Sve je to istina, samo ne stave naftni terminal pod nosgeralt wrote: ↑22/09/2020 16:24Ne mora znaciti. Poslovne ljude vecinom ne interesuje obilazak Bascarsije, bitnije im je da sto bezbolnije odu kuci nakon zavrsenog posla. A sa malim brojem letova koje imamo, tesko je potrefiti da se vratis isti dan, vecinom se mora nociti (osim ako dolazis iz Zagreba). Svaki iole bitan aerodrom na svijetu ima hotele pored.

Ps
Posto sam direktno strukom vezan za benziske stanice, reci cu slijedece
Naftni terminal sa pumpom ima slijedece:
- benzisku pumpu sa svojim pratecim rezervoarima 4kom, i nadstresnicom i ostalim dzidzama
- terminal mora biti betonskim zidom ogeađen kao i pumpa radi kontrole pristupa i eventualnih nesreca
- sam terminal je ogromna igracka, kamion ulazi ispod terminala, ako nekad prolazis pored podlugova - INA mozes vidjeti mjesto pretakanja koje ce i ovdje biti identicno, visocije je od nadstresnice benziske pumpe, ima posebne uvjete jer se tu pretace sa fi100 fleksi cijevi i ne smije mu se pristupati tako lahko. Terminal ima i posebno pumpno postrojenje, i postrojenje za povrat isparenja i njihovo ukapljivanje jer i toga dosta ima
https://www.klix.ba/biznis/privreda/obn ... /200304090
Evo o ovome se radi samo ce kod hife vjerovatno biti podzemno rezervaori, ali pretakaliste i postrojenje je isto kao i automati za mala auta
Jel tebi normalno 20m pored ovoga jmati hotel, opet kazem to mora biti ZAGRAĐENO! ne kako je na renderu lijepo i veselo, jer kad jaruga dovuce cisternu i pretace stotkom 15m³ mirise daleko... ali eto, neka spava tu ko hoce, ja necu.
Pola hifinih pumpi je van pravilnika, gdje npr striktno kaze nema gradnje na raskrsnici i u blizini raskrsnice, on u Matuzicima lupio pumpu jebe se njemu.. tako i ovo, a vidjet ces kad krenu prituzbe iz Dobrinje o miomirisu 95tice na lepom suncanom danu