SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Troll_Happens

#2101 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

ma hajd sta je jedno zbadanje nozem ovo je nesto da je roknulo otislo bi sve u majcinu...
sta sve djevojke urade :-)

Sarajevska policija preksinoć oko 23.50 sati slobode je lišila 17-godišnjeg Amara M. iz Sarajeva, učenika Srednje saobraćajne škole, koji je prekjučer oko 14.45 sati sa još petoricom svojih školskih drugova došao u prostorije Srednje zubotehničke škole koja se nalazi u ulici Čekaluša s namjerom da fizički napadnu jednog učenika te škole.

Ušli u hol

Razlog napada je ranija svađa između Amara i tog mladića. Njih dvojica su se, navodno, putem interneta posvađali zbog jedne djevojke. Zbog toga su 17-godišnjak i njegovi prijatelji došli u Zubotehničku školu kako bi tog učenika uplašili i zaprijetili mu.

Šestorka je uspjela ući u školski hol, gdje ih je dočekao portir. Kako je navedeno u policijskom saopćenju, po dolasku u školu Amar M. je kod sebe imao ručnu bombu.

Portir mladićima nije dozvolio kontakt sa učenikom kojeg su tražili i oni su na kraju odustali od te namjere i otišli kada je osoblje škole pozvalo policiju čija je patrola ubrzo stigla.

Direktorica Srednje zubotehničke škole Ilduza Rađo kaže da se sve odigralo u prizemlju, na pauzi nakon završetka prvog časa u drugoj smjeni.

- Šest nepoznatih osoba ušlo je u hol i pokušali su doći do jednog od naših đaka. Međutim, kontakt im nije dozvoljen i oni su napustili školu. Ja sam se u tom trenutku nalazila na spratu i dok sam sišla da vidim o čemu se radi, ti su momci već otišli. Bombu nisam vidjela niti o tome išta znam. Policija je upoznata sa cijelim slučajem i za više informacija obratite se njima - navela je direktorica Rađo.

Uzete izjave

Zasad se ne zna da li je Amar M. po dolasku u školski hol nekome prijetio da će aktivirati bombu ili ju je nekome pokazao. Njega su policajci pronašli u stanu gdje živi, a prilikom lišavanja slobode bomba nije nađena. Istragom će biti utvrđeno gdje je 17-godišnjak ostavio bombu i na koji način ju je uopće nabavio.

U policijskim prostorijama uzete su izjave i od petorice učenika koji su bili u društvu sa 17-dišnjakom. Prema našim saznanjima, navodno je upravo jedan od njih, uplašen zbog svega što se desilo, istražiteljima kazao da je Amar nosio ručnu bombu.

U MUP-u kažu da su o svemu obavijestili kantonalnog tužioca, a uhapšeni je nakon noći provedene u Odsjeku za zadržavanje tokom jučerašnjeg dana pušten. Na teret mu se stavlja ugrožavanje sigurnosti.

Prpa haaa pa se izlajao... da milicija udara vise pa bi pjevali ko pticice i bojali bi se kad ga vidite a ne tjerali shegu s njima :x
Karabaja

#2102 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Karabaja »

Koshpa wrote:Veceras u kaficu "Underground" koji se nalazi u Umjetnickoj zboden momak 16 g

izvrsilac kako sam cuo takodje ima 16 g poznanik iz skole tog istog
Bio sam sinoć u Undergroundu kad se to desilo. Bio je halloween party, krcato ljudima, svirka uživo, kad odjednom počeše raja iz susjedne prostorije da bježe. Nožem zboden momak, krv svuda po podu. Svirka poslije toga nije prestala punih pola sata, čak ni kad su došli policija i hitna pomoć. Dobar dio raje nije htio ni da napusti objekat, jednostavno su nastavili svoj halloween party (što jest jest, baš su se potrudili da se maskiraju). To mi je nekako najviše smetalo. Momka su malo poslije iznijeli na nosilima i ubacili u kola hitne pomoći, jedna djevojka je otišla s njim kao pratnja. Šta se dalje zbilo i da li je ostao živ ne znam, al izgleda da je izgubio puno krvi.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#2103 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dr.gog »

Šest osoba, od kojih četiri teže, povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se preksinoć oko 22.50 sati desila u Alipašinoj ulici u centru Sarajeva. Sudarili su se automobil "ford eskort" (902-J-583) kojim je upravljao Emir Tufekčić (59) i terenac "tojota" (991-K-284) za čijim je upravljačem bio 24-godišnji Viktor Kljajić.

