Prije

Ozbiljan sam za sarajevski cilim i okupatorske stećke. Ovaj zadnji dio je bio vise ironičan. Napravili 100 metara da Lici na nešto i zovu sad to zelena oaza a zašto nisu spojili sa malim parkom u jednu cjelinu a auta nekako preusmjerili ili da Lici na nešto.
Jesi pri sebi ti? Zajebavaš 100 posto, nemoguće da je neko toliki debilkonami666 wrote: ↑27/07/2023 07:47Ozbiljan sam za sarajevski cilim i okupatorske stećke. Ovaj zadnji dio je bio vise ironičan. Napravili 100 metara da Lici na nešto i zovu sad to zelena oaza a zašto nisu spojili sa malim parkom u jednu cjelinu a auta nekako preusmjerili ili da Lici na nešto.
I ovi nišani turski sa turbanima su mi nidje veze, turisti ko da su došli u mini tursku a ne Bosnu.
nije, ozbiljan je. neka vrsta animoziteta prema tom dijelu historije.thekupus wrote: ↑27/07/2023 08:28Jesi pri sebi ti? Zajebavaš 100 posto, nemoguće da je neko toliki debilkonami666 wrote: ↑27/07/2023 07:47
Ozbiljan sam za sarajevski cilim i okupatorske stećke. Ovaj zadnji dio je bio vise ironičan. Napravili 100 metara da Lici na nešto i zovu sad to zelena oaza a zašto nisu spojili sa malim parkom u jednu cjelinu a auta nekako preusmjerili ili da Lici na nešto.
I ovi nišani turski sa turbanima su mi nidje veze, turisti ko da su došli u mini tursku a ne Bosnu.
Debili su oni koji slave okupatore kao npr ti.thekupus wrote: ↑27/07/2023 08:28Jesi pri sebi ti? Zajebavaš 100 posto, nemoguće da je neko toliki debilkonami666 wrote: ↑27/07/2023 07:47
Ne kažem da ih treba brisati ali ih ne treba ni eksponirati na tako prometnom mjestu gdje će se turisti zapitati da li su u Turskoj ili u Europskoj zemlji Bosni i Hercegovini. Fino se stave stećci koji su poznati dio bosanskohercegovačke historije a ne okupatorski. Po meni je ovo cisti promašaj.
pametnjakovicu ovaj dio velikog parka je nekad bio gradsko mezarje, i prilikom iskopavanja za setnicu su pronađeni ovi nisani, nasu historija ce se izložiti a ne da se baca u otpad ako se ti sramis svoje historije koji se vrag nazivas bosancem onda mozes komotno biti i busmankonami666 wrote: ↑27/07/2023 09:52Ne kažem da ih treba brisati ali ih ne treba ni eksponirati na tako prometnom mjestu gdje će se turisti zapitati da li su u Turskoj ili u Europskoj zemlji Bosni i Hercegovini. Fino se stave stećci koji su poznati dio bosanskohercegovačke historije a ne okupatorski. Po meni je ovo cisti promašaj.
pa da negdje sakrijemo i begovu i carevu i gluho bilo alipašinu džamiju, jer ona baš onako strši kod higijenskog...konami666 wrote: ↑27/07/2023 09:52Ne kažem da ih treba brisati ali ih ne treba ni eksponirati na tako prometnom mjestu gdje će se turisti zapitati da li su u Turskoj ili u Europskoj zemlji Bosni i Hercegovini. Fino se stave stećci koji su poznati dio bosanskohercegovačke historije a ne okupatorski. Po meni je ovo cisti promašaj.
upravu si
Bilo je nekad i javni toalet. A nekad je bila i suma. Projekat cisti promašaj, sve samo beton i jos ovi ofirni nišani…tramvajtrojka wrote: ↑27/07/2023 09:57pametnjakovicu ovaj dio velikog parka je nekad bio gradsko mezarje, i prilikom iskopavanja za setnicu su pronađeni ovi nisani, nasu historija ce se izložiti a ne da se baca u otpad ako se ti sramis svoje historije koji se vrag nazivas bosancem onda mozes komotno biti i busmankonami666 wrote: ↑27/07/2023 09:52
Ne kažem da ih treba brisati ali ih ne treba ni eksponirati na tako prometnom mjestu gdje će se turisti zapitati da li su u Turskoj ili u Europskoj zemlji Bosni i Hercegovini. Fino se stave stećci koji su poznati dio bosanskohercegovačke historije a ne okupatorski. Po meni je ovo cisti promašaj.
