Gdje to patroliraju?
Sarajevo Construction
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18302 Re: Sarajevo Construction
Treba ljudima asfaltirat
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Didier
- Truba
#18305 Re: Sarajevo Construction
Na dobrinji nema srba- raje? 
- Didier
#18306 Re: Sarajevo Construction
Ima, ali nisu naša raja
-
mistek
#18307 Re: Sarajevo Construction
Meni je nevjerovatno da levati svaki dan, ali APSOLUTNO SVAKI vise u kafani preko puta Strojorada, na početku Aleje lipa. Znači, SVAKI DAN su tu par sati, iste ekipe. I samo na tom parkingu tu da stoje i pišu sva sranja, mogli bi opravdati dnevnicu.
Večeras tri auta ispred, ja kontao neka frka, ali vidim šprdaju se i zezaju
A kad ih zoveš za nešto, imaju listu razloga što ne mogu
- Truba
#18308 Re: Sarajevo Construction
Ma taj profil ljudi...je za proucavanje
Vecina starijih je izravno s njive dosla na taj poso
Dobro ikako funkcionira drustvo...i sigurnost
Vecina starijih je izravno s njive dosla na taj poso
Dobro ikako funkcionira drustvo...i sigurnost
-
Dimu1927
- Didier
#18310 Re: Sarajevo Construction
E to ne bih rekao jer su ti likovi koji su protestvovali zarobljeni u vremenskoj kapsuli sedamdesetih godina i voljeli bi da se nikad ništa u Sarajevu ne izgradi jer je "sve prije bilo bolje". Isti ti likovi danas marširaju protiv Hifa pumpe na aerodromu, a sutra će protiv neke druge investicije.
- nepass1
#18311 Re: Sarajevo Construction
Svaki dan je auto pred pivarom parkirano a u franjevackoj mogu jedno 15 auta u svaki trenutak dana popisati za parking.mistek wrote: ↑21/12/2021 23:30Meni je nevjerovatno da levati svaki dan, ali APSOLUTNO SVAKI vise u kafani preko puta Strojorada, na početku Aleje lipa. Znači, SVAKI DAN su tu par sati, iste ekipe. I samo na tom parkingu tu da stoje i pišu sva sranja, mogli bi opravdati dnevnicu.
Večeras tri auta ispred, ja kontao neka frka, ali vidim šprdaju se i zezaju![]()
A kad ih zoveš za nešto, imaju listu razloga što ne mogu![]()
- Van Halen
#18312 Re: Sarajevo Construction
Ne pamtim kad sam vidio policajca da ssm patrolira bez auta,da skrene nekom paznju na nesto lose i sl. I autima vrlo rijetko,sto kazete u kafanama su prisutni. Raspad sistema totalni. Hajmo svi onda s posla u kafanu po citav dan i uzet platu
- nepass1
#18313 Re: Sarajevo Construction
Pa nesta je bilo da ne moraju vise pjeske patrolirati. Sad nece dici guzicu iz auta dok se ocigledan belaj ne desi. U biti na preventivi nista i ne rade. Vec samo ako je belaj onda reaguju.
Jesu li oguglali ili vide da nema smisla jer uvjek neko jaci naleti i ponisti njihove kazne, nemam pojma ali ne razumijem kako im obraz dopusta, srozavaju sebe i profesiju. Ono pred montanom na grbavici parkirano auto u desnoj traci, oni voze u desnoj stanu iza njega, daju zmigavac i cekaju nas iz lijeve da prodjemo pa da nastave dalje. Ja bih od stida nestao u sjedistu.
-
Dimu1927
#18314 Re: Sarajevo Construction
mislim da za pocetak ne shvatate koncept rada policije. ne puste oni njih iz stanice kao neke serife da hodaju okolo i rade i pisu sta i gdje im je volja
npr ne izadju oni sa radarom pa kazu e ajmo malo ovdje slikati raju pa malo tamo pa malo tamo, nego imaju plan aktivnosti tacno se zna kad i gdje i koliko dugo postave radar na nekoj lokaciji itd. zato i imate one standardne lokacije po sablonu gdje se radi kontrola
za sve njihove aktivnosti se radi plan i raspored, ili reaguju po prijavi gradjana. za te stvari trebate kriviti prvo vise instance policijske strukture, od ministra komesara i nacelnika pa tek onda ove obicne policajce na ulici.
npr ne izadju oni sa radarom pa kazu e ajmo malo ovdje slikati raju pa malo tamo pa malo tamo, nego imaju plan aktivnosti tacno se zna kad i gdje i koliko dugo postave radar na nekoj lokaciji itd. zato i imate one standardne lokacije po sablonu gdje se radi kontrola
za sve njihove aktivnosti se radi plan i raspored, ili reaguju po prijavi gradjana. za te stvari trebate kriviti prvo vise instance policijske strukture, od ministra komesara i nacelnika pa tek onda ove obicne policajce na ulici.
-
neki
#18315 Re: Sarajevo Construction
Krajnje je vrijeme da počnu kažnjavati čobane kojima autobuska stajališta služe kao parking..Dimu1927 wrote: ↑22/12/2021 13:43 mislim da za pocetak ne shvatate koncept rada policije. ne puste oni njih iz stanice kao neke serife da hodaju okolo i rade i pisu sta i gdje im je volja
Otkako su uvedene autobuske linije umjesto tramvaja krajnja desna traka je skoro neupotrebljiva za normalan saobraćaj zbog idiota koji parkiraju ili se zaustavljaju na autobuskim stajalištima..
