je zaustaviti.
PipiDugaDevetka wrote:
E, hvala @sijedi, pa ja ne moram objašnjavati i ja često prolazim preko ovog pješačkog, a i vozim dotičnim kružnim tokom vrlo često. Često vidim ove kamione Sara-kompani sa nacrtanim konjem za trke i sam u sebi sam ''predvidio'' ovakvu nesreću.

Otkud sigurnost vozača Sara-kompani da može mad-maxovski voziti kamion pun šljunka. Ne boji se on sudara, ni udaranja pješaka.

Gazda ove Sara-kompani je Ćenanović, a to je isto i prezime načelnika opštine. Konj je simbol koji govori o gazdi da se njegova halka okuplja oko hipodroma i konjičkih trka. Nekada se ta halka okupljala oko FK Đerzelez.

Smijem se kladiti da je žrtva glasala za SDA na posljednjim lokalnim izborima! :(
To za agresivnu voznju si u pravu, a to sto pricas za nacelnika opstine nema nikakve veze s pomenutim A. Cenanovicem, konj jeste neka ikona kompanije zbog toga sto isti posjeduje nekoliko njih.
Cholina_Lokica

#2345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

toliko je brzo vozio da pjesak nije odbacen, nego je na pola metra do metar od kamiona...
slavkoimamodilera

#2346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by slavkoimamodilera »

Dile wrote:toliko je brzo vozio da pjesak nije odbacen, nego je na pola metra do metar od kamiona...
Zato sto je pjesak poginuo, ali doslovno, nesretnim slucajem. Clanak u novinama citam jutros, kamion stao na pjesackom da propusti grupu pjesaka, oni presli, a ovaj malo okasnio, kamiondzija ga nije vidio i krenuo. I kvrc. Covjeku od 80 i koju godinu ne treba puno.
Cholina_Lokica

#2347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

slavkoimamodilera wrote:
Dile wrote:toliko je brzo vozio da pjesak nije odbacen, nego je na pola metra do metar od kamiona...
Zato sto je pjesak poginuo, ali doslovno, nesretnim slucajem. Clanak u novinama citam jutros, kamion stao na pjesackom da propusti grupu pjesaka, oni presli, a ovaj malo okasnio, kamiondzija ga nije vidio i krenuo. I kvrc. Covjeku od 80 i koju godinu ne treba puno.
o tome ja citavo vrijeme govorim... ali jok, odmah je vozac ubica, ludjak, i zivotni cilj mu je da gazi ljude po cesti...
opet ja

#2348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by opet ja »

ja poludim kada vidim starce kako trce preko ceste :x :x ...k'o njima se negdje zuri...
-Romeo-

#2349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -Romeo- »

black wrote:
The Nightwatchman wrote:

http://www.bihamk.ba/saobracajna-preven ... acaja.html
još mi samo reci koliko saobraćajnih traka ima ovaj kružni tok na ilidži???? ja sam vidio da se nekada formiraju i tri a tvrdim da je samo jedna.
Vragolan

#2350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Vragolan »

u svezi veze pjesaka i vozaca, ovo sam neki dan postirao na pdf izvrno ga lola pa evo copy/paste ne ovu temu
nije niko nikoga izvrno ali mogo je,
jutros krenem na posao i na putu vidim djecica cekaju da predju cestu (blizu skola), naravno hoce da perdju cestu na pjesackom prelazu, ja sam malo dalje od pjesackog ispred mene nema nikog i iza mene takodje, znaci mogu da bezbjedno stanem, i stanem ja, djeca prelaze sa moje desne strane na lijevu, vidim iz spurotnog pravca ide pasat i seljacina ne usporava, djeca su vec na sredini ceste, helem ja momacki na sirenu (da zastanu, sto je i upalilo, ukopase se na mjestu, mada su mogli i potrcati na drugu stranu, i pravo pod auto, ali u tom momentu sam mogao samo to da uradim) i sreca neki od njih, valjda navikavsi da ima svakakvih idijota za volanom, su gledali sta dolazi iz suprotnog pravca,
ne mogu vam opisati taj filin bespomocnosti, jer u trenutku kada sam vidio da lik ne u sporava niko od te djece nije gledao u sta dolazi iz spurotnog pravca, jer kada su poceli da prelaze tad je taj mamjmun bio daleko, tak kada sam ja svirnuo oni podigose glavu, neki stadose na mjestu, su skontali budalu,
ogranicenje je 40 km/h, lik je profurao pored mene da sam osjetio kako se moje auto zaljuljalo, kontam zavti policijiu prijaviti ga, ali u toj huji ne pogledah tablice, djeca nastavise kao da nista nije bilo, valjda navliki
Locked