sta sve djevojke urade
Sarajevska policija preksinoć oko 23.50 sati slobode je lišila 17-godišnjeg Amara M. iz Sarajeva, učenika Srednje saobraćajne škole, koji je prekjučer oko 14.45 sati sa još petoricom svojih školskih drugova došao u prostorije Srednje zubotehničke škole koja se nalazi u ulici Čekaluša s namjerom da fizički napadnu jednog učenika te škole.
Ušli u hol
Razlog napada je ranija svađa između Amara i tog mladića. Njih dvojica su se, navodno, putem interneta posvađali zbog jedne djevojke. Zbog toga su 17-godišnjak i njegovi prijatelji došli u Zubotehničku školu kako bi tog učenika uplašili i zaprijetili mu.
Šestorka je uspjela ući u školski hol, gdje ih je dočekao portir. Kako je navedeno u policijskom saopćenju, po dolasku u školu Amar M. je kod sebe imao ručnu bombu.
Portir mladićima nije dozvolio kontakt sa učenikom kojeg su tražili i oni su na kraju odustali od te namjere i otišli kada je osoblje škole pozvalo policiju čija je patrola ubrzo stigla.
Direktorica Srednje zubotehničke škole Ilduza Rađo kaže da se sve odigralo u prizemlju, na pauzi nakon završetka prvog časa u drugoj smjeni.
- Šest nepoznatih osoba ušlo je u hol i pokušali su doći do jednog od naših đaka. Međutim, kontakt im nije dozvoljen i oni su napustili školu. Ja sam se u tom trenutku nalazila na spratu i dok sam sišla da vidim o čemu se radi, ti su momci već otišli. Bombu nisam vidjela niti o tome išta znam. Policija je upoznata sa cijelim slučajem i za više informacija obratite se njima - navela je direktorica Rađo.
Uzete izjave
Zasad se ne zna da li je Amar M. po dolasku u školski hol nekome prijetio da će aktivirati bombu ili ju je nekome pokazao. Njega su policajci pronašli u stanu gdje živi, a prilikom lišavanja slobode bomba nije nađena. Istragom će biti utvrđeno gdje je 17-godišnjak ostavio bombu i na koji način ju je uopće nabavio.
U policijskim prostorijama uzete su izjave i od petorice učenika koji su bili u društvu sa 17-dišnjakom. Prema našim saznanjima, navodno je upravo jedan od njih, uplašen zbog svega što se desilo, istražiteljima kazao da je Amar nosio ručnu bombu.
U MUP-u kažu da su o svemu obavijestili kantonalnog tužioca, a uhapšeni je nakon noći provedene u Odsjeku za zadržavanje tokom jučerašnjeg dana pušten. Na teret mu se stavlja ugrožavanje sigurnosti.
Prpa haaa pa se izlajao... da milicija udara vise pa bi pjevali ko pticice i bojali bi se kad ga vidite a ne tjerali shegu s njima