invincible1921 wrote: ↑29/11/2021 01:20
vjeshalica wrote: ↑29/11/2021 00:55
A koji su to tvoji kriteriji na osnovu kojih si procjenio da se Sarajevo kao grad razvilo? Sta uopce smatras Sarajevom? Smatras li cijeli Kanton ili samo ono sto pripada Gradu Sarajevu?
Ako cemo posmatrati kompletno KS, razvio se jeste, ali negativno. To sto sljasti je kod tebe problem jer ne uvidjas stvarnu stetu.
Ljudi vani imaju milijardu opcija da nesto urade, ovdje se ne pita struka niti ima milijardu opcija vec ona koja tajkunu odgovara. Kuzis?
Dalje,dobro kvalitetni ljudi su odavde otisli ili su crkli ili pobijeni, mali je procenat kvalitetnih ljudi, ali se nizasta ne pitaju. Pitaju se oni sto su liscem guzicu brisali i dosli da "prave grad".
I sta to ti mislis, da čifut je glup? Da je htio napraviti 70 spratova na Marindvoru napravio bi, ali nije, nasao se tajkun iza rata da pravi ono sto ne prilici okolnostima kad vec pominjes SCC, umjesto Magrosa koji ti je sablja u oku, moglo se 100 drugih varijanti napraviti, jer toliko je arhitektura uznapredovala pa i ljudska svijest i sve ostalo, ali ne, zaguljeni primitivac hoce smece da sljasti, jer do juce nije imao "da gori žicu" -sijalicu.
Milion je primjera urbicida iza 1996. I ti se nadjes da kazes kako se razvilo. To se ne moze nazvati razvojem.
Stoji dosta toga sto kazes ali Iskreno i raja pretjeruje ...sve im smeta, daj cesmicu, zgrwdicu i eto a voli rec Metropola...
Koliko god vi pljuvali po tibri, scc, bbi, cemu sve vec ne, istina je da su ipak najveca rugla sarajaeva stvari od prije rata...Buca Potok(biljakov, beijesce i sta sve vec ima tu) Svrakino, pijaca na stupu kod lampera, onaj odron kod SCC tj rusevina, sobar dio ilidze itd..
Da li se mogu stvari bolje radit? Mogu itekako, ali evo banalan primjer sutpa ...do pojave bulevara,tibre,bh bau, itd, stup je bio blago receno selendra..sa livadom i konjima bez znacajnijeg objekta. Tamo si isao ako si bas morao ili ako si eventual o isao u intereks ili sta je vec bilo tamo
Stometarka, sibica i slicne grade su sta...pojam arhitekture?
Vi hocete za bilo koji projekt koji ce se pravir, pa bio on supa ili zgrada od 500 stanova, unicerzalan dizajn sa najboljim strucnjqcima koji ce radit na tom i pri tom ispostovat sto i jednu normu neku moralnu...al u q mugdime...ako mislite da se vani ne radi na isti nacin grdno se varate
Vec sam naveo primjere, u Sarajevo se kao najveci grad u drzavi, ulazilo preko Rajlovca, Ilidze i Kobilje Glave, grad jedva da je imao prilaze, sarajevska predgradja su imala smijesnu infrastruktru, a sam grad je imao jako skroman sadrzaj, kada je ponuda bilo cega u pitanju bila, ugostiteljska, trgovacka, usluzna itd ... Koliko god nekom to smijesno bilo, jer je to nesto sto je razvijo privatni sektor, to je i dalje ogledalo grada.
Isto tako, ako sam rekao da se grad ozbiljno razvio, to ne mora znaciti da Stup i ostali dijelovi Ilidze nisu dozivjeli urbicid, koji se nece jos dugo razrijesiti.
Neko me je pitao koliko je osnovnih skola izgradjeno poslije rata, ja sam izbrojao sedam javnih (Osma osnovna Ilidza, Deseta osnovna skola Ilidza, OS Sokolje, OS Velesici, OS Aneks, OS Sip), privatne nisam brojao, iako postoji znacajan broj i takvih. I u segmentu izgradnje osnovnih skola, tu je sigurno grad dozivio razvoj, ali recimo u segmentu razvoja univerziteta, grad je poprilicno stagnirao, iako ima sve uslove da napravi pravo moderan kampus.
@geralte, istina jesta da je Nulta transverzala je gradjevinski poduhvat, koji moze jedna ozbiljnija smjena napraviti, ali isto tako, pravo privatne svojine je zasticeno ovim vaktom, pa tako na gotovo svim gradjevinskim projektima u ovom gradu uvijek imamo nekog ko zateze sa svojom imovinom. Istina je da je jedan od njih SDA tajkun, Mesud Hrbat, Penny Plus, ali istina je da ona narandzasta kuca kod Avazovog tornja nema nikakve veze sa strankom, pa opet blokira izgradnju. Isti je problem i na kruznom u Boljakovom Potoku, isti je problem i sa zgradom na trasi Juzne longitudinale, a isti je problem i sa Nultom. Svi smo mi za opciju porusi, raseli, natjeraj vani, dok nasa imovina nije u pitanju, ali kada neko shvati da administraciju moze nategnuti za neke krupne novce, on ne odustaje.
No iako Nulta transverzala nije realizovana, to ne umanjuje da su neke druge saobracajnice realizovane u ovom gradu, mislim konkretno na brzu cestu Mostarsko raskrsce Ilidza, Sarajevsku obilaznicu, Butila - Brijesce, Brijesce - Stup (ukljucujuci Stupsku petlju), dionice Sjeverne i Juzne longitudinale, A transverzalu, Butmirsku cestu, Hrasnicku cestu.
Neka neko slobodno da argument, gdje je to Sarajevo bilo naprednije 1990. godine u odnosu na danas, meni naumpada svega nekoliko stvari, koji su na kraju krajeva, unistene ratom, poput trolejbuske linije prema Vogosci, ali evo forum je svakako namijenjen razmjeni misljenja, a ja sam otvoren uvijek da promjenim misljenje, ako neko ima bolje argumente.