Sarajevo Construction
- starii
#2851 Re: Sarajevo Construction
primjer uspjesne SDA-SBB gradnje...cevabdzinica ZMAJ na zeljeznickoj stanici, prosirila se, cak ima i baštu uz cestu pa su cevapi sa mirisom dizela, a gazda fino nasuo na javni park iza cevabdzinici pijesak pa obezbjedio musterijama i dzabe parking, ko jebe park i zelenilo,a i drzavu...a racun nije otkucao kucao od kad je otvorio cavabdzinicu a i sto bi kad mu inspekcija dolazi samo na cevape a ne u kontrolu...
mislim da je pitanje dana kad ce park kod druge gimnazije biti poravnat a tu dignut neki trzni centar jer sto ce nama park i zelenilo...
mislim da je pitanje dana kad ce park kod druge gimnazije biti poravnat a tu dignut neki trzni centar jer sto ce nama park i zelenilo...
- JThomas
#2852 Re: Sarajevo Construction
dan prije nove godine stojim tamo i mislim isto...kontam baš, baš prevelika neiskorištena površina
može ondje jedno luksuzno naselje po uzusima naše vlasti stati...žica ili tibra exclusive, u srcu opštine centar
može ondje jedno luksuzno naselje po uzusima naše vlasti stati...žica ili tibra exclusive, u srcu opštine centar
-
Sociolog
#2853 Re: Sarajevo Construction
Mali update, napravio se ima 6 mjeseci blizu moje kuce Hotel Grad, sta mislite o njemu? Kod Bosmala preko puta odmah blizu Ruze i autopraonica...kazu po ovim recenzijama da je bas luksuzan
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#2854 Re: Sarajevo Construction
To ako urade....gasi i motaj kablovestarii wrote:
-
al-em
#2855 Re: Sarajevo Construction
Ne moze to jer bi ganicu pogled i sunce zajebo.Tomahawk11 wrote:To ako urade....gasi i motaj kablovestarii wrote:
-
mario001
#2856 Re: Sarajevo Construction
Ma jebo ih otac, oni iz opcine su krivi za vodu,to je bas njihov problemRockefeller wrote:Ma jebo to što raja nema vode, ima nebodere.
- drug_profi
#2857 Re: Sarajevo Construction
Ovdje je glavni sport prebacivanje odgovornosti. "Nemanje" vode javni je i komunalni problem. Opšćine mogu uložiti u opravke cjevovoda na svojoj teritoriji (kao što malim dijelom i čine).mario001 wrote:Ma jebo ih otac, oni iz opcine su krivi za vodu,to je bas njihov problemRockefeller wrote:Ma jebo to što raja nema vode, ima nebodere.![]()
-
mario001
#2858 Re: Sarajevo Construction
Dijelom cine ali uglavnom kao dijela nove infrastrukture koju kasnije predaju vodovodu na upravljanje, nije nikakvo prebacivanje loptice nego nedostatak elementarnih informacija sta i ko radi.drugi profil wrote:Ovdje je glavni sport prebacivanje odgovornosti. "Nemanje" vode javni je i komunalni problem. Opšćine mogu uložiti u opravke cjevovoda na svojoj teritoriji (kao što malim dijelom i čine).mario001 wrote:Ma jebo ih otac, oni iz opcine su krivi za vodu,to je bas njihov problemRockefeller wrote:Ma jebo to što raja nema vode, ima nebodere.![]()
- drug_profi
#2859 Re: Sarajevo Construction
Znaci mogu napraviti i pokloniti a ne mogu popraviti? Ma hajde? Izgovori su to samo. Da se hoce nacin se lako nadje.
Poslano sa Tipfeler mašine
-
mario001
#2860 Re: Sarajevo Construction
Da, i to napraviti po njihovom projektu iskljucivodrugi profil wrote:Znaci mogu napraviti i pokloniti a ne mogu popraviti? Ma hajde? Izgovori su to samo. Da se hoce nacin se lako nadje.
- Rockefeller
#2861 Re: Sarajevo Construction
Ma jebote to je ozbiljan problem. U glavnom gradu nema vode, halo ba.
