Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
So What!

#6951 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izetbegović, Zvizdić i predstavnici Al Shiddi grupe otvorili hotel Swissotel u Sarajevu
Image

Svečanim presijecanjem vrpce večeras je u Sarajevu otvoren Swissotel, jedan od najluksuznijih hotela iz grupacije Accor Hotels. Vrpcu su presjekli predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, te predstavnici Al Shiddi gurpacije.

Otvorenju hotela sa 5+ zvjezdica u koji je uloženo 150 miliona eura, prisustvovale su brojne zvanice, među kojima su bili ministrica za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, te brojni ambasadori.

Nakon kratkog obraćanja, gosti su imali priliku obići hotelske sobe i druge prostorije, a potom uživati u zakuski.

Investitor Suleiman Al Shiddi kazao je da taj projekt ne bi bilo moguće realizovati bez pomoći njihovog tima, dioničara, bh. vlasti i svih ostalih koji su indirektno pomogli, te im je iskazao veliku zahvalnost.

"Ovaj projekt je napravljen da traje narednih 100, pa i 200 godina. Vjerujem da će Sarajevo postati privlačna destinacija za turiste iz Kine, s Bliskog istoka i svih ostalih država", naveo je Al Shiddi.

Swissotel u Sarajevu ima 21 sprat i 218 soba, od čega je 40 apartmana. Sve sobe su prostrane i moderno opremljene, a prozori se protežu od poda do stropa i pružaju nevjerovatan pogled na grad i okolne planine.

U ponudi je i predsjednički apartman koji se proteže na 365 m2. Ovaj apartman namijenjen je VIP gostima i visokim delegacijama koje će na jednom mjestu imati sve što im je potrebno. Ovaj apartman, između ostalog, ima sobu za batlera, sobu za osiguranje, manju sobu za sastanke, kao i zaseban wellness i spa dio.

Swissotel Sarajevo ima konferencijske sale i prostorije za sastanke, spa centar od 1.000 m2 na dva sprata i bazen s jedinstvenim pogledom na Sarajevo. Osim toga, posjetioci mogu popiti kafu ili doručkovati u Caffeu Swiss koji radi na principu bifea ili objedovati u a la carte restoranu "The Fusion" koji ima "otvorenu kuhinju".

Gosti će uživati u luksuzno uređenom interijeru koji predstavlja fuziju bosanskohercegovačke tradicije i profinjenosti švicarskog modela uređenja prostora.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
VladaFBiH

#6952 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

Haris.ba wrote:
BadBoy wrote:
Podržati projekat Južne interkonekcije sa Hrvatskom - diversifikacija izvora snabdijevanja plinom, sigurnost snabdijevanja i niže cijene jer nas transporteri i distributeri iz RS-a neće moći više ucjenjivati.
Čime podržati? Aplauzom? Pa dio koji su napravili do Travnika ne može proći tehnički prijem. Da im organiziramo kakvu humanitarnu akciju da naprave gasovod konačno?

Da smo napravili do granice - spojila bi se Hrvatska odmah.

I čitavu tu priču ustvari vodi Aluminij, jer je isplativost u izgradnji plinare za Aluminij (uz to ide i gasifikacija Mostara). A Aluminij haman propo.

I da dobijemo nižu cijenu plina nekako - toliko je naselja napravljeno neplanski - da narod neće gas. Lakše mu grijati drvima i ugljom sobuipo, nego čitavu etažu. A mnogi se odlučuju za pelet. Haman već izgubljena bitka.
cijene drveta za loženje divljaju i nastavit će tako + samo treba "regulisati" ugalj i sami će preći na drugi energent
Logovan

#6953 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Šteta što Sarajevo Waves nije recimo na Stupu ili na A. mostu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6954 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

onaj novi tibra poduhvat na stupu bome nešto plitak :D znači ništa od podzemnih garaža opet???

već vidim kao neki temelj kroz onu ogradu... a koliko su kopali ja mislio biće barem dva kata za garaže

eto ih na glavnoj će se parkirati :lol:

i iza one uz glavnu čini se biće neka zgrada
neki

#6955 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

Biće..
Na toj parceli planiraju ukupno 16 zgrada..
:izet:
Thorgerson

#6956 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

[quote="Black swan"]onaj novi tibra poduhvat na stupu bome nešto plitak :D znači ništa od podzemnih garaža opet???
/quote]
Kako mislis opet?

Sve ove novije zgrade imaju podzemne garaze, Tibre, Nova Otoka, Miljacka, Veneto, Ans Drive, Dijamant, Waves...sve.

Druga je stvar sto narod jedva skucka pare za stan i onda jebiga za parkiranje se snalazi. Ali cinjenica je da se investitor mora obezbjediti odredjeni broj parking/garaznih mjesta. Hoce li ona biti besplatna ili ce se naplacivati mislim da to nije nigdje napisano.
Cossack

#6957 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Ko ono reče da se Swissotel Sarajevo nikada neće otvoriti? :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6958 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

eh vidis nisam znao da tibra ima te garaze
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#6959 Re: Sarajevo Construction

Post by parappa »

Thorgerson wrote:
Black swan wrote:onaj novi tibra poduhvat na stupu bome nešto plitak :D znači ništa od podzemnih garaža opet???
/quote]
Kako mislis opet?

