Sarajevo Construction

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Logovan

#10576 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
Logovan wrote: ali samo moraš uraditi kvalitetno
''samo''
evo da ti otkolutam :roll: :roll: :roll: :-) :lol:
p.s. ne trebam zamisljat,tu je ljepse bilo dok je bio asfalt,vozao sam se po njemu,a vozam se i po ovim plocama :D
Ma ja.

Nećemo mi nikad odmaknuti dalje od asfalta. Asfalt, asfalt i samo asfalt. Ni ne znamo za bolje.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#10577 Re: Sarajevo Construction

Post by bitanga_sa_otesa »

Logovan wrote: Ma ja.

Nećemo mi nikad odmaknuti dalje od asfalta. Asfalt, asfalt i samo asfalt. Ni ne znamo za bolje.
takoe,kad ti i ostali skontate da ima dosta precih stvari u ovoj kasabi za rjesavanje ,osim tih plocica i kockica bit ce ti bolje u zivotu ;-)
Bullet Tooth Tony

#10578 Re: Sarajevo Construction

Post by Bullet Tooth Tony »

thekupus wrote:Bez obzira na asfalt, velika je stvar urađena. Ima Hadžibajrić puno loših strana, ali se mora priznati da je uhvatio zamah u starom gradu, i to treba primjetiti.

I onda čovjek može usporediti s drugim općinama, pa pitati jednog anjadžića zašto ništa ne radi
da ... puno losih ali ako se pogleda realno, puno stvari se radi ... Strosa , skola Saburina , garaza , ovo setaliste na at mejdanu , rekonstrukcija muzicke akademije , dom zdravlja , zgrada opstine i eto , zavrsi se i ferhadija ....
Logovan

#10579 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
Logovan wrote: Ma ja.

takoe,kad ti i ostali skontate da ima dosta precih stvari u ovoj kasabi za rjesavanje ,osim tih plocica i kockica bit ce ti bolje u zivotu ;-)
Kakav je ovo odgovor? :? Ako ima bitnijih stvari, zašto su onda uopšte uklanjali parking i asfaltirali? :lol:

Ovo je ružno i čisto bacanje para.
bitanga_sa_otesa

#10580 Re: Sarajevo Construction

Logovan wrote: Kakav je ovo odgovor? :? Ako ima bitnijih stvari, zašto su onda uopšte uklanjali parking i asfaltirali? :lol:

pa lijep odgovor,evo moju ulicu od 2008-e rove cetvrti put .to nije ruzno i bacanje para? svaki put otkinu jedno 20-tak prikljucaka za vodu i vodovodnu cijev izbubaju duzinski...jel to po tebi ok ?taman kao zavrse rekonstrukciju kanalizacije i asfaltiraju je,ne prodje 10 dana dodje vodovod i izrovi 6 rupa da sanira te izbubane cijevi :run: i od novog naprave veresiju...i tako 4 puta...
Logovan

#10581 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
Logovan wrote: Kakav je ovo odgovor? :? Ako ima bitnijih stvari, zašto su onda uopšte uklanjali parking i asfaltirali? :lol:

pa lijep odgovor,evo moju ulicu od 2008-e rove cetvrti put .to nije ruzno i bacanje para? svaki put otkinu jedno 20-tak prikljucaka za vodu i vodovodnu cijev izbubaju duzinski...jel to po tebi ok ?taman kao zavrse rekonstrukciju kanalizacije i asfaltiraju je,ne prodje 10 dana dodje vodovod i izrovi 6 rupa da sanira te izbubane cijevi :run: i od novog naprave veresiju...i tako 4 puta...
Pa kakve to veze ima sa ovim što nisu uradili popločavanje, nego asfaltiranje? Priča bi ti stajala da su ostavili kako jeste, pa bi odgovor "ima bitnijih stvari za rješavanje" imao logike. :-)
Normalno da nije ok, naravno da je i to ružno i bacanje para.
bitanga_sa_otesa

