Sarajevo Construction
- shalla
#9876 Re: Sarajevo Construction
De ba ljudi nije realna ova slika. Ko Schwarzenegger kad ulazi protiv Predatora... Gdje je ovo, o kojem dijelu oko kampusa se priča, ja nikako ne mogu da pojmim ovakvu šumu
- Cossack
-
Messier
#9878 Re: Sarajevo Construction
Ovaj green city,kod zeljeznicke...je li predvidjena cesta iza objekata koja ce ici do hotela Grand,jer tu treba mozda 100 metara spojiti?
Ako je,onda racunajte na novi cep u prometu..jer ce citavi Velesici ici tim putem,a ne na kruzni tok kod Tarik Oila
Ako je,onda racunajte na novi cep u prometu..jer ce citavi Velesici ici tim putem,a ne na kruzni tok kod Tarik Oila
- nosara
#9879 Re: Sarajevo Construction
Cesta ide kroz zgrade, pa lijevo.Messier wrote:Ovaj green city,kod zeljeznicke...je li predvidjena cesta iza objekata koja ce ici do hotela Grand,jer tu treba mozda 100 metara spojiti?
Nema cepa, ne brini. Drzavotvorci su tu da otcepe.
Sto se investitor zadao da dokaze kako je govno milka cokolada.
- strong69
#9880 Re: Sarajevo Construction
Gradski autoput prolazi iznad lokacije nekadašnjeg pogona Milkosa i ruše se prva dva reda kuca. Ima na Sa C o tome odavno.Messier wrote:Ovaj green city,kod zeljeznicke...je li predvidjena cesta iza objekata koja ce ici do hotela Grand,jer tu treba mozda 100 metara spojiti?
- beni-bu-man
#9881 Re: Sarajevo Construction
odma pored glavne, i ja sam se ibretio da ima vako fino zelenilo pored cesteshalla wrote:De ba ljudi nije realna ova slika. Ko Schwarzenegger kad ulazi protiv Predatora... Gdje je ovo, o kojem dijelu oko kampusa se priča, ja nikako ne mogu da pojmim ovakvu šumu
- Logovan
#9882 Re: Sarajevo Construction
Odmah pored glavne ulice Zmaja od Bosne, lijevo od ulaza u kampus.shalla wrote:De ba ljudi nije realna ova slika. Ko Schwarzenegger kad ulazi protiv Predatora... Gdje je ovo, o kojem dijelu oko kampusa se priča, ja nikako ne mogu da pojmim ovakvu šumu
- shalla
#9883 Re: Sarajevo Construction
Znači sviju mi ne vjerujemLogovan wrote:Odmah pored glavne ulice Zmaja od Bosne, lijevo od ulaza u kampus.shalla wrote:De ba ljudi nije realna ova slika. Ko Schwarzenegger kad ulazi protiv Predatora... Gdje je ovo, o kojem dijelu oko kampusa se priča, ja nikako ne mogu da pojmim ovakvu šumu
Ono iza leđa stajališta od komercijale? E što ga ja više prošetam onim dijelom, treba Godzilla da me napadne jebote...
- Logovan
#9884 Re: Sarajevo Construction
Da.shalla wrote:Znači sviju mi ne vjerujemLogovan wrote:Odmah pored glavne ulice Zmaja od Bosne, lijevo od ulaza u kampus.shalla wrote:De ba ljudi nije realna ova slika. Ko Schwarzenegger kad ulazi protiv Predatora... Gdje je ovo, o kojem dijelu oko kampusa se priča, ja nikako ne mogu da pojmim ovakvu šumu![]()
Ono iza leđa stajališta od komercijale? E što ga ja više prošetam onim dijelom, treba Godzilla da me napadne jebote...
- nosara
#9885 Re: Sarajevo Construction
Nije bila godzila.shalla wrote:Znači sviju mi ne vjerujemLogovan wrote:Odmah pored glavne ulice Zmaja od Bosne, lijevo od ulaza u kampus.shalla wrote:De ba ljudi nije realna ova slika. Ko Schwarzenegger kad ulazi protiv Predatora... Gdje je ovo, o kojem dijelu oko kampusa se priča, ja nikako ne mogu da pojmim ovakvu šumu![]()
- strong69
#9886 Re: Sarajevo Construction
Pa ono se nekada odrzavalo i bilo uredno ako se ja dobro sjecam. Tada sam znao doci u biblioteku koja je bila tamo i uzimati knjige... Ispred citavom duzinom staze bile klupe i moglo se sjesti i uzivati u hladovini. Ne mogu da vjerujem da je dopusteno ovo.shalla wrote:Znači sviju mi ne vjerujemLogovan wrote:Odmah pored glavne ulice Zmaja od Bosne, lijevo od ulaza u kampus.shalla wrote:De ba ljudi nije realna ova slika. Ko Schwarzenegger kad ulazi protiv Predatora... Gdje je ovo, o kojem dijelu oko kampusa se priča, ja nikako ne mogu da pojmim ovakvu šumu![]()
- wewa
#9887 Re: Sarajevo Construction
ovo je u dijelu bivse kasarne koja nije preuredjena u kampus, bar trecina prostora je zapustena...
juce gledam dzunglu sa straznje strane i one rusevne zgrade, ne cini se da ima velikog pomaka...
juce gledam dzunglu sa straznje strane i one rusevne zgrade, ne cini se da ima velikog pomaka...
- Logovan
#9888 Re: Sarajevo Construction
Nikad se ovaj dio nije održavao, barem ne koliko ja znam. Prvi dio je ok, a onaj drugi dio bliži Domodu i ostalim radnjama je vazda bio zapušten.strong69 wrote: Pa ono se nekada odrzavalo i bilo uredno ako se ja dobro sjecam. Tada sam znao doci u biblioteku koja je bila tamo i uzimati knjige... Ispred citavom duzinom staze bile klupe i moglo se sjesti i uzivati u hladovini. Ne mogu da vjerujem da je dopusteno ovo.
- Haris033
#9889 Re: Sarajevo Construction
Google Maps ne prikazuje nikakvu džunglu
Ali bi bilo predivno kada bi se ovaj dio uz cestu preuredio i pretvorio u park i šetnicu...

