Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Skyfox

#401 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

podzemna garaza je rijesenje ali i skupa investicija... male su sanse da ce se odluciti za tu opciju :-?

ps to je bio samo umor 8-) :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#402 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

možeš li objasniti kako su svi stanari pristali na to i oće li biti identična kvadratura i raspored prostorija
mali Ninja

#403 Re: Sarajevo Construction

Post by mali Ninja »

Black swan wrote:možeš li objasniti kako su svi stanari pristali na to i oće li biti identična kvadratura i raspored prostorija
komisija za procjenu je prosla sve stanove i svi su morali imati dokumentaciju o vlasnistvu, a pozeljno je bilo da budu vlasnici stanova kada komisija bude prolazila.
poprilicno je zamrseno sto se tice kvadratura i kvaliteta stanova. npr neposredno pred izlazak, neznajuci da ce doci uopste do rusenja dosta ljudi je renoviralo stanove, izmjena stolarije, komplet banje i kuhinje isl. komisija je to sve uzimala u obzir i procjenjivala, pominjalo se da ce ljudi ciji stanovi vrijede manje u ovoj zgradi, dobiti manje stanove u novoj, a ako zele da zadrze istu kvadraturu morati nadoplatiti uz odredjene povoljne kredite.
moje misljenje je da nikad nece moci svima "ugoditi" jer ima dosta stanova u raspadnom stanju, voda curi na sve strane, zidovi se rune, a podrume da ne spominjem.
StupskaBitanga

#404 Re: Sarajevo Construction

Post by StupskaBitanga »

a ta nova zgrada se pravi iza ili?
mali Ninja

#405 Re: Sarajevo Construction

Post by mali Ninja »

StupskaBitanga wrote:a ta nova zgrada se pravi iza ili?
da 20-30m iza ove sadasnje.
P308

#406 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

mali Ninja wrote:
Black swan wrote:možeš li objasniti kako su svi stanari pristali na to i oće li biti identična kvadratura i raspored prostorija
komisija za procjenu je prosla sve stanove i svi su morali imati dokumentaciju o vlasnistvu, a pozeljno je bilo da budu vlasnici stanova kada komisija bude prolazila.
poprilicno je zamrseno sto se tice kvadratura i kvaliteta stanova. npr neposredno pred izlazak, neznajuci da ce doci uopste do rusenja dosta ljudi je renoviralo stanove, izmjena stolarije, komplet banje i kuhinje isl. komisija je to sve uzimala u obzir i procjenjivala, pominjalo se da ce ljudi ciji stanovi vrijede manje u ovoj zgradi, dobiti manje stanove u novoj, a ako zele da zadrze istu kvadraturu morati nadoplatiti uz odredjene povoljne kredite.
moje misljenje je da nikad nece moci svima "ugoditi" jer ima dosta stanova u raspadnom stanju, voda curi na sve strane, zidovi se rune, a podrume da ne spominjem.

Ima li negdje render kako ce izgledati ta zgrada?
mali Ninja

#407 Re: Sarajevo Construction

Post by mali Ninja »

P308 wrote: Ima li negdje render kako ce izgledati ta zgrada?
ja jos nigdje nisam uspio naci, na sastancima nismo dobili nikakvu brosuru isl.
P308

#408 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

mali Ninja wrote:
Hvala ti :) Ako bude negdje render, zamolit cu te da stavis ovdje, ukoliko je to moguce. Moja tetka zivi u toj zgradi, pa me zanima, a i nju jako, naravno.
Truba

#409 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

nemojte dati da vam sfušere
ako treba svaki dan posjećuj bauštelce sa mesom i pićem pred kraj radnog vremena
naravno one koji budu radili tvoj stan :D
mali Ninja

#410 Re: Sarajevo Construction

Post by mali Ninja »

P308 wrote:
mali Ninja wrote:
Hvala ti :) Ako bude negdje render, zamolit cu te da stavis ovdje, ukoliko je to moguce. Moja tetka zivi u toj zgradi, pa me zanima, a i nju jako, naravno.
nema problema, cim nesto iskopam postavit cu, vjerujem da vecina stanara ceka isto :)

@Black swan bravo, sa nasom radnickom mafijom moras tako inace budi spreman na silne popravke i prepravke. :-)
Truba

#411 Re: Sarajevo Construction

Post by Truba »

ili to
ili će vam zidovi biti u 2-3 centa krivi :lol: :lol: :lol: :lol:
živa istina :D
holowey

#412 Re: Sarajevo Construction

Post by holowey »

Black swan wrote:ili to
ili će vam zidovi biti u 2-3 centa krivi :lol: :lol: :lol: :lol:
živa istina :D
a ako im stanes na zulj, mozda u malter zamijesaju i skoljku jaja pa se nikad ne rijesis smrada u kuci :run:
nije zgoreg pripaziti majstore, tu i tamo koja desetka u pola, gajbica pive i tako to, pa ce i oni tebe pripaziti kvalitetom radova i materijala
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#413 Re: Sarajevo Construction

Post by Entropio »

Šetao sam Vilsonovim neki dan i vidio sam da se renovira onaj objekat pored Mašinskog fakulteta (mislim da je to)... neka stara zgrada. Stavili su novu ogradu, ofarbali je i piše da se izdaje za ljetnu baštu. Zna li neko čija je to zgrada i šta će biti u njoj?
P308

#414 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Entropio wrote:Šetao sam Vilsonovim neki dan i vidio sam da se renovira onaj objekat pored Mašinskog fakulteta (mislim da je to)... neka stara zgrada. Stavili su novu ogradu, ofarbali je i piše da se izdaje za ljetnu baštu. Zna li neko čija je to zgrada i šta će biti u njoj?
Meni je to potpuno cudno jer ako govris o ovome:

