Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Hajvan

#651 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

za ove što bi hapsili:
prvo onda pohapsiti one što projektovaše i planiraše Grbavicu, Čengić Vilu.
što uvališe commie blocks na Marijin Dvoru, što ukinuše onako močan bulevar od mariji dvora do najvećeg trga u Sa ispred Željezniče.. što projektovaše uličice na golim ledniama umjesto širokih avenija po Novom Sarajevu...
pa pohapsiti sve one arhitekte što uvališe commie block u starom gradu na obali preko puta Viječnice. U tim stanovima žive aruhitekti i njihova djeca..upravo je nedavno dograđen jedan stan na krovu za djete (mario, dario kako li vec se zove) od jednog od tih vajnih arhitekata… nece dijete drugdje… kaze, sviđa mu se tu…
mrš, ba…

eh, da ponovim - kad krenete s hapšenjima prvo te majmune pohapsite pa pređite na ove nove…
i da, nemojte izbjegavati roditelje :mrgreen:
DaffyDuck

#652 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

to ti malo ljubomoran :D

Ma hapsi sve sto ne valja :D Al hajd priznaj, ta komunisticka gradnja je mila majka za tibru i co :wink:
funky_baby

#653 Re: Sarajevo Construction

Post by funky_baby »

a sto niko ne komentarise one "luksuzne" stanove na skenderiji, a razmak između njih manji nego u tibri...
saibaba

#654 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

sim_dar wrote:
ins wrote:
Black swan wrote:
a gdje su okolne zgrade
Sve okolo je predvidjeno za rusenje, tako da nema smisla ni prikazivati u renderu dok se ne zna sta ce tu biti
Ess kako to da se ne zna sta ce biti? Stanovi ce da se dilaju i tu i u okolici i to od onih koji plate reket SDP-u. Ne treba biti bas toliko pametan pa znati. Zato i jesu promijenili 2010 regulacioni plan gdje su sve u okolici SCC-a parcele bile iskljucivo POSLOVNE, da bi ih tom izmjenom regulacionog plana, pretvorili u STAMBENO-POSLOVNO, po sistemu 60% poslovnih, a 40% stambenih, medjutim to je tako na papiru, a vec vidimo na primjeru "luksuznog" :lol: Dvora sa zeljeznim balkonima, da ce to biti omjer 95% stambeni, a 5% poslovni. Medjutim reket se uzeo, nece na to niko gledati.

Tako da po mom misljenju, ovaj projekt je jos i dobar, a SCC? SCC je sedmica na lotu, kad uporedis s njim recimo onaj Zlajin SPO kod EPBIH gdje su tri stambena tornja jedan do drugog udaljeni maksimalno pet sest metara ili Tibru ili Dvor.

Mislim sve odron do odrona, a neki se nadigli na SCC? Izgleda da Zlaja i Damir nisu dobili reket za njega, pa se svi kmeri digli protiv SCC-a, medjutim SCC je sedmica na lotu, kakvi su drugi projekti i kakvi ce biti. Znaci sigurno pranje love i dilanje stanova lose kvalitete na MD.
Stvarno kakava bruka za onakve lokacije.. pa bolje stabene zgrade od "dvora" se prave po ilijasu i Hadzicima ... sreca pa se napravi SCC ...
OldMayor

#655 Re: Sarajevo Construction

Post by OldMayor »

Hahah...jao ovih balkona, sta je ovo... u prvi mah mi se ucini kao pozarne stepenice...

Fuj...pa ko za ono da 4000 KM treba pod hitno psihijatru. :roll:
Hajvan

#656 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

DaffyDuck wrote:to ti malo ljubomoran :D

Ma hapsi sve sto ne valja :D Al hajd priznaj, ta komunisticka gradnja je mila majka za tibru i co :wink:
nisam ljubomoran..nego mi ide na živce selektivnost…cuj ljubomoran :)

nisam ja anti -commie, nisam ja anti niceg sto ima kvalitet… ili barem pozitivn iskorak i još kontnuitet u tome- jednostavan je to obrazac.

samo poentiram u smjeru koji je trasiran davno, a sad je taj obrazac samo podivljao… primjer upravo ta tibra.

