Sarajevo City Center

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Sta bi zeljeli vidjeti u SCC????

H&M
15
14%
C&A
16
15%
Subway
9
8%
Müller
23
22%
Humanic
2
2%
Esprit
6
6%
Jack&Jones
6
6%
Decathlon
29
27%

Total votes: 106

milksnita

#1926 Re: Sarajevo City Center

Post by milksnita »

Jel se u onom sushi restoranu u SCCu moze uzeti za ponijet?
I jel ko probao, kakvo je? :)
[Emma]

#1927 Re: Sarajevo City Center

Post by [Emma] »

Kinaski wrote:Vidim, vodi se jako intelektualna rasprava. :run:
:thumbup:
Logovan

#1928 Re: Sarajevo City Center

Post by Logovan »

Al Shiddi: Ekološka katastrofa na Marijin Dvoru
http://radiosarajevo.ba/novost/165379/a ... ijin-dvoru
Hajvan

#1929 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

Smrt media-fasadi, sloboda bakutanirma prekoputa! :D
Logovan

#1930 Re: Sarajevo City Center

Post by Logovan »

Pet do trinest wrote:Meni je veca katastrofa bilo ono sivilo,mracina i slicno,sad kad sve svijetli njima smeta.Navikli ljudi bit u tunelu izgleda,sirom svijeta su ovakve reklame jedino se mi pravimo pametni.
Provedi 3-4 noći u zgradi preko puta pa ćeš vidjeti kako je. Iskreno, ja nisam bio, ali valjda možeš pretpostaviti da reklame svijetle toliko jako da ti uopšte ne treba luster. :oops:
Malo bude plavo osvjetljenje, pa ljubičasto, pa zeleno, itd, sad zamisli kako je kad sjediš u stanu a mijenjaju se boje :-) ili hoćeš da spavaš a ne možeš od tog osvjetljenja.
Samo bi trebali osvjetljenje "smanjiti", da ne udara u oči. Nisu samo ljudi preko puta SCC-a u pitanju, vozačima je još gore.
Kinaski

#1931 Re: Sarajevo City Center

Post by Kinaski »

Pet do trinest wrote:Meni je veca katastrofa bilo ono sivilo,mracina i slicno,sad kad sve svijetli njima smeta.Navikli ljudi bit u tunelu izgleda,sirom svijeta su ovakve reklame jedino se mi pravimo pametni.
da, ali trzni centri u svijetu obicno nisu u naseljenoj zoni. To je problem
tec

#1932 Re: Sarajevo City Center

Post by tec »

Kinaski wrote:
Ovakve Media fasade se nalaze u centrima većine većih gradova na svijetu i u većini slučajeva okruženi rezidencijalnim zgradama. Ovo je klasično kukanje na Bosanski način sve uvijek smeta u Bosni, i da ima, ida nema, ili da se predlaže, itd samo daj da se kuka o nečem.
Logovan

#1933 Re: Sarajevo City Center

Post by Logovan »

Pet do trinest wrote: Cudo im tramvaj ne smeta pa i njega nisu izmjestili.Koliko sam puta tamo prosao svijetlo mi nikad nije zasmetalo niti sam vidio ista neobicno osim velike reklame koja svijetli normalno sa obzirom na velicinu.Bas cu sljedeci put obratit malo vise paznje...
Mada bi se te reklame mogle i gasit navece ili smanjiti jacina...
Obrati pažnju kako reklame osvjetljavaju zgradu preko puta.
Hajvan

#1934 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

Kinaski wrote:

ma neeeee… đe će u naseljenoj zoni…

niđe na svijetuuuu

Image

Image
Last edited by Hajvan on 19/09/2014 16:02, edited 1 time in total.
Hajvan

#1935 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

dabl babl
Last edited by Hajvan on 19/09/2014 16:01, edited 1 time in total.
zubi

#1936 Re: Sarajevo City Center

Post by zubi »

tec wrote:
Kinaski wrote:
Ovakve Media fasade se nalaze u centrima većine većih gradova na svijetu i u većini slučajeva okruženi rezidencijalnim zgradama. Ovo je klasično kukanje na Bosanski način sve uvijek smeta u Bosni, i da ima, ida nema, ili da se predlaže, itd samo daj da se kuka o nečem.
e da hoces ti zivjeti u rezidencijalnoj zgradi preko puta ovakve fasade pa da te upitamo kukas li...
supercali

#1937 Re: Sarajevo City Center

Post by supercali »

Hajvan wrote:
Kinaski wrote:

ma neeeee… đe će u naseljenoj zoni…

niđe na svijetuuuu

Image

Image
A sad pogledaj okolne zgrade i pogledaj sta se u njima nalazi
Hajvan

#1938 Re: Sarajevo City Center

Post by Hajvan »

ČUJ, jel ti smeta?
OK.
imas sredstva za borbu- pa bori se!
peticija, lobiranje, itd
exliberal-ex

#1939 Re: Sarajevo City Center

Post by exliberal-ex »

