Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
al-em

#7201 Re: Sarajevo Construction

Post by al-em »

bitanga_sa_otesa wrote:
al-em wrote: Zbog opterecenja od automobila, valjda ih ovdje ne bi trebalo biti.

U svakom slucaju je pozitivno sto su ukinuli parking na ovom mjestu.
trotoar u titovoj je bas opterecen automobilima...
pa recimo kod topinog restorana svaki dan prodje odredjeni broj auta, pogotovo kad ono onim hamerom prodje preko setalista u onaj pasaz, iskoci odmah par ploca
onda prekoputa banke gdje je kafic ceka isto konstantno prolaze automobili, onda kod mekdonaldsa, trznica...

takvih mjesta ima jos po cijeloj titovoj, a da ne spominjem dostavna vozila koja se u kasnim vecernjim i ranim jutarnjim satima provlace po pjesackoj zoni jer im je mrsko hodati od glavne da izvrse dostavu
thekupus

#7202 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Prijavio ja razvaljene ploče u Titovoj, ispred Vječne na mojCentar aplikaciju, poslao slike, kad javlja mi nakon 5,6 dana report closed, općina centar nije nadležna :-) :run:
mayab

#7203 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

Image

U svakom slučaju podrzavam da je na tom komadu slobodne povrsine stavljeno zelenilo, kakav parking i čuda, ono prije je bilo grozno , u blizini ima dovoljno parkiralista!
O samom izgledu neću, jer to je stvar projektanta i njegove kreativne vizije, jbga, raji se nista ne sviđa nego da opali prave linije , kocku, posadi travu i gotovo!
Meni je vaznije da je ovde zelena površina, a i atraktivno je za turizam :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7204 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Radi se na čišćenju Bijele tabije, ograđivanje i naplata ulaza ubrzo
JP Sarajevo
So What!

#7205 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izgradnja SPO Sarajevo Tower - 04. 11. 2018. @ SA-C

Image

Image

Image

Image
So What!

#7206 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Počelo širenje terminala sarajevskog aerodroma, rok za izgradnju oktobar 2020.
Image

Kao što je i najavljivano, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo protekle sedmice počeli su radovi na realizaciji projekta dogradnje i modernizacije Terminala B.

Prema riječima rukovodstva Međunarodnog aerodroma Sarajevo, rok za završetak radova je 24 mjeseca.

Dogradnja podrazumijeva proširenje i povećanje svih kapaciteta, kako prostornih, tako i tehnoloških za potrebe registracije putnika i prtljaga, carinske, sigurnosne, pasoške i sanitarne kontrole na dolasku i u odlasku, čekaonice za ukrcavanje putnika, hitne pomoći, sigurnosnog pregleda prtljaga, preuzimanja prtljaga, čekaone za doček putnika, ugostiteljskih sadržaja, Duty Free Shopa, kancelarijskih i komercijalnih prostora za potrebe aviokompanija i drugih agencija, prostora za vjerske potrebe i svih drugih pratećih službi.

Kako nam je rečeno, tokom svih ovih radova aerodrom će raditi i zastoja u redovnom odvijanju prometa neće biti.

"Što se tiče uspostavljenih ruta kretanja putnika koji će dolaziti na aerodrom i/ili odlaziti s njega, u pojedinim fazama gradnje moguća su odstupanja u smislu prolaska kroz samu terminalnu zgradu (nadstrešnice, tunel-koridori i sl.), ali te aktivnosti ne bi trebale imati značajnijih utjecaja na tokove putnika u odlasku i dolasku", rečeno je za Klix.ba.

Također, projektom modernizacije i dogradnje Terminala B planirani su novi ugostiteljski sadržaji uključujući i restoran. Ipak, o vrstama gastronomske ponude u ovom trenutku je rano govoriti.

"Kada je riječ o opremi i pratećim infrastrukturnim elementima, korištenje postojeće i nabavka nedostajuće neophodne opreme će biti u skladu s potrebama novih prostornih sadržaja i planiranih kapaciteta za opslugu do 2 miliona putnika godišnje", objašnjeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Podsjećamo, projekt proširenja Terminala B predstavlja jedan od zahtjevnijih infrastrukturnih projekata i za Međunarodni aerodrom Sarajevo finansijski najznačajniji investicioni projekt u iznosu od 31.000.000 KM.

