Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
drug_profi

#8101 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

azdralovic wrote:
drug_profi wrote:Ja ne znam jel problem postaviti neki video nadzor direktno iz PU pa pokušati upratiti i identifikovati ove retarde.
da neko hoce mogao bi do sada to i napraviti, imas 2-3 banke u krugu, kafic vatra, pokriva sigurno bar jedna kamera taj prostor
Mislio sam na kameru koja je direktno povezana na centar za nadzor u PU (ako takav postoji). Ako ne postoji - trebalo bi da postoji, da nadzire u realnom vremenu raskrsnice, bitne objekte, spomenike, i slicna mjesta od vaznosti za bezbjednost, zastitu i funkcionisanje grada.
biggrin

#8102 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

ma turisti...
Thorgerson

#8103 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

drug_profi wrote:Pa bolan kruzni tok u NG kojeg hoce da prave su zacijenili na 3 miliona EURA.
Koliko se sjecam fazon je sto hoce kreteni da prave kruzni koji ce ispod jel imati nekakve poslovne prostore. Idiotizam koji mi nikad nece biti jasan. :-)

Evo sta je sa Hrasnim brdom? Tu su najavljivali da ce biti neki prostori ispod kruznog? Sta je s tim? :roll: I sta uopste otvorit ispod rasrknice...ne kontam ih nikako, te umove i odakle su kupe te idiotske ideje.
JThomas

#8104 Re: Sarajevo Construction

Post by JThomas »

pa nije to stvarno ni ideja. to je da se zacijena veća vrijednost u startu...a onda će putem to ispasti, ali se opravdati kroz nepredviđene odrone zemlje, nestale potoke i slično.
detroit-mercy

#8105 Re: Sarajevo Construction

Post by detroit-mercy »

focko wrote:eto prilike za firme koje ovo mogu za 4-5 puta manje para uraditit da se prijave i uzmu posao.
Eh da to tako funkcionise :mrgreen: .
biggrin

#8106 Re: Sarajevo Construction

Post by biggrin »

detroit-mercy wrote:
focko wrote:eto prilike za firme koje ovo mogu za 4-5 puta manje para uraditit da se prijave i uzmu posao.
Eh da to tako funkcionise :mrgreen: .
da, ali oni ne ispunjavaju jedan od tenderskih uslova, a to je da im uposlenici nose ljubičaste čarape u kontinuitetu 15 dana prije dana objavljivanja tendera...
Logovan

#8107 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

SPO objekat, lokacija Općina Centar, ne zna se gdje će biti. :D

@leopol, forum skayscrapercity
Image
Image
thekupus

#8108 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Znamo kakva je razlika između rendera i finalnih proizvoda, pogotovo u Općini Centar

Hint: Bolnička
thekupus

#8110 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Franca Lehara urediti da bude najljepša ulica u gradu!

Šteta što je ona glupa zgrada banke napravljena na kraju prema Željezničkoj, ali ostalo se može srediti.
azdralovic

#8111 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

thekupus wrote:Franca Lehara urediti da bude najljepša ulica u gradu!

Šteta što je ona glupa zgrada banke napravljena na kraju prema Željezničkoj, ali ostalo se može srediti.
Mislis probati ubaciti jos negdje neki parking ili ?
thekupus

#8112 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

azdralovic wrote:

Mislis probati ubaciti jos negdje neki parking ili ?
Ne, skloniti sve parkinge, otvoriti ulicu prema Željezničkoj, kako je i zamišljena, i osposobiti je za pješački saobraćaj
gidra

#8113 Re: Sarajevo Construction

Post by gidra »

Glupa zgrada banke? Procredit?
Daleko najljepša zgrada u Sarajevu, barem meni. Na mjestu i odlicno se uklopila u onu mahalu.
Ona pored nje stambena, rugoba, šibica 2.
thekupus

#8114 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

gidra wrote:

Glupa zgrada banke? Procredit?
Daleko najljepša zgrada u Sarajevu, barem meni. Na mjestu i odlicno se uklopila u onu mahalu.
Ona pored nje stambena, rugoba, šibica 2.
Izvini što sam ti uvrijedio omiljenu zgradu :lol:

