SARAJEVO BUSINESS FORUM

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
misaoni

#1 SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by misaoni »

Trenutno je u toku ovogodišnji.
Koliko stvarno ima koristi od ovog?
Koliko stvarno može biti koristi od ovoga?

Koliko je dobra ideja a koliko ljudi koje je nose?

I ostalo..

Direktan prijenos ovogodišnjeg:
http://www.livestream.com/sbf2011/share
žuti

#2 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by žuti »

Ima li negdje plan i satnica izlaganja?

Razmisljao sam o tome i jedino prihvatljivo objasnjenje je da ce samo uski krug ljudi imati koristi od ovoga kao uostalom i sve drugo u nasoj drzavi gdje se vrti velika lova.

Ovo je za njih nacin da eventualno prikupe dobre ideje i analiziraju mogucnosti.
Za obicnog covjeka ovo je samo nacin da preda svoju ideju nekom drugom ko ce je iskorisiti.

Sama ideja je vrlo dobra.
misaoni

#3 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by misaoni »

korisnik_ca

#4 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by korisnik_ca »

ovi "realizirani" projekati su komicni.
prosle godine 12-13 milijardi, ove godine 8,5 milijardi eura realiziranih projekata.
kakav projekat su uradili do sad? nije valjda da su sve pare otisle u BBI i onaj centar preko puta skenderije.
tag33

#5 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by tag33 »

Kakve su sanse da se covjek zaposli na ovome?
cico x

#6 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by cico x »

sve je ovo suplja,i ovaj sto je pokrenuo temu namjenski reklamira i ispituje,jarane losi ste pravo,ako te zanima misljenje javnosti,puno zujite malo meda dajete,kakav ba biznis forum,pa niste u stanju jednu jedinu bh firmu preporoditi,samo prodajete titinu ostavstinu,a sad se vozikate u iznajmljenim autima i sepurite se okolo.
haj na tom forumu napravite akciju za omladinu i raju sa biroa da nesto korisno urade za grad-drzavu i da zarade,sta mislis da to pitanje postavis svojim gazdama?
cico x

#7 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by cico x »

tag33 wrote:Kakve su sanse da se covjek zaposli na ovome?
mozes otvarati i zatvarati vrata,al placaju u klikerima
misaoni

#8 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by misaoni »

cico x wrote:sve je ovo suplja,i ovaj sto je pokrenuo temu namjenski reklamira i ispituje,jarane losi ste pravo,ako te zanima misljenje javnosti,puno zujite malo meda dajete,kakav ba biznis forum,pa niste u stanju jednu jedinu bh firmu preporoditi,samo prodajete titinu ostavstinu,a sad se vozikate u iznajmljenim autima i sepurite se okolo.
haj na tom forumu napravite akciju za omladinu i raju sa biroa da nesto korisno urade za grad-drzavu i da zarade,sta mislis da to pitanje postavis svojim gazdama?
Nemam ama baš nikakve veze sa ovim događajem!
misaoni

#9 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by misaoni »

tag33 wrote:Kakve su sanse da se covjek zaposli na ovome?
A šanse vjerovatno značajno zavise od tvoga prezimena.
karanana

#10 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by karanana »

Konacno su ove godine priznali. Fokus ovoga nisu investicije, nego palamudjenje. Nikakvog hajra ovo nema sto se ne bi desilo i bez ovoga.
iz dna duše

#11 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by iz dna duše »

Radila sam u firmi, koja svake godine učestvuje na SBF sa svojim projektima, koji, zajedno sa ostalima, budu predstavljeni investitorima.....
Međutim, ja koliko znam, a neka me ispravi ko ima drugačiju informaciju, ni jedan projekat nije realizovan zahvaljujući SBF. Naime, potencijalni investitori "pokažu" interesovanje za jedan ili drugi projekat, međutim, Forum se završi, svi odu svojim kućama i ništa se ne desi.....

Često sam u prilici da prisustvujem raznim forumima, međutim, slabo od toga bude koristi za našu zemlju.
Organizatori, nakon što su poslali cirkularno pismo i zaprimili prijave naših kompanija za učešće na forumima, dovedu investitore, o čijim ozbiljnim namjerima i kapacitetu bi se moglo diskutirati...održe se susreti, ali oni rijetko kada rezultiraju investicijom u našoj zemlji ili angažiranjem naših firmi u inostranstvu.

Mislim da je beskorisno organizirati bilo kakve forume, sve dok naši političari, svojim ponašanjem, šalju jednu ružnu sliku o našoj zemlji i sigurnosti ulaganja u BiH. Nijedan normalan investitor neće rizikovati i ulagati, makar to bio i "brat Arap"...

