Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Drvosjeca iz Dejcica

#1 Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Reće Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH. :(

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... 50511086#9
Montažna dvorana treba stići iz Slovenije, a za njenu montažu nedostaje još blizu 450 hiljada KM. Općina Novi Grad je donirala prostor, a dvorana bi se trebala nalaziti u sportskom kompleksu Halilovići na teritoriji bivše kasarne Safet Zajko u općini Novi Grad. Ona će imati 500 sjedišta, šest svlačionica i ledenu plohu dimenzija u skladu sa međunarodnim standardima.

"Ledena dvorana je nešto što je potrebno, ne samo gradu Sarajevu, nego i BiH. Građani mogućnost za treniranje i uživanje u sportovima na ledu imaju samo dva mjeseca tokom godine, a sa ovom ledenom dvoranom, ti sportovi bi bi bili dostupni tokom čitave godine", kazao je Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, i dodao kako je ovaj projekat, iako pionirski, itekako "visokorangiran" i potreban Sarajevu.

"Sva tri nivoa vlasti su složna u tome da trebaju učestvovati u ovom projektu i u narednom periodu ćemo iznaći sredstva za gradnju ove dvorane u Sarajevu", kazao je Rešidat.
Meni je jasno da su mnogi ljudi ne svojom voljom u ratu i iza rata došli u Sarajevo te da su tek devedesetih otkrili isto. Mnogi su protjerani i našli su spas u Sarajevskoj kotlini, poštujem, ali ne dozvoljavam da me takvi minderaši jebu u zdrav mozak i vrijeđaju zdrav razum. Sarajevo je puno prije rata imalo ledenu dvoranu u Skenderiji. Još ranih osamdesetih. :shock: Ja sam sa svojih 6 godina išao u školu klizanja, da školu klizanja seljaćiću Adile Omanoviću, Samire Avdiću, čobanko Zoro Dujmović, lopove Senade Zaimoviću, i to kod Sande Dubravčić. A sada brzo na google pa pogledati ko je Sanda Dubravčić bagro zatucana. Kada sam kod Sande savladao osnove klizanja kasnije redovno sa prijateljima iz naselja usavršavao klizanje, prvo u Skenderiju a kasnije na Zetru, otvoreno i zatvoreno klizalište, bagro.

I nije problem što će Sarajevo dobiti još jednu ledenu dvoranu, pored Skenderije i Zetre, već je problem vaše dezavujisanje javnosti kao u gotovo svakom drugom segmentu života. Zato se ne treba čuditi što su mlade generacije indoktrinirani i nafilovani turbo-folk informacijama kao što je ova.

I kakav minder efendija moraš biti da izdvajaš novac za novu dvoranu (infrastrukturu) a dvije dvorane, hajde dobro jedna (Zetra), ti prde sa svom infrastrukturom cijele godine? I to kakva dvorana, olimpijska po svim standardima. Plus u zimskom periodu trim staza na Zetri koja je prije rata UVIJEK bila pod ledom cijelu zimsku sezonu stoji prazna. I vi sada tvrdite da će ta NOVA dvorana biti bolja i modernija od Zetre? Ma dajte goni te se u MP3. Sutra vjerovatno možemo očekivati sa će ova ili slična družina reći kako je Sarajevo konačno zaslužilo da dobije tramvaj, ili kanalizaciju, možda asfaltirane ulice?

Zaista zastrašujuća je doza nekompetentnosti i neznanja kod ljudi koji bi trebali biti uzor i svjetionik u ovim kriznim vremenima. Mogu zamisliti kakav amaterizam bi ispoljili da sutra Dodik proglasi nezavisnost. :oops: Neka nam je Bog na pomoći sa ovom bagrom u službi kapitala i kvazi vrijednosti.
Šveđanin

#2 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Šveđanin »

Vrijeme je za hokej! :thumbup: :bih:
Heller

#3 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Heller »

jel to fakat jeftinije novu pravit nego zetru prilagoditi kako treba
Drvosjeca iz Dejcica

#4 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Heller wrote:jel to fakat jeftinije novu pravit nego zetru prilagoditi kako treba
Pa vjerujem da je lakše ukrasti putem gradnje nove nego da samo daš pare za Zetru za održavanje leda. Nema šta Zetru prilagođavati, sva infrastruktura ima samo pare za održavanje leda koje će trebati i za tu novu dvoranu plus sve izgraditi.
Heller

#5 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Heller »

Ma na to sam i mislio, zamijeniti dotrajale dijelove ako ih ima itd...
JThomas

#6 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by JThomas »

nema to s neznanjem nikakve veze. znaju oni sebi vrlo dobro.
Drvosjeca iz Dejcica

#7 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

JThomas wrote:nema to s neznanjem nikakve veze. znaju oni sebi vrlo dobro.
Kriminal, IMT, rastaljivanje, šta je u pitanju?

