Sarajevo Construction
- славянин
#7651 Re: Sarajevo Construction
Koliko vrijedi kvadrat u zgradi pored ? Toliko - tvoj stan ima toliko kvadrata x ta cijena i 5000 km za dusevnu bol i setnja.
- DaffyDuck
#7652 Re: Sarajevo Construction
Privatno vlasnistvo je privatno vlasnistvo.
- Haris.ba
#7653 Re: Sarajevo Construction
Vise ne zelim da pisem o tom slucaju, osim da smo imalo normalno drustvo davno bi ovo bilo rijeseno.
Vlasnicima trzisna cijena stana i rusi zgradu. Nema stimanja ko ce pravit zgradu, procedure oko izgradnje, dodavanje spratova, izvoljevanje stanara oko kvadrature...
Ali ne bi mi bili mi.
Vlasnicima trzisna cijena stana i rusi zgradu. Nema stimanja ko ce pravit zgradu, procedure oko izgradnje, dodavanje spratova, izvoljevanje stanara oko kvadrature...
Ali ne bi mi bili mi.
- DaffyDuck
#7654 Re: Sarajevo Construction
Koliko ja znam, uopste nije problem u vlasnicima oko pocetka radova, ne znam odakle vam takva ideja.
- JavierBosnia
#7655 Re: Sarajevo Construction
A ne, eto problem je bio naci ko ce napraviti drugu zgradu i srusiti ovu
Normalno da su stanari bili problem koji su se ganjali sa ovima da izvuku sto vise mogu.
Plan za igradnju te dionice ima, sredstava ima, tako da nema prepreke tu
Normalno da su stanari bili problem koji su se ganjali sa ovima da izvuku sto vise mogu.
Plan za igradnju te dionice ima, sredstava ima, tako da nema prepreke tu
- славянин
#7656 Re: Sarajevo Construction
Jes a telekom,vodovod,distribucija,bh gas itd provuce kabal/cijev ne mozes praviti nista dok ti ne dandnu oni saglasnost.. znaci na svom ne mozes praviti.. sta bi ?DaffyDuck wrote:Privatno vlasnistvo je privatno vlasnistvo.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7657 Re: Sarajevo Construction
Koliko sam ja nekad davno cuo, dogradnje nisu bile uknjizene. Jel istina ili nije ne znam
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7658 Re: Sarajevo Construction
Sta ono kopaju kod groblja na Stupu
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7659 Re: Sarajevo Construction
Bas bih volio da ti dodje autoput ili tibra pod prozor ili da se tvoja zgrada mora rusiti pa da vidis kako je to veselo.JavierBosnia wrote:Sve stoji, al svako od njih je dobio vrijednosti u povecanju imovine od najmanje 20.000 KMMišo_Kovač wrote:Istu stvar na globalnom trzistu se desava s razlicitom robom. Od mikroeletronike do farmacije. Kad imaš nešto što nekom drugom treba, tražiš koliko ti je ćejf. Kapitalizam
Sve ima granicu, e kad preraste u bezobrazluk onda imjenis plan pa makar i na svoju stetu i napravis mu cestu i sa jedne i sa druge strane zgrade u i nek onda uziva u svom domu
- DaffyDuck
#7660 Re: Sarajevo Construction
To je vrlo dobro uredjena oblast i znaju se pravila igre. Nije ti bas poredjenje na mjestu.славянин wrote:Jes a telekom,vodovod,distribucija,bh gas itd provuce kabal/cijev ne mozes praviti nista dok ti ne dandnu oni saglasnost.. znaci na svom ne mozes praviti.. sta bi ?DaffyDuck wrote:Privatno vlasnistvo je privatno vlasnistvo.
-
Melo15
#7661 Re: Sarajevo Construction
Jel ovde ide informacija da se obrusio dio mosta u Halilovicima?
Zakacio kamion i puf
-
abdulazizsarajevo
#7662 Re: Sarajevo Construction
Melo15 wrote:Jel ovde ide informacija da se obrusio dio mosta u Halilovicima?Zakacio kamion i puf
pogresan forum to ide u sarajevo DEconstruction
- Thorgerson
#7663 Re: Sarajevo Construction
Ovo da stanari uslovljavaju nesto oko zgrade - prvi put cujem. I ne bi me cudilo da je to neki spin.
Istina je da stanari se bune za upravo suprotno. Da se vec jednom krene sa izgradnjom i to zavrsi. Drug mi ima jarana koji tu zivi i koji ne moze nista u svom stanu da uradi, jer mu se ne isplati, i nema pojma kad ce ovi ovo rusit, pravit. A prica se povlaci godinama. I govori da kakav je baksuz sad da promjeni stolariju oni bi sutra poceli pravit tu novu zgradu.
Pa ti ljudi zive u stanovima u kojima im se nista ne isplati raditi. Nit mozes renovirat kupatilo, nit kuhinju, ni nista... A kazem opet ova prica se povlaci o toj famoznoj izgradnji zgrade pa brat bratu 10 godina.