Sve ove novije zgrade imaju podzemne garaze, Tibre, Nova Otoka, Miljacka, Veneto, Ans Drive, Dijamant, Waves...sve.

Druga je stvar sto narod jedva skucka pare za stan i onda jebiga za parkiranje se snalazi. Ali cinjenica je da se investitor mora obezbjediti odredjeni broj parking/garaznih mjesta. Hoce li ona biti besplatna ili ce se naplacivati mislim da to nije nigdje napisano.
u nekim zapadnim zemljama moras kupiti i parkirno mjesto pri kupovni stana
holowey

#6960 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

parappa wrote:
Thorgerson wrote:
Black swan wrote:onaj novi tibra poduhvat na stupu bome nešto plitak :D znači ništa od podzemnih garaža opet???
/quote]
Kako mislis opet?

u nekim zapadnim zemljama moras kupiti i parkirno mjesto pri kupovni stana
a u tokiju ne mozes kupiti auto ako nemas dokaz o vlasnistvu nad parking mjestom ili garazom...

a mi niti smo neka zapadna zemlja, niti smo tokio...mi imamo trotoare, travnjake i igralista za parkiranje...
Hajvan

#6961 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

holowey wrote: a u tokiju ne mozes kupiti auto ako nemas dokaz o vlasnistvu nad parking mjestom ili garazom...

a mi niti smo neka zapadna zemlja, niti smo tokio...mi imamo trotoare, travnjake i igralista za parkiranje...

a to neotesane vlasnike automobila oslobadja od svega?!
ne kontam
holowey

#6962 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

Hajvan wrote:
holowey wrote: a u tokiju ne mozes kupiti auto ako nemas dokaz o vlasnistvu nad parking mjestom ili garazom...

ne kontam
a sta ih to primorava da kupe parking mjesto?
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#6963 Re: Sarajevo Construction

Post by parappa »

holowey wrote:
Hajvan wrote:

ne kontam
Opšta kultura ili nekultura je u pitanju. U malim gradovima i na periferiji nije strašno ima dovoljno mjesta.

Sve u svemu neće biti problem jer svakako ovdje ostaju samo penzioneri bez auta tako da ćemo za 20-30 godina riješiti i ovo.
problemnatravunu

#6964 Re: Sarajevo Construction

Post by problemnatravunu »

holowey wrote:
Hajvan wrote:

ne kontam
A vjerovatno zakon, to nama fali
Thorgerson

#6965 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

parappa wrote: Opšta kultura ili nekultura je u pitanju. U malim gradovima i na periferiji nije strašno ima dovoljno mjesta.

Sve u svemu neće biti problem jer svakako ovdje ostaju samo penzioneri bez auta tako da ćemo za 20-30 godina riješiti i ovo.
U malim gradovima je situacija relativno ok.

U Sarajevu je situacija katastrofalna sto se tice kulture parkiranja i u centru i van centra.

Posto vlast nece da se tim bavi, imate policiju i kad god vidite nepropisno parkirano vozilo - zovite ih. Moraju izaci i zapisati. To je jedini nacin. Parking prostora ima sasvim dovoljno (Nekoliko naselja mozda ima problema). Samo je problem guzonji koji vozi auto od 30k dati mjesecno 50-60-70 KM za garazu.

Svi nesta pricaju o zapadu, a na zapadu te ne pita hoces li platiti garazu ili neces. Bio sam u gradovima gdje uopste nema parkinga javnog u naselju. Imas parking za goste i imas parking od stanara. Sve brojem oznaceno i naznaceno. I sve se zna i sve se uredno placa. Stoga uzivajte jos malo u besplatnom parkingu koji imate ispred zgrada.
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#6966 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Thorgerson wrote:
parappa wrote: Opšta kultura ili nekultura je u pitanju. U malim gradovima i na periferiji nije strašno ima dovoljno mjesta.

U malim gradovima je situacija relativno ok.

U Sarajevu je situacija katastrofalna sto se tice kulture parkiranja i u centru i van centra.

Posto vlast nece da se tim bavi, imate policiju i kad god vidite nepropisno parkirano vozilo - zovite ih. Moraju izaci i zapisati. To je jedini nacin. Parking prostora ima sasvim dovoljno (Nekoliko naselja mozda ima problema). Samo je problem guzonji koji vozi auto od 30k dati mjesecno 50-60-70 KM za garazu.

Svi nesta pricaju o zapadu, a na zapadu te ne pita hoces li platiti garazu ili neces. Bio sam u gradovima gdje uopste nema parkinga javnog u naselju. Imas parking za goste i imas parking od stanara. Sve brojem oznaceno i naznaceno. I sve se zna i sve se uredno placa. Stoga uzivajte jos malo u besplatnom parkingu koji imate ispred zgrada.
Zovem svako drugi dan PU novi grad za AB Simica i nikad nista, cak se javljac na telefon naljuti u fazonu "sta im mi mozemo bla bla", ili me krene uvjeravati da je to Novo Sarajevo itd...