P.S Možda nekoga vrijeđa Zetra kao i zastava sa ljiljanima pa ne može Zetra već treba nova dvorana. Ništa me ne bi iznenadilo. :oops:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#8 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by sabina1 »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Reće Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH. :(

http://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevo ... 50511086#9
Montažna dvorana treba stići iz Slovenije, a za njenu montažu nedostaje još blizu 450 hiljada KM. Općina Novi Grad je donirala prostor, a dvorana bi se trebala nalaziti u sportskom kompleksu Halilovići na teritoriji bivše kasarne Safet Zajko u općini Novi Grad. Ona će imati 500 sjedišta, šest svlačionica i ledenu plohu dimenzija u skladu sa međunarodnim standardima.

"Ledena dvorana je nešto što je potrebno, ne samo gradu Sarajevu, nego i BiH. Građani mogućnost za treniranje i uživanje u sportovima na ledu imaju samo dva mjeseca tokom godine, a sa ovom ledenom dvoranom, ti sportovi bi bi bili dostupni tokom čitave godine", kazao je Adil Osmanović, ministar civilnih poslova BiH, i dodao kako je ovaj projekat, iako pionirski, itekako "visokorangiran" i potreban Sarajevu.

"Sva tri nivoa vlasti su složna u tome da trebaju učestvovati u ovom projektu i u narednom periodu ćemo iznaći sredstva za gradnju ove dvorane u Sarajevu", kazao je Rešidat.
Meni je jasno da su mnogi ljudi ne svojom voljom u ratu i iza rata došli u Sarajevo te da su tek devedesetih otkrili isto. Mnogi su protjerani i našli su spas u Sarajevskoj kotlini, poštujem, ali ne dozvoljavam da me takvi minderaši jebu u zdrav mozak i vrijeđaju zdrav razum. Sarajevo je puno prije rata imalo ledenu dvoranu u Skenderiji. Još ranih osamdesetih. :shock: Ja sam sa svojih 6 godina išao u školu klizanja, da školu klizanja seljaćiću Adile Omanoviću, Samire Avdiću, čobanko Zoro Dujmović, lopove Senade Zaimoviću, i to kod Sande Dubravčić. A sada brzo na google pa pogledati ko je Sanda Dubravčić bagro zatucana. Kada sam kod Sande savladao osnove klizanja kasnije redovno sa prijateljima iz naselja usavršavao klizanje, prvo u Skenderiju a kasnije na Zetru, otvoreno i zatvoreno klizalište, bagro.

I nije problem što će Sarajevo dobiti još jednu ledenu dvoranu, pored Skenderije i Zetre, već je problem vaše dezavujisanje javnosti kao u gotovo svakom drugom segmentu života. Zato se ne treba čuditi što su mlade generacije indoktrinirani i nafilovani turbo-folk informacijama kao što je ova.

I kakav minder efendija moraš biti da izdvajaš novac za novu dvoranu (infrastrukturu) a dvije dvorane, hajde dobro jedna (Zetra), ti prde sa svom infrastrukturom cijele godine? I to kakva dvorana, olimpijska po svim standardima. Plus u zimskom periodu trim staza na Zetri koja je prije rata UVIJEK bila pod ledom cijelu zimsku sezonu stoji prazna. I vi sada tvrdite da će ta NOVA dvorana biti bolja i modernija od Zetre? Ma dajte goni te se u MP3. Sutra vjerovatno možemo očekivati sa će ova ili slična družina reći kako je Sarajevo konačno zaslužilo da dobije tramvaj, ili kanalizaciju, možda asfaltirane ulice?

