Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑02/10/2024 14:02
Mozda si prespavao zadnjih godinu dvije, pa nisi upratio akcije hapsenja narko kartela, u kojem su celnici policije, kumovi celnika drzave, influenseri, cijela mreza mafije.
Oni ne kupuju po jedan stan, ali nastavite se lagati kako vecinu stanova kupuje obicna raja, koja dize kredite od parsto hiljada maraka.
Naravno, oni su takodje i ulagaci, pare se najbolje peru kad se okrenu i obrnu.
Ne, nismo mafijaska drzava, mi smo jedna suverena i stabilna drzava sa cvrstim zakonima i nepotkupljivim pravosudjem, jedna idila sveopca ekonomska pravosudna politicka i svaka druga.
Ja stanujem u novijoj zgradi. Od 45 stanova, a znam sve vlasnike da li iz videnja ili ovako, nema niti jednog sumnjivog lica. Nekoliko vlasnika zivi vani ili u drugim gradovima. Ostali zive tu. Kako sad eto to objasnjavas?
Ja ne sporim to da ima ljudi sa sumnjivim backgroundom koji vrse kupovine. Ali jarane pa evo probaj ti sad odnijeti kesu para i kupit stan. Probaj otici u banku eto sa 10.000 u keshu da ih polozis, pa da vidim sta ce ti reci.
Nismo svicarska, ali nismo mi kongo ili čad kako ti hoces da prikazes.
dječak sa šibicama wrote: ↑02/10/2024 14:32
Ne prikazujem ja nista, kako rekoh, pratiti crnu hroniku.
ti fkt misliš da je od 700 stanova u onom naselju 2/3 pokupovano od strane dilera , najlakse je svoju ljubomoru jer je neko uspio kupiti stan tu reci ma svi su oni dileri
dječak sa šibicama wrote: ↑02/10/2024 14:32
Ne prikazujem ja nista, kako rekoh, pratiti crnu hroniku.
ti fkt misliš da je od 700 stanova u onom naselju 2/3 pokupovano od strane dilera , najlakse je svoju ljubomoru jer je neko uspio kupiti stan tu reci ma svi su oni dileri
haahhahahahahah, a fkt kad skontas te neke lude teze postanu apsolutne istine. Svi kriminalci, svaki pozar hoce da se pravi zgrada, daj fabrike, daj parkove. Mislim fkt komedija
Citav Marijn dvor postade ogroman parking jer vlast ne smije nista da predlozi na tom podrucju po pitanju RP jer osluskuje lud narod
Mozda si prespavao zadnjih godinu dvije, pa nisi upratio akcije hapsenja narko kartela, u kojem su celnici policije, kumovi celnika drzave, influenseri, cijela mreza mafije.
Oni ne kupuju po jedan stan, ali nastavite se lagati kako vecinu stanova kupuje obicna raja, koja dize kredite od parsto hiljada maraka.
Ne, nismo mafijaska drzava, mi smo jedna suverena i stabilna drzava sa cvrstim zakonima i nepotkupljivim pravosudjem, jedna idila sveopca ekonomska pravosudna politicka i svaka druga.
koliko je mladih prošle godine apliciralo za subvencije a koliko je prodato stanova u Sa u istom periodu?
Da ti pomognem - na konačnoj listi bilo je 1.142 aplikanata od ukupno prijavljenih 1.301 a u isto vrijeme za cijelu 2023.godinu je prodano 1.765 stanova u KS.
Što znači da su od ukupnog broja prodatih stanova mladi kupili 73,7% stanova (1.301 aplikant odnosno osoba/par koji PRVI put rješavaju stambeno pitanje u KS)
Od preostalih 623 stana imamo ljude koji su kupili svoju drugu nekretninu, koji nemaju pravo na subvencije, dijasporu,... da li u ovih 623 stana ima i onih koji su kupljeni nelegalno stečenim novcem - ima sigurno ali ne više od par % i daleko manje od onoga što se percipira.
Ovo su činjenice koliko ih god želio prihvatiti ili ne.
