Sarajevo Construction
- JoeyTribbiani
#8001 Re: Sarajevo Construction
sajens fikšn u BiH
- Porodice Foht
#8002 Re: Sarajevo Construction
Pa sve bi bilo bolje od trenutne slike. I jos dobijes lovu u budzet.Bullet Tooth Tony wrote:Zamisli sad neko kupi ovaj dom penzionera i napravi normalan stambeni ob. u trenutnim dimenzijama doma i zadrzi ove zelene povrsine ispred...
- Logovan
#8003 Re: Sarajevo Construction
Pa i biće ti tako.Bullet Tooth Tony wrote:Zamisli sad neko kupi ovaj dom penzionera i napravi normalan stambeni ob. u trenutnim dimenzijama doma i zadrzi ove zelene povrsine ispred...
Al' malo sutra.
- JThomas
#8004 Re: Sarajevo Construction
može ondje još onoliko
tim prije što je ta strana kod meme mislim, radon toranj jeste...
tim prije što je ta strana kod meme mislim, radon toranj jeste...
- biggrin
#8005 Re: Sarajevo Construction
koliko sam vidio, sad postavljaju zidove od cigli. nema više izljevanja betona, tako da ti možda zbog toga djeluje da se ništa ne dešava. još kad krene sa instalacijama, tek onda ništa vidjeti necesZavatoni wrote:Jel' se meni čini ili se na Sarajevo Toweru stalo sa gradnjom već neko vrijeme?
- Banksy
#8006 Re: Sarajevo Construction
Sužen manevarski prostor podrazumijeva poštovanje i SPROVOĐENJE zakona. Drastična razlika._BataZiv_0809 wrote:UpravoJThomas wrote:što dovodi do surovog i jednostavnog zaključka, da pljačka čak ne mora prestati da bi nam bilo normalno, da je dovoljno da samo bude u razumnim granicama. da ne vade iz zjenica očiju.mislim cisto sumnjam da se na tom bajnom Zapadu ubise od postenja,samo im je manevarski prostor suzeniji. Nismo je mi ni "izmislili" nego oni ako cemo biti realni.
Moje misljenje je da su pljacka i kriminal u svakoj pori covjecanstva, na svim meridijanima i obe hemisfere.
- biggrin
#8007 Re: Sarajevo Construction
naravno, kad su ozakonili korupciju kroz zakone o lobiranju, pa čak od toga i državan nešto hajrujeBanksy wrote:Sužen manevarski prostor podrazumijeva poštovanje i SPROVOĐENJE zakona. Drastična razlika._BataZiv_0809 wrote:UpravoJThomas wrote:što dovodi do surovog i jednostavnog zaključka, da pljačka čak ne mora prestati da bi nam bilo normalno, da je dovoljno da samo bude u razumnim granicama. da ne vade iz zjenica očiju.mislim cisto sumnjam da se na tom bajnom Zapadu ubise od postenja,samo im je manevarski prostor suzeniji. Nismo je mi ni "izmislili" nego oni ako cemo biti realni.
Moje misljenje je da su pljacka i kriminal u svakoj pori covjecanstva, na svim meridijanima i obe hemisfere.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8008 Re: Sarajevo Construction
Mi smo stvarno sebe uvjerili da se ovo samo kod nas desava 
- Thorgerson
#8009 Re: Sarajevo Construction
Zar ondje nije planiran poslovni objekat?Bullet Tooth Tony wrote:Zamisli sad neko kupi ovaj dom penzionera i napravi normalan stambeni ob. u trenutnim dimenzijama doma i zadrzi ove zelene povrsine ispred...
Mislim da bi sve osim toga bilo ravno promasaju. S obzirom da se Tibra zadala dole na Stupu, mozda njima ovo nije interesantno toliko. A narocito ako je namjena poslovna. Moglo bi mozda ono biti interesantno Bingu.
