Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bullet Tooth Tony

#3101 Re: Sarajevo Construction

Post by Bullet Tooth Tony »

Logovan wrote:https://www.klix.ba/biznis/privreda/poc ... /170404070

Hajmo narode, navalite. :D
Ova pokrivena garaza ... to ima da se cisti svakih 10 dana :D :D ..
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3102 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: zato što ne možeš u lift bez kartice a sa karticom možeš samo na svoj sprat. i jer ima bruku spratova i stanova, između njih su debeli zidovi nikog ne čuješ, itd.
Uh to mi se svidja :thumbup:
drug_profi

#3103 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Thorgerson wrote:
drugi profil wrote:Stanovi u novogradnjama se izmedju ostalog kupuju da se opere novac ili da se ulozi kapital.
Isti stanovi se zatim rentaju, jer je to najpopularniji nacin oplodjivanja kapitala.

A onda tu imas stanare koji ne vode brigu ni o onom u cemu zive, a kamoli o komsiluku.
Tako da kupovina stana u novogradnji, sa pretpostavkom da ces za komsije imati situirane ljude koji su kreditno sposobni, zaposleni, skolovani... nije bas najtacnija.
Toliko netacnih stvari si iznio u ovome postu, ne znam...jesi ti vrsio neko istrazivanje, ili onako pausalno ocijenio na osnovu jednog primjera. Cuj stanovi se kupuju da se operu pare, pa sta ti mislis jbt da svi samo peru pare i ulazu plode kapital? Nije ti palo na pamet, ono da bi fkt neko mogao kupiti stan da u njemu zivi? :roll:

Evo ti moj licni primjer. A ima ih i hiljade drugih.

Zgrada stara 4 godine, uselio kad je bila novogradnja. Velika vecina stanova su kupljeni da se zivi u njima, dakle na prste mogu izbrojati one koji rentaju. Barem ono sto ja znam. Znam haman citava dva ulaza svoje zgrade, sto je oko 60-ak stanova i znam da se 90% stanara nije promjenilo.

Zgrada i haustor je cist, kao i kad je tek bilo izgradjeno. Dakle, vodi se briga kad se nesto pokvari da se to popravi. Zidovi cisti, neisarani.

Ja nakon novogradnje ne bih u stariju zgradu, nema te sanse. Zivio sam u starijoj zgradi, ali novo je novo. Znam, ima svakakve novogradnje, ali niko ne spominje kakve sve ima starogradnje. :-)
Well. Svako govori u svoje ime i iz svoje perspektive. Ti jednako nastupaš kao da si vršio istraživanje i stojiš čvrsto iza svoje tvrdnje.

Ja u zadnje vrijeme susrecem ljude, svoje poznanike, koji kupuju stanove samo radi rentanja. Ne znam porijeklo njihovih para, ali niti su političari, niti privatni poduzentnici. Imaju odnekud.
Svakako, ako spadaš u mladju raju koja se tek kuće, logično je da ti je okruženje takvo i da vidiš ljude koje samo rješavaju svoje stambeno pitanje.
I sam kažeš da si uselio prije četiri godine. U tom i jeste fol. Tad je kamata u bankama bila izuzetna na oročenje (5-6% godišnje na trogodišnji polog, pa tako na kraju dobiješ skoro 19-20% za 37 mjeseci) i višak para je bilo najbezbolnije oploditi tako, ako nisi sklon rizicma. Ležiš a one se plode. Danas je obratna situacija i ja govorim o današnjem vremenu, današnjem tržištu i današnjoj novogradnji.
Logovan

#3104 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

agent_zero wrote:

Cijena?
Ne znam ni ja, biće objavljeno.
drug_profi

#3105 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

"Epicentar Sarajeva".
Više ne mogu ni da se ibretim na nepismenost koja je uhvatila tolikog maha da se već ignoriše i toleriše.

Epi-centar = iznad centra (mjesto na površini iznad hipocentra - žarišta podzemne eksplozije, potresa i sl).

Kao metafora može služiti u svakodnevnom govoru u kontekstu mjesta odakle izvire određena neprijatnost, opasnost i sl.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3106 Re: Sarajevo Construction

Post by _BataZiv_0809 »

Dok je drzava ovako spora i neuredjena na tom polju, to rentanje ce biti hit.

Svi pricaju o enormnim sumama rentanja nekretnina tim famoznim arapima, ali slabo ko o prijavi u poreznu upravu :D

Opet nije ni to za svakoga, jer ima ljudi koje ce nasekirati to sto ce ih rentanje stana skoro sigurno dovesti do sukoba sa komsijama.

Dohakace se i tome,ne zato sto drzava napreduje, nego sto vlast zeli svoj dio kolaca.
agent_zero

#3107 Re: Sarajevo Construction

Post by agent_zero »

drugi profil wrote:

"Epicentar Sarajeva".
Više ne mogu ni da se ibretim na nepismenost koja je uhvatila tolikog maha da se već ignoriše i toleriše.

