Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#10601 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: nismo mi dosli do tog stadija da nesto uljepsavamo kockicama i plocicama kad neke bitne stvari ne funkcionisu u ovoj kasabi,novi asfalt nam je odlican :thumbup:
to ti je isto kao i vecina ovdje sto nisu poslozili prioritete,zive u brlogu s praznim friziderom al ispred kuce im golf 6 ...
Nismo došli jer nećemo/ne znamo, sa takvim razmišljanjem nećemo nikada doći do tog stadija. Vjerovatno isto kao ti ili barem slično razmišljaju i oni koji se pitaju. Zato nam i jeste ovako, zato dosta stvari ne funkcioniše u ovom gradu.

A to poređenje ti je fula totalna, ne može se porediti uopšte.
alibaba_i_30_godina

#10602 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

bitanga_sa_otesa wrote:
alibaba_i_30_godina wrote:jbte priče i lupetanja ''nismo mi došli do tog stadija''.

Sa takvim stavom, inicijativom i idejama nikada izgleda nećemo ni doći.
pa neces ni doci kad ti zamazuju oci kockicama,trotoarom i plocicama ,novi zatvor prdi prazan 3 god,a propalice i kriminalci setaju sarajevom.
I kakve veze imaju kriminalci i propalice sada sa kockicama i trotoarom? Nije ovo više Juga gdje su cijelu željeznicu i tunele napravili lopovi i kriminalci. A ne kažem da je to nužno i bilo loše.

Mora se početi od nečega. Zašto to ne bi bile kockice? Ovako bi po nekima sve stajalo tako kako jeste i šta bi onda time dobili? Hajde malo više pozitivnosti da unesemo svi zajedno, ako je već dosta toga sivo, nemojmo još više tamniti i praviti crno od svega toga.

Ima dobrih primjera i kod nas, kvalitetnih izrada i sam si svjestan toga.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10603 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

Logovan wrote: Nismo došli jer nećemo/ne znamo, sa takvim razmišljanjem nećemo nikada doći do tog stadija. Vjerovatno isto kao ti ili barem slično razmišljaju i oni koji se pitaju. Zato nam i jeste ovako, zato dosta stvari ne funkcioniše u ovom gradu.

A to poređenje ti je fula totalna, ne može se porediti uopšte.
ne mozemo ,od nesposobnjakovica u svim sferama drustva,drago mi je da ti razmisljas pozitivno.predlozicemo te iduci mandat za preCjednika ,pa da nam sve poploĆas preko puknutih cijevi i kablova u kvaru :thumbup:
bitanga_sa_otesa

#10604 Re: Sarajevo Construction

alibaba_i_30_godina wrote: I kakve veze imaju kriminalci i propalice sada sa kockicama i trotoarom? Nije ovo više Juga gdje su cijelu željeznicu i tunele napravili lopovi i kriminalci. A ne kažem da je to nužno i bilo loše.

Mora se početi od nečega. Zašto to ne bi bile kockice? Ovako bi po nekima sve stajalo tako kako jeste i šta bi onda time dobili? Hajde malo više pozitivnosti da unesemo svi zajedno, ako je već dosta toga sivo, nemojmo još više tamniti i praviti crno od svega toga.

drago mi je da svi zivite u oblacima i da ne vidite druge ,ozbiljnije probleme osim asfalta umjesto ploca :bih:
alibaba_i_30_godina

#10605 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

bitanga_sa_otesa wrote:
alibaba_i_30_godina wrote: I kakve veze imaju kriminalci i propalice sada sa kockicama i trotoarom? Nije ovo više Juga gdje su cijelu željeznicu i tunele napravili lopovi i kriminalci. A ne kažem da je to nužno i bilo loše.

drago mi je da svi zivite u oblacima i da ne vidite druge ,ozbiljnije probleme osim asfalta umjesto ploca :bih:
Nemoj biti bukvalac. Naravno da ima problema mnogo ozbiljnijih, ali ovdje je riječ trenutno o ovome. I zašto ne bi stavili pločice umjesto asvalta? Kada se radi, neka se uradi kvalitetno. Ovako svako malo krpljenje dođe opet na kraju skuplje.

Drugi problemi na drugim temama.
bitanga_sa_otesa

#10606 Re: Sarajevo Construction

ok poyyy
Haris.ba

#10607 Re: Sarajevo Construction

Post by Haris.ba »

Betonske ploce ili elementi odgovaraju za pjesacku stazu. Ali za bicikle mislim da ne.

