Sarajevo Construction
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#751 Re: Sarajevo Construction
i meni je čudno za merkator...mada mislim samo da će dodati konzum ili će hipermarket imati ime konzum a centar neće mijenjati ime
- Hajvan
#752 Re: Sarajevo Construction
BINGO- kralj dobrih cijena!
-
StupskaBitanga
#753 Re: Sarajevo Construction
Kad smo kod njih otvara se supermarket u shoppingu na Grbavici gdje je bio Udobnost namještaj
- DaffyDuck
#754 Re: Sarajevo Construction
To je informacija koja je meni recena u razgovoru sa jednim od sefova iz direkcije MBiH i mene ne iznenadjuje jer nas (kao narod) apsolutno nije briga kako se sta zove... A Merkator Socijalno ne da je najbolji, nego ima najbolje rezultate u regiji.OldMayor wrote:Ime Mercatora u BiH se nece mijenjati. Mijenja se samo vlasnik.DaffyDuck wrote:Ta odluka je davno donesena. Ime merkatora za HR (jer je domace, jel) i za BiH (jer nas nije briga) se mijenja u konzum, u Srbiji ce biti IDEA (konzumov brend jer ne vole hrvatsko) a u Slo merkator.
Ovaj Mercator na Socijalnom im je top topova i sad da ga preimenuju u Konzum? A Konzum nekih 200m dalje? Meni to nema logike. Tek tako unistiti jedan brend. Pa jbt DP kad je kupljen nije preimenovan u Merkator.
Inace neki dan slusam u Srbiji i u Hrvatskoj imaju tacne podatke o tome koliko ce Konzum drzati centara, jer ne smije imati preko 40%, a govori voditeljica u BiH se taj podatak jos ne zna i u toku je proracun.Sto znaci da ce malo sacekati i lupiti neki procenat. I onda se cudimo sto nas svi poklopise.
A meni kao pojedincu se takodjer ne svidja ta ideja da tu bude Konzum i ako se to desi, vjerovatno cu tu prestati kupovati.
- akcid
#755 Re: Sarajevo Construction
U subotu popodne kupovao sam u Mercatoru na Socijalnom i još jednom se uvjerio da Sarajevo nije mjesto sa socijalno ugroženim stanovništvom, naprotivDaffyDuck wrote:----Merkator Socijalno ne da je najbolji, nego ima najbolje rezultate u regiji.OldMayor wrote:Ovaj Mercator na Socijalnom im je top topova i sad da ga preimenuju u Konzum?
Vjerujem da je svakog vikenda ovaj Mercator krcat kupcima, koji ne samo da obilaze proizvode, nego ih punim kolicima odvlače na kase i kupuju.
- johntra
#756 Re: Sarajevo Construction
Tako je svaki vikend, ne možeš prići kasama...
-
Eborg
#757 Re: Sarajevo Construction
Da li u zgradi Mercatora bio Konzum ili Mercator hipermarket, hoće li se išta mijenjati sa Konzumom Koreja? Bilo bi glupo da stoje dva velika marketa jedan do drugog od istog vlasnika.
Što se tiče lokacije na Socijalnom (ili Koreji ili Malti, malo je onaj dio na međi više kvartova), mislim da i Bingo gleda tu da uleti. Sad da li će to biti na onom placu do pijace ili negdje drugdje ne znam.
Što se tiče lokacije na Socijalnom (ili Koreji ili Malti, malo je onaj dio na međi više kvartova), mislim da i Bingo gleda tu da uleti. Sad da li će to biti na onom placu do pijace ili negdje drugdje ne znam.
-
StupskaBitanga
#758 Re: Sarajevo Construction
Bingo će graditi veliki objekat na lokaciji Strojorada
- akcid
#759 Re: Sarajevo Construction
StupskaBitanga wrote:Bingo će graditi veliki objekat na lokaciji Strojorada
Kada? Daj više informacija o objektu i uslovima izgradnje. Da li je MIMS vlasnik prostora ili neko drugi?