#10582 Re: Sarajevo Construction

Logovan wrote: Pa kakve to veze ima sa ovim što nisu uradili popločavanje, nego asfaltiranje?
poplocavanje je skuplje od asfalta,meni je svejedno hodao ili vozao po plocama ili asfaltu , bitno je da nije blato i da nema kratera :thumbup:
Logovan

#10583 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

Skuplje, ali Bože moj, plati skuplje ono što je bolje i ljepše, itd. Skupljaš pare, pričekaš godinu, dvije, koliko već trebaš i uradiš onako kako bi i trebalo.
_Scarlett_

#10584 Re: Sarajevo Construction

Post by _Scarlett_ »

bitanga_sa_otesa wrote:
Logovan wrote: Pa kakve to veze ima sa ovim što nisu uradili popločavanje, nego asfaltiranje?
poplocavanje je skuplje od asfalta,meni je svejedno hodao ili vozao po plocama ili asfaltu , bitno je da nije blato i da nema kratera :thumbup:
Ovo je otprilike nivo estetske svjesti kod nas.

Jednostavno, nas narod nije briga da bude lijepo, nema neku potrebu za lijepim okruzenjem. "Dobro je dok nije blatnjavo i dok nema kratera".

Banja Luka je teska selendra, ali trude se. Poplocali su onaj ogromni prostor oko crkve, zatvorili za saobracaj. Sad ce strasno prosiriti glavnu ulicu i napraviti novi, veci trg u centru grada. Teze boljemu, ljepsem.

A kod nas, "samo nek nema blata".

Zato nam gradovi i izgledaju ovako.
bitanga_sa_otesa

#10585 Re: Sarajevo Construction

_Scarlett_ wrote: Ovo je otprilike nivo estetske svjesti kod nas.

Jednostavno, nas narod nije briga da bude lijepo, nema neku potrebu za lijepim okruzenjem. "Dobro je dok nije blatnjavo i dok nema kratera".

Banja Luka je teska selendra, ali trude se. Poplocali su onaj ogromni prostor oko crkve, zatvorili za saobracaj. Sad ce strasno prosiriti glavnu ulicu i napraviti novi, veci trg u centru grada. Teze boljemu, ljepsem.

A kod nas, "samo nek nema blata".

Zato nam gradovi i izgledaju ovako.
ja sam samo realan..
osvrni se na prljavstinu po gradu,malo se zavuci u neke ulicice,dvorista ,ne trebas na nista drugo.sarajevo je isto teska selendra s traNvajem ,poyyy :-D
lissics

#10586 Re: Sarajevo Construction

Post by lissics »

Radi i on, ali ovaj je odabrao da ulozi novce u projekte koji su svima pred nosom. Takticar
_Scarlett_

#10587 Re: Sarajevo Construction

Post by _Scarlett_ »

bitanga_sa_otesa wrote: ja sam samo realan..
osvrni se na prljavstinu po gradu,malo se zavuci u neke ulicice,dvorista ,ne trebas na nista drugo.sarajevo je isto teska selendra s traNvajem ,poyyy :-D
Naravno da je Sarajevo selendra. Mora biti kad u njemu zive ljudi s tvojim mentalnim sklopom.

"Samo nek nema blata" je otprilike standard koji ocekuju ljudi ovdje. Nikakve druge zahtjeve ni ocekivanja nemaju od svog okruzenja.

Tacno se vidi taj nizi civilizacijski stupanj u odnosu ne samo na druge Evropljane nego i na komsije. Tuga.
_Scarlett_

#10588 Re: Sarajevo Construction

Post by _Scarlett_ »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/banja-l ... /191101022

Vidi ovih levata, vode brigu o estetici, urbanost i uredjenost u gradu. Cuj poplocavanje, prosirenje pjesackih zona, izgradnje trgove. Cuj kaldrma, ploce, setnice. Jedino je bitno da nema blata ba.

Pa i nije cudno sto hoce da se otcijepe...
bitanga_sa_otesa

#10589 Re: Sarajevo Construction

_Scarlett_ wrote:
Naravno da je Sarajevo selendra. Mora biti kad u njemu zive ljudi s tvojim mentalnim sklopom.