Ona parcela se ubila za jedan shoping centar, jer je smijesno da najmnogoljudnija opstina (mozda dom spada pod ilidzu, al nebitno tu je na granici) nema shoping centar. Dakle, nesto minimalno kao Alta bi se moralo napraviti. Lokacija je idealna za toga.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#8010 Re: Sarajevo Construction
takoe,samo soping centar fali da bude potpuno naselje 
- drug_profi
#8011 Re: Sarajevo Construction
Ma bez 12 spratova kao da nije ni građeno. Ako sunce u aprilu može dohvatiti asfalt, zgrada je preniska.
- geralt
#8012 Re: Sarajevo Construction
Fkt ne mogu procijeniti da li se zajebavas ili si ozbiljan, ali Ilidza shopping centara ima i previse. Bingo Stup, Grand centar, Sara centar, Viza...Thorgerson wrote: Ona parcela se ubila za jedan shoping centar, jer je smijesno da najmnogoljudnija opstina (mozda dom spada pod ilidzu, al nebitno tu je na granici) nema shoping centar. Dakle, nesto minimalno kao Alta bi se moralo napraviti. Lokacija je idealna za toga.
-
veliki_ah
#8013 Re: Sarajevo Construction
Koliko se može izbrojati stali su na 21. spratu, a planirano je 26. A vidi se napredak u ovim radovima od cigle, čak je negdje izašla slika i da su počeli stavljati prozore i vrata..biggrin wrote:koliko sam vidio, sad postavljaju zidove od cigli. nema više izljevanja betona, tako da ti možda zbog toga djeluje da se ništa ne dešava. još kad krene sa instalacijama, tek onda ništa vidjeti necesZavatoni wrote:Jel' se meni čini ili se na Sarajevo Toweru stalo sa gradnjom već neko vrijeme?
- Thorgerson
#8014 Re: Sarajevo Construction
Naravno da sam ozbiljan, vise sam mislio na Novi Grad - ne na Ilidzu. Novi Grad kao najmnogoljudnija opstina je "spao" na jednu Wisu i Bingo Stup.geralt wrote:Fkt ne mogu procijeniti da li se zajebavas ili si ozbiljan, ali Ilidza shopping centara ima i previse. Bingo Stup, Grand centar, Sara centar, Viza...Thorgerson wrote: Ona parcela se ubila za jedan shoping centar, jer je smijesno da najmnogoljudnija opstina (mozda dom spada pod ilidzu, al nebitno tu je na granici) nema shoping centar. Dakle, nesto minimalno kao Alta bi se moralo napraviti. Lokacija je idealna za toga.
I mislio sam na moderni shopping centar, kao sto je SCC ili BBI.
To sve pobrojano nije to. Ja ne smatram nesto shoping centrom ako mi je tu nakon 1h vec dosadno i nemam sta raditi.
- Thorgerson
#8015 Re: Sarajevo Construction
Mozda ovo bude jedinstven slucaj u gradu da smanje spratnost zgrade.veliki_ah wrote:Koliko se može izbrojati stali su na 21. spratu, a planirano je 26. A vidi se napredak u ovim radovima od cigle, čak je negdje izašla slika i da su počeli stavljati prozore i vrata..biggrin wrote:koliko sam vidio, sad postavljaju zidove od cigli. nema više izljevanja betona, tako da ti možda zbog toga djeluje da se ništa ne dešava. još kad krene sa instalacijama, tek onda ništa vidjeti necesZavatoni wrote:Jel' se meni čini ili se na Sarajevo Toweru stalo sa gradnjom već neko vrijeme?