Ja stanujem u novijoj zgradi. Od 45 stanova, a znam sve vlasnike da li iz videnja ili ovako, nema niti jednog sumnjivog lica. Nekoliko vlasnika zivi vani ili u drugim gradovima. Ostali zive tu. Kako sad eto to objasnjavas?
Ja ne sporim to da ima ljudi sa sumnjivim backgroundom koji vrse kupovine. Ali jarane pa evo probaj ti sad odnijeti kesu para i kupit stan. Probaj otici u banku eto sa 10.000 u keshu da ih polozis, pa da vidim sta ce ti reci.
Nismo svicarska, ali nismo mi kongo ili čad kako ti hoces da prikazes.
Kakve banke pa mogao si s notarom do prosle godine bilo kakvu prodaju zavrsiti u kesu
ing-ecc wrote: ↑02/10/2024 16:32
Zna li se sta Granoff radi, pravi, rekonstruise... u B Sarajeva?
Da ne mislis mozda na ovo:
U Sarajevu počela izgradnja muzeja 'Mersad Berber' vrijednog 1,5 miliona KM
Radovi na Muzeju Berber započeli su tokom prošle sedmice, a objekat u kojem će biti smješten muzej nalazi se na I i II spratu stambeno-poslovne zgrade u Ulici Zelenih beretki broj 14, objavljeno je na stranici općine Stari Grad Sarajevo.
Cijeli projekt vrijedan 1,5 mil KM rezultat je saradnje Općine Stari Grad i Vlade Kantona Sarajevo.
Firma Džekos je izvođač radova, a prvu fazu radova finansiraju Općina Stari Grad i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, dok Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo vrši stručni nadzor.
Općina je aplicirala na Javni poziv Vlade Federacije BiH obezbjeđujući dodatna sredstva za naredne faze projekta. Nedavno su načelnik Irfan Čengić i ministar Kenan Magoda istakli značaj ovog Muzeja za kulturnu scenu Starog Grada, Sarajeva i BiH prilikom potpisivanja Ugovora o izvođenju radova.
Izgradnjom muzeja umjetnička ostavština Mersada Berbera konačno će dobiti trajno sjedište u srcu Starog Grada i Sarajeva. Djela ovog poznatog umjetnika već su dio mnogih kolekcija širom svijeta. Berber je ostavio dubok trag kroz cikluse poput Sarajevske hronike, Put u Skender Vakuf, Otomanske hronike, Hommage a Velazquez, Hommage Vlahi Bukovcu i posljednji, emotivni prikaz Srebrenica i Arhiv.
Stan na Grbavici preko puta nebodera gdje je Vatra, 82 m2 u izvornom stanju, nuđen "ko meni" za 480.000 KM. Pored toga treba još minimalno 100.000 ulupat u njega (i to sa stvarima srednje klase) da iole liči na nešto jer u stan nije ekser zakucan od 1981.
Ja ne znam ko te stvari može priuštiti.
Za te pare mozes kupiti stan blizu mora u Spaniji.
Stan na Grbavici preko puta nebodera gdje je Vatra, 82 m2 u izvornom stanju, nuđen "ko meni" za 480.000 KM. Pored toga treba još minimalno 100.000 ulupat u njega (i to sa stvarima srednje klase) da iole liči na nešto jer u stan nije ekser zakucan od 1981.
Ja ne znam ko te stvari može priuštiti.
Za te pare mozes kupiti stan blizu mora u Spaniji.
So What! wrote: ↑02/10/2024 16:44Tibra - from Zero to Hero, SPO Avenija Alipasin Most by @ malosutra (SSC)
Bio sam tamo vise puta poslom, stvarno super sredjeni haustori, ali sa rasporedom stanova bas i nisam zadovoljan ovo sto sam imao priliku vidjeti, dosta nekih nelogicnih stvari.
Ateista wrote: ↑03/10/2024 07:21
Bio sam tamo vise puta poslom, stvarno super sredjeni haustori, ali sa rasporedom stanova bas i nisam zadovoljan ovo sto sam imao priliku vidjeti, dosta nekih nelogicnih stvari.
Zanimljivo je da najbolje rasporede imaju stanovi izgradjeni na prelazu 70 do kraja 80ih.