"Samo nek nema blata" je otprilike standard koji ocekuju ljudi ovdje. Nikakve druge zahtjeve ni ocekivanja nemaju od svog okruzenja.

Tacno se vidi taj nizi civilizacijski stupanj u odnosu ne samo na druge Evropljane nego i na komsije. Tuga.
pa jbga ja sam cuvao ovce u rogatici i 1996. šljego u grad ,samo mi je da nema blata da ne prljam nove cIpile :kiss:

daj nam kockica i plocica nek je lijepo,nema veze sto 40% poispada nakon 3 god i sto se sve iznova radi po 5 puta od nasih para :roll: to je ok jer smo urbani .jebo to sto voda curi na sve strane,sto je gradski saobracaj umro,sto je kolaps na ulicama od auta,sto je sve prljavo i zatrpano smecem...daj plocica i kockica :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#10590 Re: Sarajevo Construction

Post by mk ultra »

Ima u drugim gradovima u BiH ljepse urađeno 10x :-D

Mene su ovi poceli nervirati pravo

Image

Prvo ekplozija, nema ograde, kamioni istovaraju materijal na sred ceste, dizalica neograđena radi, jebote ovo se prevrne dok si reko keks, ùzad pucaju, 0.5m od dizalice ljudi prolaze :-)
Ko je investitor ovdje?
P308

#10591 Re: Sarajevo Construction

Post by P308 »

Ja ne znam sta se desava sa Hadzibajricem u zadnje vrijeme. Oni plakati s njegovim imenom i likom po Bascarsiji :shock: Uzas! Onda dozvola za onaj odvratni ekran u Ferhadiji koji i dalje stoji a nadao sam se da ce se skinuti vrlo brzo. O asfaltu da ne govori ....Stavlja ga gdje god stigne, prvo prostor oko Katedrale,pa Kovaci, pa Mula M. Baseskije, i sad At Mejdan gdje je definitivno trebalo poplocati. Ovo sa parkom je odlicna ideja i za pohvalu ali je realizacija sa asfaltom u glavnoj ulozi, losa.
bitanga_sa_otesa

#10592 Re: Sarajevo Construction

samo ploĆice treba

Image
thekupus

#10593 Re: Sarajevo Construction

Post by thekupus »

P308 wrote:Ja ne znam sta se desava sa Hadzibajricem u zadnje vrijeme. Oni plakati s njegovim imenom i likom po Bascarsiji :shock: Uzas! Onda dozvola za onaj odvratni ekran u Ferhadiji koji i dalje stoji a nadao sam se da ce se skinuti vrlo brzo. O asfaltu da ne govori ....Stavlja ga gdje god stigne, prvo prostor oko Katedrale,pa Kovaci, pa Mula M. Baseskije, i sad At Mejdan gdje je definitivno trebalo poplocati. Ovo sa parkom je odlicna ideja i za pohvalu ali je realizacija sa asfaltom u glavnoj ulozi, losa.
Dvije se stvari dešavaju - ogromna sredstva je potrošio u kampanji, očekujući bolji rezultat. Sad to mora vraćati, ne samo novcem, nego i položajima, kao i ustupcima. Zato je europlakat dobio 15ak lokacija za električne ekrane po cijeloj čaršiji.

A za asfalt je isto jednostavno - popločanje košta 4 do 5 puta više. Plus, veća je mogućnost komplikacija. A većini njegovih glasača je realno svejedno, samo žele vidjeti da se nešto radi.

Mislim da nije tolika tragedija ovaj asfalt. Za 5 godina će ga biti jednostavno zamijeniti pločama, a taman do tad ovo neće biti bačen novac.
alibaba_i_30_godina

#10594 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

bitanga_sa_otesa wrote:
_Scarlett_ wrote:

pa jbga ja sam cuvao ovce u rogatici i 1996. šljego u grad ,samo mi je da nema blata da ne prljam nove cIpile :kiss:

daj nam kockica i plocica nek je lijepo,nema veze sto 40% poispada nakon 3 god i sto se sve iznova radi po 5 puta od nasih para :roll: to je ok jer smo urbani .jebo to sto voda curi na sve strane,sto je gradski saobracaj umro,sto je kolaps na ulicama od auta,sto je sve prljavo i zatrpano smecem...daj plocica i kockica :thumbup:
To je zato sto se radi nekvalitetno, da se odmah uradi kako treba ne bi se dešavale te stvari. A ne trebamo ništa izmisljati, samo prepisati i/ili kopirati kako su drugi gradovi u drugim zemljama to sve riješili. Kad bi znali. Naravno.
Logovan