Epi-centar = iznad centra (mjesto na površini iznad hipocentra - žarišta podzemne eksplozije, potresa i sl).

Kao metafora može služiti u svakodnevnom govoru u kontekstu mjesta odakle izvire određena neprijatnost, opasnost i sl.
Htjeli su da budu kuuuul :-)
agent_zero

#3108 Re: Sarajevo Construction

Post by agent_zero »

Logovan wrote:
agent_zero wrote:

Cijena?
Pitam jer vidim da ima već prodatih stanova i nekoliko rezervisanih. Što opet implicira da se znaju cijene. Ne znam zašto to javno ne piše i što se kao kod towera krije kao zmija noge, pa okolo naokolo moraš saznavati.
MOSALJOZE

#3109 Re: Sarajevo Construction

Post by MOSALJOZE »

Da,inače ako imaš namjeru kupiti stan i za isti dati 100k+ raspituješ se na forumu i tako :zzzz:
Irm@

#3110 Re: Sarajevo Construction

Post by Irm@ »

Logovan wrote:
agent_zero wrote:

Cijena?
slala sam ja mail i vrlo brzo dobila odgovor:
3500 KM/m2 sa PDV-om, penthouse stanovi 4000 KM sa PDV-om
10% uplata po predugovoru, ostatak po uknjizbi..
agent_zero

#3111 Re: Sarajevo Construction

Post by agent_zero »

MOSALJOZE wrote:Da,inače ako imaš namjeru kupiti stan i za isti dati 100k+ raspituješ se na forumu i tako :zzzz:
Da si pažljivije pročitao jedan od mojih prethodnim postova, primjetio bi da sam prvo posjetio zvaničnu stranicu izvođača. :zzzz:

I naravno da tamo nema nikakvih informacija oko cijena.
agent_zero

#3112 Re: Sarajevo Construction

Post by agent_zero »

Irm@ wrote: slala sam ja mail i vrlo brzo dobila odgovor:
Očekivano.

Pogotovo kad se uzme u obzir da je Benis izgrađen na klizištu 3400KM.
VladaFBiH

#3113 Re: Sarajevo Construction

Post by VladaFBiH »

agent_zero wrote:
Očekivano.

nemoj tako, da nije Benisa one kuće iznad se nikad ne bi spojile na kanalizacionu mrežu :) :) :)... ostao sam paf kad sam skontao da su im se govna izlijevala na onom brdu
shiny

#3114 Re: Sarajevo Construction

Post by shiny »

Hahahhahahahah, što se ismijah reklami, hahahahhaha... čuj Oaza, a zagurali zgradu u onu uličicu, između drugih zgrada, nema prostora nizašta i bez nje, hahahahhahah :D
Haris.ba

#3115 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

agent_zero wrote:
Očekivano.

Koliko znam čitave Ciglane su izgrađene na klizištu. Iskorištena je njihova izgradnja za stabilizaciju. Pa, možda najveće klizište površinom u Velešićima (iza hotela Grand) planira se riješiti izgradnjom zgrada na njemu.

Tako - ne vidim neki problem gradnje na klizištu.

Imaju neki problemi sa time da se odjedanput našle pare za saniranje tog klizišta, i izgradnju pristupne ceste od strane države i slično. :D
VladaFBiH wrote:nemoj tako, da nije Benisa one kuće iznad se nikad ne bi spojile na kanalizacionu mrežu ... ostao sam paf kad sam skontao da su im se govna izlijevala na onom brdu
Bio je i prilog na televiziji. Ono treba puštati svaku večer da se više jednom skonta ko smo i šta smo.

http://--- NO LINKS ---/clanak/Alen/386800 ... a-tranzitu
So What!

#3116 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Benis :thumbup:

DaysleepeR

#3117 Re: Sarajevo Construction

Post by DaysleepeR »

SDA tajkuni :thumbup:
gradsko ruglo na padinskim dijelovima :thumbup:
klizišta :thumbup:
još jedna pumpa :thumbup:

dobar, ti?
breuer

#3118 Re: Sarajevo Construction

Post by breuer »

malo je reć ruglo

treba tražiti novi pojam, možda, SDAovsko ruglo, dakle ruglo sa posebnim postratnim smislom za neukus i krkanluk presvučeno fasadom ugodne boje---

između seljakluka i malograđanštine, i obrnuto
So What!

