Sto niste dosli prije 2 sata kod Markala da Skaku i Skakiće otjerate..lik mrtav ladan s Roverom na plato pored Trznice. Nije on tu jedini, desetine auta svaki dan. POLICIJA NE RADI SVOJ POSAO I TAČKA. Taksi štand kod Markala pun auta, a da nisu taksi. Dvoje seljačina iz gepeka prodaju "domaće" po skupim cijenama, lik prodaje sir i jaja koja barem sakrije, a ostalo na izvolite. 20 metara dalje ljudi plaćaju stolove svaki dan. Pauk kod Markala cijeli dan treba samo tu kruziti, i jos je tih vozila trebalo nabaviti, samo dizati, eto para u budzet. Ma ovo je sve mjere prevršilo, strane table samo dizati, cijena 200e. Koja drskost SL, HR i drugi tablica, pa stane na parking mjesto ne plati ili stane na rezervisano mjesto..

A na stijenama Biokova lanac i pise privatni posjed, o čemu pričamo. Lik i ministarstva saobraćaja mi je rekao da su parkinge (nadleznost) spustili na opstine, jedini koji nesto rade su Efendić i Čengić. Haj razumijem Čengića on nema velik budzet i gleda svaku marku vise u budzet, a Efendić otima od građana i naplaćuje. Čuo sam da će Benjamina nesto raditi po tom pitanju ako je njoj vjerovati. A u vezi građana, najgori su iz rubnih dijelova SG pa i Centra, on oko kuće redaju fosne, kante jupola, kamenje, stijene, "njegovo ba" on tu zivi, a kad dođe u NS ili neku drugu opstinu, uvali se meni pred zgradu. Očit primjer takvog Sarajlije foto Hadzić, lik 50 god zivi kod Olimpijskog muzeja, a znate gdje parkira , pred dvije garaze koje je općina SG uzela od Mulića, riječ je o garazama preko puta muzeja, sad hađo Hadzić i sin mu glavonja tu se uvale, za dzaba ili stane na kapije bošnjačke gimnazije. A na opstinski poziv se nije javio da renta. On ba tu zivi, idu u kurac, gdje ja zivim.. Samo uvesti rampe u sva naselja i naplacivati prvo auto nesto malo, drugo puno vise ili nikako za drugo dati i vidio bi ti reda. Bošnjo izvrsno postuje red u SLO,Njemackoj, ne sto je kulturan i sto je naučio, nego sto ga opališ s kaznom. Vjerovatno ste bili u Ljubljani, vidjeli ste da nema ulice koja nije uređena parkingom ili rampom. Eno onoliki halvat od parkinga kod BCC, a kad sam pisao na CH o ćunerima koji se skuplja dolje, neki mene napali, pusti ba djecu,nek se skupljaju, sta ti rade, on drifta dolje, gasa, przni za dzaba. Dzambić kralj rampe postavio...rjesenja ima, samo treba prepisati. U vezi kazni, povecati je na 100km, pa ce misliti malo vise i uzeti neke pozornike ili agenciju koja ce samo slikati i pisati, policija da ide samo kad se dize i vozdra.