Velika brzina

Prema izjavama očevidaca ovog udesa, vozač "forda" izlazio je s parkinga kod Druge gimnazije i namjeravao se uključiti na glavnu cestu. U tom trenutku, Alipašinom ulicom naišao je terenac koji se, kako se moglo čuti, kretao velikom brzinom.

Došlo je do jakog direktnog sudara u kojem je na oba vozila pričinjena skoro totalna šteta. I "tojota" i "ford" u udaru su odbijeni i završili su na suprotnim stranama ulice.

Dijelovi vozila bili su rasuti unaokolo, a "fordov" akumulator pronađen je čak pedeset metara od mjesta sudara.

Image

Na licu mjesta ubrzo su se našle tri ekipe Hitne pomoći kojima su, nakon ukazane prve pomoći, četvorica putnika iz terenca te vozač i suvozač iz "forda" prevezeni u Klinički centar Koševo.

Brojni lomovi

- Kod nas su oko 23.15 sati dovezeni 21-godišnji Ismar Porić, koji je zadobio frakturu desnog ramena, te Viktor Kljajić (24) s frakturom lijeve nadlaktice. Obojica su smještena na Ortopediju i traumatologiju. Zatim, primljen je i Zlatan Džanović (23) s frakturom nosa i zadržan ja na Klinici za bolesti uha, grla i nosa. Kenanu Glaviniću (23) ušivena je rana na glavi, nakon čega je pušten kući - kazala nam je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

Vozač "forda" Tufekčić zadobio je fraktura jednog lijevog rebra i smješten je na Torakalnu hirurgiju, dok je njegova saputnca Elizabet Suzan Hofman (23) zbrinuta i puštena kući.

Image
Alipašina ulica do završetka uviđaja, koji su obavili pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, bila je potpuno zatvorena za saobraćaj.

Avaz
ibizza

#2104 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ibizza »

Splinter wrote:neki dan citam dalibor lugonja imao u radicevoj pucnjavu...
kontam, pa zar on nije u italiji u zatvoru :-? reko nisu talijani nasi da ga tako lahko ispuste is sapa...
mislio sam da ce jos jedno bar 5 godina cumurati...
kad jutros u avazu njegova slika, definitivno su ga pustili... :-?
trenutno je u pritvoru zbog pomenute pucnjave ali kad izadje predvidjam ne bas mirne dane...
prvenstveno na ap-u i i susjednim naseljima...dobro upamtite ime i lik ako vec niste do sada...

Image
jeli ovo Dela,ima rez na glavi??zivio u Svrakinu ??
mrtva kokoš

#2105 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by mrtva kokoš »

yapp, to je taj dala... :zoka: :run:
Karabaja

#2106 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Karabaja »

Peni wrote:
Karabaja wrote:
Koshpa wrote:Veceras u kaficu "Underground" koji se nalazi u Umjetnickoj zboden momak 16 g

Bio sam sinoć u Undergroundu kad se to desilo. Bio je halloween party, krcato ljudima, svirka uživo, kad odjednom počeše raja iz susjedne prostorije da bježe. Nožem zboden momak, krv svuda po podu. Svirka poslije toga nije prestala punih pola sata, čak ni kad su došli policija i hitna pomoć. Dobar dio raje nije htio ni da napusti objekat, jednostavno su nastavili svoj halloween party (što jest jest, baš su se potrudili da se maskiraju). To mi je nekako najviše smetalo. Momka su malo poslije iznijeli na nosilima i ubacili u kola hitne pomoći, jedna djevojka je otišla s njim kao pratnja. Šta se dalje zbilo i da li je ostao živ ne znam, al izgleda da je izgubio puno krvi.
Haha, neko je halloween preozbiljno shvatio, lol.
http://www.sarajevo-x.com/bih/crnahroni ... /091101050
amrica

#2108 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

:shock: :shock: :run: :run:

koji je ovo razred i koja skola??????

ovo je za - (minus) 5 dozivotno. Ko je ovome dopustio da zavrsi 4 osnovne, treba ga izbaciti iz obrazovanja zauvijek.