Kad kažem glupa, nisam mislio na njen izgled, već na poziciju. Ako pogledaš Neidhardtov model Marindvora, vidjet ćeš da je Franca Lehara zamišljena kao široki bulevar koji se otvara prema Željezničkoj. Ovom zgradom je taj pogled značajno sužen.
JavierBosnia

#8115 Re: Sarajevo Construction

Post by JavierBosnia »

Image

Podsjeti me na onu zelenu na M.Dvoru..
Ajde nije ni ostatak zgrade uredjen, ali opet izbor boja je kriminalan.
Ovaj gore zelenom sebi sprat ofarbao, ovaj radnju ljubicastom i zutom..
So What!

#8116 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

thekupus wrote:Znamo kakva je razlika između rendera i finalnih proizvoda, pogotovo u Općini Centar

Hint: Bolnička
Panorama Sole ili među narodom poznatija kao SPO Bolnička na kraju ne ispade uopšte loš objekat, pogotovo je odličan detalj ona fasadna cigla.

Ipak ono što je uništilo dojam o ovoj zgradi je povišena spratnost, mislim za čak dva sprata, što baca sjenu na inače lijepu zgradu.

Da su barem više fasade prekrili ovom smeđom ciglom bilo bi još ljepše, ali eto uglavnom, moralo je ovo bolje.

Izgradnja SPO Panorama Sole - 03. 03. 2019. @ SA-C

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
славянин

#8117 Re: Sarajevo Construction

Post by славянин »

Zgrada predobro izgleda... dugo nisam vidio upotrebu fasadnih cigli a izgledaju prelijepo na objektima i nekako ukope isti u okolinu.Garant je prilicno skupa varijanta pa se kod nas ne koristi mnogo...
Cossack

#8118 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Na kraju zgrada ipak ispade predobra :thumbup:
thekupus

#8119 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Toliko su nas navikli na Tibre, Dijamante i slične odvratnosti, da pristajemo na ovoliko degradiranje onog originalnog projekta. Naravno, neki smatraju da se privatna investicija pita samo investitora, ali mi moramo živjeti u istom gradu s tim. Meni je neprihvatljivo pojeftinjavanje onoga što je predstavljeno na početku, uz dodavanje etaža.

Znam da su iz Naše stranke žestoko protestovali na sjednicama općinskog vijeća zbog toga, ali očito je SDA lobi jači nego što je moguće zamisliti.
sefket_ramadani

#8120 Re: Sarajevo Construction

Post by sefket_ramadani »

Ko je vlasnik panorama sole?
DaffyDuck

#8121 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

Juraj Milicic, Hvar
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#8122 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

thekupus wrote:Toliko su nas navikli na Tibre, Dijamante i slične odvratnosti, da pristajemo na ovoliko degradiranje onog originalnog projekta. Naravno, neki smatraju da se privatna investicija pita samo investitora, ali mi moramo živjeti u istom gradu s tim. Meni je neprihvatljivo pojeftinjavanje onoga što je predstavljeno na početku, uz dodavanje etaža.

Znam da su iz Naše stranke žestoko protestovali na sjednicama općinskog vijeća zbog toga, ali očito je SDA lobi jači nego što je moguće zamisliti.
da, od orginalnog projekta napravili su običnu zgradu sa šarenom fasadom...
Thorgerson

#8123 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Nije mi bas jasna ova "panika" oko ove zgrade u Bolničkoj.

Da, nije kao na redneru, ali budimo realni super izgleda.

Nije stvar jesmo li naviknuti na tibre i ostalo, nego jednostavno ne znam sta ste ocekivali. Mislim ni render nije nesta sad vau ono da padnes na guzicu.

Image
dzipalo

#8124 Re: Sarajevo Construction

Post by dzipalo »

Zna li neko koja je cijena po m2 u ovoj panorama sole? Pretpostavljam da je poskupo :)
Dosadno mii

#8125 Re: Sarajevo Construction

Post by Dosadno mii »

Duljevic poprilicno kvalitetno gradi
Ni na stupu nije jeftin doduse ni tibra nije :-?
Post Reply