na ove sad sam zaboravio, meni u glavi samo ona ratna dijaspora_BataZiv_0809 wrote:Prve generacije nece nedostajati jos godinama. Svi koji sad idu su prva generacija, a navodno je otislo 100 000. A otici ce sigurno jos toliko.
Sarajevo Construction
- nepass1
#9701 Re: Sarajevo Construction
- drug_profi
#9702 Re: Sarajevo Construction
Dobar broj ove nove dijaspore se nece vise ni osvrnut.
Ja npr. da mogu sad otici podero bih i pasos.
- Hajvan
#9703 Re: Sarajevo Construction
u subotu sam primjetio bagere na placu prije pumpe BM na Stupu (ul Dzemala Bijedica).
cak su digli i dio plocnika te ga poravnali u nivo asfalta…
zna li tko sto se sprema?
Last edited by Hajvan on 08/08/2019 12:20, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9704 Re: Sarajevo Construction
Dok ne odes pa te spuca nostalgija.drug_profi wrote:Dobar broj ove nove dijaspore se nece vise ni osvrnut.
- Hajvan
#9705 Re: Sarajevo Construction
Hajvan wrote:u subotu sam primjetio bagere na placu prije pumpe BM na Stupu (ul Dzemala Bijedica).
- drug_profi
#9706 Re: Sarajevo Construction
Imam tri druga iz djetinjstva sto su prezivjela rat i otisla odavde. jedno vrijeme je bila furka da ce dolaziti za godisnje. Doci zivjeti u penziji na moru i sl. Pa onda je taj dolazak postao svake 3-4 godine. Prije desetak godina su prodali i stanove u Sarajevu, roditelje penzionere povukli sebi u amerike, kanade... prije dvije-tri godine su se prodale i kuca na moru u Hrvatskoj, vikendica na Jahorini._BataZiv_0809 wrote:Dok ne odes pa te spuca nostalgija.drug_profi wrote:Dobar broj ove nove dijaspore se nece vise ni osvrnut.
Djeca uglavnom engleski govore, pomalo tuc muc bosanski.
Nema od te dijaspore vise ni nocenja ovdje u hotelu, a kamo li kupovine necega.
To je neki procenat, veci ili manji, nebitno. Ostalo je puno onih koji prave planove za povratak, i ostalo je puno milijardi neopranih i milijardi u stekovima koje ne donose prinose.
- Hajvan
#9707 Re: Sarajevo Construction
Hajvan wrote:Hajvan wrote:u subotu sam primjetio bagere na placu prije pumpe BM na Stupu (ul Dzemala Bijedica).
- Haris.ba
#9708 Re: Sarajevo Construction
Ma niko ne zna. Tu blizu bi trebala biti 13 trasnferzala da prolazi, ali kod nas se ništa ne zna. Vjerovatno SPO. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9709 Re: Sarajevo Construction
E ti iz Amerike, Kanade i Australije i jesu manje vezani. Sto je logicno obzirom na geografiju. Svabija, Austrija i sve sto je na par sati do ovdje su stalno tu.drug_profi wrote: Imam tri druga iz djetinjstva sto su prezivjela rat i otisla odavde. jedno vrijeme je bila furka da ce dolaziti za godisnje. Doci zivjeti u penziji na moru i sl. Pa onda je taj dolazak postao svake 3-4 godine. Prije desetak godina su prodali i stanove u Sarajevu, roditelje penzionere povukli sebi u amerike, kanade... prije dvije-tri godine su se prodale i kuca na moru u Hrvatskoj, vikendica na Jahorini.
To je neki procenat, veci ili manji, nebitno. Ostalo je puno onih koji prave planove za povratak, i ostalo je puno milijardi neopranih i milijardi u stekovima koje ne donose prinose.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9710 Re: Sarajevo Construction
Opet imaš dijaspore po Americi, Kanadi i Australiji koji uglavnom kupuju kuće po Boljakovom, Zabrđu i tako to. Nema pravila._BataZiv_0809 wrote:E ti iz Amerike, Kanade i Australije i jesu manje vezani. Sto je logicno obzirom na geografiju. Svabija, Austrija i sve sto je na par sati do ovdje su stalno tu.drug_profi wrote: Imam tri druga iz djetinjstva sto su prezivjela rat i otisla odavde. jedno vrijeme je bila furka da ce dolaziti za godisnje. Doci zivjeti u penziji na moru i sl. Pa onda je taj dolazak postao svake 3-4 godine. Prije desetak godina su prodali i stanove u Sarajevu, roditelje penzionere povukli sebi u amerike, kanade... prije dvije-tri godine su se prodale i kuca na moru u Hrvatskoj, vikendica na Jahorini.