Zaista zastrašujuća je doza nekompetentnosti i neznanja kod ljudi koji bi trebali biti uzor i svjetionik u ovim kriznim vremenima. Mogu zamisliti kakav amaterizam bi ispoljili da sutra Dodik proglasi nezavisnost. :oops: Neka nam je Bog na pomoći sa ovom bagrom u službi kapitala i kvazi vrijednosti.
Drvosječo.......aplause....
saja_dj

#9 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by saja_dj »

Heller wrote:jel to fakat jeftinije novu pravit nego zetru prilagoditi kako treba
Lakse za pare oprat.
JThomas

#10 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by JThomas »

pa zetru vodi mrtvi gubitaški pred stečajem ZOI 84 d.o.o. tu ne možeš ništa majmunisati mimo dugog reda postojećih povjerilaca, sve je već izmajmunisano.
amidzazeher

#11 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by amidzazeher »

A nisu u stanju lift na Bjelasnici napraviti!!
Thorgerson

#12 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Thorgerson »

Vi meni niste jasni.

Ljudi nesta rade, pokusavaju. Serete iz dana u dan, kako nemamo ledenu dvoranu, ljudi evo hoce da zavrse - problem. Sto ne srede Skenderiju il Zetru. Pa zato sto se to ne moze srediti. Zato sto smo mi naopaka drzava gdje je laske i jeftinije nesto nanovo napraviti nego cupati pojedine iz dugova itd. Sta ces ti za nesposobnim ZOI-em raditi? Pa ti ljudi su evo sad imali jednu od najduzih sezona ikad i mogu mislit kakvi su rezulatati. Nakupili se love i usutili se. A prosle godine na sva zvona jaukali kako nema snijega. Pa evo sad je bilo, da cujemo koliko ste zaradili... A ne, nee...suti i potrpaj lovu i dzepove.

I na stranu sve. Da ja vas pitam - Kako ce neko dijete sa Ilidze ili Dobrinje u Zetru?
Ajd organizuj evo jedan skolski cas neke osnovne skole da odu u Zetru, pa to je procedura samo takva, to je ekskurzija jbt.

Ja sam naravno i da se Zetra ili Skenderija prilagode, ali pobogu nije grad samo do Marijin Dvora.
I onda se cude sto je po alipasinu, stupu, puno klosarluka, pa sta ce ljudi nista im nije obezbjedjeno, nit igralista, nit sportskih dvorana, nista...

I koliko sam shvatio ovo bi bila dakle samo ledena dvorana, tokom citave godine. Nisam strucnjak, ali mislim koliko je jednostavno zaledjivati dvoranu i odledjivati svako malo? Tipa ono kosarkaski trening u 12h, hokejaski u 16h.
mali_balon

#13 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by mali_balon »

Kakva bolan ledena dvorana i piz** materna....bolje taj plac ocititi za koride, teferica, pijace, dzidzare da prodaju tombolu i kinesko smece, janjetine, satora, masnih isfatanih plesacica, za predizbornih skupova itd itd ima to multifunkcionalnu najmeru....cuj ledena dvorana....bem ti zivot jes narodu lako muda pod bubreg prodat...mjenjam sttan u gradu za kucu, zemlju, magraca/kljuse, cuku, macu, kozu i ovcu u nekoj vukojebini
JThomas

#14 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by JThomas »

Zato sto smo mi naopaka drzava gdje je laske i jeftinije nesto nanovo napraviti nego cupati pojedine iz dugova itd.
ako hoćeš stvarno da napraviš nije. a ako hoćeš da se ugradiš jeste.
Drvosjeca iz Dejcica

#15 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Thorgerson wrote:Vi meni niste jasni.

Ljudi nesta rade, pokusavaju. Serete iz dana u dan, kako nemamo ledenu dvoranu, ljudi evo hoce da zavrse - problem. Sto ne srede Skenderiju il Zetru. Pa zato sto se to ne moze srediti. Zato sto smo mi naopaka drzava gdje je laske i jeftinije nesto nanovo napraviti nego cupati pojedine iz dugova itd. Sta ces ti za nesposobnim ZOI-em raditi? Pa ti ljudi su evo sad imali jednu od najduzih sezona ikad i mogu mislit kakvi su rezulatati. Nakupili se love i usutili se. A prosle godine na sva zvona jaukali kako nema snijega. Pa evo sad je bilo, da cujemo koliko ste zaradili... A ne, nee...suti i potrpaj lovu i dzepove.

