Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
DaysleepeR

#5951 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

So What! wrote: Slučaj Sanele Prašović - Gadžo je živ dokaz da se nakaradni projekti mogu zaustaviti, ako ima inicijative.

Imam osjećaj da većina stanovnika ove ulice, nema neku namjeru da diže glas, a volio bih da griješim.

Prvenstveno zgrada ne poštuje uopšte render, a druga stvar sa izmjenama odudara od ostatka naselja.
ma nema niko pojma da se ovo dešava ili ih ne zanima, ili su pak iz vezani upravo za politiku pa podržavaju

ovdje žive visokostojeći ljudi, ili privatnici, ili doktori, ili političari
O'zone
Globalni moderator

#5952 Re: Sarajevo Construction

Post by O'zone »

Primjetih neki dan da su bageri ušli i raščišćavaju onaj plac gdje je planiran "airport shopping centar" pa ne znam jel u okviru ovoga ili počinju na rade na izgradnji centra.
BHF_Manijak

#5953 Re: Sarajevo Construction

Post by BHF_Manijak »

E cuj gradjani se zalili na bodljikavu zicu... :lol: :oops: A ne zali se stoka kad se ljudi godinama sjebaju da od one dionoce nesto uljudno i normalno naprave. Sto Ned napisa, godinama travu sade, cvijece, ukrasavaju, ali jok, stoka to ugazila haman od zemlje glinu napravila.
Ne pomaze nista papku nego samo bodljikava zica, gitare, ograda, tor itd...
Muka mi je gledati kako uredno prelaze preko trave, mrsko prosetati 10 metara do pjesackog... :oops:
rumenige_brajtner

#5954 Re: Sarajevo Construction

Post by rumenige_brajtner »

BHF_Manijak wrote:E cuj gradjani se zalili na bodljikavu zicu... :lol: :oops: A ne zali se stoka kad se ljudi godinama sjebaju da od one dionoce nesto uljudno i normalno naprave. Sto Ned napisa, godinama travu sade, cvijece, ukrasavaju, ali jok, stoka to ugazila haman od zemlje glinu napravila.
Muka mi je gledati kako uredno prelaze preko trave, mrsko prosetati 10 metara do pjesackog... :oops:
Pa seljak se jedino sile boji. Da je nekako jednu pragu montirat koja bi automatski pucala cim neko prodje na crveno. Dozv'o bi se seljak za 2 dana. Ovako, kad nema sankcija ne jebe živu silu.
zateznistub

#5955 Re: Sarajevo Construction

Post by zateznistub »

rumenige_brajtner wrote:
BHF_Manijak wrote:E cuj gradjani se zalili na bodljikavu zicu... :lol: :oops: A ne zali se stoka kad se ljudi godinama sjebaju da od one dionoce nesto uljudno i normalno naprave. Sto Ned napisa, godinama travu sade, cvijece, ukrasavaju, ali jok, stoka to ugazila haman od zemlje glinu napravila.
Pa seljak se jedino sile boji. Da je nekako jednu pragu montirat koja bi automatski pucala cim neko prodje na crveno. Dozv'o bi se seljak za 2 dana. Ovako, kad nema sankcija ne jebe živu silu.
:thumbup:
Seljaka samo po glavi treba udarati, civilizacija...urbano... to njemu ništa ne znaci
DaffyDuck

#5956 Re: Sarajevo Construction

Post by DaffyDuck »

DaysleepeR wrote:
So What! wrote: Slučaj Sanele Prašović - Gadžo je živ dokaz da se nakaradni projekti mogu zaustaviti, ako ima inicijative.

Imam osjećaj da većina stanovnika ove ulice, nema neku namjeru da diže glas, a volio bih da griješim.

Prvenstveno zgrada ne poštuje uopšte render, a druga stvar sa izmjenama odudara od ostatka naselja.
ma nema niko pojma da se ovo dešava ili ih ne zanima, ili su pak iz vezani upravo za politiku pa podržavaju

ovdje žive visokostojeći ljudi, ili privatnici, ili doktori, ili političari
Zato sto je hrabra i svaka joj cast. Ti svi sute, da ne talasaju, zbog posla, zbog ovog, zbog onog. I zato nam i jeste ovako.
Mozes misliti kad pored svih zgrada u okolici, ova iskoci za dva sprata visine. UZAS
bit101

#5957 Re: Sarajevo Construction

Post by bit101 »

Neko jutro baš gledam, kad je ova bodljikava žica postavljena, starija žena izadje iz trole i pravo tamo na travu da krene prelaziti. Kad vidje žicu, sok i nevjerica. I nastavi hodati pravo cestom do raskrsnice.

