Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amar1994

#5851 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

_BataZiv_0809 wrote:Ma gdje ce ljudi parkirat ako se i ovo izgradi :-) Ionako je tu haos za parking od stanara/Telekoma/kafana/Unitika...
vidis da idiote boli tuki za sve , samo je bitno da se slije u dzepove :bih: :run:

nijedna ta rinaka ne predlozi podzemnu garazu za stanare , ali da svaki stan ima mjesto , nego de uzmi pare , napravi pa nek se snalaze , ko ih sisa :)

meni je jedna od boljih zgrada po tom pitanju , ona u Velesicima , preko puta saobracajne :thumbup:

ja se nadam da se neko zajebaje sa ovom zgradom :zoka:
karanana

#5853 Re: Sarajevo Construction

Post by karanana »

natkrovlljavanje stadiona kosevo (koje je ionako btw bajkica) spominje kao blokadu neke, jel rekla, posljednje ruze vjetrova?!
haha, smijesno s tim vjetrovima vise.
high_volume

#5854 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

Zar STROJORAD nije privatna imovina :? Ovdje piše kao da je Općina Novo Sarajevo investitor i da se parking gradi na javnoj površini :?
Haris.ba

#5855 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

amar1994 wrote:
_BataZiv_0809 wrote:Ma gdje ce ljudi parkirat ako se i ovo izgradi :-) Ionako je tu haos za parking od stanara/Telekoma/kafana/Unitika...
vidis da idiote boli tuki za sve , samo je bitno da se slije u dzepove :bih: :run:

nijedna ta rinaka ne predlozi podzemnu garazu za stanare , ali da svaki stan ima mjesto , nego de uzmi pare , napravi pa nek se snalaze , ko ih sisa :)

meni je jedna od boljih zgrada po tom pitanju , ona u Velesicima , preko puta saobracajne :thumbup:

ja se nadam da se neko zajebaje sa ovom zgradom :zoka:
A što stanari ne naprave sebi parking?

Imamo realnost na svim novogradnjama da većina stanara ne želi parking, osim džabni. Pa i kada postoji uređen džabni parking, opet građani će parkirati na prolaze.

P.S.
Ako se toranj napravi, imaće podzemni parking sličan ko kod Alte.
nepass1

#5856 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Kod mene u zgradi bude po 5-6 auta ugarazi, kad dodje dijaspora mozda i 10. Ali zato oko zgrade moze policija svaki dan 200 do 300KM uzeti sa onim popustom od 50%. Samo da hoce.
Ali valja dati 10k za parking, sto to raditi kad mozes tri auta na ulaz od garaze parkirati, blokirati kontejnere, zauzeti tri invalidska mjesta, dva auta stanu pod terase, jedno na ulaz u zgradu, jedno na cosak zgrade tako da blokira pogled na krivinu (udesi redovni), od dvije trake napraviti jednu, itd itd...
Ma kakvih 300KM.....
high_volume

#5857 Re: Sarajevo Construction

Post by high_volume »

high_volume wrote:
Zar STROJORAD nije privatna imovina :? Ovdje piše kao da je Općina Novo Sarajevo investitor i da se parking gradi na javnoj površini :?
Edit

Provjereno. Ova parcela na kojoj se gradi parking u vlasništvu je Općine Novo Sarajevo. Parcela do nje, bivši "STROJORAD" u vlasništvu je firme "WILSON" d.o.o., a firma "Wilson" u vlasnišrvu je firme "BINGO" d.o.o. Znači - još jedan BINGO tržni centar u Sarajevu, a ovaj parking očito je da se gradi u korist kupaca
Cossack

#5858 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

nepass1 wrote:Kod mene u zgradi bude po 5-6 auta ugarazi, kad dodje dijaspora mozda i 10. Ali zato oko zgrade moze policija svaki dan 200 do 300KM uzeti sa onim popustom od 50%. Samo da hoce.
Ali valja dati 10k za parking, sto to raditi kad mozes tri auta na ulaz od garaze parkirati, blokirati kontejnere, zauzeti tri invalidska mjesta, dva auta stanu pod terase, jedno na ulaz u zgradu, jedno na cosak zgrade tako da blokira pogled na krivinu (udesi redovni), od dvije trake napraviti jednu, itd itd...
Ma kakvih 300KM.....
To je sve do policije koja ne radi svoj posao. Očito kanton i opštine imaju dovoljno love.
amar1994

#5859 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

Haris.ba wrote:
A što stanari ne naprave sebi parking?