Ali, prica je je li casa pola puna ili prazna.

Vi shvatate da ne postoji trotoar Ilidza - Sarajevo. A kamoli biciklisticka. Sva metar koji se napravi ne je bitan.
saibaba

#10608 Re: Sarajevo Construction

Post by saibaba »

bitanga_sa_otesa wrote:a sta fali asfaltu? to je jedina trajna podloga,za razliku od raznih ploca,betona,kockica i kaldrma koje su se pravile od 1996 naovamo....
To vise govori o kvalitetu radova nego o karakteristikama pojedinih materijala.
Cossack

#10609 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Bilo kako bilo...

At mejdan: Asfaltirana staza, postavljeni ivičnjaci, zasađeno 13 stabala...

Image

https://sa-c.net/news-archive/other-new ... 13-stabala
Thorgerson

#10610 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

bitanga_sa_otesa wrote: daj nam kockica i plocica nek je lijepo,nema veze sto 40% poispada nakon 3 god i sto se sve iznova radi po 5 puta od nasih para :roll: to je ok jer smo urbani .jebo to sto voda curi na sve strane,sto je gradski saobracaj umro,sto je kolaps na ulicama od auta,sto je sve prljavo i zatrpano smecem...daj plocica i kockica :thumbup:
Ne radi se tu samo o ljepoti, nego o praktičnosti.

Prosetaj ulicom Kralja Tomislava pa se vrati ovdje na forum da vidimo hoćeš li pogoditi koliko su puta te kocke dignute pa spustene zbog raznih instalacija. Evo daću ti hint, samo ove godine su ih dizali dva puta.

A eno ih sasvim uredno su poredane, ljudi hodaju, sve 5, nit koja strsi nit ista.
Thorgerson

#10611 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Cossack wrote:Bilo kako bilo...

Image

Ovo je meni fuj.

Ne toliko zbog asfalta, koliko do toga da poplocas po Novom Gradu trotoar, po Vilsu i onda dodjes u strogi centar, stari grad, turisticki centar i tu onda pruzis asfalt.

Al od nacelnika kojim teleca glava visi sa banera i ne ocekujem nesto vise.
bitanga_sa_otesa

#10612 Re: Sarajevo Construction

Thorgerson wrote:
Prosetaj ulicom Kralja Tomislava pa se vrati ovdje na forum da vidimo hoćeš li pogoditi koliko su puta te kocke dignute pa spustene zbog raznih instalacija. Evo daću ti hint, samo ove godine su ih dizali dva puta.

A eno ih sasvim uredno su poredane, ljudi hodaju, sve 5, nit koja strsi nit ista.
dizace ih jos jednom kad se budu energetski kablovi mijenjali,cujemo se onda s lica mjesta sa slikama :thumbup:
Hajvan

#10613 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

Thorgerson wrote:
Cossack wrote:Bilo kako bilo...

Image

Ovo je meni fuj.

Ne toliko zbog asfalta, koliko do toga da poplocas po Novom Gradu trotoar, po Vilsu i onda dodjes u strogi centar, stari grad, turisticki centar i tu onda pruzis asfalt.

Al od nacelnika kojim teleca glava visi sa banera i ne ocekujem nesto vise.

ne da je fuj, nego su i fulli s ovim drvoredom u potpunosti.
taj prostor je vec prenapucen istim…
guse prostor…

pojma nemaju sta rade, realno.
_Scarlett_

#10614 Re: Sarajevo Construction

Post by _Scarlett_ »

Drvored je ok, neka zelenila, a i rastjerace auta/skloniti divlj parking.

Ali taj asfalt im ne mogu oprostiti.
thekupus

#10615 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

Gluposti, čuj promašili s drvoredom. Svakakva blebetanja čovjek pročita ovdje.
Logovan

#10616 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Meni je nekako logičnije da su napravili stazu između starog i novog drvoreda, a na mjestu gdje je sada staza da su klupe, ali hajde može i ovako, može se preći preko ovog za razliku od asfalta.
BadBoy

#10617 Re: Sarajevo Construction

Post by BadBoy »

Znači oni su proširili park tako što su ukinuli onu ulicu koja je išla kroz park (gdje su oni kafići/poluparking) bili ljeti?
thekupus

#10618 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

BadBoy wrote:Znači oni su proširili park tako što su ukinuli onu ulicu koja je išla kroz park (gdje su oni kafići/poluparking) bili ljeti?
Da, I sad ce na tom dijelu dodati konstrukcije za dva kafića koja su i bila prije, samo što će sad biti zatvoreni montažni prostor, da se može koristiti cijele godine.