Proširuju se prostorne i operativne kapacitete Terminala B za dodatnih 10.000 m2 na četiri etaže (S, P, I i II sprat), dodatnih 12 šaltera za registraciju, povećava se broj izlaza, prostor glavnog hola, preuzimanje prtljaga, KDZ kontrole, DFS-a, komercijalna zona i prostorije te CIP salon.

Projekt "Poslovna zgrada za OPC i osoblje" je jednako značajan za aerodrom, jer je operativni centar od krucijalne važnosti za funkcionisanje svakog aerodroma. Vrijednost ovog projekta je 6.000.000 KM.

Također, planom poslovanja za trogodišnji period planirana je realizacija projekata proširenja platforme/stajanke za avione - I faza, izmještanje i izgradnja objekta "** No links ** goriva", izgradnja objekta za procesuiranje vrijednosnih pošiljki te izgradnja objekta "nova trafostanica".
Image

Image

Image
Klix
Cossack

#7207 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

mayab wrote:Image

U svakom slučaju podrzavam da je na tom komadu slobodne povrsine stavljeno zelenilo, kakav parking i čuda, ono prije je bilo grozno , u blizini ima dovoljno parkiralista!
O samom izgledu neću, jer to je stvar projektanta i njegove kreativne vizije, jbga, raji se nista ne sviđa nego da opali prave linije , kocku, posadi travu i gotovo!
Meni je vaznije da je ovde zelena površina, a i atraktivno je za turizam :thumbup:
Gdje im je rasvjeta? Otvorili park a još im žice vire! :sad:
Logovan

#7208 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Cossack wrote: Gdje im je rasvjeta? Otvorili park a još im žice vire! :sad:
Naša posla. Vazda se nešto otvori, a da nije završeno. :-)
Thorgerson

#7209 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Image

Image

Image

Image
criticos

#7210 Re: Sarajevo Construction

Post by criticos »

Thorgerson wrote:
Image

Image

Meni ovo izgleda kao nekad kada sam u mladosti prolazio pored uređenog Doma kulture u Rogatici iz najboljih dana u SFRJ.
tempuser

#7211 Re: Sarajevo Construction

Post by tempuser »

Neki dan kad sam odveo klinju na predstavu, meni licno pruge nisu izgledale toliko lose. Kako god, super je da se onih 10-15 min prije predstave mozes sjest na klupu i pustiti klince da se igraju ispred pozorista. Ono ranije je bilo ili sabijeno pod streu ili se dinstaju ispred garderobe.
thekupus

#7212 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Ma da, definitivno je razlika u odnosu na parking ogromna. Ali opet je šteta, jer je ovo bila super prilika da se uradi nešto kvalitetno i dobro osmišljeno. Ali eto, šta je, tu je
tempuser

#7213 Re: Sarajevo Construction

Post by tempuser »

Naravno da je moglo i puno bolje, ali ostaje vjecito pitanje, da li je bilo para...
Logovan

#7214 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

tempuser wrote:Naravno da je moglo i puno bolje, ali ostaje vjecito pitanje, da li je bilo para...
Ima para samo se ne raspoređuju pravilno. I troše se na nepotrebne stvari.

Asfaltira se kod BBI centra sad na ljeto, a iza porodilišta u isto vrijeme se popločava. :-)
tempuser

#7215 Re: Sarajevo Construction

Post by tempuser »

Logovan wrote:
tempuser wrote:Naravno da je moglo i puno bolje, ali ostaje vjecito pitanje, da li je bilo para...
Ima para samo se ne raspoređuju pravilno. I troše se na nepotrebne stvari.

Asfaltira se kod BBI centra sad na ljeto, a iza porodilišta u isto vrijeme se popločava. :-)
Pitanje oko para je bilo vise figurativno... :-D
Generalno, pitanje je ko sta finansira i iz kojeg budzeta i kako ko na to gleda. Ovo je finansirala opcina Centar, koja je prije toga zemljiste uzela nazad od KJKP Rad kojem je to, odnosno posredno kantonu, donosilo prihod. Mozda neko nij ebio sretan zbog toga.
alibaba_i_30_godina

#7216 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

mk ultra wrote:Radi se na čišćenju Bijele tabije, ograđivanje i naplata ulaza ubrzo
JP Sarajevo
Hajde konačno neka se i gore nešto uradi, jedan od najljepših objekata u gradu. A pogled je svakako priča za sebe.