Mozda izgleda da tema nije za crnu hroniku, ali ovo je najveci kriminal koji postoji u ovoj zemlji. Nepismena djeca zavrsavaju skole. I kao fol su nesto, imaju zvanje, mozda medicinski brat ili saobracajni tehnicar ili.... i mogu raditi. Sutra ti o glavi moze raditi kad se zaposli na kakvom salteru.

I nije nimalo smijesno, nego je tuzno, pretuzno. Bosna je oduvijek bila zadnja u svemu upravo zbog neobrazovanosti i nepismenosti, i istorija se ponavlja. U Titino doba pismenost se digla, sad opet idemo nanize. Kad cemo u Europu? Kad ce nam ukinuti vize? Nikad, a ni ne treba. Hvala.
"Rekno" nam je decko sve.
Joey Tribbiani

#2109 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

Karabaja wrote:

Licno poznajem momka koji je zboden, K.K. Nadam se da ce se oporaviti i nastaviti normalan zivot aBd. Napao ga je balavac, 3. razred :( :( :(
johnnykola

#2110 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnnykola »

amrica wrote:
:shock: :shock: :run: :run:

koji je ovo razred i koja skola??????

ovo je za - (minus) 5 dozivotno. Ko je ovome dopustio da zavrsi 4 osnovne, treba ga izbaciti iz obrazovanja zauvijek.

Mozda izgleda da tema nije za crnu hroniku, ali ovo je najveci kriminal koji postoji u ovoj zemlji. Nepismena djeca zavrsavaju skole. I kao fol su nesto, imaju zvanje, mozda medicinski brat ili saobracajni tehnicar ili.... i mogu raditi. Sutra ti o glavi moze raditi kad se zaposli na kakvom salteru.

I nije nimalo smijesno, nego je tuzno, pretuzno. Bosna je oduvijek bila zadnja u svemu upravo zbog neobrazovanosti i nepismenosti, i istorija se ponavlja. U Titino doba pismenost se digla, sad opet idemo nanize. Kad cemo u Europu? Kad ce nam ukinuti vize? Nikad, a ni ne treba. Hvala.
"Rekno" nam je decko sve.
prijatelji i ja nasli ispred srednje tehnicke
skole na pofalicima ovaj peterostruki pokusaj "ispravka" nepravde. :D :D :D
gdje ono zbodose denisa?
je li sad sve jasno!?!?!?!?
jeste.
sjedi 5.
:-D :-D :-D
amrica

#2111 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Sarajevo: Kemal Konaković izboden u kafiću "Underground"
Uhapšen 17-godišnji Dino Čakle • Ranjeni operiran i nalazi se u izuzetno teškom stanju
Autor: L. S.
02.11.2009. 07:52
Tuča prekinula slavlje pod maskama
Foto: M. Živojević

Sarajlija Kemal Konaković (21) zadobio je po život opasne povrede koje mu je preksinoć nožem nanio 17-godišnji Dino Čakle. Maloljetnika je policija ubrzo pronašla i uhapsila.

Metež u kafiću

Incident se desio u kafiću "Underground" koji se nalazi u podrumu Srednje umjetničke škole u Gimnazijskoj ulici u Sarajevu.

Povrijeđeni Konaković oko 23 sata primljen je u Klinički centar Koševo s više povreda.

- Ima nekoliko ubodnih rana u abdomenu, grudnom košu, leđima i na natkoljenici. U pitanju su opasne povrede i pacijent je u izuzetno teškom stanju. Odmah po prijemu je operisan i smješten je na Kliniku za anesteziju i reanimaciju - kazala nam je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.

U "Undergroundu" je preksinoć, povodom Noći vještica, organizirana zabava pod maskama. Kafić je bio pun gostiju, ali je dobru atmosferu u jednom trenutku prekinula tuča između Konakovića i Čakle.