-
veliki_ah
#8016 Re: Sarajevo Construction
Biće zgrada fenomenThorgerson wrote:Mozda ovo bude jedinstven slucaj u gradu da smanje spratnost zgrade.veliki_ah wrote:Koliko se može izbrojati stali su na 21. spratu, a planirano je 26. A vidi se napredak u ovim radovima od cigle, čak je negdje izašla slika i da su počeli stavljati prozore i vrata..biggrin wrote: koliko sam vidio, sad postavljaju zidove od cigli. nema više izljevanja betona, tako da ti možda zbog toga djeluje da se ništa ne dešava. još kad krene sa instalacijama, tek onda ništa vidjeti neces![]()
![]()
- geralt
#8017 Re: Sarajevo Construction
Ne bih se bas slozio, s obzirom na broj stanovnika i ekonomsku moc, Sarajevo ima i previse shopping centara na relativno maloj povrsini. Nije sad da su nekome sa Alipasina ili Dobrinje SCC ili BBI nesto strasno udaljeni da bi im to predstavljalo neki nedostatak u zivotu.Thorgerson wrote:Naravno da sam ozbiljan, vise sam mislio na Novi Grad - ne na Ilidzu. Novi Grad kao najmnogoljudnija opstina je "spao" na jednu Wisu i Bingo Stup.geralt wrote:Fkt ne mogu procijeniti da li se zajebavas ili si ozbiljan, ali Ilidza shopping centara ima i previse. Bingo Stup, Grand centar, Sara centar, Viza...Thorgerson wrote: Ona parcela se ubila za jedan shoping centar, jer je smijesno da najmnogoljudnija opstina (mozda dom spada pod ilidzu, al nebitno tu je na granici) nema shoping centar. Dakle, nesto minimalno kao Alta bi se moralo napraviti. Lokacija je idealna za toga.Ja ovdje vidim daleeeeko, daleko veci potencijal. Mislim da ne ulazimo sad kuda ide granica opstina, ova dva centra su bliza Novom Gradu nego Ilidzi (ako se ne varam Wisa i pripada Novom Gradu).
I mislio sam na moderni shopping centar, kao sto je SCC ili BBI.
To sve pobrojano nije to. Ja ne smatram nesto shoping centrom ako mi je tu nakon 1h vec dosadno i nemam sta raditi.
Sem toga, mislim da je Grand centar na Ilidzi jaci od Alte (koju uzimas za primjer) i po kvadraturi, i po broju radnji, i po posjecenosti, kao i generalno vizuelnim izgledom unutrasnjosti.
- biggrin
#8018 Re: Sarajevo Construction
Thorgerson wrote:Mozda ovo bude jedinstven slucaj u gradu da smanje spratnost zgrade.veliki_ah wrote:Koliko se može izbrojati stali su na 21. spratu, a planirano je 26. A vidi se napredak u ovim radovima od cigle, čak je negdje izašla slika i da su počeli stavljati prozore i vrata..biggrin wrote: koliko sam vidio, sad postavljaju zidove od cigli. nema više izljevanja betona, tako da ti možda zbog toga djeluje da se ništa ne dešava. još kad krene sa instalacijama, tek onda ništa vidjeti neces![]()
![]()
bosmal je napravljen manjim nego što je bilo planirano
- biggrin
#8019 Re: Sarajevo Construction
naravno, a stojadin je ljepši od passatageralt wrote: Sem toga, mislim da je Grand centar na Ilidzi jaci od Alte (koju uzimas za primjer) ....kao i generalno vizuelnim izgledom unutrasnjosti.
- Thorgerson
#8020 Re: Sarajevo Construction
Šališ se?geralt wrote: Ne bih se bas slozio, s obzirom na broj stanovnika i ekonomsku moc, Sarajevo ima i previse shopping centara na relativno maloj povrsini. Nije sad da su nekome sa Alipasina ili Dobrinje SCC ili BBI nesto strasno udaljeni da bi im to predstavljalo neki nedostatak u zivotu.
Sem toga, mislim da je Grand centar na Ilidzi jaci od Alte (koju uzimas za primjer) i po kvadraturi, i po broju radnji, i po posjecenosti, kao i generalno vizuelnim izgledom unutrasnjosti.