Samo se nadam da neće zabraniti ulazak unutra i izlazak kroz one prozorčiće na drugu stranu. Ondje mi je uvijek bilo merak otići i sjediti i gledati grad ili ona brda s druge strane.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#7217 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

alibaba_i_30_godina wrote:
mk ultra wrote:Radi se na čišćenju Bijele tabije, ograđivanje i naplata ulaza ubrzo
JP Sarajevo
Hajde konačno neka se i gore nešto uradi, jedan od najljepših objekata u gradu. A pogled je svakako priča za sebe.

Samo se nadam da neće zabraniti ulazak unutra i izlazak kroz one prozorčiće na drugu stranu. Ondje mi je uvijek bilo merak otići i sjediti i gledati grad ili ona brda s druge strane.
Image

:thumbup:
alibaba_i_30_godina

#7218 Re: Sarajevo Construction

mk ultra wrote:
JP Sarajevo

Image

:thumbup:
Eh da, ovaj vanjski dio pred ulaz u tabiju bi se također trebao srediti. Zapušteno drveće i trava, rupe na onom makadamu k'o da je godina kada je tabija izgrađena.

Ovdje mi je čak nekada draže otići nego na Zmjevac koji je sada uvijek krcat.
shake69

#7219 Re: Sarajevo Construction

Post by shake69 »

JP Sarajevo

Da. Nisam znao da idu s naplatom. Nemam nista protiv i red je ali bi bilo dobro da karta bude recimo neka vrsta vouchera za koristenje baste/kafane. Naravno samo djelimicno, recimo 0,50 KM ili 1 KM. To bi bilo privlacno turistima.
Znam da je to komplicirano kad se basta izda privatniku ali sve se da regulisati kad se hoce povecati profitvi posjeta najljepsem vidikovcu iznad grada.
alibaba_i_30_godina

#7220 Re: Sarajevo Construction

shake69 wrote:
JP Sarajevo

Da. Nisam znao da idu s naplatom. Nemam nista protiv i red je ali bi bilo dobro da karta bude recimo neka vrsta vouchera za koristenje baste/kafane. Naravno samo djelimicno, recimo 0,50 KM ili 1 KM. To bi bilo privlacno turistima.
Znam da je to komplicirano kad se basta izda privatniku ali sve se da regulisati kad se hoce povecati profitvi posjeta najljepsem vidikovcu iznad grada.
Iskreno, ja ne bih volio da se gore napravi neka bašta ili slično. Barem ne u samom objektu, jer to bi već vremenom upropastilo cjelokupan dojam. Negdje pored da se otvori nešto ok, ima mjesta svakako tamo gdje ostavljamo auta.
Logovan

#7221 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

shake69 wrote:
JP Sarajevo

Ma kakva bašta/kafana, jok to, ne dolazi u obzir. Ne mora se na svakom mjestu posaditi kafana.
Erice39

#7222 Re: Sarajevo Construction

Post by Erice39 »

Najvažnije je da se očiste zidovi i da se dovede u red, zaista je žalosno šta su uradili od bijele tabije šaranjem. Svugdje u svijetu se stari objekti i tvrđave čuvaju da budu unikatne i lijepe.
Thorgerson

#7223 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Odlična vijest. :thumbup:

I nemojte molim vas vise kafana. :roll:
azdralovic

#7224 Re: Sarajevo Construction

Post by azdralovic »

Thorgerson wrote:Odlična vijest. :thumbup:

I nemojte molim vas vise kafana. :roll:
kako bi gore shisha bar radio pfffffff
BadBoy

#7225 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Đe sad da zigu :D :D

Šalu na stranu, mislim da se treba pod hitno poraditi na infrastrukturi u Starom Gradu. Ako se sad i na Bijelu Tabiju navale, pa nećemo moći živjeti od auta više. Ovo nije humano.
Post Reply