- saibaba
#2862 Re: Sarajevo Construction
Sta je pun pogodak ? Sto je oblijepio stiroporom dvije zgrade do puta pred izbore ? Po kakvom su kriteriju one odabrane ?klixo wrote:Pametnije bi im bilo da urade modernizaciju gradjevinskih polu-rusevina u Sarajevo , na fasade zgrada prvenstveno mislim.
Ono sto je Efendic uradio na Alipasinom je pun pogodak.
-
Ripicipi
#2863 Re: Sarajevo Construction
Mozda jer su bile u najgorem stanju...saibaba wrote:Sta je pun pogodak ? Sto je oblijepio stiroporom dvije zgrade do puta pred izbore ? Po kakvom su kriteriju one odabrane ?klixo wrote:Pametnije bi im bilo da urade modernizaciju gradjevinskih polu-rusevina u Sarajevo , na fasade zgrada prvenstveno mislim.
Cuj sto su one izabrane, a da su neke druge onda bi vjerovatno pitao, a zasto one itd.
- drug_profi
#2864 Re: Sarajevo Construction
Ma dobro neka je, samo niti je tu cist racun (ne znamo KM/m2), niti je to bas ono sto najvise sekira stanovnistvo opštine kojoj o glavi radi.
-
mario001
#2865 Re: Sarajevo Construction
Zato sto su bile u najgorem stanju, i na svim tim zgradama je promjenjena kompletna stolarija, tako da nemas pojma o tome.saibaba wrote:Sta je pun pogodak ? Sto je oblijepio stiroporom dvije zgrade do puta pred izbore ? Po kakvom su kriteriju one odabrane ?klixo wrote:Pametnije bi im bilo da urade modernizaciju gradjevinskih polu-rusevina u Sarajevo , na fasade zgrada prvenstveno mislim.
Sljedeci je trg heroja
-
neki
#2866 Re: Sarajevo Construction
Nije to bas bio kriterij, nego blizina džamije..mario001 wrote:Zato sto su bile u najgorem stanju, i na svim tim zgradama je promjenjena kompletna stolarija, tako da nemas pojma o tome.saibaba wrote:Sta je pun pogodak ? Sto je oblijepio stiroporom dvije zgrade do puta pred izbore ? Po kakvom su kriteriju one odabrane ?klixo wrote:Pametnije bi im bilo da urade modernizaciju gradjevinskih polu-rusevina u Sarajevo , na fasade zgrada prvenstveno mislim.
Sljedeci je trg heroja
Uostalom, na dobrinji i vojničkom polju ima i golih fasada sto se oštećenja tiče..
- P308
#2867 Re: Sarajevo Construction
Ne bih da ulazim u to ko je pokrenuo taj projekat ili ko je izdvojio novac jer postoje brojne teorije oko toga ali je obnova tih fasada vjerovatno medju boljim stvarima koje su se uradile u prethodnoj godini u gradu. Nevjerovatno kakva promjena i iskreno se nadam da ce se nastaviti sa obnovom ne samo na Alipasinom nego i u drugim dijelovima grada. Da se svake godine odradi po jedan blok ovakvih zgrada, koliki bi to samo napredak bio. U Opcini Centar se s druge strane ne radi apsolutno nista po tom pitanju.
-
mario001
#2868 Re: Sarajevo Construction
Cuj iz Saudijske ArabijeNije to bas bio kriterij, nego blizina džamije..iz Saudijske Arabije su uplaćena sredstva za rekonstrukciju ovih fasada..
Uostalom, na dobrinji i vojničkom polju ima i golih fasada sto se oštećenja tiče..
Općina Novi Grad je za prvu fazu ovog projekta izdvojila 500.000 KM, a resorno ministarstvo 700.000 KM. Sa ovim novcem će se moći uraditi pola posla, a sljedeće godine bi se trebala planirati nova sredstva za završetak utopljavanja planiranih zgrada.
Mrsko mi da sada trazim, ali mozes i sam pogledati budgete Opcine i ministarstva, naci ces ove iznose unutra...