- DaffyDuck
#760 Re: Sarajevo Construction
Ta prica je stara nekoliko godina. Mims je vlasnik strojorada i oni su htjeli graditi isto, medjutim tu je kocnica izmjena regulacionog plana jer svi oni hoce da prave stambenu zgradu sa pp, jer je lokacija odlicna, a po planu je nizi poslovni objekat a jesu li izganjali izmjene?
-
StupskaBitanga
#761 Re: Sarajevo Construction
Nema Mims ništa više s tim već bingo jer Selimovići su sve živo rasprodali osim Pivara/Tuzlanske i Sarajevske
- DaffyDuck
#762 Re: Sarajevo Construction
U pravu si, zaboravila sam kad je to bilo aktuelno. Je li istina da je u vlasnicku strukturu Binga usla Evropska banka?
-
StupskaBitanga
#763 Re: Sarajevo Construction
ne već im je ona finansijer i kreditor
- DaffyDuck
#764 Re: Sarajevo Construction
tako se ulazi na mala vrata 
- OldMayor
#765 Re: Sarajevo Construction
Pa ko je ikada rekao da je Sarajevo socijalno ugrozeno? Sarajevo ima stanovnika koji jesu socijalno ugrozeni i to je cinjenica koja je veoma lako dokaziva (prohodaj malo do narodnih kuhinja), ali Sarajevo isto tako broji 400k+ stanovnika. Nisu svi ugrozeni, ali ih ima...akcid wrote:U subotu popodne kupovao sam u Mercatoru na Socijalnom i još jednom se uvjerio da Sarajevo nije mjesto sa socijalno ugroženim stanovništvom, naprotiv![]()
Vjerujem da je svakog vikenda ovaj Mercator krcat kupcima, koji ne samo da obilaze proizvode, nego ih punim kolicima odvlače na kase i kupuju.
Jbg vi svi vidite puna kolica, a ne vidite penzionera kako bisce po onim friziderima i trazi najpovoljniju pavlaku, hocel bit 2,10 ili 2,30... I sta sad ja kad vidim penzionera sa hljebom i pavlakom? Trebam reci vidi grada najsiromasniji smo na svijetu. Sve je stvar licne percepcije. Vidite samo puna kolica i odmah zakljucite, u Sarajevu svi begovi...nisu. Normalno da ima ljudi koji svake sedmice vozaju puna kolica, jbt grad je ogroman za nase pojmove. Ali to opet nista ne pokazuje...
- Banksy
#766 Re: Sarajevo Construction
Svakog vikenda svaki tržni centar je krcat kupcima jer zaposleni ljudi obično vikendom kupuju fasungu. Kako u Konzumu i Interexu, tako i u Mercatoru.akcid wrote:
edit:
ma ništa ...
-
Eborg
#767 Re: Sarajevo Construction
Jedino što je Mercator jedno 10-30% skuplji od ostalih. Ali oni svejedno privlače klijentelu kojoj je svejedno je li nešto 1.10 KM ili 1.40 KM.
- Banksy
#768 Re: Sarajevo Construction
To nikako nije tačno, ali ne bih da širim.Eborg wrote:Jedino što je Mercator jedno 10-30% skuplji od ostalih. Ali oni svejedno privlače klijentelu kojoj je svejedno je li nešto 1.10 KM ili 1.40 KM.
- Qler
#769 Re: Sarajevo Construction
Vala ja sam kupovao u Interexu misleci da stedim, dok nisam par puta uporedio... na 100KM nema ni par maraka ustede, plus u merkatoru imas i one pike, pa sad i tu ubijem 100KM u onom periodu kad se skupljaju pike... uhar.
-
Eborg
#770 Re: Sarajevo Construction
Pikama uglavnom vratiš razliku koju si nabio kupujući skuplje proizvode.
