Sarajevo Construction
- drug_profi
#4701 Re: Sarajevo Construction
Dajte ljudi naucite da epicentar ne znaci centar.
- So What!
#4702 Re: Sarajevo Construction
Tarčin Forest Resort - 16. 10. 2017.

-
Dzontra_Volta
#4703 Re: Sarajevo Construction
U pravu si. Eto ispravljeno.drugi profil wrote:Dajte ljudi naucite da epicentar ne znaci centar.
- drug_profi
#4704 Re: Sarajevo Construction
Dzontra_Volta wrote:U pravu si. Eto ispravljeno.drugi profil wrote:Dajte ljudi naucite da epicentar ne znaci centar.
- VladaFBiH
#4705 Re: Sarajevo Construction
al' dobro zvuči - nema veze što malo tresedrugi profil wrote:Dajte ljudi naucite da epicentar ne znaci centar.
- VladaFBiH
#4706 Re: Sarajevo Construction
upravo - ovdje nikad nije bilo parkinga...Dzontra_Volta wrote:Pa to nije ni bio parking, osim što su stanari i ostali parkirali "na divljaka". Hoćeš da stanuješ u strogom centru --> plati parking!P308 wrote:Bas me zanima kako ce urediti ovaj park na uglu Kulovica i Branilaca Sarajeva i kako ce rijesiti problem parkinga.
- P308
#4707 Re: Sarajevo Construction
Zato sam i napisao "problem parkinga".VladaFBiH wrote:upravo - ovdje nikad nije bilo parkinga...Dzontra_Volta wrote:Pa to nije ni bio parking, osim što su stanari i ostali parkirali "na divljaka". Hoćeš da stanuješ u strogom centru --> plati parking!P308 wrote:Bas me zanima kako ce urediti ovaj park na uglu Kulovica i Branilaca Sarajeva i kako ce rijesiti problem parkinga.
- MeanMachine
#4708 Re: Sarajevo Construction
A može li se koristiti termin hipocentardrugi profil wrote:Dzontra_Volta wrote:U pravu si. Eto ispravljeno.drugi profil wrote:Dajte ljudi naucite da epicentar ne znaci centar.
- studiorum_tuzlaensis
#4709 Re: Sarajevo Construction
Ne može. 
- shake69
#4710 Re: Sarajevo Construction
Sarajevska firma Emirates d.o.o. kupila je zemljište na Zlatištu i nekadašnje popularne "Osmice", saznaje Akta.ba.
Vlasnik čuvenog predratnog ugostiteljskog objekta "Osmice" prvo je prodao zemlju Dobrivoju Vidiću iz Banjaluke, a on dalje arapskoj firmi "Emirates".
"Emirates planira izgradnju turističko ugostiteljskih sadržaja na navedenim lokalitetima i trenutno se rade izrade studije izvodivosti. Postoji mogućnost izgradnje hotela i smještajnih kapaciteta. Sigurno je da se neće praviti naselje tipa 'zatvorenih resorta' sa vilama po uzoru na slične projekte koji su već realizirani u BiH", kazali su iz ove firme za portal Akta.ba.
E vala nece vise nikakav Radovan valjda zapucati po Sarajevu s ''Osmica''!
Vlasnik čuvenog predratnog ugostiteljskog objekta "Osmice" prvo je prodao zemlju Dobrivoju Vidiću iz Banjaluke, a on dalje arapskoj firmi "Emirates".
"Emirates planira izgradnju turističko ugostiteljskih sadržaja na navedenim lokalitetima i trenutno se rade izrade studije izvodivosti. Postoji mogućnost izgradnje hotela i smještajnih kapaciteta. Sigurno je da se neće praviti naselje tipa 'zatvorenih resorta' sa vilama po uzoru na slične projekte koji su već realizirani u BiH", kazali su iz ove firme za portal Akta.ba.
E vala nece vise nikakav Radovan valjda zapucati po Sarajevu s ''Osmica''!
- DaysleepeR
#4711 Re: Sarajevo Construction
Osmice su prije rata bile šta su danas Bazeni i Bosna na Ilidži, dakle omiljeno mjesto sarajlija za izlazak vikendom na muziku i meso.
Mislim da je Toma Zdravković bio najčešći gost.
Osmice mrzim od rata i onog snajpera, sijača, pam- a i pat-a koj su sijali smrt i strah po centru Sarajeva.
Bio sam na Trebeviću za vikend i baš sam razmišljao da je šteta da onakvo ruglo stoji uz cestu.
Drago mi je da će se obnoviti.
Nije mi drago što i pored obnove neće biti više muzike, pive i derneka, nego kulturica za one dubljeg džepa, ali takvo vrijeme došlo, šta'š.