Imamo realnost na svim novogradnjama da većina stanara ne želi parking, osim džabni. Pa i kada postoji uređen džabni parking, opet građani će parkirati na prolaze.

P.S.
Ako se toranj napravi, imaće podzemni parking sličan ko kod Alte.
Skupo :izet: :D

PS. :thumbup:
amar1994

#5860 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

nepass1 wrote:Kod mene u zgradi bude po 5-6 auta ugarazi, kad dodje dijaspora mozda i 10. Ali zato oko zgrade moze policija svaki dan 200 do 300KM uzeti sa onim popustom od 50%. Samo da hoce.
Ma kakvih 300KM.....
seljadija :run:
Gray

#5861 Re: Sarajevo Construction

Post by Gray »

Ma kakvih 300KM.....

Meni samo nije jasno kako ljudima nije žao auta. Znači u Novoj otoci iznajmljivanje garaže 70 maraka mjesečno, mjesta koliko hoćeš, dođeš liftom do garaže, auta ne kisnu, nisu na suncu, a ljudi drže mercedesa cla, bmw 3 coupe, razne SUVove po ulici.
Qler

#5862 Re: Sarajevo Construction

Post by Qler »

Jebi ga ja sam nedavno kupio stan, nije novogradnja, ali da jeste bilo bi mi puno 70KM davati za garazu. Trudio bi se da normalno parkiram, ali sa trenutnim izdatcima i svim qurtzima i palcima 70KM mi je puno da dajem jer ih realno nemam...
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#5863 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

70 KM stvarno nije puno. Ja sam placao 120 za garazu do koje sam morao tabanati, kamo srece da me lift mogao spustiti do auta.

I sto je najsmjesnije ja koji vozim auto koje kosta 6-7 hiljada placam garazu, a vlasnik najnovijeg Porse Kajena svaki dan ili kraj kontejnera ili na ulazu u trafo stanicu. :mrgreen:
Gray

#5864 Re: Sarajevo Construction

Post by Gray »

_BataZiv_0809 wrote:70 KM stvarno nije puno. Ja sam placao 120 za garazu do koje sam morao tabanati, kamo srece da me lift mogao spustiti do auta.

I sto je najsmjesnije ja koji vozim auto koje kosta 6-7 hiljada placam garazu, a vlasnik najnovijeg Porse Kajena svaki dan ili kraj kontejnera ili na ulazu u trafo stanicu. :mrgreen:
Zato on ima Porchea a ti auto od 7 hiljada, nakupi se tih 70 KM :D

Zezam se, ja sam kupio odmah garažu uz stan, to mi je bilo obavezno, jer strašno olakšava i poboljšava kvalitet stanovanja, nema čišćenja auta od snijega, pa da kisneš dok dođeš do auta, izvadiš stvari, tražiš mjesto... ovako siđeš samo u garažu, nema 5 metara do lifta, lift te odvede do pred stan.
drug_profi

#5865 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Uzeti 40 kesa sa fasungom, dokumente sa posla, probijati se tako između parkiranih auta i hodati postrance kao rak nekih 150 metara, zubima otkljucati haustor, iznijeti sve to pješke na drugi sprat, a onda nosom pozvoniti ili qurcem otvoriti ulazna vrata...
Neprocjenjivo...

Za sve ostalo tu je mastercard

Evo me ko Popaj, samo mi lula fali.
Maharadza

#5866 Re: Sarajevo Construction

Post by Maharadza »

_BataZiv_0809 wrote:70 KM stvarno nije puno. Ja sam placao 120 za garazu do koje sam morao tabanati, kamo srece da me lift mogao spustiti do auta.

Pa ne jede burek ko ima, već ko je navikao. :mrgreen:
Thorgerson

#5867 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Ni meni te stvari nikad nece biti jasne.

Vozi auto od 30k+ i nece da plati 60-70 KM za garazu. :-) Znaci draze mu je tako svaki dan doci, kruziti, cekati mjesto, parkirati na trotoar, dobiti ponekad i kaznu, nego ko hadzija imas mjesto i boli te briga.

Mada iskreno na mom parkingu i nema bas puno takvih auta, ali ima automobila koji se vrte sigurno oko 18-20 hiljada KM i nece garazu i dzaba. Moje auto mozda vrijedi 16-17k KM, mada ne zanima me nesto ni vrijednost, ali ne mogu vala svaki dan s posla kad dodjem da se peglam hocu li ili necu imati parking mjesto. Ma nema sanse. I da tu jos gubim vrijeme. Izgubim ionako u voznji po 30+ minuta. :-)

Jednostavno, gradjani moraju shvatiti da se parking mora placati i tacka. Ja vani gdje god sam bio, garaza nigdje nije besplatna. Stavise u nekim gradovima i naseljima NE MOZES parkirati ispred zgrade. Nego izvoli i uzmi garazu. Nemas love - onda ti jaro nisi za tog naselja, izvoli trazi drugu zgradu. Da ne govorim koliko tamo ljudi uopste nema auto - ali jbg onda moras imati organizovan, tacan i uredan javni gradski prevoz - a mi to nemamo.