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#2869 Re: Sarajevo Construction
Mislim da su dobili i kalorimetre.mario001 wrote:Zato sto su bile u najgorem stanju, i na svim tim zgradama je promjenjena kompletna stolarija, tako da nemas pojma o tome.saibaba wrote:Sta je pun pogodak ? Sto je oblijepio stiroporom dvije zgrade do puta pred izbore ? Po kakvom su kriteriju one odabrane ?klixo wrote:Pametnije bi im bilo da urade modernizaciju gradjevinskih polu-rusevina u Sarajevo , na fasade zgrada prvenstveno mislim.
Sljedeci je trg heroja
Mislim da je bilo i precih zgrada za uraditi,npr zgrada na Vojnickom ulica Senada Mandica Dende koja je gledala prema Nedzaricima. Kao da je jucer rat stao. Ali dobro,samo neka se radi.
- saibaba
#2870 Re: Sarajevo Construction
Kako se kod nas radi po kriteriju gdje zivi nacelnikova punica i koje su zgrade vece pa ima puno glasaca nema nigdje na svijetu.Ripicipi wrote:Mozda jer su bile u najgorem stanju...saibaba wrote:Sta je pun pogodak ? Sto je oblijepio stiroporom dvije zgrade do puta pred izbore ? Po kakvom su kriteriju one odabrane ?klixo wrote:Pametnije bi im bilo da urade modernizaciju gradjevinskih polu-rusevina u Sarajevo , na fasade zgrada prvenstveno mislim.
Cuj sto su one izabrane, a da su neke druge onda bi vjerovatno pitao, a zasto one itd.
Trebalo bi kao u svakoj normalnoj drzavi da se subvencioniranje i utopljavanje objekata uvede u zakon.. Pa fino kazes ja sam utoplio kucu ili zgradu zamjenio stolariju bla bla odneses certifikate tih firmi koji su ti radili u opstinu i dobijes dio para.
Ali kako da nacelnik to prepusti.. Ovako on bira koje ce se zgrade raditi, on bira izvodjace ( vjerovatno uzima tal ) pa se slika poslije zavrsetka radova kao da ih on finansira iz svog dzepa para... To nije utopljavanje zgrada to je kriminal...
-
Tuzla111
#2872 Re: Sarajevo Construction
Da li bi se od ovog moglo sta napraviti za biznis? Mozda dva manja stana za iznajmljivanje turistima ili za kancelarije?
http://nekretnine.ba/single.php?lang=ba ... view=50978
- starii
#2873 Re: Sarajevo Construction
jedna cinjenica koja je izasla na vidjelo ovih dana kada pada snijeg je i kvalitet radova i asfalta kojeg nasi neimari postavljaju..dovoljno je proci bolnickom ulicom i vidjeti sta uradise neimari iz firme Dzekos, da su asfaltirati po blatu mozda bi se bolje asfalt drzao..
- HAVANA
#2874 Re: Sarajevo Construction
Ih,kupio bi ja to davno da je ok.Mislim ok je,moze se napucati i ko od sale 2 napraviti za rentanja,lokacija super...ali prilaz katastrofa,tesko nesto smisleno napraviti,usko,sve okolo rusevno,potencijalni problemi sa komsilukom,zavuceno,mracno,pored zapecaceni opstinski prostor za smjestaj beskucnika,prozor komsije na manje od metar od ulaza...Jbg,koliko para,toliko muzike.Jeftino je i opet se moze isplatiti ali meni se ne svidja,nikako.I ovo je neko rentao strancima u ovakvom stanju,na ovakvoj lokaciji.Sramota.Brlog.I onda pocnu srat nema posla.Ne moze se.Tuzla111 wrote:Da li bi se od ovog moglo sta napraviti za biznis? Mozda dva manja stana za iznajmljivanje turistima ili za kancelarije?
- HAVANA
#2875 Re: Sarajevo Construction
Ali opet gori im za pare.Jeftino je,neces zijaniti garant.70 milja mislim da mozes uzeti.Do prije mjesec tesko i za 80.Otidji pogledaj...razmisli.Na ovoj lokaciji da je dobar prilaz i postavka,a ova kvadratura,i da sve treba raditi,napucati...isplatilo bi se dati i 200000 milja za ovako lose stanje.Ima 2 ulaza i dobru osnovu za dva stana a uz malo kreativnosti moglo bi i 3 male garsonjere.Zidovi metar debeli.Ukopas ormar u zid...