Misliš da se i to nece promijeniti?JanuaryJones wrote:E vala pogled na GRAS-ovu remizu i one barake i buvljake u DŽ. Bijedića i nije neka prime lokacija.
Sarajevo Construction
- Cossack
#2751 Re: Sarajevo Construction
- JanuaryJones
#2752 Re: Sarajevo Construction
Pa ne može se cijena po kvadratu određivati na ŠBB KBB principu.Cossack wrote:Misliš da se i to nece promijeniti?JanuaryJones wrote:E vala pogled na GRAS-ovu remizu i one barake i buvljake u DŽ. Bijedića i nije neka prime lokacija.
-
__Phoenix__
#2753 Re: Sarajevo Construction
Šta tek reći za okruženje ove zgrade, koja je po svim standardima vrhunac bh stanogradnje... http://www.olx.ba/artikal/23568060/my-s ... ja-ilidza/
- So What!
#2754 Re: Sarajevo Construction
Sve je rečeno, djelo je domaćih arhitekata, investitori su Arapi.__Phoenix__ wrote:Šta tek reći za okruženje ove zgrade, koja je po svim standardima vrhunac bh stanogradnje... http://www.olx.ba/artikal/23568060/my-s ... ja-ilidza/
Znači može se, samo jednostavno domaći investitori naručuju jeftine projekte, jer lakše je uvalit 60 ispodprosječnih stanova nego 20 iznadprosječnih.
Naselje Sarajevo Waves je perverzija, analiziraju ga strani arhitekti, hvale ga stranci, lijepa lokacija. Prvi komentari Bosanaca su bili, ma joj biži daleko je to.
-
__Phoenix__
#2755 Re: Sarajevo Construction
Pa i jeste skromna lokacija...
- van Basten
#2756 Re: Sarajevo Construction
Najveca mana tog naselja je komsiluk. Odmah preko puta je trg Oteskog bataljona a tu na parnom dijelu trga nakrcano "od zla oca i od gore matere"
- thekupus
#2757 Re: Sarajevo Construction
a avioni prelijecu direktno iznad svako malo
- agent_zero
#2758 Re: Sarajevo Construction
Ma lupio sam cijenu, ali ne vjerujem da će biti (pre)velika razlika.JThomas wrote:ne vrijedi tih para tu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2759 Re: Sarajevo Construction
navikneš sethekupus wrote:a avioni prelijecu direktno iznad svako malo
još ali je stolarija dobra onda se skoro ništa ne čuje
plus rade do 10 noću
- thekupus
#2760 Re: Sarajevo Construction
Navikne se covjek na sve, ali po mom misljenju ne vrijedi traaziti (za nekoga) ogroman novac i reci: naviknite seBlack swan wrote:navikneš sethekupus wrote:a avioni prelijecu direktno iznad svako malo
još ali je stolarija dobra onda se skoro ništa ne čuje
plus rade do 10 noćutaman pred spavanje
Opet, ne sumnjam da ce se stanovi prodati za sekundu
A aerodrom se svake godine sve vise siri, apsurdno je ne ocekivati da ce kroz nekoliko godina produziti svoje radno vrijeme, uvesti jos ranije jutarnje letove (ako se ne varam, sad svako jutro leti jedan u 6:30 za Zagreb), mozda cak pocnu raditi i cijelu noc.
Sorry sto sam zanemario sarkazam koji mi se cini da sam detektovao u postu, ali opet, odgovaralo mi se
- Truba
#2761 Re: Sarajevo Construction
kažem ti
stolarija ako je OK i ulazna vrata ( jer nama kroz haustor također dolazi zvuk
)
neće biti problema...
stolarija ako je OK i ulazna vrata ( jer nama kroz haustor također dolazi zvuk
neće biti problema...
- drug_profi
#2762 Re: Sarajevo Construction
.
Last edited by drug_profi on 12/12/2016 12:59, edited 1 time in total.
- drug_profi
#2763 Re: Sarajevo Construction
Hoće li ikad završiti tu školu na Ankesu što je grade ko koridor VC?
Ima li neko informaciju? Pizdim više od gostujućih parking papaka svaki dan od pola pet do sedam, što zauzmu i ulicu i po 2-3 mjesta jer "brzo će on". Dođem kući s posla nakon 11 sati u cipelama i jedva čekam da u kuću uđem, ali nejse, mogu jedino na drvo auto da parkiram.
Samo me zanima kako bi oni reagovali da im ja blokiram ulicu pred kućom u gore onoj pripizdini i da im ne dam ući ni izaći, ili nedajbože parkirati.
Ima li neko informaciju? Pizdim više od gostujućih parking papaka svaki dan od pola pet do sedam, što zauzmu i ulicu i po 2-3 mjesta jer "brzo će on". Dođem kući s posla nakon 11 sati u cipelama i jedva čekam da u kuću uđem, ali nejse, mogu jedino na drvo auto da parkiram.
Samo me zanima kako bi oni reagovali da im ja blokiram ulicu pred kućom u gore onoj pripizdini i da im ne dam ući ni izaći, ili nedajbože parkirati.