Isto kao što ne možeš staviti sve u isti koš što je izgrađeno i napravljeno do '92., tako je besmisleno pljuvati po očito odličnim novim projektima samo zato što se ovdje nekima iz ideoloških razloga, sujete, poslovne konkurencije ili 'profesionalne' zluradosti isti 'ne dopadaju'…

jebiga, sami smo krivi jer izuzetni projekti nam propadaju dok ovi što na guraju u još dublje dno prosperiraju… eklatantni su primjeri Tibre Pacifik i Vrtova Riverine… prvi je horror iz najcrnjih dana hongkoške graditeljske mafije, drugi je civilazacija i urbanizam na najvišem nivou… prvi prodaje stanove, drugi propada… do koga je?? - do nas koji kupujemo, do nas koji biramo, do nas koji odlucujemo, do nas koji reketirimo investitore i tražimo 'đe smo mi u svemu tome' !!!
zapitajmo se kad smo poslednji put uradili nesto čisto altruistički?!?
uostalom, grad čini gradom kad njegovi stanovnici grade i održavaju zajedničke objekte- koji svima služe, od zajedničkog su interesa, zar ne?!?

ne može se sve svoditi na vlastitu mjeru- trba biti iskren pa priznati si to, zato - ovo ovdje je uglavnom stjecište malih, pregaženih i zluradih ljudi koji svoje vrijeme troše dokazujući da je sve kao oni- mali i zli.

ne znaju vidjeti drugacije, jer:

Image
DaffyDuck

#657 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

@hajvan mi smo krivi jer sto od 92 sjedimo i sutimo, pa se sve izmaklo kontroli.
Ne postoji standard, ne postoje pravila kojih se mora pridrzavati. Ili postoje, ali koga briga?! Na kraju, ne postoji odgovornost nikoga ni za sta.
Pa naravno da ne valja, i moras biti corav da to ne vidis.
BackSpace

#658 Re: Sarajevo Construction

Post by BackSpace »

Mene puno vise brine ''luxury'' Dvor nego ovaj novi objekat. Ako se bolje pogleda, ovaj objekat ima neke ''zajednicke elemente'' sa Sarajevo City Centrom, dok ce Dvor biti totalno van konteksta kada se ovo izgradi.
corvus_edin

#659 Re: Sarajevo Construction

Post by corvus_edin »

Black swan wrote:
a gdje su okolne zgrade

Image
co211

#660 Re: Sarajevo Construction

Post by co211 »

Očekujem rušenje onih zgrada iza. Ako to ne urade, bezveze su im svi ovi projekti i Dvor LA i SCC i ovo novo čudo. Trebalo bi urediti fino da se Vilsonovo završava gore skroz kod onog malog parkića kod mosta na Skenderiji. Tako bi bilo najbolje. Ove starije zgrade srušiti i proširiti šetalište. Parking dići i svečano napraviti onu koncert halu štasuveć kontali tu praviti.
corvus_edin

#661 Re: Sarajevo Construction

Post by corvus_edin »

Nece se sve rusiti - ima tu i gradnji, koje su proglasene kao spomenik.

evo na mapi od prilike ovako

Image

DVOR

novi projekat

zasticeno
dakine

#662 Re: Sarajevo Construction

Post by dakine »

corvus_edin wrote:
Black swan wrote:
a gdje su okolne zgrade

Image
FUJ
Hajvan

#663 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

i muzej opsade??
i filozofski faks??

koliko je tebi godina???
šta imaš od škole?
VjecitiStudent

#664 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

mar_sim wrote:
corvus_edin wrote:
Black swan wrote:
a gdje su okolne zgrade

Image
Jebo te Tito, kao mitraljesko gnijezdo. Ali opet, kad vidis "luksuzni" Dvor, pa Tibru pa ovo, pa ono, dobro je.
Vikendica Darth Vadera
corvus_edin

#665 Re: Sarajevo Construction

Post by corvus_edin »

VjecitiStudent wrote:
Vikendica Darth Vadera
:lol:
dobra

kako god - meni se ovo strasno dopada
corvus_edin

#666 Re: Sarajevo Construction

Post by corvus_edin »

mar_sim wrote:Ko je arhitekta "luksuznog" Dvora sa zeljeznim balkonima, da se slucajno ne zajabem pa ga angazujem? Ono tip pod hitno mjenjati struku, ici kopat kanale.

