Pa vidis da jesu... na jednoj stranimuha_sa wrote:dobro su skelu namontirali--i ucvrstili (ankerisali)
Sarajevo Construction
- Dope_Man
#8451 Re: Sarajevo Construction
- muha_sa
#8452 Re: Sarajevo Construction
Dope_Man wrote:Pa vidis da jesu... na jednoj stranimuha_sa wrote:dobro su skelu namontirali--i ucvrstili (ankerisali)
koji jebivjetri i fušeri na sceni
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#8453 Re: Sarajevo Construction
Ne bi me cudilo da su je ucvrstili za ovo sto ruse
Vjetar je bio bonus kako god
Vjetar je bio bonus kako god
- kurty
#8454 Re: Sarajevo Construction
neko jedva ceka ovu neku situaciju da pametuje...
i soli pamet građevincima

i soli pamet građevincima
- muha_sa
#8455 Re: Sarajevo Construction
gradjevincima se skela ne može srušitkurty wrote:neko jedva ceka ovu neku situaciju da pametuje...
i soli pamet građevincima![]()
dundjerima i jebivjetrima može a danas je takvih (jebivjetara koji sve znaju) mnogo
- славянин
#8456 Re: Sarajevo Construction
Da doduse posto su poznati po megaprojektima i inovacijama tipa vadjenja mosta iz vode uz “moze se iskoristiti” - sa takvim renomeom i “strukom” a on omalovazava ccc.kurty wrote:neko jedva ceka ovu neku situaciju da pametuje...
- kurty
#8457 Re: Sarajevo Construction
ma isti oni koji se naslađuju ovom naginjanju skele, su se naslađivali belaju sa mostom na Ilidži...muha_sa wrote:gradjevincima se skela ne može srušitkurty wrote:neko jedva ceka ovu neku situaciju da pametuje...
još u centru grada
![]()
dundjerima i jebivjetrima može a danas je takvih (jebivjetara koji sve znaju) mnogo
to me nervira drug Muha
- So What!
#8458 Re: Sarajevo Construction
Da, da nisu problem kritičari, zna se primjetit pravi kritičar.kurty wrote:
ma isti oni koji se naslađuju ovom naginjanju skele, su se naslađivali belaju sa mostom na Ilidži...
to me nervira drug Muha
Fakat su problem ljudi koji uživaju u crnoj hronici, tuđoj muci, problemu, kao da navijaju stalno da se dešavaju neki problemi, da liječe frustracije prozivajući sve i svakoga.
Vezano za zgradu, iskreno i ja nisam bi oza kompletno rušenje, jer u onom kvadrantu Čobanije, ono su bila najvitalnije zgrade.
S obzirom da je projektant možda i najbolji sarajevski arhitekt Amir Vuk, a njegovi projekti (Pino Nature, Colours Inn, Kibe Mahala, Panacotta) uglavnom predstavljaju pravo osvježenje u Sarajevu, to mi daje optimizam da će i ovo biti nešto fino te da će se uklopiti sa ostatkom Čobanije.
- So What!
#8459 Re: Sarajevo Construction
Izgradnja terminala B na Međunarodnom aerodromu Sarajevo - 22. 04. 2019. @ SA-C

- mk ultra
#8460 Re: Sarajevo Construction
Nije duljevic jednu napravio... i daleko od toga da nemaju iskustvaDosadno mii wrote:I ovi trebaju gradit najskuplju zgradu
Vjetar jeste bio jak, ali opet ne bi smjelo pasti
Nek paze iduci put kad neko bude na skeli... a ne ovako
Tako i oni u Olovu, samo su tamo ljudi pali i polomili se... oni su malo drugacija prica od Duljevica
-
Škobo Habu
#8461 Re: Sarajevo Construction
Radnici koji su pali sa skele, dok su izvodili radove na "Aquatermu", bili su anagaživani na izgradnji zatvorenog bazena.mk ultra wrote:Dosadno mii wrote:
Tako i oni u Olovu, samo su tamo ljudi pali i polomili se... oni su malo drugacija prica od Duljevica
Dva posebna momenta. Ljudski fator, a ne sila prirode. Skela u Olovu je bila montirana u unutrašnjosti i držala je kompletnu gornju ploču u izgradnji.
- mk ultra
#8462 Re: Sarajevo Construction
Zato sam i napisao nek bolje pripaze kad neko bude na skeli... nije za zajebancijeŠkobo Habu wrote:Radnici koji su pali sa skele, dok su izvodili radove na "Aquatermu", bili su anagaživani na izgradnji zatvorenog bazena.mk ultra wrote:Dosadno mii wrote:
Dva posebna momenta. Ljudski fator, a ne sila prirode. Skela u Olovu je bila montirana u unutrašnjosti i držala je kompletnu gornju ploču u izgradnji.
- Bullet Tooth Tony
#8463 Re: Sarajevo Construction
Ima li neki link na sarajevo construction za ovu novu zgradu na cobaniji ... ovu sto se skela srusila ...
ja nisam nasao
ja nisam nasao
- JThomas
#8464 Re: Sarajevo Construction
možda se i link srušio 
- Bullet Tooth Tony
#8465 Re: Sarajevo Construction
JThomas wrote:možda se i link srušio
- P308
#8466 Re: Sarajevo Construction
Ako trazis kako ce izgledati zgrada kad bude gotova, onda je odgovor ovo:Bullet Tooth Tony wrote:Ima li neki link na sarajevo construction za ovu novu zgradu na cobaniji ... ovu sto se skela srusila ...
ja nisam nasao

- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#8467 Re: Sarajevo Construction
Znaci prave Frankenstajna 
- dječak sa šibicama
#8468 Re: Sarajevo Construction
Malco Rovcanin
jebem ti drzavu
jebem ti drzavu
- mk ultra
#8469 Re: Sarajevo Construction
Tako je zamisljeno, cekaj izvedeno... skresat ce se tu pofinoP308 wrote:Ako trazis kako ce izgledati zgrada kad bude gotova, onda je odgovor ovo:Bullet Tooth Tony wrote:Ima li neki link na sarajevo construction za ovu novu zgradu na cobaniji ... ovu sto se skela srusila ...
ja nisam nasao
]https://i.postimg.cc/rFRfjcD3/20190422-174920-0.jpg
Jedino sto je meni glupo u cijelom projektu je garaža, ostalo standardno, samo ga lokacija izvlaci
- Bullet Tooth Tony
#8470 Re: Sarajevo Construction
Zar nije Zec studio poznat po tome da kako se nacrta tako se i napravi ...mk ultra wrote:Tako je zamisljeno, cekaj izvedeno... skresat ce se tu pofinoP308 wrote:Ako trazis kako ce izgledati zgrada kad bude gotova, onda je odgovor ovo:Bullet Tooth Tony wrote:Ima li neki link na sarajevo construction za ovu novu zgradu na cobaniji ... ovu sto se skela srusila ...
ja nisam nasao
]https://i.postimg.cc/rFRfjcD3/20190422-174920-0.jpg![]()
Jedino sto je meni glupo u cijelom projektu je garaža, ostalo standardno, samo ga lokacija izvlaci
- saibaba
#8471 Re: Sarajevo Construction
Nekako mi urbanisticki osvještena prica Vuka Zeca o "njeznoj" sarajevskoj arhitekturi i rušenje austrougarskih zgrada ne idu zajedno..
- JThomas
#8472 Re: Sarajevo Construction
od nježnosti se ne živi na visokoj nozi.
-
Melo15
#8473 Re: Sarajevo Construction
Zatvoren most u Halilovicima radi radova(kraj 5. mjeseca), mozda se do tad sjete da stave neki znak prije nego kamioni skrenu prema Halilovicima..
- black
#8474 Re: Sarajevo Construction
http://--- NO LINKS ---/clanak/BiH/494039/ ... J_t4TI_Z0IGosti Face to Face-a bili su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sulejman Memo Haljevac. Tema je bila izgradnja zgrade u sarajevskom parku Hastahana.
''Problem je što trenutno stanje Hastahane je u kaosu. Odmah da naglasim , da dobro zapamtite načelniče i to svaku noć ponavljajte: Nije samo Hasrahana već je park Nijaza Durakovića – Hastahana. To smo izglasali i tako će i biti načelniče, kazao je Memo, dodajući:
''Mi dajemo saglasnost za izgradnju u parku Nijaza Durakovića – Hastahana, ali uz načelnikovo obećanje da će tamo biti 89% zelene površine. Načelnik ne smije slagati i pred očima javnosti mora još jednom sve obećati.''
''Ovo nije pitanje samo za načelnika. Moramo svi zajedno raditi. Podržavam Memu i vijećnike. U Hastahani će biti park, u čijem će ćošku biti izgrađen objekat od 3.000 m^2. Znači 1.000 m^2 površine na 3 etaže. Obećavam da tamo neće biti niko ko ima privatni interes. Tamo će biti smještene općinske, državne ili neke druge javne institucije", prenosi Oslobođenje.
Na pitanje, pa ko je koga onda pobijedio, ako se slažu u svemu, Ajnadžić je odgovorio:
''Ja sam Memu i njih pobijedio.''
''A kako ste nas pobijedili načelniče'', pitao je Memo.
''Ja hoću da mijenjam stari projekat koji još uvijek važi, a koji je zauzimao previše zelene površine. Zato sam Vas pobijedio. A ti spinovi da će tamo biti Centralna banka ma ne zanimaju. O tome šta će biti u zgradi u Hastahani odlučuje demokratska većina u Općinskom vijeću.
Jedan od problema izgradnje zgrade i parka u Hastahani moglo bi biti i vlasništvo nad tim zemljištem.
''Park Hastahana je vlasništvo Općine 1/1. Mi smo tu zemlju kupili prije 2005. godine i zakona kojeg je nametnuo tadašnji visoki predstavnik u BiH Paddy Ashdown. Hastahana nije vojna imovina, tvrdim 100% da je to Općinska imovina'', kazao je načelnik Ajnadžić.
''Lijepo to vazite načelniče. Opustili ste naše gledaoce i nadam se da je to istina. Zakleli ste se. A sad dolazi moj šlag na tortu. Šta će biti sa izgradnjom zgrada uz Miljacku. Šta će biti sa investicijama i rekonstrukcijom Marijin dvora?''
''Imamo plan za smještanje ljudi čije se zgrade budu srušile. Sve zgrade koje se budu gradile uz Miljacku ne smiju biti više od 30 metara. Nemoguće je da budu visoke 100 m, to ja neću dozvoliti'', naglasio je Ajnadžić.
Sve ste to lijepo pričali, ali nadam se da ćete se toga i pridržavati. Krv ću Vam isisati ako tako ne bude. Ženu, djecu i sebe ću svezati za bagere ako se budu gradile zgrade više od 100m, istakao je Memo za kraj, a načelnik Ajnadžić je dodao da su kamere sve zabilježile i da će ispuniti sve ono što je obećao.
- Banksy
#8475 Re: Sarajevo Construction
saibaba wrote:
Nekako mi urbanisticki osvještena prica Vuka Zeca o "njeznoj" sarajevskoj arhitekturi i rušenje austrougarskih zgrada ne idu zajedno..
Da, baš razočaravajuće.JThomas wrote:
od nježnosti se ne živi na visokoj nozi.