Istina je da stanari se bune za upravo suprotno. Da se vec jednom krene sa izgradnjom i to zavrsi. Drug mi ima jarana koji tu zivi i koji ne moze nista u svom stanu da uradi, jer mu se ne isplati, i nema pojma kad ce ovi ovo rusit, pravit. A prica se povlaci godinama. I govori da kakav je baksuz sad da promjeni stolariju oni bi sutra poceli pravit tu novu zgradu.
Pa ti ljudi zive u stanovima u kojima im se nista ne isplati raditi. Nit mozes renovirat kupatilo, nit kuhinju, ni nista... A kazem opet ova prica se povlaci o toj famoznoj izgradnji zgrade pa brat bratu 10 godina.
- JavierBosnia
#7664 Re: Sarajevo Construction
Haj ti meni objasni, oni su haman do bosmala dosli sa ovom dionicom juzne longitudinale, i rjesili su dosta objekata koji su sruseni, sem te zgrade.
Kojom logikom je prepreka bio novac ili izgradnja druge zgrade?
To sad da su oni zrtve i nista nisu mogli renovirati je cista glupost. Nije rijec o 10 godina vec unazad koju godinu kad se krenulo ozbiljnije graditi prema hrasnom
Mislim glupa mi je sva ta prica, mozda nije on i njegov najblizi komsija trazio nesto, ali dovoljno je da jedan nesto glumi na drugom kraju zgrade i da to otezava posao
Da su oni dali saglasnost svi skupa, to bi davno sruseno i uradjeno bilo
Kojom logikom je prepreka bio novac ili izgradnja druge zgrade?
To sad da su oni zrtve i nista nisu mogli renovirati je cista glupost. Nije rijec o 10 godina vec unazad koju godinu kad se krenulo ozbiljnije graditi prema hrasnom
Mislim glupa mi je sva ta prica, mozda nije on i njegov najblizi komsija trazio nesto, ali dovoljno je da jedan nesto glumi na drugom kraju zgrade i da to otezava posao
Da su oni dali saglasnost svi skupa, to bi davno sruseno i uradjeno bilo
-
veliki_ah
#7665 Re: Sarajevo Construction
Jel ti nešto znaš ili samo nagađaš jer ti nešto "nije logično"?
Mislim, kako možeš igdje kod nas tražiti logiku i iznositi zaključke i optuživati ljude samo na osnovu toga?
Mislim, kako možeš igdje kod nas tražiti logiku i iznositi zaključke i optuživati ljude samo na osnovu toga?
- drug_profi
#7666 Re: Sarajevo Construction
https://www.akta.ba/investicije/zgrada- ... ine-/85598
Inače zgrada košta 7 miliona.
900 metara izgrađene juzne longitudinale kraj stadiona koštalo je navodno 14 miliona.
Inače zgrada košta 7 miliona.
900 metara izgrađene juzne longitudinale kraj stadiona koštalo je navodno 14 miliona.
- JavierBosnia
#7667 Re: Sarajevo Construction
10 godina nece da renovira kupatilo jer svaki dan ceka da mu sruse zgradu?
Isto kao da ce ih premjestiti u neku baraku, a je u novu novcatu zgradu
Isto kao da ce ih premjestiti u neku baraku, a je u novu novcatu zgradu
-
Tuzla111
#7668 Re: Sarajevo Construction
Sta se ono pravi na Stupu u sred groblja.
Sto se narod ne buni, ondje se ne bi nista smjelo praviti, ne znam gdje ce nagurati jos jedno ukljucenje na glavnu saobracajnicu?!?!?!?!
Sto se narod ne buni, ondje se ne bi nista smjelo praviti, ne znam gdje ce nagurati jos jedno ukljucenje na glavnu saobracajnicu?!?!?!?!
- thekupus
#7669 Re: Sarajevo Construction
Pežo salonTuzla111 wrote:Sta se ono pravi na Stupu u sred groblja.
- Logovan
#7670 Re: Sarajevo Construction
Sa facebook stranice od izvođača Demus d.o.o.Tuzla111 wrote:Sta se ono pravi na Stupu u sred groblja.

-
Tuzla111
#7671 Re: Sarajevo Construction
pa nisu normalni majkemi.
- славянин
#7672 Re: Sarajevo Construction
Sto ? Nisu ovi iz groblja stigli da dokupe eto vam sad autosalon i mehanicar , mogu mozda grobna mjesta isto u garazi naplacivati 
- Dosadno mii
#7673 Re: Sarajevo Construction
šta je bilo sa onim zemljištem između avaza na stupu i tibre jel kupio ko na kraju
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#7674 Re: Sarajevo Construction
Sad kad bude neko pitao gdje servisirati peugeot
Kod grobara
Kod grobara
- thekupus
#7675 Re: Sarajevo Construction
mk ultra wrote:Sad kad bude neko pitao gdje servisirati peugeot
Kod grobara