Novokomponovane Sarajlije mogu kulturu nauciti od Zenice i Tuzle
mk ultra

#6967 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

_BataZiv_0809 wrote:
:(
Trebao sam pod navodnike slab mi internet pa dok otvori da editujem nikad ;-) :mrgreen:

Po Tz i Zenici rahatluk voziti u odnosu na SA
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6968 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

mk ultra wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
:(
Trebao sam pod navodnike slab mi internet pa dok otvori da editujem nikad ;-) :mrgreen:

Po Tz i Zenici rahatluk voziti u odnosu na SA
To je jedan od rijetkih rahatluka koji postoje u Zenici i Tuzli a da ne postoje u Sarajevu, nazalost :roll:

Nekoliko puta sam godisnje u Tuzli, pa i nisam bas mjerodavan, ali ono sto sam vidio je manje vise ok. Zenica ima svoje "momente" ali je u saobracajnom smislu bolja od Sarajeva.
mk ultra

#6969 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Napisao sam ispod da sam navodnike zaboravio
Poyy

Otprilike jednom u 2 sedmice sam gore i sve je uljudnije 3x u odnosu na sarajevo, a redovno ces cuti smrdljiva zenica, tuzla itd
Nivelacija

#6970 Re: Sarajevo Construction

Post by Nivelacija »

mk ultra wrote:Napisao sam ispod da sam navodnike zaboravio
Poyy

Otprilike jednom u 2 sedmice sam gore i sve je uljudnije 3x u odnosu na sarajevo, a redovno ces cuti smrdljiva zenica, tuzla itd
Redovno se cuje i Fekalistan umjesto Sarajevo pa niko ozbiljan se nece spustiti nisko da pise bas tako pogrdno umjesto lijepog naziva Sarajevo.

Poyy
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#6971 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

mk ultra wrote:Napisao sam ispod da sam navodnike zaboravio
Poyy

Ma sve ok drug vidio sam i prvi put :)

Gdje je manje auta manji je i problem to je prosto ko pasulj. Manje sredine imaju puno vece probleme od saobracajnih.Jos su Zenica i Tuzla Monako za 80% drzave.
So What!

#6972 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Izgradnja SPO Sarajevo Tower [83m] - 22. 09. 2018. @ never_mind (SSC)

Image

Image
So What!

#6973 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Sarajevo Waves dobio još jednu savremenu zgradu, useljenje do kraja godine
Image

Druga stambena zgrada kompleksa Sarajevo Waves uskoro će primiti prve stanare jer su fini radovi gotovo pri kraju. Kompletiranjem objekta sarajevsko naselje Otes dobit će najmoderniji objekt za stanovanje.

"Treći objekt, odnosno drugi stambeni koji se sada pravi, ima 77 stanova, dizajn je isti kao kod prve stambene zgrade i ostalo je neprodato 20-ak stanova. To je uspješna priča započeta prošle godine, uskoro očekujemo kraj radova, a do kraja godine stanovi će biti spremni za useljenje", rekao je za Klix.ba Alkhannah iz kompanije Compact Invest, investitora projekta Sarajevo Waves.

Kako je objašnjeno, novu zgradu karakteriše troslojno staklo, filteri za vodu u svakom stanu, brži liftovi u odnosu na prvu zgradu, a na krovu je smješteno odmaralište za stanovnike.

[YOUTUBE]4DoNf0J9W8U[/YOUTUBE]

"Imamo jednu zgradu u kojoj su samo tri stana ostala neprodata. U drugoj imamo shopping centar koji je već otvoren. U centru se nalaze Amko, restoran, pizzerija, mjenjačnica, rent-a-car, igraonica, salon namještaja, frizerski salon i agencija za turizam. Također, u našim igraonicama se radi s djecom, djeca uče engleski, s njima se radi i nije sve svedeno na puku igru. U parku organizujemo zabave i rođendane, a često su gosti novinari, glumci i poznati pjevači", kaže Alkhannah.

Kako se navodi, u zgradama Sarajevo Waves ima puno Bosanaca koji žive vani, od Amerike, preko Švedske do Njemačke. Tu su i ljudi iz Hrvatske koji sve više traže nekretnine u Sarajevu. Tu je i mali broj Arapa, a stanovnicima koji ovdje žive samo nekoliko sedmica ili mjeseci organizuje se čuvanje stana, plaćanje računa i rukovođenje iznajmljivanjem ukoliko vlasnici to žele.

"Sljedeće godine počet ćemo gradnju treće stambene zgrade u kojoj će biti još jedan shopping centar", zaključeno je iz Compact Investa.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Klix
No-Name

#6974 Re: Sarajevo Construction

Post by No-Name »

Sve izgleda super i fensi, jedino mi nije jasno zašto ugrađuju ovakav nepraktičan lavabo u kupatilu

https://static.klix.ba/media/images/vij ... .17_xl.jpg
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#6975 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

pa to je shminka sad :lol:
Post Reply