https://sa-c.net/news-archive/project-n ... la-gradnja
Nakon 25 godina prostor oko Kampusa u Sarajevu će biti pretvoren u park
https://sa-c.net/news-archive/other-new ... ren-u-park
Da, bas sam i ja to pomislio...Mislim pogledaj jebote...BadBoy wrote:Ovo je fakat džungla bila. Ima ona slika PARK-ovaca kad sa opremom ulaze da sijeku i čiste, pa isto kao da su u Peruanskoj džungli nekoj.

Thorgerson wrote:Jucer prolazim i gledam i ne vjerujem, covjece koji je ovo prostor. I se nikad idioti nisu sjetili da ono ociste. Uzas.![]()
Forto ovo najavio prije mjesec dana na twitteru, ono sto mi je bilo nevjerovatno jeste to da prema njegovim rijecima od deminera 1999. godine niko nije krocio na ovaj prostor.![]()
Mene ova vlada na ovim "sitnicama" dobija!Sljedece izbore jos vise onih odvratnih sda njuski istjerati, da ne smetaju.
Ja bih još predložio uklanjanje ograde. Totalno je nepotrebna, a otvorio bi se prostor samo tako. Posaditi živu ogradu ili nešto slično, sa puno više prolaza.
Nakon 25 godina prostor oko Kampusa u Sarajevu će biti pretvoren u park
https://sa-c.net/news-archive/other-new ... ren-u-park
Dobro si, kakav se ondje park zelena oaza moze napraviti.Cossack wrote:Svaka čast za novu Vladu KS! 25 godina ono ruglo stoji ali se niko do sada nije sjetio jer nije bilo finansijskog interesa a on je, ipak, pokretačka SNAGA NARODA. Isto bi trebalo uraditi i sa onom džunglom između bazena i mosta na Otoci.
Welcome to the jungleThorgerson wrote:Da, bas sam i ja to pomislio...Mislim pogledaj jebote...BadBoy wrote:Ovo je fakat džungla bila. Ima ona slika PARK-ovaca kad sa opremom ulaze da sijeku i čiste, pa isto kao da su u Peruanskoj džungli nekoj.![]()
Forto malo preuvelicava, ulazi se u taj prostor redovno, iznose se cigle za roštilje, beru orasi, jabuke, šipurak, uzima drvece za zime.Thorgerson wrote:Jucer prolazim i gledam i ne vjerujem, covjece koji je ovo prostor. I se nikad idioti nisu sjetili da ono ociste. Uzas.![]()
Forto ovo najavio prije mjesec dana na twitteru, ono sto mi je bilo nevjerovatno jeste to da prema njegovim rijecima od deminera 1999. godine niko nije krocio na ovaj prostor.![]()
Mene ova vlada na ovim "sitnicama" dobija!Sljedece izbore jos vise onih odvratnih sda njuski istjerati, da ne smetaju.
Ja bih još predložio uklanjanje ograde. Totalno je nepotrebna, a otvorio bi se prostor samo tako. Posaditi živu ogradu ili nešto slično, sa puno više prolaza.

Pa i jeste fazon u tome - neodrzavanju. Sta malo sasijeces siblje, lupis satnicu ko biva eto nesto si radio i to je to.maxell_sarajevo wrote: Forto malo preuvelicava, ulazi se u taj prostor redovno, iznose se cigle za roštilje, beru orasi, jabuke, šipurak, uzima drvece za zime.
Moj jaran kuci veliki rostilj napravio od cigle iz ove zgrade.
Prije par godina se pokosio park, sasjeklo šiblje, al zbog ne održavanja se opet došlo do prašume.
Ja sam im i na pocetku akcije ciscenja grada slao poruku za ovu lokaciju, napokon da se neko sjetio srediti ovaj dio.
prejebenojakoThorgerson wrote:
jer zašto bi održavao nešto gdje niko ne plaća kirijuThorgerson wrote:Dobro si, kakav se ondje park zelena oaza moze napraviti.Cossack wrote:Svaka čast za novu Vladu KS! 25 godina ono ruglo stoji ali se niko do sada nije sjetio jer nije bilo finansijskog interesa a on je, ipak, pokretačka SNAGA NARODA. Isto bi trebalo uraditi i sa onom džunglom između bazena i mosta na Otoci.![]()
Mada mislim da se ovo sve planski radilo. Zapusti određenu parcelu, narod zaboravi da to i postoji, okreće glavu od toga. I onda hop sutra se samo pojavi investitor koji će to da nam "popravi", pa ljuljne zgradurinu.
