Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tuzla111 wrote:
Plan skole je jedno, a igralista drugo. Ja kad sam odrastao mi nismo mogli da se igramo na skolskim igralistima. Kad cemo jednom nauciti da treba ulagati i u te stvari. Sjecam se u Svicarskoj kad sam bio, na svakom cosku igralista za djecu, umjetna trava itd itd. udjes i igras se kad hoces. dan-noc
Opraštam ti što si se vratio, samo ako te debela muka natjerala.
Švicarska je uz Japan i Norvešku, najrazvijenija zemlja svijeta, nije to neki realan parametar. Možemo se za početak ugledati na Sloveniju ili Hrvatsku.
Evo regulacionog plana Šipa, sam Šip je jedno od najmlađih sarajevskih naselja, nastao na njivi doslovno i maltene sve mu ga dođe kao zelena površina.
Ali da ne bude zabune, prema regulacionom planu, planirane su i zelene površine.
Tuzla111 wrote:
Plan skole je jedno, a igralista drugo. Ja kad sam odrastao mi nismo mogli da se igramo na skolskim igralistima. Kad cemo jednom nauciti da treba ulagati i u te stvari. Sjecam se u Svicarskoj kad sam bio, na svakom cosku igralista za djecu, umjetna trava itd itd. udjes i igras se kad hoces. dan-noc
Opraštam ti što si se vratio, samo ako te debela muka natjerala.
Švicarska je uz Japan i Norvešku, najrazvijenija zemlja svijeta, nije to neki realan parametar. Možemo se za početak ugledati na Sloveniju ili Hrvatsku.
Evo regulacionog plana Šipa, sam Šip je jedno od najmlađih sarajevskih naselja, nastao na njivi doslovno i maltene sve mu ga dođe kao zelena površina.
Ali da ne bude zabune, prema regulacionom planu, planirane su i zelene površine.
Zabuna, nisam ja nikad zivio u Svicarskoj vec posjecivao na duze periode jer imam rodbinu tamo
Kakva je ovo konekcija za autoput? To ce se praviti nova cesta preko Vogosce ili?
Jeste da su po planu planirane te zelene povrsine al znamo kako to ide.
Počela je gradnja najmodernijeg stambenog objekta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine Sarajevo Towera, a mi vam donosimo detalje o završetku gradnje, cijeni nekretnine, kao i informacije o tome šta će ovaj ekskluzivni objekat sadržavati.
Ovoga se treba dobro čuvati. SmartInvest klasična tašna mašna firma, prodaju se stanovi koji ne postoje i čija izgradnja nije još ni TEMELJE dobila. Sve miriše na nedostatak INVESTITORA i na kreditiranje prevaranata parama kupaca.
Stvar je u tome, ti kad uletiš pare ovim prevarantima, bilo 30% ili 50%, nema ti spasa i povlačenja, jer nigdje se ne garantuje da će se zgrada završiti npr za 18mjeseci. MIslim da i ako ti napišu da će bit gotovo za 2 godine, opet te mogu levatit kako hoće, jer je ovo država gdje se to može tako. Kome je važno da dobije stan, ne plaća kiriju, preseli se i slično, taj će se dobro nasekirat. Idu na kartu dobre lokacije da će narod pohrliti da kupi taj "prazni" prostor.
Odete na gradilište i vidite da u jeku građevinske sezone imamo jedan bager i 2 radnika koji sjede u hladu. Klasična zavala a.k.a. dobićete stanove 2023. godine
Prodaju i drugi, a da se nije temelj zakopao. Nije to nikakva novina. Mada, ako je jedan bager i dva radnika u hladovini, onda to jeste za nasikirati se.
Znam da su jednoj firmi, odnosno gazdi iste isplatili neko dugovanje stanom od 100+ kvadrata
Hehe, o tome ti i pričam. Investitor im se izgleda ispalio i nemaju sigurnog investiranja, laički rečeno "marke nemaju a hoće da uzmu šta mogu". Na kraju će sve otić u neke kompenzacije, a ko iskešira uvaljuje se u nesigurnu i vrlo moguće dugu borbu za useljenje.