Prisutni kažu da se odjednom čulo neko komešanje, a potom su se dvojica mladića potukla. Kada je sijevnuo nož, nastao je metež i gosti su pohrlili prema izlazu iz objekta. Na mjestu incidenta ostala je velika lokva krvi.

Predat tužiocu

Nakon što je izbo Konakovića, Čakle je pobjegao. Oko ponoći je uhapšen i policajci su ga doveli nazad na mjesto obračuna, kako bi im pokazao gdje je bacio nož, što je on i učinio.

Nešto kasnije utvrđeno je da je i on jednom uboden u gornji dio leđa, pa je odvezen u CUM bolnice Koševo, gdje mu je rana ušivena. Iz bolnice je potom vraćen u Odsjek za zadržavanje pri MUP-u Kantona Sarajevo, gdje je proveo noć, a jučer je predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Još se utvrđuje šta je bio povod sukobu između Konakovića i Čakle. Prisutni na zabavi konzumirali su alkohol, pa se pretpostavlja da je upravo to kumovalo teškom ranjavanju.
Joey Tribbiani

#2112 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

Nema nikakve razlike izmedju ovog morona Dine Č. i Sikirica. Hvala Bogu pa je neko naisao tim hodnikom, ovaj se tek tad zaustavio
zlatiborka

#2113 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

Joey Tribbiani wrote:Nema nikakve razlike izmedju ovog morona Dine Č. i Sikirica. Hvala Bogu pa je neko naisao tim hodnikom, ovaj se tek tad zaustavio

SARAJEVO 02. 11. 2009

PRESS RS

Izbodena četiri mladića

U dva obračuna noževima u Sarajevu povređena četiri mladića. Kemal Konaković (20), koga je u „Undergraundu" izbo maloletni Dino Čukle, u životnoj je opasnosti.

NIKO OD GOSTIJU NIJE PRIMETIO TUČU U HODNIKU KAFIĆA... „Undergraund"

U dve odvojene tuče u Sarajevu, koje su se dogodile u Noći veštica, izbodena su četiri mladića. Kako saznaje Press RS, do obračuna noževima došlo je u kafe baru „Undergraund" i u Domu mladih, koji se nalazi u centru „Skenderija".

U tučama je najteže prošao Kemal Konaković (21) koji se nalazi u Kliničkom centru „Koševo" i lekari se i dalje bore za njegov život. Kako saznajemo u policiji, Konakovića je u subotu uveče oko 22.30 časova, u kafe baru „Undergraund" nožem izbo maloletni Dino Čukle (17), koji je i sam zadobio lakše povrede od oštrog predmeta. On je nakon ukazivanja lekarske pomoći prebačen u pritvor MUP-a Kantona Sarajevo.

Slučajno preživeo

- Konaković je primljen u 23 časa sa više ubodnih rana u predelu stomaka, grudnog koša, leve natkolenice i leđa i u predelu bubrega. Hitno je operisan i smešten na Kliniku za reanimaciju. Njegovo stanje je izuzetno teško i nalazi se u životnoj opasnosti - rekla je Pressu RS portparol KC „Koševo" Biljana Jandrić. Ona je dodala da je Čukle primljen oko 2.30 časova sa površinskim ubodom na leđima.

Izvor blizak istrazi kaže za Press RS da je do sukoba između Konakovića i Čukle došlo u hodniku „Undergraunda", odnosno na samom ulazu u kafić u ulici Gimnazijskoj 9.

- Mladići su se prvo posvađali, a potom je došlo i do tuče, u kojoj je Čukle izvadio čakiju i više puta ubo Konakovića. Zanimljivo je da niko nije ni pokušao da spreči tuču, jer je u kafiću bila veoma glasna muzika i niko od gostiju nije primetio kakva se drama odigravala u hodniku. Čukle bi sigurno na licu mesta ubio Konakovića da u jednom momentu nije naišla grupa mladića koja je htela da uđe u kafić - kaže izvor Press RS.

On navodi da je Čukle pobegao čim je video te mladiće. Oni su pozvali policiju i Hitnu pomoć. Odmah po prijavi, policija je krenula u poteru za osumnjičenim i dva sata kasnije on je pronađen i uhapšen.