Mislim da je Toma Zdravković bio najčešći gost.
Osmice mrzim od rata i onog snajpera, sijača, pam- a i pat-a koj su sijali smrt i strah po centru Sarajeva.
Bio sam na Trebeviću za vikend i baš sam razmišljao da je šteta da onakvo ruglo stoji uz cestu.
Drago mi je da će se obnoviti.
Nije mi drago što i pored obnove neće biti više muzike, pive i derneka, nego kulturica za one dubljeg džepa, ali takvo vrijeme došlo, šta'š.
- So What!
#4712 Re: Sarajevo Construction
Olimpijski muzej Sarajevo mogao bi biti otvoren do 2018.
Biznisinfo
Zgrada Olimpijskog muzeja Sarajevo mogla bi biti obnovljena i otvorena za javnost do februara 2018. godine na dan kada se bude otvarala Europska Olimpijada mladih.
– Počeli smo pripreme za treću fazu rekonstrukcije zgrade Olimpijskog muzeja u Petrarkijinoj ulici. Ako sve bude išlo prema planu, Muzej će biti otvoren u staroj zgradi do februara 2018. godine, potvrdio je za Radiosarajevo.ba direktor Olimpijskog muzeja Edin Numankadić.
Od 27. februara 1992. godine kada je devastiran, Olimpijski muzej čini napore da se vrati u zgradu u Petrarkijinoj ulici.
Do sada su urađene dvije faze rekonstrukcije zgrade Muzeja, obnovljena je unutrašnjost, krov i prozori, a za preostalu treću fazu Muzeju nedostaje još milion konvertibilnih maraka.
Za prve dvije faze potrošeno je oko 175 hiljada konvertibilnih maraka.
U oktobru prošle godine smo pisali kako je Europska unija odobrila milion konvertibilnih maraka potrebnih za treću fazu obnove, ali je taj novac potrošen u EU. Inicijativu za ponovnim odobravanjem novca pokretala je francuska ambasadorica.
– Grad Sarajevo će donirati 100.000 KM za obnovu. Kanton je obećao 400.000 KM, a Međunarodni olimpijski komitet također polovinu sredstava, rekao je Numankadić.
- drug_profi
#4713 Re: Sarajevo Construction
Samo da ne zapuca neki Abu, Ebu...shake69 wrote: E vala nece vise nikakav Radovan valjda zapucati po Sarajevu s ''Osmica''!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
hrasno
#4715 Re: Sarajevo Construction
Poslje jednog mjeseca i 7 dana.....Svaka cast na brzom djelovanjumk ultra wrote:
-
Naslovnica
#4716 Re: Sarajevo Construction
K'o da gledam da će za koji mjesec opet voda da procuri, pa će jope kopati...
-
Naslovnica
#4717 Re: Sarajevo Construction
Na prvu - plaho.So What! wrote:Tarčin Forest Resort - 16. 10. 2017.
- Logovan
#4718 Re: Sarajevo Construction
Majku jebali šta uradiše od grada.mk ultra wrote:
Prolazim danas i ibretim se, ne mogu vjerovati. Gužva, kolone i kolone auta, pojedini vozači ne vide da su zatvorene neke trake pa se ubacuju, pojavi se zeleno svjetlo niko ni da se pomakne, itd. Strašno.
Da smo samo u malo uređenijoj državi, svi odgovorni bi odmah dobili otkaze i fasovali bi velike kazne za ovu bruku i sramotu.
A obzirom da su jako nesposobni, ne mogu nam garantovati da se ovo opet neće desiti. Ustvari, desit će se kad tad, samo što će tada šteta biti još veća.
- So What!
#4719 Re: Sarajevo Construction
Starom Gradu odobren saudijski kredit za gradnju sportske sale, garaže i obnovu Doma zdravlja
Klix
Općini Stari Grad Sarajevo odobren je kredit Saudijskog fonda za razvoj u iznosu od 30 miliona saudijskih riala – oko 13,4 miliona KM, za realizaciju četiri velika projekta: izgradnju sportske sale, podzemne garaže, rekonstrukciju Doma zdravlja Stari Grad i "utopljavanje" zgrade Općine Stari Grad.
Projekti moraju biti završeni do 2021. godine, a otplata kredita počet će za pet godina i trajati 20 godina.
Prošle sedmice načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i pomoćnica načelnika za finansije Senada Katica boravili su u Rijadu i obavili uspješne završne pregovore, nakon čega je potpisan Ugovor o kreditiranju.
Proces apliciranja za kreditna sredstva počeo je prije četiri godine i bio je veoma temeljit i iscrpan, ali kako je pojasnio načelnik Hadžibajrić, finalni pregovori trajali su veoma kratko i brzo su se dogovorili.