I na stranu sve. Da ja vas pitam - Kako ce neko dijete sa Ilidze ili Dobrinje u Zetru?
Ajd organizuj evo jedan skolski cas neke osnovne skole da odu u Zetru, pa to je procedura samo takva, to je ekskurzija jbt.

Ja sam naravno i da se Zetra ili Skenderija prilagode, ali pobogu nije grad samo do Marijin Dvora.
I onda se cude sto je po alipasinu, stupu, puno klosarluka, pa sta ce ljudi nista im nije obezbjedjeno, nit igralista, nit sportskih dvorana, nista...

I koliko sam shvatio ovo bi bila dakle samo ledena dvorana, tokom citave godine. Nisam strucnjak, ali mislim koliko je jednostavno zaledjivati dvoranu i odledjivati svako malo? Tipa ono kosarkaski trening u 12h, hokejaski u 16h.
I prije je bilo djece pa su išli sa Dobrinje na Zetru ili Skenderiju. Pokupi se njih 5-6 iz naselja, klizaljke preko ramena i na trolejbus. Današnja djeca su za to nesposobna, treba im Internet i GPS da dođu do Zetre? Ne razumijem baš ovaj dio. :-?

Sumnjam da će ta najnovija dvorana biti preko cijele godine. Zamisli vani upekne +35 a unutra treba da bude 10 ili manje stepeni...mislim moguće ali za to treba užasno puno energije tako da bi grad ili kanton trebao opet dotirati novac. Nismo Dubai. :oops:
Banksy

#16 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Banksy »

08.05.2015

Tužilaštvo BiH podiglo je prvu optužnicu u predmetu Gibraltar.

Protiv ostalih osumnjičenih u ovom slučaju ... vlasnika agencije Fabrika Senada Zaimovića (1964.) istraga se nastavlja.

Devet navedenih osoba uhapšeno je 22. oktobra prošle godine pod sumnjom da su zloupotrijebili položaj ili ovlasti sklapanjem štetnih ugovora, utajili porez, prali novac i vršili nezakonite transakcije u višemilionskim iznosima.

11. 05. 2015

Senad Zaimović je prisutnima predstavio projekat podizanja montažne ledene dvorane.

Thorgerson

#17 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Thorgerson »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: I prije je bilo djece pa su išli sa Dobrinje na Zetru ili Skenderiju. Pokupi se njih 5-6 iz naselja, klizaljke preko ramena i na trolejbus. Današnja djeca su za to nesposobna, treba im Internet i GPS da dođu do Zetre? Ne razumijem baš ovaj dio. :-?

Sumnjam da će ta najnovija dvorana biti preko cijele godine. Zamisli vani upekne +35 a unutra treba da bude 10 ili manje stepeni...mislim moguće ali za to treba užasno puno energije tako da bi grad ili kanton trebao opet dotirati novac. Nismo Dubai. :oops:
Danas posaljes dijete, sanse da ce ga zgazit auto, neko opljackat su vece za 60-70% nego prije. Jbg, tako je kako je.

Pa i da ce oprat pare, barem ce nesta ostati. Pare ce se svakako oprati, pa bolje ih oprati na dvoranu. Mada su mi i to budalastine. Ako je nacelniku Novog Grada palo na pamet ovo, ne kontam kakve to veze ima sa ZOI, Zetrom ili Skenderijom?! Mislim ne dizem ni ovog dole nacelnika u nebesa, ali ocito covjek nesta vrti, pokusava, mozda i zbog licnih interesa, sta ja znam, ali vrti.

Skenderija i Zetra, propadaju? Zasto se ne obnavlja ledena u Skenderiji treba pitati tamo to vodstvo.

Treba razvijati grad, nije isto imati ledenu dvoranu tokom citave godine i imati dvoranu gdje postoji ta mogucnost, ali si uslovljen sa hrpom stvari, hoce li biti neki dogadjas, koncert, tregning, utakmica itd.