Dovoljno je pogledati Hastahanu. Pa jel problem toliki bio napraviti ono sto nam rendaju na kompjuterima evo mjesecima - na vec postojecem dijelu bez zgrade i garaže. Eto, samo uredi park da izgleda kao park. Zasadi zelenila, ukini onaj parking, cisti redovno itd. Neki minimalizam pruzi dok se ne skonta nesto novo. Ne. Mora se prostor totalno srozati, degradirati, ne odrzavati - da oni mogu reci, evo vidite vi ovo. E sad cemo mi ovo da popravimo zasadit cemo koje drvo i napravit zgradu.
Hahahh top, hajd sad uradi jednu sa Apocalypse NowThorgerson wrote:
Thorgerson wrote:
i meni je prvo to naumpalo. reko sad kad izleti kakva sarajevska azdaha iza ovih radnika koja se krila godinamaThorgerson wrote:Da, bas sam i ja to pomislio...Mislim pogledaj jebote...BadBoy wrote:Ovo je fakat džungla bila. Ima ona slika PARK-ovaca kad sa opremom ulaze da sijeku i čiste, pa isto kao da su u Peruanskoj džungli nekoj.![]()
Nije to jarane nikako isto. Samo ti ne kontas.azdralovic wrote:tacno ovaj stav imaju i ovi sto loze gume kod kuce, i ovi sto radi inspekcije imaju filtere na fabrikama ali ih nikada ne pale, i ovi sto vade iz auta DPF, i ovi sto voze na loz i trafo ulje.... itd itddrug_profi wrote:Ima jedna stvar. Sloboda izbora.
Ja cu voziti i dalje uvijek. Ili cu ici pjeske ako je blizu.
Ali ja sam također odabrao da vozim ekoloski prihvatljiv LPG motor sa euro 5 kategorijom. Placam parkinge, ne ostavljam po trotoarima.
Gras ne razmatram kao opciju odavno.
Po meni, ili odaberi ekoloski prihvatljiv pogon, ili odaberi biciklo, gras, tabanfijaker.
Ali "nema se" nije opravdanje. Boli me q. sto se nema. Svi bi da zive iznad svojih mogucnosti.
Treba T Rexa staviti tamo u sumu, kao iz filma Jurski Parkinsaneinthebrain wrote:i meni je prvo to naumpalo. reko sad kad izleti kakva sarajevska azdaha iza ovih radnika koja se krila godinamaThorgerson wrote:Da, bas sam i ja to pomislio...Mislim pogledaj jebote...BadBoy wrote:Ovo je fakat džungla bila. Ima ona slika PARK-ovaca kad sa opremom ulaze da sijeku i čiste, pa isto kao da su u Peruanskoj džungli nekoj.![]()
![]()
maxell_sarajevo wrote:Forto malo preuvelicava, ulazi se u taj prostor redovno, iznose se cigle za roštilje, beru orasi, jabuke, šipurak, uzima drvece za zime.Thorgerson wrote:Jucer prolazim i gledam i ne vjerujem, covjece koji je ovo prostor. I se nikad idioti nisu sjetili da ono ociste. Uzas.![]()
Moj jaran kuci veliki rostilj napravio od cigle iz ove zgrade.
Prije par godina se pokosio park, sasjeklo šiblje, al zbog ne održavanja se opet došlo do prašume.
Ja sam im i na pocetku akcije ciscenja grada slao poruku za ovu lokaciju, napokon da se neko sjetio srediti ovaj dio.
Ovaj nesretnik prvi što ide, ko da je ugledao anakondu od 10 metara i već se halalio sa životom.Thorgerson wrote:Da, bas sam i ja to pomislio...Mislim pogledaj jebote...BadBoy wrote:Ovo je fakat džungla bila. Ima ona slika PARK-ovaca kad sa opremom ulaze da sijeku i čiste, pa isto kao da su u Peruanskoj džungli nekoj.![]()