Zato mi ne možemo imati fine stvari. Za nas i jesu samo žice i ograde. Ja da se pitam stavio bih ogradu od žice još veću sve do Ilidže.
Maharadza

#5958 Re: Sarajevo Construction

Post by Maharadza »

bit101 wrote:Neko jutro baš gledam, kad je ova bodljikava žica postavljena, starija žena izadje iz trole i pravo tamo na travu da krene prelaziti. Kad vidje žicu, sok i nevjerica. I nastavi hodati pravo cestom do raskrsnice.

Zato mi ne možemo imati fine stvari. Za nas i jesu samo žice i ograde. Ja da se pitam stavio bih ogradu od žice još veću sve do Ilidže.
:thumbup:

Inače, ja bih svaku zelenu površinu ogradio onako žicom, pogotovu one što su u blizini stajališta i za koje se zna da ih gazi i uništava stoka. Po potrebi (ako stoka krene preskakati žicu) fino stubove i po jednu žicu na 30, 100 i 130 cm staviti. Racku bi i švabo u autu nagazio kočnicu i stao pred pješačkim čim neko priđe istome da nema masne kazne ako ne stane a vidi ga drot. Stoku po novčaniku i/ili silom, treće nema. :P
Dope_Man

#5959 Re: Sarajevo Construction

Post by Dope_Man »

Ta zica je realno najbolja stvar koja je postavljena u gradu dugo vremena.. i naravno to se uklonilo nakon manje od 24 sata. A kad naprave glupost kao ono smece od tende po sred Male aleje na Ilidzi prodje godina prije nego se i nadje u vijestima.
insaneinthebrain

#5960 Re: Sarajevo Construction

Post by insaneinthebrain »

Samo bodljikava zica za stoku :run: :thumbup:
Logovan

#5961 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bit101 wrote:Neko jutro baš gledam, kad je ova bodljikava žica postavljena, starija žena izadje iz trole i pravo tamo na travu da krene prelaziti. Kad vidje žicu, sok i nevjerica. I nastavi hodati pravo cestom do raskrsnice.

Pa nemamo nikakve kulture. Ponašamo se isto kao da smo pušteni sa lanca, pa svako radi ono što mu je volja. :-) Prelazi se preko trave, i pješaci i vozači, prelazi se ulica na najkritičnijim mjestima (npr. kod Bičakčića), baca se smeće gdje se stigne, itd.

Ovo sa žicom mi se nije svidjelo, ali kad vidim da raja bukvalno svugdje prelazi, onda ovo dođe kao i dobra ideja. :oops: Valjda jednom dođe i vrijeme kada policija krene sa lupanjem visokih kazni.
bumerangss

#5962 Re: Sarajevo Construction

Post by bumerangss »

SmokingMan wrote:
Cossack wrote: Komunalna preduzeća skoro da i ne postoje.
Image

Ne može ni komunalno počistit za ljudima koliko isti mogu zagaditi okoliš.Sve je do svijesti čovjeka.
Ne cudi me sto je ovako jer ces prije vidjeti duha nego korpu za smeće!

Nema ih na tranvajskim i bus stanicama pa kako ocekivati da ih ima na ovim mjestima a trebalo bi da ih ima
problemnatravunu

#5963 Re: Sarajevo Construction

Post by problemnatravunu »

amar1994 wrote:TOP !!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

papci na aparatima :lol:

Image
A ja imam jednu nedoumicu glede onog ,defakto , "okretišta" pred hotelom Meriot, otprilike odatle je ova slika gore slikana, dakle, zašto promet nije regulisan kao na slici ispod

Image

nego nebulozno, kao na ovoj slici, gdje dolazi do nepotrebnog ukrštanja onih koji se "okreću" iz ulice Skenderija, i onih iz Hamdije Kresevljakovica, te često , kad je vise auta u potrebi da se tu "okrenu oko bove" dolazi do šah-mat pozicija, jedni druge blokiraju :shock:

Image
SmokingMan

#5964 Re: Sarajevo Construction

Post by SmokingMan »

bumerangss wrote: Ne cudi me sto je ovako jer ces prije vidjeti duha nego korpu za smeće!

Nema ih na tranvajskim i bus stanicama pa kako ocekivati da ih ima na ovim mjestima a trebalo bi da ih ima
Ljudi sa sobom mogu ponijeti smeće do prve kante na koju naiđu,ali ne,njima je mrsko prošetati prokletih 100,200,500 metara i odložiti optad.Ovaj se narod pretvorio u čopor lijenivaca.Nemaju nikakav zdrav odnos prema prirodi,a kamoli čovjeku.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5965 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

problemnatravunu wrote:nego nebulozno
zasto je nebulozno? desnom stranom se vozi kod nas koliko se sjecam...
problemnatravunu

#5966 Re: Sarajevo Construction

bitanga_sa_otesa wrote:
problemnatravunu wrote:nego nebulozno
zasto je nebulozno? desnom stranom se vozi kod nas koliko se sjecam...
U zivotu sam jedino vozio po zemljama gdje se vozi desnom stranom, ali ovakve situacije okretista izmedju dvije jednosmjerne ulice , su uvijek rjesavane tako da nema ukrštanja i , kako rekoh kad je guzva, sah-mat pozicija, gdje jedni druge zatvore i nema mrdanja, bez nekog "izvlačenja u stranu" i "krivudanja "!
Stvarno se ne sjećam da sam igdje sreo ovakvu glupost!