S obzirom na vremenske uslove i kalendar kao i na činjenicu da se "tzv. stanovi" već prodaju uveliko, sramota je vidjeti da se još ni rupa za temelje nije iskopala. Na gradilištu bi moralo da LOMI, PUCA i LUPA na sve strane.
Prijatelja su mi zvali i tjeraju da se potpisuju neki predugovori, da se uplate kapare i slično. Kao ako ne potpišeš, gubiš rezervaciju. Neka hvala...
Klasična zavala, opet ponavljam, radije dignut kredit i kupit stan u koji ću odmah useliti, nego 5 godina čekati useljenje, a za upotrebnu dozvolu i uknjiženje u grunt i katastar možda i više od 10 godina.
Eh, pa elita ne pita kako i sta, nego se kupuje lokacija, to sto je potencijalno da ta lokacija i ostane ono sto je trenutno sad, zracna banja to nista.
Ko ne riskira,taj neprofitira
Nakon iskustva prijatelja koji je u I. Sarajevu cekao stan duze od dogovorenog,za svoje pare mogu cekati max 1 mj za useljenje.
Postujem da ima i drugacijih. Kako dosle,tako se i daju
Pogledajte kako izgleda državni zatvor u Istočnom Sarajevu, odredište za osuđenike
U Istočnom Sarajevu danas je održana konferencija za medije Ministarstva pravde BiH i Suda BiH o aktivnostima na izgradnji i opremanju prvog državnog zatvora u našoj zemlji.
Zatvor koji je izgrađen ima deset objekata, od čega se četiri objekta odnose na smještajne kapacitete. Ostalih šest objekata se odnosi na pomoćne objekte, dok je jedan od njih bolnica.
"Radovi su trebali biti završeni u sedmom mjesecu prošle godine, ali jedan od podizvođača je imao spor s izvođačem pa smo imali zastoj od 135 dana", rekao je ministar pravde BiH Josip Grubeša.
U međuvremenu, dosadašnji pritvorski policajci, njih 31, prolaze obuku za zatvorske policajce te će preuzeti dužnost u Istočnom Sarajevu kada zatvor bude stavljen u funkciju.
"Oni moraju poznavati svaki kutak ovog zatvora. Najveću podršku imamo od kolega iz susjedstva Hrvatske i Srbije", rekao je Grubeša.
Zatvor ima 350 mjesta, 300 zatvorenika i 50 pritvorenika. Ćelije imaju po 12 kvadrata.
"Ovo je projekt nemjerljivog značaja za BiH. Prije svega za Sud BiH", rekao je Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH.
Debevec je dodao da se radi o cjelovitom rješenju za pritvorenike i zatvorenike Suda BiH.
"Radi se o modernom, skupom objektu koji će ispunjavati uslove za dostojno izdržavanje kazne", rekao je Predsjednik Suda.
"Mislim da ćemo biti u mogućnosti da smanjimo troškove s obzirom na to da se radi o objektu koji se nalazi blizu Suda BiH", rekao je Debevec.
Izgradnja zatvora finansirana je kreditom Razvojne banke Vijeća Evrope od 19,3 miliona eura. BiH je uložila 6,45 miliona eura, a donacije EU iznose 9,15 miliona eura, tehnička pomoć Evropske komisije 1,7 miliona eura, donacija Švedske je dva miliona eura, a vlada Sjedinjenih Američkih Država osigurala je 1,1 milion dolara za obuku zatvorskog osoblja.
Tuzla111 wrote:Zabuna, nisam ja nikad zivio u Svicarskoj vec posjecivao na duze periode jer imam rodbinu tamo
Kakva je ovo konekcija za autoput? To ce se praviti nova cesta preko Vogosce ili?
Jeste da su po planu planirane te zelene povrsine al znamo kako to ide.
Pa to je mitska Prva transverzala, buduća konekcija Marijin Dvora, Šipa, Vogošće i autoputa A1.
Ma otprilike se ispoštuje, samo što se rjeđe održava, pa i ne izgleda baš kao neka kultivisana zelena površina.
S obzirom da Google Earth slika BiH, svakih pola godine, Land Viewer ima mnogo svježije slike, s tim da im je kvalitet znatno lošiji. Najnoviji satelitski snimci datiraju od 4. juna 2017. godine.