- Haris.ba
#2764 Re: Sarajevo Construction
Zato ćemo da ukinemo aerodrom i napravimo novi u Visokom.van Basten wrote:Najveca mana tog naselja je komsiluk. Odmah preko puta je trg Oteskog bataljona a tu na parnom dijelu trga nakrcano "od zla oca i od gore matere"
- agent_zero
#2765 Re: Sarajevo Construction
Realno ne bih nikad u okolini aerodroma stanovao, gdje non stop avioni u niskom letu prelijeću. I nije samo buka u pitanju.
- holowey
#2766 Re: Sarajevo Construction
i ono probijanje zvucnog zida smeta...narocito izjutra...agent_zero wrote:Realno ne bih nikad u okolini aerodroma stanovao, gdje non stop avioni u niskom letu prelijeću. I nije samo buka u pitanju.
- agent_zero
#2767 Re: Sarajevo Construction
E jbg...holowey wrote:i ono probijanje zvucnog zida smeta...narocito izjutra...agent_zero wrote:Realno ne bih nikad u okolini aerodroma stanovao, gdje non stop avioni u niskom letu prelijeću. I nije samo buka u pitanju.
Najjeftiniji stan 160 i nešto hiljada, pa ti sad vidi.
-
neki
#2768 Re: Sarajevo Construction
svasta sam procitao na ovom forumu ali prvi put cujem da avioni probijaju zvucni zid nad Sarajevom, i to jos putnicki.. 
- Truba
#2769 Re: Sarajevo Construction
ja ništa ne čujem
niti mi smeta a iznad glave mi prolijeću
niti mi smeta a iznad glave mi prolijeću
- Thorgerson
#2770 Re: Sarajevo Construction
Ovako skupi stanovi sigurno imaju dobru izolaciju, vidi se da je bas ulozeno puno truda, sto u interijer, sto vanjsko uredjenje. Ne znam da je ijedna novogradnja ovako odradjena - da je identicna renderu.
Svi nacrtaju bastu, drvece, parking mjesta, zelenilo - a u realnosti dobijes blatnjave prilaze, ispucale trotoare itd.
Zivio pored aerodroma jedno vrijeme, broj letova je smijesan. I covjek se navikne veoma brzo na to, toliko da ih fakticki vise ni ne cujes niti obracas paznju.
E sad ako se izadje gore na ovu bastu na krovu, pa avion proleti...mislim da se to sigurno osjeti...
Svi nacrtaju bastu, drvece, parking mjesta, zelenilo - a u realnosti dobijes blatnjave prilaze, ispucale trotoare itd.
Zivio pored aerodroma jedno vrijeme, broj letova je smijesan. I covjek se navikne veoma brzo na to, toliko da ih fakticki vise ni ne cujes niti obracas paznju.
E sad ako se izadje gore na ovu bastu na krovu, pa avion proleti...mislim da se to sigurno osjeti...
-
pemanapemani
#2771 Re: Sarajevo Construction
Nije non stop, nego svakih sat vremena u prosjeku.agent_zero wrote:Realno ne bih nikad u okolini aerodroma stanovao, gdje non stop avioni u niskom letu prelijeću. I nije samo buka u pitanju.
Više buke prave vodokotlići u jutarnjim satima u Hrasnom, nego svi avioni tokom dana.
- Haris.ba
#2772 Re: Sarajevo Construction
Ne smetaju avioni.
A Otes ima odličnu saobraćajnu povezanost, i šansu da bude još bolja. Drugo je što je sada to naselje koje je bilo poznato po jeftinom kvadratu. Imaju socijalne zgrade koje su pune naroda koji drži koze po balkonima. Jeste to problematično. Ali, investitor se kocka. Jednu neatraktivnu lokaciju je kvalitetom gradnje stavio na mapu. Otvaranjem i uređenjem obale Željeznice šetnicama, te radom na uređenju obale koja je uskoro planirana - taj dio će biti budućnost.
A Otes ima odličnu saobraćajnu povezanost, i šansu da bude još bolja. Drugo je što je sada to naselje koje je bilo poznato po jeftinom kvadratu. Imaju socijalne zgrade koje su pune naroda koji drži koze po balkonima. Jeste to problematično. Ali, investitor se kocka. Jednu neatraktivnu lokaciju je kvalitetom gradnje stavio na mapu. Otvaranjem i uređenjem obale Željeznice šetnicama, te radom na uređenju obale koja je uskoro planirana - taj dio će biti budućnost.
- holowey
#2773 Re: Sarajevo Construction
a ranije si cuo da putnicki avioni u niskom letu prelijecu iznad aerodromskog naselja?neki wrote:svasta sam procitao na ovom forumu ali prvi put cujem da avioni probijaju zvucni zid nad Sarajevom, i to jos putnicki..
-
neki
#2774 Re: Sarajevo Construction
iznad aerodromskog ne, iznad pejtona i otesa da, ali nikad da pri tome probiju zvucni zid..holowey wrote:a ranije si cuo da putnicki avioni u niskom letu prelijecu iznad aerodromskog naselja?neki wrote:svasta sam procitao na ovom forumu ali prvi put cujem da avioni probijaju zvucni zid nad Sarajevom, i to jos putnicki..
- dječak sa šibicama
#2775 Re: Sarajevo Construction
Zvucni zid avioni probijaju pri brzinama iznad 1000 km/h
Tako da... ono
Tako da... ono