Ali bi bilo predivno kada bi se ovaj dio uz cestu preuredio i pretvorio u park i šetnicu...

Last edited by Haris033 on 16/08/2019 14:29, edited 1 time in total.
- ledeni_caj
#9890 Re: Sarajevo Construction
Treba to sve u park pretovoriti, a kampus dole u Halilovice svakako su blizu studentski domovi. 
-
made_in_sarajevo
#9891 Re: Sarajevo Construction
na zimu slikano. dzungla je godinama i godinama se pitam kako niko mozga nema da napravi park koji ce ici od Pofalica do americke ambasade. evo napokon su dosli pametni ljudi,a i rektor UNSA koji je morao dopustiti ovo jer je njihov prostor. ima u kampusu prostora za parkinge,parkove, igralista koliko hocete ali debili iz UNSA nisu dali nista da se radi. bolje da propadne sve nego da se nesto iskoristi. dio pored automehanike ide koracima da postane dzungla za koju godinu.
- wewa
#9892 Re: Sarajevo Construction
nije ovo frisak satelitski snimak, nema sanseHaris033 wrote:Google Maps ne prikazuje nikakvu džunglu![]()
Ali bi bilo predivno kada bi se ovaj dio uz cestu preuredio i pretvorio u park i šetnicu...![]()
vidis da je bjelogoricno drvece bez lisca...
- Haris033
#9893 Re: Sarajevo Construction
Stvarno, kako bi bilo lijepo poravnati sve u kampusu i isto pretvoriti u veliki park.
Za Sarajevo bi to bio park poput Central Parka u New York-u.
- Logovan
#9894 Re: Sarajevo Construction
A gdje ćemo sa fakultetima?Haris033 wrote:Stvarno, kako bi bilo lijepo poravnati sve u kampusu i isto pretvoriti u veliki park.![]()
-
made_in_sarajevo
#9895 Re: Sarajevo Construction
kao da imamo neke plahe koristiLogovan wrote:A gdje ćemo sa fakultetima?Haris033 wrote:Stvarno, kako bi bilo lijepo poravnati sve u kampusu i isto pretvoriti u veliki park.![]()
treba iskoristiti sad dok je rektor UNSA nagodan pa napraviti vise parkica, igralista, parkinga. dio gdje na ovoj slici pise notar pa gore prema Una restoranu zjapi godinama prazan i zapusten. kasarna vec srusena, cigla pokradena. niti ko zalazi, niti se koristi.
- Hajvan
#9896 Re: Sarajevo Construction
morel’ ovdje(?):Logovan wrote:A gdje ćemo sa fakultetima?Haris033 wrote:Stvarno, kako bi bilo lijepo poravnati sve u kampusu i isto pretvoriti u veliki park.![]()

- Logovan
#9897 Re: Sarajevo Construction
Vidi zelenila.... More, more.Hajvan wrote: morel’ ovdje(?):
-
BadBoy
#9898 Re: Sarajevo Construction
A šta je ovo ovdje (označeno crvenom strelicom)

-
made_in_sarajevo
#9899 Re: Sarajevo Construction
O tom.prostoru sam vec pricao na prethodnoj stranici. Nista bukvalno i ide koracima da postane nova dzungla. Nekad se tu igralo lopte kad se skupi raja iz okolnih zgrada, a sad nista. Lokacija za igralista, park, parking se ubila ali eto. Valjda ce se neko sjetiti prije nego neko uvali stambenu zgradu.BadBoy wrote:A šta je ovo ovdje (označeno crvenom strelicom)
- JavierBosnia
#9900 Re: Sarajevo Construction
Ja kad cujem od raje kad traze parkove najezim se.
Volim kad ima i zelenila i uredjenih prostora, a takvih po Sarajevu zaista i ima i ne nedostaje ih, i vecih i manjih i srednjih.
Treba se posvetiti uredjenji postojecih i odrzavanju, novi ne trebaju
Volim kad ima i zelenila i uredjenih prostora, a takvih po Sarajevu zaista i ima i ne nedostaje ih, i vecih i manjih i srednjih.
Treba se posvetiti uredjenji postojecih i odrzavanju, novi ne trebaju