#10595 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote: daj nam kockica i plocica nek je lijepo,nema veze sto 40% poispada nakon 3 god i sto se sve iznova radi po 5 puta od nasih para :roll: to je ok jer smo urbani .jebo to sto voda curi na sve strane,sto je gradski saobracaj umro,sto je kolaps na ulicama od auta,sto je sve prljavo i zatrpano smecem...daj plocica i kockica :thumbup:
Ama bolan to je zato što se ne uradi kvalitetno pa nakon godinu, dvije tri, pola ploča moraš mijenjati. I asfalt kada loše uradiš, on će popucati brzo.

Kada su popucale ploče na Vilsonovom? Znaš li da već jako dugo traju one ploče? Jesi primijetio koliko dugo traju ploče kod Akademije likovnih umjetnosti?

Kakve veze ima gradski saobraćaj, kolaps na ulicama, to što je sve prljavo i zatrpano smećem? :roll: O čemu pričaš čovječe? Ovom logikom, onda se ne treba ni asfaltirati, jer je kolaps na ulicama, gradski saobraćaj umro i sve ostalo. Hajde neka onda sve stane, neće se apsolutno ništa raditi, ništa nećemo ni popravljati, ni obnavljati, ništa, ništa, ništa, nego daj da prvo sredimo gradski saobraćaj i kolaps i na ulicama. :facepalm:
bitanga_sa_otesa

#10596 Re: Sarajevo Construction

Logovan wrote: :roll: O čemu pričaš čovječe?
neki su skontali o cemu pisem,a neki nece nikad :-D
Logovan

#10597 Re: Sarajevo Construction

Post by Logovan »

bitanga_sa_otesa wrote:
Logovan wrote: :roll: O čemu pričaš čovječe?
neki su skontali o cemu pisem,a neki nece nikad :-D
Pa ni ti sam ne znaš o čemu pričaš. :lol:

Pohvališ asfaltiranje šetališta, a nisi za ploče jer se brzo moraju mijenjati, a i ima bitnijih stvari od popločavanja. Sam sebi u kontru ideš. :-) Čemu onda bilo kakvi radovi ako ima bitnijih stvari, normalno da se ploče brzo mijenjaju ako ih nisi dobro uradio.

E svašta majke mi.
bitanga_sa_otesa

#10598 Re: Sarajevo Construction

Logovan wrote: Pa ni ti sam ne znaš o čemu pričaš. :lol:
znam ja vrlo dobro o cemu pricam,evo da ti nacrtam kad ne kontas:
nismo mi dosli do tog stadija da nesto uljepsavamo kockicama i plocicama kad neke bitne stvari ne funkcionisu u ovoj kasabi,novi asfalt nam je odlican :thumbup:
to ti je isto kao i vecina ovdje sto nisu poslozili prioritete,zive u brlogu s praznim friziderom al ispred kuce im golf 6 ...
alibaba_i_30_godina

#10599 Re: Sarajevo Construction

Post by alibaba_i_30_godina »

jbte priče i lupetanja ''nismo mi došli do tog stadija''.

Sa takvim stavom, inicijativom i idejama nikada izgleda nećemo ni doći.
bitanga_sa_otesa

#10600 Re: Sarajevo Construction

alibaba_i_30_godina wrote:jbte priče i lupetanja ''nismo mi došli do tog stadija''.

Sa takvim stavom, inicijativom i idejama nikada izgleda nećemo ni doći.
pa neces ni doci kad ti zamazuju oci kockicama,trotoarom i plocicama ,novi zatvor prdi prazan 3 god,a propalice i kriminalci setaju sarajevom.
Post Reply