Sarajevo Construction
- insaneinthebrain
#25176 Re: Sarajevo Construction
da ne upadnu djeca i da ne guraju kontejnere i romobile u miljacku 
-
HelaS
#25177 Re: Sarajevo Construction
Da, hvala načelnici što se konačno sjetila, ili njenom pametnom "savjetniku", jer desetinama godina bezbroj djece upada u Miljacku, a od romobila jezerca se stvaraju. Genijalnoinsaneinthebrain wrote: ↑18/09/2024 21:26 da ne upadnu djeca i da ne guraju kontejnere i romobile u miljacku![]()
- Haris.ba
#25178 Re: Sarajevo Construction
Kada je onaj lik na Malti pao u Miljacku i utopio se, Koldzo je poceo postavljati onu nisku zelenu montaznu ogradu uz obalu. I onda su ga prijavili, i morao je prestati. Jer je to nadleznost grada.
Da li je visak citavom obalom ne znam. Ali, ima nekoliko poteza gdje treba.
-
Ambula
#25179 Re: Sarajevo Construction
Odavno me nista nije vise sokiralo nego onaj tenk kod Druge gimnazije, bas kad prodjes budi nelagodu kao smo u nekoj militantnoj komunistickoj pripizdini. Strasno sta ljudi nece uraditi da bi se dokazali kao patriote
- Ateista
#25180 Re: Sarajevo Construction
Totalni visak...
Jadni mi kad nam ona dodje da bude nacelnik sa ovakvim glupim i populistickim potezima, bolje nista ne raditi ko Tanovic nego raditi gluposti.
-
bonersa
#25181 Re: Sarajevo Construction
Postavi Benjamina Kralja Tvrtka u Sarajevu, nakon nje odmah Stanivuković postavi Kralja Tvrtka u Banja Luci. Postavi Stanivuković spomenik ćirilici u Banja Luci, odmah nakon Benjamina hoće spomenik bosančici u Sarajevu. Jel ovo neko takmičenje ili sam šta propustio...
-
HelaS
#25182 Re: Sarajevo Construction
Za ovakav i slične projekte, prethodno bi trebali imati elaborat o opravdanosti izgradnje objekata. Ako je cilj ove ograde zaštita od upadanja ljudi u Miljacku, da vidimo te podatke, koliko je ljudi upalo, koliko štete je bilo, itd. Ako je cilj postići vizuelni efekat ili da je neki umjetnički, trebalo je organizirati javnu raspravu, a ne raditi glavni projekat i objaviti mu njegov završetak kao gotovu stvar.
Ova ograda je jedan vrlo glup i nepotreban predizborni pamflet gradonačelnice Karić u njenoj kandidaturi na načelnicu Novog Sarajeva, kontraproduktivan zapravo. Na ovoj ogradi bi mogla "polomiti zube"
Ako joj prođe ideja i ograda bude podignuta, već u proljeće imat ćemo dugine boje po njoj nastale raznim sprejovima, imena svih učenika obližnjih osnovnih i srednjih škola, "Rulof-ove" debilne grafite, i šta sve ne, sve osim "simbolično uljepšane ograde"
Benjamina, povuci ovu ideju i zasutavi projekat dok je vrijeme. Ne znam kako ćeš opravdati novac za glavni projekat, ali nije naš problem
https://www.klix.ba/vijesti/bih/evo-kak ... /240919030
- DaysleepeR
#25183 Re: Sarajevo Construction
Nema žena trunke ukusa.
Ovo je njen krajnji domet kada je estetika u pitanju.
Treba vidjeti i ko će biti izvođač ograde, slutim da je ista firma kao ovi što su pravili dijamant.

Ovo je njen krajnji domet kada je estetika u pitanju.
Treba vidjeti i ko će biti izvođač ograde, slutim da je ista firma kao ovi što su pravili dijamant.

- enko 1964
- Grijem se na: južnu konekciju
#25184 Re: Sarajevo Construction
Nadam se da se ova nakaza od ograde neće nikada napraviti.
- Ateista
#25185 Re: Sarajevo Construction
Jedino sto na vilsu ima smisla je ziva ograda, sve drugo bi bilo nakaradno. A stvarno i mene zanima, koliko je to ljudi upalo u miljacku... 
- video
-
Naslovnica
#25187 Re: Sarajevo Construction
Mišljenja su izrazito podijeljena vezano za tenk.
Lično sam protiv.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25188 Re: Sarajevo Construction
treba da nas svaki dan podsjdeća na 45 godina komunističkog jednoumlja i rat koji je slijedio
odo danas ispitati pa dam svoju ocjenu
bio sam u užicama nedavno kod njih je neki tenkić postavljen bukvalno na ulazu
garant ima veze s onom užičkom republikom
a vama smeta nešto otprije 30 godina
u osijeku može teenk što uništava fiću
samo sarajevo ne može
samo sarajevo ne može
- Ateista
#25189 Re: Sarajevo Construction
Naravno, ako se tesko ugraditi na necemu onda to necemo ni raditi
- Ateista
#25190 Re: Sarajevo Construction
Ko o cemu, truba o komunjarama.Truba wrote: ↑19/09/2024 10:47 treba da nas svaki dan podsjdeća na 45 godina komunističkog jednoumlja i rat koji je slijedio
samo sarajevo ne može
- Bullet Tooth Tony
#25191 Re: Sarajevo Construction
Ova ograda ce izgledati top nakon godinu .. zapustena, kriva, isarana od vrha do dna a onda ce se prepirati u cijoj nadleznosti su popravke
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#25192 Re: Sarajevo Construction
jel tenk zapadne ili istočne proizvodnje?
je li kapitalistički ili komunistički?
čije nas je oružje granatiralo
komunističko
je li kapitalistički ili komunistički?
čije nas je oružje granatiralo
komunističko
- Bullet Tooth Tony
#25193 Re: Sarajevo Construction
Mora da sam glup ali koja je simbolika citavog ("ispravnog") tenka ...
Evo da sam stranac, stanem pored tenka i sta ? Ne kontam ...
Zar se nije moglo napraviti nesto ako vec mora tenk, tipa vojnici stoje na kupoli razvaljenoj ili nesto tako
Zar se nije moglo napraviti nesto ako vec mora tenk, tipa vojnici stoje na kupoli razvaljenoj ili nesto tako
-
bonersa
#25194 Re: Sarajevo Construction
Prvo što mi je palo napamet gdje bi trebala ograda uz Miljacku je potez lijeve obale od mosta na Malti do Bosmalovog mosta. Ispravite me ako griješim, ali ja koliko znam tu nema nikakve ograde, a puno su veće šanse da neko upadne.