- Čukle je priznao da je Konakovića izbo preklopnim nožem sa crvenom drškom. On je prilikom bekstva nož bacio negde u blizini „Undergraunda". Oružje još nije pronađeno, a i motivi zločina biće naknadno utvrđeni - kaže izvor blizak istrazi, navodeći da je Čukle bio pozitivan na marihuanu i hašiš.

NOŽEVE POTEGLI NA HAUS PARTIJU... Dom mladih

U Domu mladih na „haus partiju" povrede od noža zadobili su Mirnes Kurić (20) i Ozren Blagovčanin (19), koje su napali M. K. i A. P, svi iz Sarajeva. Svedoci tvrde da je između mladića došlo do verbalnog sukoba, a potom i do tuče u kojoj su M. K. i A. P. izvadili noževe. Kurić je zadobio površinsku ranu grudi, a Blagovčanin posekotinu ispod oka i obojica su nakon ukazane lekarske pomoći pušteni na kućno lečenje. Policija je privela osumnjičene.

Razbojnici uboli i Nemca

Nemački državljanin Jevegen Ropel (26) u petak je izboden nožem u Gradačačkoj ulici u sarajevskom naselju Novi grad. Njega su napala dva nepoznata muškarca koji su pokušali da ga opljačkaju. Preteći nožem razbojnici su od Ropela tražili da im preda novac, a kada je on to odbio jedan od pljačkaša ga je ubo nožem u grudi. Ranjeni Ropel pomoć je zatražio u Kliničkom centru „Koševo" gde je konstatovano da je reč o lakšoj povredi, nakon čega je pušten na kućno lečenje. Za razbojnicima i dalje traga kriminalistička policija MUP-a Kantona Sarajevo.

O. MATAVULJ
Uzas, svaki dan je sve gore, nozevi sjevaju na sve strane, izgleda da omladina masovno nosi i koristi nozeve..... :x

A ovaj kreten Dino C. je i narkoman, pozitivan na marihuanu i hasis. Uz to jos i alkohol koji se u takvim prilikama saljeva.... i eto ti belaja..... :x

Sta rade roditelji ovih drogiranih nasilnika, sta rade profesori u skolama, sta radi policija koja ne hapsi narko-dilere, pokupe ponekad koju sitnu ribu, dok krupni dileri ostaju nedodirljivi i pod necijom jakom zastitom......????? :evil:

Ne radi niko nista, i zato nam je ovako..... :x
dobar_ti?

#2114 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dobar_ti? »

Moram priznati da me je ova Dalina slika vratila neke scene iz djetinjstva. Samo sam ostao malo zbunjen, ja sam mislio da je njemu onaj kacket srastao sa glavom, kad ono vidim ovdje nije, a jos i kosu ima :?
KPNCTNJAH

#2115 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by KPNCTNJAH »

zlatiborka wrote: A ovaj kreten Dino C. je i narkoman, pozitivan na marihuanu i hasis
Nisam znao da su narkomani oni koji konzumiraju marihuanu, al` hajd heroin ili trava u cemu je razlika, jel tako ? :-)
Dioda

#2116 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Dioda »

KPNCTNJAH wrote:
zlatiborka wrote: A ovaj kreten Dino C. je i narkoman, pozitivan na marihuanu i hasis
Nisam znao da su narkomani oni koji konzumiraju marihuanu, al` hajd heroin ili trava u cemu je razlika, jel tako ? :-)
Nego kako ti to nazivas? Zive zdravim zivotom? :D
zonbirile

#2117 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

drogom protiv sporta
zlatiborka

#2118 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

KPNCTNJAH wrote:
Ok, nije isto heroin i marihuana, ali od nje se pocinje. Poznajem dosta ljudi koji povremeno, narocito za vikend se opustaju uz dzoint, i sasvim su normalni porodicni ljudi i normalno funkcionisu. I ja sam par puta povukla dim od dzointa, meni se ne svidja taj osjecaj, skroz mi je bez veze, ne znam sta neki vide u tome. Svakom svoje, neka radi svako sta hoce ne ugrozavajuci drugoga.....

