Sarajevo - Budva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
DoradO

#1 Sarajevo - Budva

Post by DoradO »

Idem u nedelju a nikad nisam isao u ovaj dio a slusao sam 100 prijedloga a niko iz prve ruke da kaze... pa reko da vidim ima li neko ovdje koje u skorije vrijeme isao i valja li mozda ova ruta...

Image
Industrialyzer

#2 Re: Sarajevo - Budva

Post by Industrialyzer »

Ne valja, na zadnjem skretanju idi desno, u Budvu :mrgreen:
MedenoSrce

#3 Re: Sarajevo - Budva

Post by MedenoSrce »

:lol: dobar, sta dobar odlican

ruta ne valja, bolji ti je put preko Bilece
hopi

#4 Re: Sarajevo - Budva

Post by hopi »

pa evo imaš temu ispod odmah
a taj put ti je dobar, jedina stvar još da li ići na ovom rutom ili na šćepan polje
i još jedno pitanje, možda glupo, idem i ja sutra isti put, gdje iz sarajeva izlazim za ovu rutu?
NediM17

#5 Re: Sarajevo - Budva

Post by NediM17 »

Prije mjesec dana isao sam u Dobre Vode izmedju Bara i Ulcinja i najkraci, najbrzi put do dole je Sarajevo-Trnovo-Brod na Drini-Scepan Polje-Pluzine-Niksic-Podgorica (pratiti putokaz za Petrovac na moru)-Tunel "Sozine" (placa se 2.5€, ali vrijedi svakog centa, a moze se i preko brda da se ne ide kroz tunel, ali je duze i losije), kada se spustis pred Petrovac raskrsinca lijevo (uzbrdo) ko ide prema Budvi, ko ce prema Baru i Ulcinju ide desno (nizbrdo) pa onda magistralom do odredista. Dionica od Broda na Drini do granicnog prijelaza (Hum- Scepan Polje) cca. 15km od ukupno 21km te dionice malo je pousko i fobicno, ali ja sam uvijek za tih 15km "straha" a onda poslije cesta odlicna i bez guzve. Tako da se od Sarajeva do Dobrih Voda moze stici za cca. 5h lagane voznje po ogranicenjima u Crnoj Gori. Policija je nagodna, moze se dogovarati, ali bolje je ne doci u takvu situaciju, nego se drzati znakova.

Za one koji ce u Herceg Novi, Tivat i okolinu najbolji je put Sarajevo-Trnovo-Tjentiste-Cemerno (neki dan otvorena nova dionica)-Gacko-Bileca-Trebinje-Herceg Novi (dionica od Trebinja do Herceg Novog se takodjer placa nesto sitno cini mi se 1.5 €).

Za ovog sto pita kako ce izac iz Sarajeva na ovaj put prema Trnovu, mozes preko Vraca pa kroz Lukavicu pa na Kuli na raskrcu lijevo i izadjes na tu magistralu i samo pravo, nigdje ne skreci. Ima i druga opcija preko stupske petlje pored aerodroma (kad prodjes aerodrom vrlo brzo ces naici na kameru koja slika na 60km/h, pripazi se) i udri ravno.

Toliko iz prve ruke !

Sretan put svima koji putuju!
DoradO

#6 Re: Sarajevo - Budva

Post by DoradO »

hopi wrote:pa evo imaš temu ispod odmah
a taj put ti je dobar, jedina stvar još da li ići na ovom rutom ili na šćepan polje
i još jedno pitanje, možda glupo, idem i ja sutra isti put, gdje iz sarajeva izlazim za ovu rutu?
fakat nisam vidio da ima slicna tema :-)

i ja se dvoumim izmedju ove dvije zbog mlade jer je isprepadana pricama o tim 15km uske ceste a vamo mi opet kazu da je dole jako losa cesta...

hvala @Nedime

EDIT: et nek neko ovu izbrise jer je visak :D
ado-šampion

#7 Re: Sarajevo - Budva

Post by ado-šampion »

hopi wrote:pa evo imaš temu ispod odmah
S Dobrinje 4 na raskrsnici desno Aerodrom, lijevo RS, skrenes lijevo i ides tom cestom samo pravo prema Trnovu, kao kad ides na Igman/Bjelasnicu, ali ne skreces desno prema planinama, nego nastavis pravo. :)
Post Reply