Dođu gosti, dođu naši, malo se druže, slikaju, daju koji intervju i to je to....investicija nema.
Tako je i sa SBF...evo, održava se već četvrti puta, a da ja ne znam ni za jedan projekat, koji je realiziran, zahvaljujući baš ovom forumu. Nažalost!
strong69

#12 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by strong69 »

iz dna duše wrote:Radila sam u firmi, koja svake godine učestvuje na SBF sa svojim projektima, koji, zajedno sa ostalima, budu predstavljeni investitorima.....
Međutim, ja koliko znam, a neka me ispravi ko ima drugačiju informaciju, ni jedan projekat nije realizovan zahvaljujući SBF. Naime, potencijalni investitori "pokažu" interesovanje za jedan ili drugi projekat, međutim, Forum se završi, svi odu svojim kućama i ništa se ne desi.....
I moja su saznanja da nijedan projekat nije usvojen i realizovan. I svaki forum ponavljaju se jedni te isti projekti. I svake godine prica se o investicijama u turizam, energiju i poljoprivredu.
iz dna duše

#13 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by iz dna duše »

Svake godine isto, na kraju ostaju samo prazne floskule, a živi bili pa vidjeli kako će nam ova izlaganja na Forumu pomoći i kolio će biti uloženo u ove "perspektivne grane" - poljoprivreda, turizam, energetika... (energetika valjda prema primjeru gradnje brana Ulog i Ljuta, uništavajući naše prirodne ljepote, budući Nacionalni park i gornji tok rijeke Neretve.....)

http://www.klix.ba/biznis/privreda/uspj ... /130517153
iz dna duše

#14 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by iz dna duše »

Zna li ko, odrzava li se Sarajevo Business forum i ove godine? Maj je za koji dan?
Ricken

#15 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by Ricken »

iz dna duše wrote:Zna li ko, odrzava li se Sarajevo Business forum i ove godine? Maj je za koji dan?
Da.
iz dna duše

#16 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by iz dna duše »

Ricken wrote:
iz dna duše wrote:Zna li ko, odrzava li se Sarajevo Business forum i ove godine? Maj je za koji dan?
Da.
Onda sam ja "prespavala" najave, s obzirom dane ne radim vise u firmi koja je redovno ucestvovala, ali nazalost nikada i "prodala" neki projekat... Hvala na odgovoru
Ricken

#17 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by Ricken »

http://www.sarajevobusinessforum.com/

Zanimljiva družnina će se skupiti ove godine.
strong69

#18 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by strong69 »

iz dna duše wrote:
Ricken wrote:
Da.
Onda sam ja "prespavala" najave, s obzirom dane ne radim vise u firmi koja je redovno ucestvovala, ali nazalost nikada i "prodala" neki projekat... Hvala na odgovoru
Ne znam da je bilo ko uspio napraviti nesto sa ovim "investitorima"?
iz dna duše

#19 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by iz dna duše »

@strong69
Mislim da nije,nažalost....Prvi mačići se bacaju u vodu ali ovo je već peti puta da se održava i stoga mislim da bi bilo vrijeme da organizatori naprave evaluaciju... Očito nesto nedostaje u konceptu kakav je zamisljen. Malo sam pregledala projekte za 2014... Ili je do načina prezentiranja projekata investitorima ili potencijalni investitori dolaze da se pokažu, tj. budu solidarni i podrže odrzavanje ovog skupa u BiH, bez obzira na rezultate. Nekako dođe kao neka parada ljudi koji zele da ostave dojam "pravih prijatelja BiH"...
iz dna duše

#20 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by iz dna duše »

Gledam upravo prilog sa otvaranja SBF--- Haris, Bakir, Zlaja, Turski ambasador, Katarski biznismen... Ista priča, isti scenario, već četvrti puta... Iskreno se nadam da ću ovaj puta, nakon što se završi ovogodišnji SBF čuti konačno za informaciju da je neki projekat našao investitora i da i ovaj forum neće biti jedna obična parada.

Nevezano za temu: Šta je sa ovim Izetbegovićem, gledam ga, od kako smo valjda u izbornoj godini, nabacio neki smrknut izraz lica (valjda da ostavi ozbiljan utisak), ali koga želi da impresionira sa ovom neurednom žućkastom bradom?
StupskaBitanga

#21 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by StupskaBitanga »

fura se na Vučića on mu je idol
karanana

#22 Re: SARAJEVO BUSINESS FORUM

Post by karanana »

I koliko su milijardi ostavila braca ovaj put?
Post Reply