-
Dimu1927
#18316 Re: Sarajevo Construction
nije to njima na kraj pameti. to se gras i centrotrans moraju dici pa sluzbenim kanalima traziti asistenciju mupa za odvijanje saobracaja
- drug_profi
#18317 Re: Sarajevo Construction
Ja kako sam shvatao rad i duznosti policajca na terenu je da osmatra, uoči, spriječi ili sankcioniše kršenje zakona i propisa.
Ne treba mu valjda psoeban nalog da danas ganja pjesake za jaywalking, sutra lovi prekoracenja brzine, prekosutra samo parkiranje u određenim ulicama i adressam, a da ga osim toga nista drugo ne zanima jer mu nije nalozeno?
Ne treba mu valjda psoeban nalog da danas ganja pjesake za jaywalking, sutra lovi prekoracenja brzine, prekosutra samo parkiranje u određenim ulicama i adressam, a da ga osim toga nista drugo ne zanima jer mu nije nalozeno?
-
Dimu1927
#18318 Re: Sarajevo Construction
pa relativno treba, jer imaju raspored aktivnosti. nisu to nikakvi superheroji koji gdje god nesto vide da ne valja lete da poprave, to su obicni radnici, dodju na smjenu kazu im danas radite to to i to i haj zdravo. ako izleti neka prijava onda ih zovu na stanicu pa salju po prijavi itddrug_profi wrote: ↑22/12/2021 14:28 Ja kako sam shvatao rad i duznosti policajca na terenu je da osmatra, uoči, spriječi ili sankcioniše kršenje zakona i propisa.
evo ti bas ovaj primjer parkiranje po stanicama, stalno se vozaju, na svakom prosirenju uvijek neko stoji i oni samo prodju, ne ulijecu na svako cim vide auto iako je vidljivo da je u prekrsaju, a recimo da im daju zadatak da posebno obrate paznju na parkiranje na prosirenjima onda bi ti stajali na svakom i pisali
-
foxlife
#18319 Re: Sarajevo Construction
znaci policajac ne moze napisati kaznu nekome ako vidi da krsi zakon jer je po zadatku odredjeno da radi neki peti zadatakDimu1927 wrote: ↑22/12/2021 13:43 mislim da za pocetak ne shvatate koncept rada policije. ne puste oni njih iz stanice kao neke serife da hodaju okolo i rade i pisu sta i gdje im je volja
- muha_sa
#18320 Re: Sarajevo Construction
Od apoteke Dina je zabranjeno pravo, al to vecina ne jebe ni 1%
iako imaju prepreke on smota desno pa se vrati malo lijevo i ukljuci se u traku gdje je sad pocetna autobuska
jebe se njih što stvore gužvu 
- black
#18321 Re: Sarajevo Construction
ma druze oni ti ugl osmatraju buregdzinice, kladare, zatim strucnim okom osmatraju enterijere kafana u kojima sjede u drustvu kockoglavih gazda, gledajuci ih pogledom koji govori, 'vako cu i ja kad' porastem, na ulici najcesce gledaju raju sa prosjecnim autima itd.drug_profi wrote: ↑22/12/2021 14:28 Ja kako sam shvatao rad i duznosti policajca na terenu je da osmatra
- drug_profi
#18322 Re: Sarajevo Construction
E pa to je ono što treba promijeniti.
Dužnost ti je da osmatraš i opažaš, zatim djeluješ u skladu sa svojim dužnostima i ovlastima. Ako nema doagađaja, tek onda se bavi onim što si na brifingu jutros dobio.
Ali oni više vole da isključe mozak, jer ih zaboli glava ako počnu mislit. A i rak mozga se moze dobit.
Dužnost ti je da osmatraš i opažaš, zatim djeluješ u skladu sa svojim dužnostima i ovlastima. Ako nema doagađaja, tek onda se bavi onim što si na brifingu jutros dobio.
Ali oni više vole da isključe mozak, jer ih zaboli glava ako počnu mislit. A i rak mozga se moze dobit.
-
BadBoy
#18323 Re: Sarajevo Construction
A kad zaganjaju nekoga što prođe kroz crveno, jel im i to rečeno da prate unaprijed ili reaguju na prekršaj koji vide?
- JavierBosnia
#18324 Re: Sarajevo Construction
E yebem ja njih i onom ko im sastavi raspored da se vozaju po kvartovima, ne izlaze iz vozila, drkaju po mobitelu u autu, pricaju i zajebavjau se dok prodje smjena.
-
Dimu1927
#18325 Re: Sarajevo Construction
ajde nemoj biti bukvalacfoxlife wrote: ↑22/12/2021 15:28znaci policajac ne moze napisati kaznu nekome ako vidi da krsi zakon jer je po zadatku odredjeno da radi neki peti zadatakDimu1927 wrote: ↑22/12/2021 13:43 mislim da za pocetak ne shvatate koncept rada policije. ne puste oni njih iz stanice kao neke serife da hodaju okolo i rade i pisu sta i gdje im je volja