Samo kazem, ne mogu da vjerujem da se neko protivi izgradnji dvorane. Eto, toliko. :cry:
Thorgerson

#18 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Thorgerson »

@Drvosjeca iz Dejcica

I btw otkud konstatacija da je S. Zaimovic lopov. :-) Je li ti znas uopste ko je taj covjek?
Njemu sigurno ne treba ni marka od ovog projekta.

Covjek je ocito veliki zaljubljenik u hokej, zimske sportove i hoce da nesto uradi. I to onda neko dodje i pljuje. Pa sta si ti evo uradio? Osim sto si otvorio temu i kreno srat po ljudima. :?
Thorgerson

#19 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Thorgerson »

Banksy wrote:

08.05.2015

Tužilaštvo BiH podiglo je prvu optužnicu u predmetu Gibraltar.

Protiv ostalih osumnjičenih u ovom slučaju ... vlasnika agencije Fabrika Senada Zaimovića (1964.) istraga se nastavlja.

Devet navedenih osoba uhapšeno je 22. oktobra prošle godine pod sumnjom da su zloupotrijebili položaj ili ovlasti sklapanjem štetnih ugovora, utajili porez, prali novac i vršili nezakonite transakcije u višemilionskim iznosima.

11. 05. 2015

Senad Zaimović je prisutnima predstavio projekat podizanja montažne ledene dvorane.

Ako se ne varam covjek je samo priveden, podiguta optuzinica se ne odnosi na njega. Zna se protiv koga je podignuta. Istraga se nastavlja, vidjet cemo. Ali trenutno covjek je nevin.

To je isto da kazes sad da su oni u RS-u sto su pusteni, teroristi. Jesu pusteni, ali jebaji ga teroristi su pusti ti to sto su ih pustili.

Covjek je vlasnik Fabrike, jedne od najuspjesnijih agencija u BiH i u regionu. Ja cisto sumnjam da je bio upleten svjesno u bilo kakve kriminalne radnje.
Drvosjeca iz Dejcica

#20 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Thorgerson wrote:@Drvosjeca iz Dejcica

I btw otkud konstatacija da je S. Zaimovic lopov. :-) Je li ti znas uopste ko je taj covjek?

Covjek je ocito veliki zaljubljenik u hokej, zimske sportove i hoce da nesto uradi. I to onda neko dodje i pljuje. Pa sta si ti evo uradio? Osim sto si otvorio temu i kreno srat po ljudima. :?
Znam, "snašao" se u tranziciji. I SIPA ga je hapsila i dovodila u kontekst malverzacija. Fina graCka raja. :oops:
Drvosjeca iz Dejcica

#21 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Thorgerson wrote: Covjek je vlasnik Fabrike, jedne od najuspjesnijih agencija u BiH i u regionu. Ja cisto sumnjam da je bio upleten svjesno u bilo kakve kriminalne radnje.
Dobro to je tvoje pravo da ne sumnjaš ili jako malo sumnjaš ali isto tako dopusti i meni da i ja malo više sumnjam da jeste.
StupskaBitanga

#22 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by StupskaBitanga »

Dodajte Ditu
Banksy

#23 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Banksy »

Thorgerson wrote:
:lol:
Thorgerson

#24 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Thorgerson »

Dobro ba, na stranu ovaj lik, jebe mi se za njega. Samo kazem, dignuta hajka, koliko vidim covjek nije optuzen.

Ali otvoriti temu i protiviti se izgradnji dvorane - to mi je suludo i neobjasnjivo.

Imate milion drugih projekata, nepotrebnih zgradurina, koje zjape prazne, ali jok udri na dvoranu, dje ces dvoranu pravit 'si lud?.

:-)
Thorgerson

#25 Re: Sarajevo će dobiti ledenu dvoranu?

Post by Thorgerson »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Thorgerson wrote: Covjek je vlasnik Fabrike, jedne od najuspjesnijih agencija u BiH i u regionu. Ja cisto sumnjam da je bio upleten svjesno u bilo kakve kriminalne radnje.
Dobro to je tvoje pravo da ne sumnjaš ili jako malo sumnjaš ali isto tako dopusti i meni da i ja malo više sumnjam da jeste.
Pa ok, onda izvoli fino pravac tuzilastvo i iznesi te svoje stavove i dokaze ako imas jbmu.
Post Reply