Jesi li vozio tu, i jesi li svjedocio onome sto pišem? Ako jesi sve ti je jasno :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#5967 Re: Sarajevo Construction

problemnatravunu wrote: Jesi li vozio tu, i jesi li svjedocio onome sto pišem? Ako jesi sve ti je jasno :thumbup:
ja gdje god sam vozio dvosmjernim ulicama,vozi se desnom stranom ulice.imas na vise mjesta isto ovako u sarajevu i vozi se desnom stranom
amar1994

#5968 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

problemnatravunu wrote:
amar1994 wrote:TOP !!! :thumbup: :thumbup: :thumbup:

papci na aparatima :lol:

Image
A ja imam jednu nedoumicu glede onog ,defakto , "okretišta" pred hotelom Meriot, otprilike odatle je ova slika gore slikana, dakle, zašto promet nije regulisan kao na slici ispod

Image

nego nebulozno, kao na ovoj slici, gdje dolazi do nepotrebnog ukrštanja onih koji se "okreću" iz ulice Skenderija, i onih iz Hamdije Kresevljakovica, te često , kad je vise auta u potrebi da se tu "okrenu oko bove" dolazi do šah-mat pozicija, jedni druge blokiraju :shock:

Image
ne znaju ljudi vozit , svima je mrsko malo sire smotat i ne smetat drugima :-)
bitanga_sa_otesa

#5969 Re: Sarajevo Construction

polozili na guzove svi :lol:
problemnatravunu

#5970 Re: Sarajevo Construction

bitanga_sa_otesa wrote:
problemnatravunu wrote: Jesi li vozio tu, i jesi li svjedocio onome sto pišem? Ako jesi sve ti je jasno :thumbup:
ja gdje god sam vozio dvosmjernim ulicama,vozi se desnom stranom ulice.imas na vise mjesta isto ovako u sarajevu i vozi se desnom stranom
Pa u tome i jeste kvaka, ove obje ulice su jednosmjerne, i svi koji skreću ulijevo , voze lijevom stranom, lijevom trakom, i iz nje tu okreću, i nepotrebno blokiraju prolaz onima iz susjedne paralelne , druge ulice , kontaš ??!!
bitanga_sa_otesa

#5971 Re: Sarajevo Construction

problemnatravunu wrote: Pa u tome i jeste kvaka, ove obje ulice su jednosmjerne, i svi koji skreću ulijevo , voze lijevom stranom, lijevom trakom, i iz nje tu okreću, i nepotrebno blokiraju prolaz onima iz susjedne paralelne , druge ulice , kontaš ??!!
ta ulica u koju skreces je dvosmjerna i vozi se desnom stranom ,kontas?
problemnatravunu

#5972 Re: Sarajevo Construction

Haj' zdra'o, da više ne spamujemo temu!
bitanga_sa_otesa

#5973 Re: Sarajevo Construction

poyyy i tebi
zakon je takav,htio ti to prihvatiti ili ne...posalji upit nek naprave izmjenu zakona da bi ti mogao voziti lijevom trakom u dvosmjernoj :lol:
amar1994

#5974 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

problemnatravunu wrote: Pa u tome i jeste kvaka, ove obje ulice su jednosmjerne, i svi koji skreću ulijevo , voze lijevom stranom, lijevom trakom, i iz nje tu okreću, i nepotrebno blokiraju prolaz onima iz susjedne paralelne , druge ulice , kontaš ??!!
dobro si ilustrovao kako papci motaju , jer ovo je tesko izvesti za njihove rucice :lol:

Image

takodje je mnogima tesko sacekat da se malo rascisti pa svi upadnu i prave sranje :-)
mayab

#5975 Re: Sarajevo Construction

Post by mayab »

bitanga_sa_otesa wrote:poyyy i tebi
zakon je takav,htio ti to prihvatiti ili ne...posalji upit nek naprave izmjenu zakona da bi ti mogao voziti lijevom trakom u dvosmjernoj :lol:
Tu se defakto radi o polukruznom okretanju, i taj komadić asfalta nije nikakva ulica, tako da bi pravilno bilo da se obavlja lijevom stranom ! I time bez ukrštanja putanja!
Kako radite polukružno, recimo na raskrsnici Pofalići, u smjeru ka Ilidži, recimo hoćete u Importane centar pa radite polukružno da se vratite?
Najbližom (lijevom) stranom, ili se odmaknete jedno 2-3 metra da bi išli desnom? :lol:
Post Reply