Počelo asfaltiranje dionice ratnog puta na Igmanu koja je duga tri kilometra - https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /241003019

Pa ako izgradnja tramvajske ud vodozastitnu zonu znaci da ce tu biti zgrade, pamse niko ne buni - mozda je slicno i ovdje oko ove ceste.
Poštovane građanke i građani općine Centar,
Završili smo našu predizbornu akciju i saznali koji općinski političari su se obavezali da će u prvoj godini svog mandata inicirati i usvojiti odluku o izmjeni i dopuni regulacionog plana za područje Marindvora.
Ovo znači da se neće graditi tri nebodera i podzemne garaže što je, nažalost, predviđena postojećim regulacionim planom. Predstavnici političkih partija također su se obavezali da će inicirati usvajanje odluka o izmjeni i dopuni regulacionog plana na području Hastahane kojom će cijeli ovaj prostor biti park za građane. Također su se obavezali da će spriječiti sve pokušaje izmjene dokumenata prostornog uređenja kojima bi bila omogućena gradnja visokih zgrada na području kvadranta B Marindvora te spriječiti sve pokušaje nastavka gradnje Prve transverzale preko prostora Vilsonovog šetališta. Dole potpisani su se obavezali i da će se obratiti Komisiji za očuvanje nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine s molbom za izjašnjenje o usklađenosti izmijenjenog projekta nebodera „Evrope“ i projekata druga dva nebodera s odredbama Odluke Komisije o proglašenju Historijskog urbanog krajolika Sarajevo nacionalnim spomenikom BiH. I da će tokom svog cijelog mandata na svaki mogući način čuvati prostore nacionalnih spomenika BiH i sarajevskog prirodnog i kulturno-istorijskog nasljeđa na području općine Centar. Obavezali su da će zaštititi postojeće i raditi na stvaranju novih zelenih površina kroz izmjene planskih dokumenata prostornog uređenja koji su u nadležnosti Općine.
Primjetili smo da je jedini kandidat za načelnika Općine Centar koji je potpisao ovu izjavu bio Srđan Mandić.
Što se tiče kandidata za Općinsko vijeće potpisali su nosioci lista: SDP BiH Centar Sarajevo Belma Kapo, Narod i Pravda Centar – Jasmin Ademović i Naša stranka – Alen Girt. Našu izjavu potpisali su kandidati za vijećnike: iz Naše stranke: Aida Koluder Agić, Melča Đidelija, Hena Fajić, Samir Fazlić, Sara Arslanagić i Bojan Farkaš. Iz NIP-a: Biljana Lazarević i Marijana Arapović. Iz SDP-a: Benjamin Isović, Dragan Stevanović, Svjetlana Šošić, Nuno Kekić, Ismar Krvavac, Esad Tuzović. Iz Demokratska fronta Centar Sarajevo - Nedim Hrelja.
Smatramo da je politika kandidata, koji nisu potpisali ovaj dokument, suprotna interesima građana.
Molimo vas da izađete na izbore i pomognete nam da očuvamo naš park, našu mjesnu zajednicu, našu općinu i naš grad! Nadamo se da ćete pri glasanju uzeti u obzir koji kandidati su se obavezali da će ispuniti naše zahtjeve. Bude li zaokreta u njihovim stavovima nakon izbora, spremni smo na to reagovati svim vidovima građanske neposlušnosti, protesta i otpora!
ovuda sam se ja 1995 vratio u sarajevo 25.10.bonersa wrote: ↑03/10/2024 09:14
Počelo asfaltiranje dionice ratnog puta na Igmanu koja je duga tri kilometra - https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /241003019
Akta
Projektom su predviđene faze restauriranja i konzerviranja pronađenih ostataka džamije, mekteba, stambenog objekta i harema.
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je zajedno sa premijerom Kantona Sarajevo Nihadom Ukom obišao radove na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijine džamije.
Općina Centar je uz pomoć Vlade Kantona Sarajevo i Vlade Federacije Bosne i Hrecegovine započela proces izgradnje arheološkog parka Kalin-hadži Alijine džamije.
Projektom su predviđene faze restauriranja i konzerviranja pronađenih ostataka džamije, mekteba, stambenog objekta i harema, te faza pejzažne arhitekture i iluminacije.
Intervencije u samom arheološkom parku su minimalne, dok će pejzažna arhitektura i iluminacija biti u službi komunikacije vrijednosti lokaliteta. Sredstva obezbijeđena za ovu namjenu iznose 1.000.000 KM.
Kalin-hadži Alijina džamija u Sarajevu izgrađena je 1535. godine, a srušena je 1947. godine. Na mjestu džamije danas se nalaze arheološki ostaci otkriveni u toku nedavno izvedenih arheoloških iskopavanja, a na tom mjestu otvoren je i arheološki park.
Osnivač džamije i mutevelija bio je Kalin-hadži Alija, a njen izgled znamo zahvaljujući jednom crtežu koji se čuva u Muzeju Sarajeva. Tarih ove džamije čuva se u Gazi Husrev-begovoj biblioteci. Na mjestu džamije izgrađena je višespratnica, a mezarje je ekshumirano 1947. godine, saopćeno je iz Općine Centar.
Tesko,jer vode nema i drzavna je zemlja.
Navodno sam čuo, da bi negdje u Kampusu trebala da se grade 2 nebodera, slično Momo i Huzer, tj twin tower i to bi trebali Amerikanci da grade, navodno ima usvojeno sve to...
pa nigdje veze, kako može biti usvojeno unutar kampusa, dajte ba ljudi uozbiljite se i ne širite mahalske pričesarajevsko_pivo wrote: ↑05/10/2024 21:16 Komentar sa Skyscrapercitya:Navodno sam čuo, da bi negdje u Kampusu trebala da se grade 2 nebodera, slično Momo i Huzer, tj twin tower i to bi trebali Amerikanci da grade, navodno ima usvojeno sve to...
Pa gradnja fakulteta, jedan neboder - jedan fakultet, drugi neboder - drugi fakultetthekupus wrote: ↑05/10/2024 21:18pa nigdje veze, kako može biti usvojeno unutar kampusa, dajte ba ljudi uozbiljite se i ne širite mahalske pričesarajevsko_pivo wrote: ↑05/10/2024 21:16 Komentar sa Skyscrapercitya:Navodno sam čuo, da bi negdje u Kampusu trebala da se grade 2 nebodera, slično Momo i Huzer, tj twin tower i to bi trebali Amerikanci da grade, navodno ima usvojeno sve to...
Daj nam link tog komentara, da te ljudi ovdje ne optužuju da si ti izmislio ovu budalaštinu, kad svi znamo da ti ne bisarajevsko_pivo wrote: ↑05/10/2024 21:16 Komentar sa Skyscrapercitya:Navodno sam čuo, da bi negdje u Kampusu trebala da se grade 2 nebodera, slično Momo i Huzer, tj twin tower i to bi trebali Amerikanci da grade, navodno ima usvojeno sve to...
Mujo, Suljo i Fata se prave.insaneinthebrain wrote: ↑05/10/2024 21:48 i ja sam cuo po brijacnicama da se prica. tri moma i cetri uzeira se prave![]()