Prosao kroz taj centar prekljuce....fin, mirise, radnje nisu lose ali za bosanske uslove preskupe, gledao sam neke cipele I znam koliko kostaju preko bare , uporedim sa cjenom ovdje 100$ vise :)
Druga stvar koju sam primjetio je metropolis, prema prvim pricama ja sam mislio da je ta kafana blokirala cestu...prosao vidio , nista neobicno .
Slazem se malo za ekran da previse svijetli ali to se moze regulisat , mene je druga stvar iznenadila a to je kako je centar nesredjen sa juzne strane prema miljackoj. Nekontam kako nisu napravili nesto bolje.
U sustini nije los objekat mada po cjenama nepripada ovdje. Oni koji imaju pare da kupuju tu oni ce kupovat napolju gdje je jeftinije ali.....
OldMayor

#1940 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

Pa realno u SCC mozes naci bas jeftinih stvari, ne kontam to za cijene...ok ima nekoliko prodavnica gdje je zara, ali ima puno vise radnjica gdje se fkt mogu naci jeftine stvari. Ima bas snizenja dobrih. Te markirane stvari mene bas ne zanimaju, tipa dzemper 300 KM i ta sranja.

Jucer bio uzeo tole, majicu, kosulju i jeftinije ih platio nego npr po pijacama sto prodaju.

BBI je puno skuplji.
Jokericious

#1941 Re: Sarajevo City Center

Post by Jokericious »

OldMayor wrote:Pa realno u SCC mozes naci bas jeftinih stvari, ne kontam to za cijene...ok ima nekoliko prodavnica gdje je zara, ali ima puno vise radnjica gdje se fkt mogu naci jeftine stvari. Ima bas snizenja dobrih. Te markirane stvari mene bas ne zanimaju, tipa dzemper 300 KM i ta sranja.

Jucer bio uzeo tole, majicu, kosulju i jeftinije ih platio nego npr po pijacama sto prodaju.

BBI je puno skuplji.
Moze li se znati sta si uzeo i gdje? Tesko da je moguce. :D
Nisrin

#1942 Re: Sarajevo City Center

Post by Nisrin »

Meni uopste nije preskup---Bershka, Coton, Stradivarius, Pull&Bear, Springfield, Orsay, Parfois nisu skupi, a kvalitetniji su od pijace...onda su jeftini i Terranova, Waikiki, Caliope...normalno da postoje radnje i za one malo dubljeg dzepa!

Jucer sam covjeku kupila odlicnuuu kosulju za 20KM u Cotonu- vise nego jeftino!

Jos da dodam da je covjek kupio ODLICNE cipele/tene u Zari za samo 100 KM! Nije ni Zara preskupa osim najnovije kolekcije...
newlevel

#1943 Re: Sarajevo City Center

Post by newlevel »

Cotton i waikiki, mogu se naci hlace itd itd, ono klasika jeftinije nego na pijaci.

Sent from my Nokia 3310
karanana

#1944 Sarajevo City Center

Post by karanana »

.
OldMayor

#1945 Re: Sarajevo City Center

Post by OldMayor »

Jokericious wrote:
OldMayor wrote:Pa realno u SCC mozes naci bas jeftinih stvari, ne kontam to za cijene...ok ima nekoliko prodavnica gdje je zara, ali ima puno vise radnjica gdje se fkt mogu naci jeftine stvari. Ima bas snizenja dobrih. Te markirane stvari mene bas ne zanimaju, tipa dzemper 300 KM i ta sranja.

BBI je puno skuplji.
Moze li se znati sta si uzeo i gdje? Tesko da je moguce. :D
Evo vec su ti napisali, u Cottonu i Waikiki. Imas dzempere, kosulje, majice, hlace sve od 15 do 30-40 KM.
fora

#1946 Re: Sarajevo City Center

Post by fora »

Bilo bi lijepo čuti U2 još jednom uživo u Sarajevu :)
https://www.facebook.com/bringU2backtoSarajevo
madner

#1947 Re: Sarajevo City Center

Post by madner »

Nego ima li neka prodavnica za malo skuplju robu? Nema ko ne oblaci vise ove dzempere od 300 KM.
DaffyDuck

#1948 Re: Sarajevo City Center

Post by DaffyDuck »

Evo sad ce Polo RL pa kupuj 8-)
razonoda

#1949 Re: Sarajevo City Center

Post by razonoda »

Hajvan wrote:ČUJ, jel ti smeta?
OK.
imas sredstva za borbu- pa bori se!
peticija, lobiranje, itd
Ova sredstva za borbu u beha -neeeerade.
razonoda

#1950 Re: Sarajevo City Center

Post by razonoda »

Nisrin wrote:Meni uopste nije preskup---Bershka, Coton, Stradivarius, Pull&Bear, Springfield, Orsay, Parfois nisu skupi, a kvalitetniji su od pijace...onda su jeftini i Terranova, Waikiki, Caliope...normalno da postoje radnje i za one malo dubljeg dzepa!

Jucer sam covjeku kupila odlicnuuu kosulju za 20KM u Cotonu- vise nego jeftino!

Jos da dodam da je covjek kupio ODLICNE cipele/tene u Zari za samo 100 KM! Nije ni Zara preskupa osim najnovije kolekcije...
aj priznaj bili sebi kupila kosulju za 20 km. :-D
Post Reply