Nazalost, mnogi prelaze na teze droge vremenom i postaju teski ovisnici od heroina, koga jos nazivaju i "djavolji prah".

Krivo sam se izrazila, mozda tip nije narkoman ako je par puta popusio dzoint. Ali ono sto je uradio, mogao je samo totalno otkaceni idiot da uradi. Je li kriva marihuana i/ili alkohol i/ili nasilnicki karakter a imao je i cakiju u dzepu ili je sve to skupa uzrok ovome sto se dogodilo.

Uglavnom, tragedija se dogodila, daj Boze da ranjeni momak prezivi...... :(

U sljedecem prilogu je detaljnije objasnjena porodicna situacija Dine C.....

Konaković dobivao telefonske prijetnje

Napadač Dino Čukle (17) zamijenio 21-godišnjeg studenta za osobu s kojom se ranije zavadio

Autor: B. C. - B. T.
03.11.2009. 10:15

Ulaz u kafić u podrumu Umjetničke škole
Foto: Arhiv

Kemal Konaković (21), koji je u subotu izboden nožem u kafiću "Underground", i dalje je u teškom stanju, ali su njegovi vitalni parametri stabilni, kazala nam je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Opasno krvarenje

Konaković je zadobio više ubodnih rana u grudni koš i abdomen, usljed čega su mu teško ozlijeđeni bubreg i jetra. On se i dalje nalazi na Klinici za anesteziju i reanimaciju, a ljekari su preksinoć uspjeli zaustaviti obilno krvarenje u abdomenu.

Maloljetni Dino Čukle (17) predat je nakon hapšenja tužilaštvu. Portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Jasmina Iftić kazala nam je da je postupajuća tužiteljica u ovom predmetu uputila Općinskom sudu Sarajevo zahtjev da mu se odredi pritvor te da se provede pripremni postupak protiv maloljetnika zbog pokušaja ubistva.

Incident u kojem je napadnut Konaković desio se u kafiću "Underground" koji se nalazi u podrumu Srednje umjetničke škole gdje je u subotu bila organizirana zabava pod maskama u povodu Noći vještica.

Dino Čukle je učenik trećeg razreda Srednje umjetničke škole. On je, prema našim saznanjima, još prije desetak dana počeo uznemiravati Konakovića, bivšeg učenika iste škole i jednog od najboljh studenata Akedemije likovnih umjetnosti u Sarajevu.

Čukle, koji se zavadio s izvjesnim skejtborderom, koji navodno stanuje na Skenderiji, dokopao se Konakovićevog broja mobitela i prijetio mu misleći od njega da je mladić koji mu se zamjerio.

Povjerio se ocu

Kemal, sin poznatog sarajevskog advokata Suvada Konakovića, nakon nekoliko prijetećih poziva mladića kojeg i ne poznaje, povjerio se svom ocu, koji je 23. oktobra pozvao Čuklu i zatražio od njega da mu ostavi sina na miru. Više nije bilo poziva, ali je zato došlo do kobnog susreta u kafiću.

- Kemini drugovi koji su bili s njim kazali su mi da je taj Čukle došao u subotu u "Underground" i da mu je odmah prišao i kazao mu jesi li ti taj skejtborder. On mu je odgovorio da nije i da ga ostavi na miru, nakon čega je došlo do napada - kazao nam je advokat Konaković.

Čukle je pobjegao s mjesta događaja, ali ga je policija pronašla iste noći, te im je on pokazao gdje je odbacio nož.

Udaljen iz škole

Iako Srednja umjetnička škola nije organizator zabave koja je u njihovom klubu "Underground" organizirana povodom Noći vještica, jučer je u ovoj školi održana hitna sjednica Nastavničkog vijeća. Kako nam je kazao direktor škole Mensur Porović, zaključeno je da Dino Čukle do daljnjeg bude udaljen iz škole.

- Čukle je dijete razvedenih roditelja i slijed dešavanja u toj porodici se "prelomio" preko njegovih leđa. Njemu je bilo sasvim svejedno hoće li ili neće ići u školu - kazao nam je Porović, objašnjavajući da je i ranije bilo problema s Čuklom.

