A rostilj k'o Mcdonalds. Fakat treba drugu sliku pogledati...Black swan wrote:brojler isto kao coca cola
znaci treba neku drugu sliku pogledati
Pa pogledaj totemBlack swan wrote:mozda standove s individualnim prodavacvima
ovi lanci prodavnica nisu mjerodavni
mada ko zna

Ma meni je to jasno odavno, ali i ja se ibretim, kad vidim sta nam prodaju političari, i sto je najbolje, to se prima kod stoke zvane narod: neuki smo i glupi mnoogooSo What! wrote:Na klix forumu ništa novo. Izgradi se fantastičan objekat, kojeg se ne bi ni neka metropola postidila, a ljudi razglabaju i ibrete se što nema ćirilice.
Kao što vidite kapitalizam se ugnijezdio svagdje pa tako i u dijelove sarajevske regije u kojoj žive Srbi. A kapitalizam ne zna za ćirilicu niti trobojke koje su donedavno tamo bile neizostavni dio objekata poput ovog.
Pa zato sto ni jebene normalne tablice koje su u svim normalnim zemljama latinica plus brojevi, nismo mogli imati jer je cirilica sveto srpsko pismo. Covjek ne moze da ne primjeti.So What! wrote:Na klix forumu ništa novo. Izgradi se fantastičan objekat, kojeg se ne bi ni neka metropola postidila, a ljudi razglabaju i ibrete se što nema ćirilice.
Kao što vidite kapitalizam se ugnijezdio svagdje pa tako i u dijelove sarajevske regije u kojoj žive Srbi. A kapitalizam ne zna za ćirilicu niti trobojke koje su donedavno tamo bile neizostavni dio objekata poput ovog.
Hvala na komplimentudrugi profil wrote:Pa zato sto ni jebene normalne tablice koje su u svim normalnim zemljama latinica plus brojevi, nismo mogli imati jer je cirilica sveto srpsko pismo. Covjek ne moze da ne primjeti.So What! wrote:Na klix forumu ništa novo. Izgradi se fantastičan objekat, kojeg se ne bi ni neka metropola postidila, a ljudi razglabaju i ibrete se što nema ćirilice.
Ne znam koliko si star, ocigledno da si obrazovan i OK covjek, ali mi stariji smo puni ogorcenosti i jeda iako ja licno nemam nista ni protiv cirilice, niti pravoslavlja, niti Srba.... jer je sve to dio ove zemlje. Ali mi "cirilicari" raznih vjeroispovjesti razvlace pamet, evo vec, koliko....25 godina
Prelijepo! Sve čestitke arhitektiSo What! wrote:![]()
Sve je to Sarajevo.burekodsira wrote:a kakve veze ima pijaca na Palama sa izgradnjom u Sarajevu?
Valjda se šališ.orinoco wrote: Prelijepo! Sve čestitke arhitekti![]()
Zanimljiv osvrt, ipak sama ulica Hiseta bi trebala da bude jedan budući kontrast. S jedne strane bi imali (već imamo) stare austrougarske zgrade koje na stranu sav osmanski orijentalizam ipak daju za moj pojam ljepotu i šarm Sarajevu, a s druge strane bi imali finije primjerke moderne arhitekture.drugi profil wrote:Zgrada je... lijepa, sumorna, ruzna, inovativna, zastrasujuca, deprimirajuca, interesantna....
Ali sigurno je jedno - nije okruzenje odgovarajuce za nju.
Blize SCC i Alti, bila bi ok.