Ne bi oni Tabakovića otjerali, dobar im je.
Hajvan

#10619 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

promasili s drvoredom, definitivno…

ili, ako su vec “morali” saditi taj drvored zasto nisu bili malo kreativniji s kakvim zimzelenim drvecem?!?

ovakav je nepotreban na lokaciji i njegove krosnje ce relativno brzo da dodju u sukob sa krosnjama platana...

vec ima i previse razraslog drveca koje nigdje nece sa te lokacije jos koje stoljece…

ovaj novi drvored ce jos vise umanjiti i zatvoriti ionako mali prostor na kojem domira desetak preraslih platana.

a ono sto fali su uredjeni travnjaci , nisko grmlje, trajnice, sezonsko cvijece. te pokoja arhitektonska biljka kao fokalne tacke u prostoru.
al valja biti kreativan, znati, usuditi se i, na koncu sve to odrzavati… al ne. .daj im mojih/nasih para da oni s guza na guz sjede tamo u onoj zgradici u Pionirskoj (JKP Park)…

najlakse posaditi par stabala i reci evo mi brinemo o zelenilu i hortikulturi

potpuno pogresan pristup…

pogotovo u gradu okruzenim (pra)sumama.
drug_profi

#10620 Re: Sarajevo Construction

Post by drug_profi »

Imajte ne umu da drvece nije besmrtno i mozda je za ovo staro drvece procjenjeno da ce za desetak godina morati biti uklonjeno. Taman da nova stabla prispiju za hlad.
Hajvan

#10621 Re: Sarajevo Construction

Post by Hajvan »

drug_profi wrote:Imajte ne umu da drvece nije besmrtno i mozda je za ovo staro drvece procjenjeno da ce za desetak godina morati biti uklonjeno. Taman da nova stabla prispiju za hlad.
da, to sam i pomislio u prvi mah, ali malo vjerovatno… ti platani ne djeluju bolesnima.

platani prestanu proizvoditi sjeme tek nakon 250 godina starosti, pa skontajte koliko dugo zapravo mogu zivjeti :)

navedeni drvored je zamjena za posjecene bolesne kestenove, a meni se cini da su na lokaciji bili i cigarasi (Catalpa)…no svakko je taj red drvreca (po meni) tu bio suvisan
mistek

#10622 Re: Sarajevo Construction

Post by mistek »

Ovo je totalno neplanski u svakom smislu. At Mejdan ima strašan potencijal, a oni rade dio, bukvalno ko zakrpu. Dobra stvar je da će skloniti ono ruglo od nakrcanih auta.

I asfalt je očajan svakome iole normalnom. Kada je rađeno popločavanje Obale Maka Dizdara? Prije najmanje 6-7 godina, ploče u savršenom stanju. Kad je rađeno popločavanje Vilsonovog? To je bilo možda i 12-13 godina unazad i šta im fali?

Ovdje su MORALI napraviti plan na malo većem nivou, da sve ovo bolje uklope u postojeći trg, isti reorganizuju, te u budućnosti rade na izgradnji šetnice od ove džamije, pa sve do trga preko puta Vijećnice.

I dječje igralište preko puta iste je glupost. Isto su mogli ugurati bilo gdje, ali onaj prostor se morao iskoristiti maksimalno da imamo kvalitetan trg i fantastičnu cjelinu sa Vijećnicom, Šeherčehajinom ćuprijom, Inat kućom.
Thorgerson

#10623 Re: Sarajevo Construction

Post by Thorgerson »

Evo kako to otprilike treba da izgleda.

Ova ograda mi se također sviđa. Ako se već pravi šetalište, onda moraš i o tome voditi računa. Kako ću ja sada sa djetetom da hodam? Pa moram biti na iglama i dobro dijete držati za ruku. Jer onih nekoliko travkica koje dijele šetalište od rijeke su baš neka prepreka.

Il generalno, svakome se može destii da se oklizne i sl. A Miljacka je većinu godine divlja rijeka.

Image
Cossack

#10624 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Počinje postavljanje druge linije kosog lifta na Ciglanama

Image

https://sa-c.net/news-archive/infrastru ... -ciglanama
Cossack

#10625 Re: Sarajevo Construction

Post by Cossack »

Završeni radovi na sanaciji zidova Bijele tabije

Image