- drug_profi
#771 Re: Sarajevo Construction
Mnogo proizvoda je najjeftinije u merkatoru. Dalje, ide faktor pika koje su 3-4-5-6% povrata ovisno koliko ih skupis. Onda ide utorak kad je sve -10% za stalne kupce... Merkator nije nista skuplji od Konzuma ili Interexa u prosjeku.Banksy wrote:To nikako nije tačno, ali ne bih da širim.Eborg wrote:Jedino što je Mercator jedno 10-30% skuplji od ostalih. Ali oni svejedno privlače klijentelu kojoj je svejedno je li nešto 1.10 KM ili 1.40 KM.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#772 Re: Sarajevo Construction
Mercator je jeftiniji od Konzuma. Pored toga, izbor proizvoda je neuporedivo bolji nego u bilo kojem drugom marketu. Zanimljivo je to da neke domaće proizvode mogu naći samo u Mercatoru.drugi profil wrote:Mnogo proizvoda je najjeftinije u merkatoru. Dalje, ide faktor pika koje su 3-4-5-6% povrata ovisno koliko ih skupis. Onda ide utorak kad je sve -10% za stalne kupce... Merkator nije nista skuplji od Konzuma ili Interexa u prosjeku.Banksy wrote:To nikako nije tačno, ali ne bih da širim.Eborg wrote:Jedino što je Mercator jedno 10-30% skuplji od ostalih. Ali oni svejedno privlače klijentelu kojoj je svejedno je li nešto 1.10 KM ili 1.40 KM.
- mayab
#773 Re: Sarajevo Construction
To je i moje saznanje sto se tice Mercatora, uz to, Bingo definitivno najjeftiniji, Konzum najskuplji!drugi profil wrote:Mnogo proizvoda je najjeftinije u merkatoru. Dalje, ide faktor pika koje su 3-4-5-6% povrata ovisno koliko ih skupis. Onda ide utorak kad je sve -10% za stalne kupce... Merkator nije nista skuplji od Konzuma ili Interexa u prosjeku.Banksy wrote:To nikako nije tačno, ali ne bih da širim.Eborg wrote:Jedino što je Mercator jedno 10-30% skuplji od ostalih. Ali oni svejedno privlače klijentelu kojoj je svejedno je li nešto 1.10 KM ili 1.40 KM.
Dalje, Bingo u Hadzicima nema sta nema u ponudi, tu ne mislim samo na prehrambene stvari ,nego i tehnike i alata , odjece i obuce!
Uz to, znam dosta ljudi koji vole Mercator samo zato sto tamo (uglavnom) nece sresti likove kockastih glava i vehabije
-
Qoom
#774 Re: Sarajevo Construction
Prosječan konzument, pored robe želi da za svoj novac dobije i dobru uslugu, susretljivost osoblja trgovine/trgovačkog centra, osmijeh.
U većini tržnih centara u Sarajevu, uposleni se prema kupcu postavljaju na totalno pogrešan način bez imalo trunke želje da ostvare komunikaciju pri kupovini. Kad kažem komunikaciju, mislim i na neverbalnu.
U svemu ovome, Merkator je daleko ispred svih.
U većini tržnih centara u Sarajevu, uposleni se prema kupcu postavljaju na totalno pogrešan način bez imalo trunke želje da ostvare komunikaciju pri kupovini. Kad kažem komunikaciju, mislim i na neverbalnu.
U svemu ovome, Merkator je daleko ispred svih.
- Banksy
#775 Re: Sarajevo Construction
Sigurno tačno.drugi profil wrote:Mnogo proizvoda je najjeftinije u merkatoru. Dalje, ide faktor pika koje su 3-4-5-6% povrata ovisno koliko ih skupis. Onda ide utorak kad je sve -10% za stalne kupce... Merkator nije nista skuplji od Konzuma ili Interexa u prosjeku.Banksy wrote:To nikako nije tačno, ali ne bih da širim.Eborg wrote:Jedino što je Mercator jedno 10-30% skuplji od ostalih. Ali oni svejedno privlače klijentelu kojoj je svejedno je li nešto 1.10 KM ili 1.40 KM.
Prednost, u odnosu na ostale centre, je što je prostor čist, uredan, pregledan, grijan i ventiliran, prijatan i za duži boravak + susretljivo i ljubazno osoblje + najraznovrsnija ponuda + mogućnost pronalaska artikala koji se teško nalaze u drugim centrima + ostali sadržaji objekta.