Kaze sto ne prave parking. Pravi se. Svaka zgrada novija ima garazu. Ali se to mora platiti. I onda belaj. Ja da se pitam, ja bih totalno ukinuo parking mjesta. Vise bi bilo zelenila. Sve pod zemlju. Hoces da kupis stan - moras kupit ili rentati garazu. Pa izvoli. Neces? Ok parkiraj po ulici, a drotove bih zaduzio da kaznjavaju maksimalno. Ne svidja ti se. Imas evo Dobrinju hrpa parking prostora, imas Vogoscu ili Hadzice tamo je sigurno jeftina garaza.

I onda planski rjesavati naselja koja nemaju ni parkinga ni garaze.

Ali kazem vam za 5-10 godina nece nigdje biti besplatnog parkinga u Sarajevu. Ponavljam, to rijetko gdje vani ima. Narocito u glavnim gradovima i narocito u Centru i uzem centru. Zato pamet u glavu. Il kupite odmah sada garazu il se odselis malo dalje od centra u neko naselje npr. Dobrinje, Vojnicko..gdje je opet garaza koliko toliko jeftinija, a ima i dosta besplatnog parking prostora.
amar1994

#5868 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

Mi smo to rijesili , svako je dao 1000KM da se napravi parking i rampa :) , sad prst u uho :thumbup:

Btw. sva auta stanara su prosjecna
drug_profi

#5869 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Meni je uopšte glupo što se garaža nudi odvojeno. Cijena stana jednaka je cijeni kvadrata stana plus cijena parking mjesta. Ko nema auto nek renta drugome svoje mjesto. Ovako se dopušta mogućnost da se ne kupi i da se onda visi po trotoarima i prolazima, te da svi drugi ovise od rada policije ili obraza komšija.
drug_profi

#5870 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

amar1994 wrote:Mi smo to rijesili , svako je dao 1000KM da se napravi parking i rampa :) , sad prst u uho :thumbup:

Gdje? kako ste pravili parking? Od livade ili šta?
amar1994

#5871 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

drugi profil wrote:
amar1994 wrote:Mi smo to rijesili , svako je dao 1000KM da se napravi parking i rampa :) , sad prst u uho :thumbup:

iza zgrade , ne mogu slikat zbog stanara , uglvn svako ima mjesto , prije asfaltiranja i svega je bila zemlja .

inace je ovo planski urradjeno naselje i stvarno ima parkinga , al dzaba opet papci parkiraju po trotoarima :-)
drug_profi

#5872 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

amar1994 wrote:
drugi profil wrote:

iza zgrade , ne mogu slikat zbog stanara , uglvn svako ima mjesto , prije asfaltiranja i svega je bila zemlja .
Možeš li ukratko red poteza. Šta ste morali prvo odraditi da dođete do skupljanja love?
amar1994

#5873 Re: Sarajevo Construction

Post by amar1994 »

drugi profil wrote:
Možeš li ukratko red poteza. Šta ste morali prvo odraditi da dođete do skupljanja love?
Firma koja je radila zgrade se ponudila , ne znam ko je predlozio a cini mi se da se nesto i u opstini moralo , Zijo je uzeo love bruku al jebaji ga , sjecam da je daljinski za rampu bio 150KM :lol:

[img]edit: evo sa google eartha

Image[/img]
nepass1

#5874 Re: Sarajevo Construction

Post by nepass1 »

Gray wrote:
Ma kakvih 300KM.....

Meni samo nije jasno kako ljudima nije žao auta. Znači u Novoj otoci iznajmljivanje garaže 70 maraka mjesečno, mjesta koliko hoćeš, dođeš liftom do garaže, auta ne kisnu, nisu na suncu, a ljudi drže mercedesa cla, bmw 3 coupe, razne SUVove po ulici.
Kod nas 60km, najjace u garazi su auta, golf 4, fabija ali ona prva, ford focus druge generacije, renault laguna, audi a3 stariji i moje auto.
Napolju sve bolja auta
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#5875 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

nepass1 wrote: Napolju sve bolja auta
pakadsu ugarazi nevide se poyyy
Post Reply