Ovaj dio od cijevi do Bosmalovog mosta na lijevoj obali je Novi Grad, tako da se tu dotična gradonačelnica neće ni truditi.

Ovaj dio od cijevi do Bosmalovog mosta na lijevoj obali je Novi Grad, tako da se tu dotična gradonačelnica neće ni truditi.
- Tvrtko II Kotromanić
#25195 Re: Sarajevo Construction
tako nekako ce i bitiBullet Tooth Tony wrote: ↑19/09/2024 10:54 Mora da sam glup ali koja je simbolika citavog ("ispravnog") tenka ...
Zar se nije moglo napraviti nesto ako vec mora tenk, tipa vojnici stoje na kupoli razvaljenoj ili nesto tako![]()
nije ovo gotovo jos
kazu ovako: "Ispred i na uništenom tenku bit će bronzane figure bosanskih specijalaca u prirodnoj veličini, kao simbol mladih, hrabrih ljudi, branilaca Sarajeva i domovine koji su se suprotstavili neprijateljskoj vojsci, uništili najopasnije oružje i prvi put u historiji Sarajeva spriječili njihov ulazak u grad", navode iz Ministarstva.
plus bit će imena poginulih pripadnika SJMUP RBiH "Bosna"
- DaysleepeR
#25196 Re: Sarajevo Construction
Ima ovdje ograda tamo oko one šiše gdje je upao likbonersa wrote: ↑19/09/2024 11:00 Prvo što mi je palo napamet gdje bi trebala ograda uz Miljacku je potez lijeve obale od mosta na Malti do Bosmalovog mosta. Ispravite me ako griješim, ali ja koliko znam tu nema nikakve ograde, a puno su veće šanse da neko upadne.
- drug_profi
#25197 Re: Sarajevo Construction
Kakva ba živa ograda sa KRO PARK?
Posade na jesen, na proljeće puste da trava preraste sve, pa dođe baja u neka doba i sve pokosi.
Prije dvije godine na Otoci posadili oko staze u naselju, nekih 100 metara ukupno. Fino se primila, počela rasti, ali ne brže od trave. Na proljeće pokošena.
Isto uz šetnicu od pješačkog mosta do mosta Otoka. Sve bilo posađeno, krenulo. PARK dangubio cijelo proljeće i onda došli kad je sve preraslo i pola su pokosili. Čudi me da je iko skontao da tu ima nešto pa je onda kao malo pazio, pa isto raspored časova. Ima pa nema.
Mene samo zanima kako niko nikad ne postavi pitanje materijalne štete. Koliko je koštala sadnja tih nekoliko stotina metara žive ograde?
-
bonersa
#25198 Re: Sarajevo Construction
To je desna obala i to na drugu stranu, od mosta na Malti prema Socijalnom...DaysleepeR wrote: ↑19/09/2024 11:06Ima ovdje ograda tamo oko one šiše gdje je upao likbonersa wrote: ↑19/09/2024 11:00 Prvo što mi je palo napamet gdje bi trebala ograda uz Miljacku je potez lijeve obale od mosta na Malti do Bosmalovog mosta. Ispravite me ako griješim, ali ja koliko znam tu nema nikakve ograde, a puno su veće šanse da neko upadne.
- video
#25199 Re: Sarajevo Construction
Taj kosac je bio garant "pod gasom"drug_profi wrote: ↑19/09/2024 11:10Kakva ba živa ograda sa KRO PARK?
Posade na jesen, na proljeće puste da trava preraste sve, pa dođe baja u neka doba i sve pokosi.
Prije dvije godine na Otoci posadili oko staze u naselju, nekih 100 metara ukupno. Fino se primila, počela rasti, ali ne brže od trave. Na proljeće pokošena.
Isto uz šetnicu od pješačkog mosta do mosta Otoka. Sve bilo posađeno, krenulo. PARK dangubio cijelo proljeće i onda došli kad je sve preraslo i pola su pokosili. Čudi me da je iko skontao da tu ima nešto pa je onda kao malo pazio, pa isto raspored časova. Ima pa nema.
Mene samo zanima kako niko nikad ne postavi pitanje materijalne štete. Koliko je koštala sadnja tih nekoliko stotina metara žive ograde?
- DaysleepeR
#25200 Re: Sarajevo Construction
Ja mislim da pametnim ljudima tu ograda uopšte ne treba.
Onim ostalim, jebi ga, prirodna selekcija...
Skoro svi veći gradovi u BiH su na rijekama, i nigdje nema ograda, valjda znamo šta je rijeka i šta će ti se desiti ako upadneš...
Onim ostalim, jebi ga, prirodna selekcija...
Skoro svi veći gradovi u BiH su na rijekama, i nigdje nema ograda, valjda znamo šta je rijeka i šta će ti se desiti ako upadneš...