Iako Ilidža kotira kao opština sa najviše Arapa, Hadžići su ubjedljivi šampion kada je izgradnja njihovih naselja. Ja sam uspio izdvojiti neka, a ukupno ih je 10 u izgradnji na teritoriji Općine Hadžići.
Prva slika je rejon samog grada Hadžići, a druga slika prikazuje rejon Tarčina i Pazarića. Dakle, već se stvara previše ovoga i prelazi granicu normalnog ukusa.
Na prvoj slici je dovoljan sasvim jedan ovakav resort i to ovaj najdublje uvučeni, a na drugoj slici dovoljni bi bili Tarčin Forest Resort, Sarajevo Resort i ovaj manji Anoor Resort, jer su na solidnoj udaljenosti jedan od drugog i zaklonjeni su, a ovako se stvara samo previše infrastrukture takve vrste i gubi smisao.
So What! wrote:S obzirom da Google Earth slika BiH, svakih pola godine, Land Viewer ima mnogo svježije slike, s tim da im je kvalitet znatno lošiji. Najnoviji satelitski snimci datiraju od 4. juna 2017. godine.
Iako Ilidža kotira kao opština sa najviše Arapa, Hadžići su ubjedljivi šampion kada je izgradnja njihovih naselja. Ja sam uspio izdvojiti neka, a ukupno ih je 10 u izgradnji na teritoriji Općine Hadžići.
Prva slika je rejon samog grada Hadžići, a druga slika prikazuje rejon Tarčina i Pazarića. Dakle, već se stvara previše ovoga i prelazi granicu normalnog ukusa.
Na prvoj slici je dovoljan sasvim jedan ovakav resort i to ovaj najdublje uvučeni, a na drugoj slici dovoljni bi bili Tarčin Forest Resort, Sarajevo Resort i ovaj manji Anoor Resort, jer su na solidnoj udaljenosti jedan od drugog i zaklonjeni su, a ovako se stvara samo previše infrastrukture takve vrste i gubi smisao.
kad dođe zima i arapi odu kući a sarajevski kriminalci sa pajserima krenu u pljačku, neće ništa ostati od tih resorta
DaysleepeR wrote:
kad dođe zima i arapi odu kući a sarajevski kriminalci sa pajserima krenu u pljačku, neće ništa ostati od tih resorta
Ove zime ništa, jer je ovo uglavnom tek u izgradnji, a i sljedećih bi to teže išlo, jer ko ima para za kuću, ima i za čuvara.
S tim da je to donekle izvodivo, Sarajevo Resort je predstavljan kao zabarikadiran, isto kao i ovaj zatvor u Vojkovićima, ali posljednja slika govori potpuno drugačije.
Pa nije neki naročit prblem postaviti neku normalnu ogradu oko resorta, video nadzor, elektronsku zaštitu na objekte i sve svući u jedan objekat u kojem bi uvijek sjedila dvojica zašitara. naravno, neko to mora platiti, ali ako hadžije imaju za kupovinu imovine u Evropi, onda imaju i za zaštitu.
DaysleepeR wrote:
Ove zime ništa, jer je ovo uglavnom tek u izgradnji, a i sljedećih bi to teže išlo, jer ko ima para za kuću, ima i za čuvara.
S tim da je to donekle izvodivo, Sarajevo Resort je predstavljan kao zabarikadiran, isto kao i ovaj zatvor u Vojkovićima, ali posljednja slika govori potpuno drugačije.
So What! wrote:Pa najrealnije, zašto ne bi bili, ali čuvari i vedo nadzor, ograda je manje više nepotrebna.
Pa ograda (normalna ograda visine 120 do 160 cm) je više kao fizička granica resorta da neki šetač, pas, životinja ne uđu i lutaju tuda. Lakše je onda konrolisati zonu. Inače ne možeš zabraniti nikome da tuda hoda, ako nisi jasno označio granice privatnog posjeda.
DaysleepeR wrote:
zaštitari u KS se uredno sklone kad naleti 5 krimosa sa kalašima, kakav crni čuvar
Slažem se, ali ovo neće biti interesantno tom kalibru, već više ovom kokošarima i klasičnim provalnicima koji kradu televizore, česme, brojila...
gdje plijen proda za 500 maraka a šteta na objektu 5000.