On nam je kazao i da je Konaković, sada student Akademije likovnih umjetnosti, bio primjeran učenik ove škole. Kako nam je objasnio Porović, "Underground" nije klasični kafić, nego klub za izložbe i slične manifestacije učenika.

Dnevni avaz
zlatiborka

#2119 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

Uletio je dupli post, pa da ipak jos nesto reknem.

Sto kaze forumas @somethings, nesredjene prilike u porodici ili razvedeni roditelji ne mogu sami za sebe biti opravdanje za nasilnicko ponasanje, ima tu jos vaznih faktora medju koje ja isticem kucni odgoj i drustvo u kojem se ovaj Dino vjerovatno kretao.

Djeca iz "savrsenih" porodica isto tako pocesto upadaju u kriminal. To sto kazem "savrsena" porodica, mislim samo savrsena na izgled, kako se mnoge porodice predstavljaju pred komsilukom i svojom okolinom. Roditelji u takvim slucajevima kriju nestasluke svoje djece, kriju cak i krupnije probleme kao npr. sklonost drogama i alkoholu, sklonost kradjama i nasilnickom ponasanju misleci da ce se takvi problemi sami od sebe vremenom rijesiti. I naravno, najvazniji motiv takvog stava roditelja je "sta ce reci komsiluk i mahala, to je sramota da se sazna" itd......

Problem se rijetko sam od sebe rjesava, roditelji trebaju poduzeti sve da se njihova problematicna djeca usmjere na pravi put, da pravovremeno traze pomoc od strucnjaka, psihologa, nastavnika u skolama, pedagoga ne obaziruci se na misljenje mahale, vec da ucine sve da svojoj djeci pomognu da postanu dobri i posteni ljudi.
Last edited by zlatiborka on 03/11/2009 21:50, edited 2 times in total.
somethings

#2120 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by somethings »

Pa i meni su roditelji razvedeni, pa se normalno ponašam. :roll: Nije to nikakav pokazatelj, koliko samo kretena znam iz savršenih porodica...
Žao mi je Kemala, nadam se da će biti dobro, a onaj kreten iza rešetaka, gdje mu je i mjesto.
Joey Tribbiani

#2121 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Joey Tribbiani »

Kemo je bolje. Predstoji mu dug oporavak, aBd uspjesan i nadam se da ce se vratiti normalnom zivotu u kojem ga ovakvi idioti vise nece sretati.
chuchumbamayumbe

#2122 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by chuchumbamayumbe »

Joey Tribbiani wrote:Kemo je bolje. Predstoji mu dug oporavak, aBd uspjesan i nadam se da ce se vratiti normalnom zivotu u kojem ga ovakvi idioti vise nece sretati.
Odlično, konačno da čujem nešto pozitivno!
Bellica

#2123 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bellica »

Da li je dijete razvedenih roditelja nema nikakve veze s delikvencijom. Nije jedini momak kojem su roditelji razvedeni. Slican slucaj sam imala prosle godine, majmun koji ide u skolu s mojom sestrom, pokusao da je udavi, dosla kuci s otiscima prstiju po vratu, mi zvali policiju, otisli u skolu, imali sastanak s direktorom, razrednikom i njegovom mamom uz prisustvo policije. Sestra i taj majmun bili prisutni. Kaze direktor skole: " Prije svega moram da napomenem da je on dijete iz jedne fine sarajevske porodice, ali u kojoj je puno bolesti, mama mu je operisana prosli mjesec, otac ima dijabetes, i sam ucenik ima dijebetes, moramo ga shvatiti..." Dakle, za sve postoji opravdanje, ovaj napao momka ni krivog ni duznog, a pravda se razvodom roditelja, a ovaj drugi zlostavlja ucenike po skoli, pa zaboga on je bolestan on to moze, mi njega moramo shvatiti. Tako da ne daj Boze ubije nekoga, bilo bi ima dijabetes, moramo ga shvatiti. U svakom slucaju, strasno, nadam se da ce se momak brzo oporaviti, a ovaj drugi dobiti zasluzenu kaznu.
johnnykola

#2124 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnnykola »

Bellica wrote:Da li je dijete razvedenih roditelja nema nikakve veze s delikvencijom. Nije jedini momak kojem su roditelji razvedeni. Slican slucaj sam imala prosle godine, majmun koji ide u skolu s mojom sestrom, pokusao da je udavi, dosla kuci s otiscima prstiju po vratu, mi zvali policiju, otisli u skolu, imali sastanak s direktorom, razrednikom i njegovom mamom uz prisustvo policije. Sestra i taj majmun bili prisutni. Kaze direktor skole: " Prije svega moram da napomenem da je on dijete iz jedne fine sarajevske porodice, ali u kojoj je puno bolesti, mama mu je operisana prosli mjesec, otac ima dijabetes, i sam ucenik ima dijebetes, moramo ga shvatiti..." Dakle, za sve postoji opravdanje, ovaj napao momka ni krivog ni duznog, a pravda se razvodom roditelja, a ovaj drugi zlostavlja ucenike po skoli, pa zaboga on je bolestan on to moze, mi njega moramo shvatiti. Tako da ne daj Boze ubije nekoga, bilo bi ima dijabetes, moramo ga shvatiti. U svakom slucaju, strasno, nadam se da ce se momak brzo oporaviti, a ovaj drugi dobiti zasluzenu kaznu.
da sam bio na tvom mjestu ja bih prvo nakon vazenja hrakno tog disu posred face, pa nastavio razgovor
nakon sto si je platnenom maramicom isti obriso fejs. a vizavi debila, najbolji su mi ovi sto
se sa pistoljima, bombama i nozevima naganjaju zbog cura. i oni, a i te cure u glavi pupa hava.

kakav divan dan za ray ban i gun
Bellica

#2125 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bellica »

johnnykola wrote:
Bellica wrote:Da li je dijete razvedenih roditelja nema nikakve veze s delikvencijom. Nije jedini momak kojem su roditelji razvedeni. Slican slucaj sam imala prosle godine, majmun koji ide u skolu s mojom sestrom, pokusao da je udavi, dosla kuci s otiscima prstiju po vratu, mi zvali policiju, otisli u skolu, imali sastanak s direktorom, razrednikom i njegovom mamom uz prisustvo policije. Sestra i taj majmun bili prisutni. Kaze direktor skole: " Prije svega moram da napomenem da je on dijete iz jedne fine sarajevske porodice, ali u kojoj je puno bolesti, mama mu je operisana prosli mjesec, otac ima dijabetes, i sam ucenik ima dijebetes, moramo ga shvatiti..." Dakle, za sve postoji opravdanje, ovaj napao momka ni krivog ni duznog, a pravda se razvodom roditelja, a ovaj drugi zlostavlja ucenike po skoli, pa zaboga on je bolestan on to moze, mi njega moramo shvatiti. Tako da ne daj Boze ubije nekoga, bilo bi ima dijabetes, moramo ga shvatiti. U svakom slucaju, strasno, nadam se da ce se momak brzo oporaviti, a ovaj drugi dobiti zasluzenu kaznu.
da sam bio na tvom mjestu ja bih prvo nakon vazenja hrakno tog disu posred face, pa nastavio razgovor
nakon sto si je platnenom maramicom isti obriso fejs. a vizavi debila, najbolji su mi ovi sto
se sa pistoljima, bombama i nozevima naganjaju zbog cura. i oni, a i te cure u glavi pupa hava.

Imas pravo, mozda sam i trebala, ali bih tako dokazala da sam na istom nivou kao i on. Najgore od svega je sto je taj isti napravio nakon nekoliko mjeseci slican problem, iako je prvi put prosao s uvjetnom, a ovaj direktor opet molio mamu da ga ne tuzi, ipak je on bolestan.

Nemoj tako, danas je trend da se momci ganjaju pistoljima i nozevima zbog cura, hm, pa to njima imponira, samo sto su to uglavnom cure koje ne vrijede ni da ih se spomene, a kamoli nesto vise. Samo sto ti to nasem covjeku ne mozes dokazati, neka je zensko, pa kakvo god, a on vjerovatno tim nozem ili pistoljem hrani svoje samopouzdanje. Kad ne moze na neki pametniji nacin :)

kakav divan dan za ray ban i gun
Locked