Dvor k'o azilski centar, jebo me svak ako ga ja diletant u tom poslu ne bi na AUTOCAD-u bolje napravio. Ovo kao da je kucna radinost projekt.

Azilski centar na najboljom lokaciji u drzavi. Ko je taj "Bekrija" iz gradske uprave ko je dozvolio ovom da se gradi tu? Zna li to ko? Na njega treba slijedeci put nahuskati podivljale demonstrante.
Problem Dvora nije prvenstveno izgled (doduse ima glupih detalja), nego lokacija i marketngski potez sto su ga etiketirali sa pojmom luxury.
Zali boze lokacije.
Ambrozija

#667 Re: Sarajevo Construction

Post by Ambrozija »

corvus_edin wrote:
VjecitiStudent wrote:
Vikendica Darth Vadera
:lol:
dobra

kako god - meni se ovo strasno dopada
I meni, izgleda jako dobro. Svaka cast na ovoj montazi. Izgledalo bi mnogo bolje kada bi dvor i ovaj projekat zamijenili mjesta, tj. da je dvor na mjestu ovog projekta a ovaj projekat na mjestu dvora :D
S druge strane pitam se kako ce se uklopiti u okolinu, pogotovo uzimajuci u obzir zgrade koje se nalaze preko puta.
Hajvan

#668 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

pronaći će sam svoju 'priću' :)

pogledaj Viječnicu usred Čaršije.
ne možeš zamisliti Čaršiju bez Viječnice, jel de?!
a odudara zar ne?!:)

'FUJ' viječnica :lol:
ins

#669 Re: Sarajevo Construction

Post by ins »

co211 wrote:Očekujem rušenje onih zgrada iza. Ako to ne urade, bezveze su im svi ovi projekti i Dvor LA i SCC i ovo novo čudo. Trebalo bi urediti fino da se Vilsonovo završava gore skroz kod onog malog parkića kod mosta na Skenderiji. Tako bi bilo najbolje. Ove starije zgrade srušiti i proširiti šetalište. Parking dići i svečano napraviti onu koncert halu štasuveć kontali tu praviti.
Po svim RP, predvidjeno je produzenje Vilsonovog upravo ovako kako si ti napisao
ins

#670 Re: Sarajevo Construction

Post by ins »

mar_sim wrote:
Nego kazu neki da su u ovaj jedan od tornjeva, Zlaja i Damir strpali agenciju za bankarstvo. Kazu da je bila ucjena direktoru za bankarstvo ili kupuj toranj ili letis sa funkcije.
Sine, nemoj ti nama "kazu neki", slobodno ti napisi "Avaz kaze", nece tebi niko nista ovdje, vidimo mi da je tebe SBB poslao na forum :lol:
Logovan

#671 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

VjecitiStudent wrote: Vikendica Darth Vadera
:lol: :lol: :lol:

Meni nekako bolje izgleda ovo novo čudo što se gradi, nego Dvor.
Ambrozija

#673 Re: Sarajevo Construction

Post by Ambrozija »

Hajvan wrote:pronaći će sam svoju 'priću' :)

pogledaj Viječnicu usred Čaršije.
ne možeš zamisliti Čaršiju bez Viječnice, jel de?!
a odudara zar ne?!:)

'FUJ' viječnica :lol:
To je tacno, slazem se :)
Nikako da shvatim gdje je tacno ovo predvidjeno?
drug_profi

#674 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Nikad ovo nece biti zavrseno. Ovo je predizborno obecanje Efendica, a sad se blize izbori pa mora malo izgledati ozbiljan radi stranke. Niti za ovo ima para, niti otvoren bazen ima smisla u gradu gdje bi sezona kupanja trajala max 3 mjeseca.
weredsf

#675 Re: Sarajevo Construction

Post by weredsf »

drugi profil wrote:
Nikad ovo nece biti zavrseno. Ovo je predizborno obecanje Efendica, a sad se blize izbori pa mora malo izgledati ozbiljan radi stranke. Niti za ovo ima para, niti otvoren bazen ima smisla u gradu gdje bi sezona kupanja trajala max 3 mjeseca.
Nije ovo predizborno obecanje nego projekat koji je najavljivao u svojoj kampanji, on ce biti pocet vec ove godine a lokalni izbori su tek za par godina.
Post Reply