ma jok to. ja bih sklonio ove, pa stavio još starije.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/07/2023 10:01upravu si
treba ukloniti te kako ti kazes turske nisane
usput vala i ove dzamije turske po gradu treba ukloiti, nisu uopste europske vrijednosti![]()
mozda samo krizeve na munare staviti umjesto alema i eto tiChmoljo wrote: ↑27/07/2023 10:03ma jok to. ja bih sklonio ove, pa stavio još starije.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/07/2023 10:01
upravu si
treba ukloniti te kako ti kazes turske nisane
usput vala i ove dzamije turske po gradu treba ukloiti, nisu uopste europske vrijednosti![]()
na begovoj skineš kupolu, udariš krov na dvije vode, na munaru priheftaš sat sa sahat kule.Tvrtko II Kotromanić wrote: ↑27/07/2023 10:17mozda samo krizeve na munare staviti umjesto alema i eto ti
evropa
i meni se ne sviđa čitav projekat al kakav problem stvaraju nišani koji tu stoje stotinama godinakonami666 wrote: ↑27/07/2023 10:21 Ovdje se ne smije ništa reci protiv turske, odma te linčujumeni se jednostavno ne sviđa kako su uradili čitav projekat, ne sviđaju mi se ni turski nišani i to je to. Ako se vama sviđa, super! Projekat je gotov i tako je kako je ma šta mi mislili o izvodu i realizaciji.
nisi ti rekao ništa protiv turske, nego protiv zdrave pameti.konami666 wrote: ↑27/07/2023 10:21 Ovdje se ne smije ništa reci protiv turske, odma te linčujumeni se jednostavno ne sviđa kako su uradili čitav projekat, ne sviđaju mi se ni turski nišani i to je to. Ako se vama sviđa, super! Projekat je gotov i tako je kako je ma šta mi mislili o izvodu i realizaciji.
ja prvi kazem da mi nemamo nista zajednicko s modernim turkijskim kozoejbima. Ali druze, historija je historija, sta je ostalo, to se cuva.konami666 wrote: ↑27/07/2023 10:21 Ovdje se ne smije ništa reci protiv turske, odma te linčujumeni se jednostavno ne sviđa kako su uradili čitav projekat, ne sviđaju mi se ni turski nišani i to je to. Ako se vama sviđa, super! Projekat je gotov i tako je kako je ma šta mi mislili o izvodu i realizaciji.
biće da on misli da je to neko tu postavio. ono onako, dodaolaserShow wrote: ↑27/07/2023 10:33ja prvi kazem da mi nemamo nista zajednicko s modernim turkijskim kozoejbima. Ali druze, historija je historija, sta je ostalo, to se cuva.konami666 wrote: ↑27/07/2023 10:21 Ovdje se ne smije ništa reci protiv turske, odma te linčujumeni se jednostavno ne sviđa kako su uradili čitav projekat, ne sviđaju mi se ni turski nišani i to je to. Ako se vama sviđa, super! Projekat je gotov i tako je kako je ma šta mi mislili o izvodu i realizaciji.
nastranu ksenofobija i islamofobijaChmoljo wrote: ↑27/07/2023 10:31nisi ti rekao ništa protiv turske, nego protiv zdrave pameti.konami666 wrote: ↑27/07/2023 10:21 Ovdje se ne smije ništa reci protiv turske, odma te linčujumeni se jednostavno ne sviđa kako su uradili čitav projekat, ne sviđaju mi se ni turski nišani i to je to. Ako se vama sviđa, super! Projekat je gotov i tako je kako je ma šta mi mislili o izvodu i realizaciji.
cijelo područje velikog parka je mezaristan, sa kojim se saživjelo. nisu postavljeni, nego otkopani i to što su isti otkopani nakon radova, ne daje nam za pravo da ih ekhumiramo nakon 5 stotina godina, jer se nekom konamiju digo kurac da će to turistima smetati.
u stvari, turistima će to biti interesantno. druga je stvar što neke svoje frustracije i komplekse projiciraš.