Image

Tu je trebao da bude HQ NLB banke:

Image

ali nazalost za sada nista od toga.
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#415 Re: Sarajevo Construction

Post by Entropio »

Ne mislim na to... zgrada se nalazi baš na Vilsonovom... stara napuštena zgrada koju sada renoviraju. Kad se ide iz grada prema Ilidzi Vilsonovim, s desne strane prije Mašinskog fakulteta.
johntra

#416 Re: Sarajevo Construction

Post by johntra »

On misli na onu Unioninvestovu staru zgradu, gdje ima neki pogon, koji i ne radi više...ima ona željezna kapija i često je tamo parkiran plavi kamion...mislim da će se i to rušiti isto...
Skyfox

#417 Re: Sarajevo Construction

Post by Skyfox »

ta zgrada je bila (mozda je jos uvijek) our Uninoinvesta. Vjerovatno je prodaju ili izdaju.
mali Ninja

#418 Re: Sarajevo Construction

Post by mali Ninja »

jesu li ono počeli raditi stupsku petlju?
DON_eARL

#419 Re: Sarajevo Construction

Post by DON_eARL »

mali Ninja wrote:jesu li ono počeli raditi stupsku petlju?
http://www.klix.ba/forum/autoputevi-u-b ... 5#p8765067

Eto ti na toj temi par slika. :D
mali Ninja

#420 Re: Sarajevo Construction

Post by mali Ninja »

DON_eARL wrote:
mali Ninja wrote:jesu li ono počeli raditi stupsku petlju?
http://www.klix.ba/forum/autoputevi-u-b ... 5#p8765067

Eto ti na toj temi par slika. :D
odlicno, hvala lijepa. :)
Logovan

#421 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

P308 wrote: Da, tako je. Uskoro ce biti vise informacija o ovom trecem projektu :)
Ima li novih informacija?
VjecitiStudent

#422 Re: Sarajevo Construction

Post by VjecitiStudent »

Počeli radovi na izgradnji "Sarajevo City Center" na Marijin dvoru

Izgradnja objekta u kvadrantu B Marijin dvora, kako saznajemo, odnedavno je počela. U nemogućnosti dobivanja bilo kakvih informacija u vezi sa objektom od strane investitora i izvođača radova, 6. februara 2009. godine, novinar portala eKapija.ba je posjetio gradilište.

Gradnja objekta čiji je investor Magros Veletrgovine d.d. trenutno se nalazi u fazi 1 koja podrazumijeva projekat izrade zaštitne konstrukcije temeljne jame za "Sarajevo City Center". Nadzorni organ prve faze radova je Institut za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta u Sarajevu, a kao konsultant je nadležna firma Managment Development Consulting d.o.o.

Prema projektu, rok za izvođenje radova, za koje je odabrana kompanija ANS Dirve d.o.o. Sarajevo, je osam mjeseci. To znači da se, ukoliko sve bude teklo po planu, pred kraj 2009. godine može očekivati da će ovaj objekat, zajedno sa ostalim građevinama u blizini, stvoriti predivan cluster na sarajevskom Marijin dvoru.
:-)
Ambrozija

#423 Re: Sarajevo Construction

Post by Ambrozija »

Znaci samo 4 godine kasne, dobri su :D Najavljuju da ce se otvoriti ove godine, ali nesto sumnjam, izgleda mi kao da su opet obustavljeni radovi :-?
Hajvan

#424 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

Ambrozija wrote:Znaci samo 4 godine kasne, dobri su :D Najavljuju da ce se otvoriti ove godine, ali nesto sumnjam, izgleda mi kao da su opet obustavljeni radovi :-?

obustavljeni su radovi na fasadi iz dva razloga. vrucine i cekanje dobavljača (Ramaglass) da isporući sljedeće 'dijelove' fasade.
No, izgleda da zanatski radovi unutra traju..

a možda i niššta ne rade- to mnogi foruski defetisti, 'profesionalni' i 'poluprofesionalni' mrzci (mrzitelji svega i sva) najviše žele.
neki

#425 Re: Sarajevo Construction

Post by neki »

VjecitiStudent wrote:
Počeli radovi na izgradnji "Sarajevo City Center" na Marijin dvoru

Izgradnja objekta u kvadrantu B Marijin dvora, kako saznajemo, odnedavno je počela. U nemogućnosti dobivanja bilo kakvih informacija u vezi sa objektom od strane investitora i izvođača radova, 6. februara 2009. godine, novinar portala eKapija.ba je posjetio gradilište.

Gradnja objekta čiji je investor Magros Veletrgovine d.d. trenutno se nalazi u fazi 1 koja podrazumijeva projekat izrade zaštitne konstrukcije temeljne jame za "Sarajevo City Center". Nadzorni organ prve faze radova je Institut za materijale i konstrukcije Građevinskog fakulteta u Sarajevu, a kao konsultant je nadležna firma Managment Development Consulting d.o.o.

Prema projektu, rok za izvođenje radova, za koje je odabrana kompanija ANS Dirve d.o.o. Sarajevo, je osam mjeseci. To znači da se, ukoliko sve bude teklo po planu, pred kraj 2009. godine može očekivati da će ovaj objekat, zajedno sa ostalim građevinama u blizini, stvoriti predivan cluster na sarajevskom Marijin dvoru.
:-)
Taj rok od 8 mjeseci se odnosio samo na zavrsetak osiguranja gradjevinske jame a ne na cijeli objekat kako nadrinovinar u zadnjoj recenici napisa
Post Reply