when to cancel collision insurance

Uredi, izvinite na postu_BataZiv_0809 wrote:Nije ti ovo tema za savjete o kupovini
Dobro nemoj da se ponoviBecky7 wrote:Uredi, izvinite na postu_BataZiv_0809 wrote:Nije ti ovo tema za savjete o kupovini
Ne znam s obzirom da se tibra ispred uvalila.Becky7 wrote:Da li neko zna kakvi su kvalitetom ovi stanovi, da li vrijedi kupiti stan u ovim zgradama ?
[url=https://ibb.co[mimg]https://i.ibb.co/DzGFp1z/Screenshot-20190325-141200.png[/img][
when to cancel collision insurance
Ona kula je isto groznaP308 wrote:Gledam SPO Dijamant ... covjece, na sta lici ono?Znaci nema ni slicnosti sa renderom ... Nova Otoka, Veneto i ona Kula bar lice na render ako nisu i iste kao na renderu ali ovaj Dijamant potpuno izmijenili ... Od te zgrade sam ocekivao najvise a dobili smo najgore od svega u okolini
Izgradnja SPO Dijamant - 23. 03. 2018. @ SA-CP308 wrote:Gledam SPO Dijamant ... covjece, na sta lici ono?Znaci nema ni slicnosti sa renderom ... Nova Otoka, Veneto i ona Kula bar lice na render ako nisu i iste kao na renderu ali ovaj Dijamant potpuno izmijenili ... Od te zgrade sam ocekivao najvise a dobili smo najgore od svega u okolini

Klix
Izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice sa svim pratećim sadržajem, stajalištima, semaforizacijom, električnom mrežom, prema glavnom projektu Instituta IPSA, koji je dostavljen Ministarstvu saobraćaja KS, trebala bi koštati 46 miliona KM, saznaje Klix.ba.
Naime, predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i Općine Ilidža u oktobru prošle godine potpisali su sporazum o realizaciji projekta izgradnje tramvajske pruge Ilidža - Hrasnica, nakon čega je angažiran projektant IPSA Instituta Sarajevo. Navedeni projekt je završen, prošao je internu reviziju, a sada ide i na eksternu reviziju.
Kako se navodi u projektu, ova tramvajska pruga imat će 11 moderno uređenih i opremljenih stanica. Tramvaj će saobraćati od kružnog toka na Ilidži do administrativne granice s RS-om kod Hrasnice.
Inače, ideja o pravljenju ove pruge javila se još 1986. godine, no do danas nije mogla biti realizovana.
Ministarstvo saobraćaja je 2015. ponovo pokrenulo razgovore o pruzi, no za takvo nešto je trebalo uraditi glavni projekt.
Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta potvrdio nam je informaciju o tome da je glavni projekt za gradnju pruge završen, kazavši da će, po okončanju eksterne revizije, organizirati sastanak s predstavnicima Općine Ilidža kako bi zajednički pogledati ovaj projekt i dogovorili naredne korake.
Završena je obnova zgrade "Pancirka", simbola odbrane Dobrinje i grada Sarajeva, koja je tokom rata pretrpjela velika oštećenja.
U sklopu radova urađena je kompletna termo - fasada, zamijenjena stolarija, kao i popločanje platoa ispred zgrade, gdje je postavljen slobodnostojeći pano na kojem će se nalaziti historijski podaci o ratnoj ulozi i stradanju "Pancirke, saopćeno je iz Općine Novi Grad.
Iako je projektom bilo planirano da se "ratni ožiljci" sačuvaju postavljanjem staklenih ploha kroz koje bi se zadržali autentični ostaci rupa od granata i metaka, građani se s takvim tehničkim rješenjem nisu složili, bojeći se da bi moglo doći do narušavanja termo-izolacije i prodiranja vode u stanove.
Zbog toga je urađeno drugo rješenje, te je na zgradi postavljen pano koji kroz fotografije podsjeća na period 1992-1995. godine, na ratna razaranja i na ono šta su ova zgrada i stanovnici Dobrinje pretrpjeli tokom agresije na našu zemlju.
Danas, skoro dvije i po decenije nakon rata, ovaj dio naselja poprimio je sasvim novi izgled i vraća mu se prijeratni sjaj.
"Pancirka“ je izgrađena 1983. godine i nalazi se na granici s Aerodromskim naseljem, a u periodu od 1992. do 1995. godine bila je na prvoj liniji odbrane i važila je za jednu od najviše oštećenih zgrada u općini Novi Grad.
Vrijednost radova je 714.871 KM. Sufinansiralo ih je Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo sredstvima u iznosu od 200.000 KM, dok je Općina osigurala preostali iznos.
Klix
thekupus wrote:Deset miliona ono rekoše![]()
![]()
![]()
![]()
Nadam se da nisu glupi da stvarno na ovo potroše novac, umjesto u rekonstrukciju već postojećih šina.
Imaš pravo. Restauraciju.scarface32 wrote:thekupus wrote:Deset miliona ono rekoše![]()
![]()
![]()
![]()
Nadam se da nisu glupi da stvarno na ovo potroše novac, umjesto u rekonstrukciju već postojećih šina.
Vec postojece sine se ne mogu rekonstruisati.
drug_profi wrote:Meander koliko god da lijepo izgleda i da mu je koncepcija onako ultra moderna na mene je ostavio jako los dojam.
Na -2 nekakva voda izlazi iz betona i stalno je mokro. Da li to pomalo popusta hidroizolacija i probija se Miljacka?

ovo sam i ja cuo, probija voda u zgradu. vidio nisam.drug_profi wrote:Meander koliko god da lijepo izgleda i da mu je koncepcija onako ultra moderna na mene je ostavio jako los dojam.
Na -2 nekakva voda izlazi iz betona i stalno je mokro. Da li to pomalo popusta hidroizolacija i probija se Miljacka?
Hodnici dugacki, zagusljivi. kad se zatvore protipozarna vrata u hodnicima je vrlo neugodan zrak. Vrata stanova iako protivprovalna nemaju maltene nikakvu zvucnu izolaciju i kako hodas kroz hodnik cujes ljude kako kisu, pricaju na telefon, razgovaraju međusobno. Intima nikakva. Mogu mislit ako bude "akcije" kako ce se cuti.
Unutrasnje "dvoriste" je presmjesno prozori u prozore...
Razocaran ukratko.
Koji, onaj na ćošku, uz raskrsnicu prema lavu? Vidio sam vec ranije da su postavili metalne stupiće, tj dodali dva da zatvore ulaz za auta. Jesu to dodali neku pravu ogradu sad još?al-em wrote:iznad pomocnog terena na kosevu su zagradili mali parking, i tu ce neku zgradu garant