Ne pobijam od drugi_profi priču niti tvoju, sigurno je da ima i jednih i drugih slučajeva.
- Haris.ba
#9711 Re: Sarajevo Construction
U Turskoj ima između 100 hiljada i dva miliona Bošnjaka. Upravo je ta razlika zbog asimilacije. Ništa nije sigurno ni kad si na nekoliko sati od BiH._BataZiv_0809 wrote:E ti iz Amerike, Kanade i Australije i jesu manje vezani. Sto je logicno obzirom na geografiju. Svabija, Austrija i sve sto je na par sati do ovdje su stalno tu.
- drug_profi
#9712 Re: Sarajevo Construction
Ja bih ba pristao da me Borg asimilira samo da odem odavde zauvijek.
- P308
#9713 Re: Sarajevo Construction
I ja sam danas. Porusili i kuce koje su bile tu.Hajvan wrote:Hajvan wrote:Hajvan wrote:u subotu sam primjetio bagere na placu prije pumpe BM na Stupu (ul Dzemala Bijedica).
- dobar osjecaj
#9714 Re: Sarajevo Construction
Negdje konkretno?drug_profi wrote:Ja bih ba pristao da me Borg asimilira samo da odem odavde zauvijek.
- drug_profi
#9715 Re: Sarajevo Construction
Negdje gdje postoji nada.dobar osjecaj wrote:Negdje konkretno?drug_profi wrote:Ja bih ba pristao da me Borg asimilira samo da odem odavde zauvijek.
-
neki
#9716 Re: Sarajevo Construction
Ako si već toliko očajan, zašto ne ideš?drug_profi wrote:Negdje gdje postoji nada.dobar osjecaj wrote:Negdje konkretno?drug_profi wrote:Ja bih ba pristao da me Borg asimilira samo da odem odavde zauvijek.
- Hajvan
#9717 Re: Sarajevo Construction
ma nekima je nada na spanskom… dje god da odu… nazalost...
od sebe se ne moze pobjec'
od sebe se ne moze pobjec'
- drug_profi
#9718 Re: Sarajevo Construction
Zato jaraniko sto imam 52 godine i u mojim se godinama ne moze zapocinjati ponovo.neki wrote:Ako si već toliko očajan, zašto ne ideš?drug_profi wrote:Negdje gdje postoji nada.dobar osjecaj wrote: Negdje konkretno?
Da sam bio pametniji otisao bih prije 20 godina.
- Hajvan
#9719 Re: Sarajevo Construction
Haris.ba wrote:Ma niko ne zna. Tu blizu bi trebala biti 13 trasnferzala da prolazi, ali kod nas se ništa ne zna. Vjerovatno SPO.
OK, hvala
-
neki
#9720 Re: Sarajevo Construction
Gledao sam ljude koji su u šestoj deceniji odlazili i snalazili se, a nisu bili toliko očajni da bi se prepustili i borgu..drug_profi wrote:Zato jaraniko sto imam 52 godine i u mojim se godinama ne moze zapocinjati ponovo.neki wrote:Ako si već toliko očajan, zašto ne ideš?drug_profi wrote:
Negdje gdje postoji nada.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#9721 Re: Sarajevo Construction
Kod mene je punac 10 godina stariji od tebe, pa je bez problema pokupio kofere i otisao u DE. Doduse, to je bilo prije 5 godina, ali je bio stariji od tebe.drug_profi wrote:Zato jaraniko sto imam 52 godine i u mojim se godinama ne moze zapocinjati ponovo.neki wrote:Ako si već toliko očajan, zašto ne ideš?drug_profi wrote:
Negdje gdje postoji nada.
Kaze, odoh gore raditi 10 godina, zaraditi penziju od 500-600€ i otisao. I radi.
Doduše sa HR pasosom.
-
No-Name
#9722 Re: Sarajevo Construction
Šta će biti sa Milkosom koji se nalazi kod mjesta gdje će se praviti te zgrade
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9723 Re: Sarajevo Construction
na mjestu milkosa se prave zgrade ,bit ce dezintegrisanNo-Name wrote:Šta će biti sa Milkosom koji se nalazi kod mjesta gdje će se praviti te zgrade
-
No-Name
#9724 Re: Sarajevo Construction
Šta će biti sa proizvodnjom mliječnih proizvoda
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9725 Re: Sarajevo Construction
pa mlijecni proizvodi se tu ne proizvode vec 10 god najmanje.No-Name wrote:Šta će biti sa proizvodnjom mliječnih proizvoda
proizvodnja je kod mostarskog raskrsca,taj prostor u pofalicima zjapi prazan vec godinama..