Alta se prostire na 24.000 m2
Grand centar na 10.700 m2
Ne bih se slozio da je Grand Centar "jaci". To sto ima hrpa raje unutra, vecina njih je tu na kafi. Pa ti se cini da je tako. Pola grand centra je kafana. Alta ce se sigurno preporoditi ako H&M dodje tamo, kako se prica.
Sto se tice vizuelnog izgleda, unutrasjosti i vanjskog dijela, meni je Alta 10x ljepsa. Da ne govorim kad udjes u Grand Centar ko da si usao u kakvu birtiju, zapušeno, oblak dima te dočeka. Fuj.
p.s. Inace, Sarajevo ima prakticno dva shopping centra. To su SCC i BBI.
- drug_profi
#8021 Re: Sarajevo Construction
Mene zapravo čudi kako se do sada ni jedan nije zatvorio, pa ni Wisa koja je prva napravljena.
Otkud toliki prometi da je sve rentabilno?
Samo zato jer ima budzetskih korisnika dovoljno u gradu da ih drzi otvorenim.
A meni iz realnog sektora - FIS Vitez.
I nekad mozda koju kosulju i farmerke u Waikikiju, kad ono bas hocu da se pocastim.
I nekad mozda koju kosulju i farmerke u Waikikiju, kad ono bas hocu da se pocastim.
- biggrin
#8022 Re: Sarajevo Construction
po pricama mahale,h&m je "popusio" lokacije u sarajevu. navodno došli nadobudno za par mjesta koja su pikirali, fiksno ponudili svoje uslove i dobili odbijeniceThorgerson wrote:...Alta ce se sigurno preporoditi ako H&M dodje tamo, kako se prica.![]()
...
- geralt
#8023 Re: Sarajevo Construction
OK, u pravu si sto se tice kvadrature, ja nisam trazio te podatke vec sam napisao po nekom licnom dojmu. Mene ce Alta uvijek asocirati na propali zadnji sprat na kojem studenti pripremaju ispite, iako znam da danasnja Alta nije takva.Thorgerson wrote:Šališ se?geralt wrote: Ne bih se bas slozio, s obzirom na broj stanovnika i ekonomsku moc, Sarajevo ima i previse shopping centara na relativno maloj povrsini. Nije sad da su nekome sa Alipasina ili Dobrinje SCC ili BBI nesto strasno udaljeni da bi im to predstavljalo neki nedostatak u zivotu.
Alta se prostire na 24.000 m2
Grand centar na 10.700 m2
Ne bih se slozio da je Grand Centar "jaci". To sto ima hrpa raje unutra, vecina njih je tu na kafi. Pa ti se cini da je tako. Pola grand centra je kafana. Alta ce se sigurno preporoditi ako H&M dodje tamo, kako se prica.![]()
Sto se tice vizuelnog izgleda, unutrasjosti i vanjskog dijela, meni je Alta 10x ljepsa. Da ne govorim kad udjes u Grand Centar ko da si usao u kakvu birtiju, zapušeno, oblak dima te dočeka. Fuj.
p.s. Inace, Sarajevo ima prakticno dva shopping centra. To su SCC i BBI.
I dalje stojim pri tome da nedostatak shopping centra uporedivog sa SCC ili BBI ne predstavlja nikakav nedostatak u zivotu gradjana Novog Grada ili Ilidze, a zivio sam na Alipasinu 14 godina.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8024 Re: Sarajevo Construction
Predzadnji 
- geralt
#8025 Re: Sarajevo Construction
Meni je fascinantno da se ona dva Robota u Novom Sarajevu jos "drze" i da se nisu zatvorili dosad. Tamo na zadnjim spratovima komotno mozes snimati horor filmove usred radnog dana.drug_profi wrote:Mene zapravo čudi kako se do sada ni jedan nije zatvorio, pa ni Wisa koja je prva napravljena.