#3119 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

DaysleepeR wrote:SDA tajkuni :thumbup:

dobar, ti?
Pogledajte klip, pa onda komentarišite. Ništa različitije od zgrada na Vracama.
Hajvan

#3120 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

miljam' daleko ispred onih zgrada na Vracama, kao i onim neprimjerenim neboderima na drugoj strani - u Bolnickoj (ulici)
leo karan

#3121 Re: Sarajevo Construction

Post by leo karan »

ASA pravi stambenu zgradu i BOLNICU iza DZ Kumrovec.
Mislim ne pravi jos, al samo sto nisu :)

Čini mi se da je neko to vec napisao, na ovoj ili na nekoj od 4 teme o stanovima u Sarajevu.
SHTEVELEC

#3122 Re: Sarajevo Construction

Post by SHTEVELEC »

So What! wrote:

dobar, ti?
Jesi li pros'o pored ove zgrade? Zamisli das bruku para za stan (ne znam tacno koliko je m2 al' sumnjam ispod 3000) i jedno jutro ti pod prozorom nikne pumpa... Ono je odron, da sam kupio stan zadavio bih idiota koji je ono napravio
So What!

#3123 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

SHTEVELEC wrote:
So What! wrote:

dobar, ti?
Jesi li pros'o pored ove zgrade? Zamisli das bruku para za stan (ne znam tacno koliko je m2 al' sumnjam ispod 3000) i jedno jutro ti pod prozorom nikne pumpa... Ono je odron, da sam kupio stan zadavio bih idiota koji je ono napravio
Jesam prošao, pumpa je sa strane tranzita i tu je i planirana biti. Inače kakav krkanluk vlada kada su te pumpe u pitanju, ova je iznenađujuće dobra.

Benis me je zaista iznenadio. Na Stupu s izgradili lamelu oblika U sa one strane gdje je crkva. Ništa posebno, ali su makar ispoštovali zakon sa spratnosti, te nijednom stanu nije zaklonjen pogled.

Prvi objekat u Podgaju je manje više običan dok je donja zgrada iznimno lijepa. Recimo Ciglane su ukopane u brdo koje je imalo problema sa klizištem, a sama izgradnja Ciglana je stabilizovala teren. Tako bi trebao biti slučaj i ovdje.

Meni je ovo sasvim normalno naselje, ništa različitije od Vraca. Uglavnom bolje rješenje od kućerina na brdu.

Kažem za neupućene, molim da pogledaju video, pa nek daju konkretnu analizu. Mrzitelje svega novog, radikalne jugonostalgike, hejtere, prikrivene rasiste i nerijetko islamofobe nervira sve novo u Sarajevu od SCC-a do izgradnje Sarajevske obilaznice.

A ovdje priča čovjek koji je upravo liberal i ljevičar. Svemu treba pristupiti objektivno pa i ovim arhitektonskim rješenjima. Nerijetko čujem priče da je robna kuća Sarajka bila ljepša i bolja od BBI centra i sa takvim čovjekom se složi mnogo ljudi. Baš tu vidim u kako blesavom društvu živimo.
Haris.ba

#3124 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Bila je tema o gradnji BBI na ovom forumu. Bila je bum. Danima su se ljudi javljali i zazivali Sarajku. Te odakle pravo investitoru da je ne obnovi kakva je bila.

Jedino mislim da je veći bum bila tema kada su skontali da u Konzumu nema alkohola ili svinjetine u BBI. Ili oboje.

Ali, opet nije toliko to ni loše. Na jednom drugom forumu i danas pišu ljudi koji su ubjeđeni da je Bosmal napravljen sa uskim prozorima prema Hrasno brdu, da bi se mogla zgrada koristiti kao puškarnica u slučaju rata.

Mada, tražim još zgradu u novogradnji od rata oko koje bi bio neki koncenzus da valja.
So What!

#3125 Re: Sarajevo Construction

Post by So What! »

Haris.ba wrote:Bila je tema o gradnji BBI na ovom forumu. Bila je bum. Danima su se ljudi javljali i zazivali Sarajku. Te odakle pravo investitoru da je ne obnovi kakva je bila.

Jedino mislim da je veći bum bila tema kada su skontali da u Konzumu nema alkohola ili svinjetine u BBI. Ili oboje.

Ali, opet nije toliko to ni loše. Na jednom drugom forumu i danas pišu ljudi koji su ubjeđeni da je Bosmal napravljen sa uskim prozorima prema Hrasno brdu, da bi se mogla zgrada koristiti kao puškarnica u slučaju rata.

Mada, tražim još zgradu u novogradnji od rata oko koje bi bio neki koncenzus da valja.
Svaki grad, a pogotovo glavni grad Evrope ima neki grandiozni shopping mall, čak ga je i radnička Tuzla dobila nedavno. Aliii neee, SCC je popljuvan u startu također jer kako to može sijat, pa kako može biti onoliko, nemamo mi para da tu kupujemo, narod nema šta da jede itd...

Mislim da se raja uglavnom složila da im se sviđa Sarajevo Waves. :D
Post Reply