"Pored projekata koji se tiču Općine Stari Grad, Doma zdravlja Stari Grad i OŠ 'Edhem Mulabdić', ističem da smo konačno našli rješenje za izgradnju podzemne garaže u ulici Avdage Šahinagića, odnosno da će se finansirati 100 posto sredstvima kredita. Zbog ovog projekta smo nažalost izgubili pune dvije godine - zbog obaranja tendera što je trajalo tokom čitave prošle godine i dogovora oko javno-privatnog partnerstva što traje čitavu ovu godinu. Sada, odobravanjem kreditnih sredstava neće biti nikakvog javno-privatnog partnerstva, garaža će biti naša i u potpunosti uknjižena na Općinu Stari Grad, kojoj će pripadati sav prihod od njenog korištenja,” pojasnio je Hadžibajrić.
Bit će provedena tenderska procedura za izbor izvođača radova, ali njegov izbor morati potvrditi samo Saudijski fond za razvoj prema svojim procedurama, tako da ne bi trebalo biti smetnji od drugih federalnih ili državnih institucija.
"U najboljem slučaju, izgradnja garaže, ali i drugih projekata počet će na proljeće naredne godine, i to istovremeno", potvrdio je Hadžbajrić.
"Mi procjenjujemo da će garaža ostvarivati dobit oko 60.000 KM mjesečno, dok će rata ovog kredita iznositi oko 53 – 54.000 KM. To znači da ćemo prihodom od garaže isplaćivati sva četiri projekta", kazao je Hadžibajrić i pojasnio da bi i bez tog prihoda Općina mogla podnijeti kreditno zaduženje.
Osnovnu školu "Edhem Mulabdić" pohađaju učenici sa pet općinskih područja, od padina Trebevića, pa sve do Baščaršije. Značaj izgradnje nove sportske sale za njih je ogroman, a potvrdila je to i direktorica Aida Omersoftić.
"Naša škola ima fiskulturnu salu koja je u jako lošem stanju i potpuno je neadekvatna. Veoma je važno naglasiti značaj senzibiliteta našeg načelnika da pomogne školama. On je potpuno svjestan važnosti tjelesnog i zdravstvenog odgoja i ovo je kruna njegove podrške našoj školi. Ova sala će u potpunosti poboljšati uslove odgojno-obrazovnog procesa kada je tjelesni odgoj u pitanju. To je jedino što nam je u školi nedostajalo", kazala je direktorica Omersoftić.
Prema riječima direktora JU Domovi zdravlja KS Fuada Husića, rekonstrukcija Doma zdravlja Stari Grad nije rađena godinama,a bit će poklon ovoj javnoj ustanovi, ali prije svega poklon građanima Starog Grada.
"Brinuti se o zdravlju stanovništva podrazumijeva brinuti se o onom osnovnom, a to su građani. Indikator normalnog razvoja jedne sredine kao što je lokalna zajednica jeste jedan zdravstveni sistem, što znači briga o građanima. Mi smo već napravili plan kada se bude radila rekonstrukcija objekta, na koje lokalitete ćemo izmjestiti potrebne sadržaje i ljudske resurse da bi neometano pružali zdravstvene usluge", kazao je Husić.
Važno je naglasiti da će izgradnja sportske sale i rekonstrukcija Doma zdravlja biti realizovani kreditnim zaduženjem lokalne zajednice, u ovom slučaju Općine Stari Grad, iako ona nema nadležnosti nad njima, nego bi ulaganja trebali vršiti viši nivoi vlasti. Tačan iznos sredstava po projektima znat će se nakon provođenja tenderske procedure. U toku petogodišnjeg grace perioda Općina će Saudijskom fondu za razvoj vraćati samo dva posto obrade kredita.
- thekupus
#4720 Re: Sarajevo Construction
Najvazniji dio!So What! wrote:Starom Gradu odobren saudijski kredit za gradnju sportske sale, garaže i obnovu Doma zdravlja
Klix"Mi procjenjujemo da će garaža ostvarivati dobit oko 60.000 KM mjesečno, dok će rata ovog kredita iznositi oko 53 – 54.000 KM. To znači da ćemo prihodom od garaže isplaćivati sva četiri projekta", kazao je Hadžibajrić i pojasnio da bi i bez tog prihoda Općina mogla podnijeti kreditno zaduženje."
- P308
#4721 Re: Sarajevo Construction
Konacno sredstva za garazu preko puta Vijecnice.
Mislio sam da od toga nece biti nista. Osim sto je dodatni parking prostor neophodan, vise me raduje sto ce iznad biti uredjen trg.
Ovo u Tarcinu je fenomenalno
Ovo u Tarcinu je fenomenalno
- Cossack
- Cossack
- Cossack
- Cossack