Ma kuće nisu ništa posebno. Kuće na obodu grada. Drugo što kod nas poslijeratna uređena naselja moraš tražiti lupom.elk wrote:Oni koji kupe ove kuce se ne voze tramvajem.ne bi trebalo,majkumu.
I što se naviklo kuću graditi godinama, obavezno bez fasade.
A to su kuće koje se najviše prave za iznajmljivanje ili prodaju Arapima. Jer oni jedini imaju cijenu za gotovu kuću u predgrađu. I traže takve lokacije.
Ima bruka boljih lokacija za onoga ko ima pare, a hoće kuću, a planira živjeti u Sarajevu čitavu godinu. Ne želeći biti snob - sumnjam da bi iko dao dobre pare da živi iznad Osijeka, a slao djecu u školu u Osijek, nema šetnica, nema bolnice, dječije igralište mislim da ima samo kod osnovne u Osijeku, ima u biti ništa.
Svaki vikend sam na vikendici na boljoj lokaciji nego gdje su te kuće. I bude mi prelijepo. Odmorim, vazduha ima, stabilna mikroklima u poređenju sa lavorom Sarajevskog polja. Ali, nemam kuda sa kolicima npr. Imaju prodavnice blizu - ali za njih moram upaliti auto. Ili hodati po cesti bez trotoara.
Arapa što znam je naviklo sjesti u auta i ići gdje treba. Ko Ameri. Meni je kvalitet života malo drugačiji.
Meni je samo žao što vlast nije imala snage i interesa ovako raspacelisati Stup, Aziće, Otes, Vreoca, Blažuj, Osijek, Butmir, Hrasnicu, Sokolović Koloniju...