Sarajevo - Budimpešta

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
anestezija123

#126 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by anestezija123 »

U Budimpesti vam je JAKOO jeftin privatni smjestaj i to u samom centru grada mozete naci jako povoljne apartmane. I to nisu neki bezveze apartmani nego zaista fino uredjeni i opremljeni tako da vam je moj savjet da idete "u svojoj reziji". Pod jeftinim podrazumijevam neki apartman za 30-40 eura noc za dvoje. :)

p.s. ako nekome treba neka informacija moze slobodno da pita, bila sam u oktobru sad. :)
Not My Idea

#127 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

za ove koji idu Goldentours agencijom, cijenik izleta (samo 3 imaju u ponudi?!), do sutra se mora rezervisat

http://goldentours.ba/images/stories/sa ... izleti.pdf
Anne Boleyn

#128 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Anne Boleyn »

Not My Idea wrote:za ove koji idu Goldentours agencijom, cijenik izleta (samo 3 imaju u ponudi?!), do sutra se mora rezervisat

Hvala ti na informaciji, inače ne bih ni znala za ovo. Mislim da su ipak još na neki način trebali obavijestiti o ovome, jer ja prva ne posjećujem nešto često njihovu stranicu, a i nije mi palo na pamet da će se ovako prijavljivati za fakultativne izlete. :roll: Iako smo tamo relativno kratko, očekivala sam da će biti malo sadržajnija ponuda ovih izleta...
Irm@

#129 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Irm@ »

e hvala ti puno ne bih ni znala za ovo..
e svasta bas su me s ovim razocarali..kako nedostatkom obavjestenja tako i ponudom..
Not My Idea

#130 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

@Anne Boleyn i Irm@

vjerujem da dosta ljudi ovo ne zna. moja sestra je slucajno ovo vidjela i eto vidite kad sam postala, tad je ona to vidjela i odma sam stavila ovdje da i ostali vide.
i meni je skroz cudan nacin organizacije, mislim sta, mi trebamo dezurat ne njihovoj stranici? :-)
a i ponuda je :-?

i da, nema na cemu ;-) :sax:

edit: mi smo se odlucili prijavit samo na taj obilazak Dunava brodom. te druge dvije ponude su skupe, hajd taj docek na brodu-ko voli...al ta vecera :-) mislim da se u Budimpesti moze dobro vecerat i za manje od 35 eura (a vecera ne ukljucuje nista posebna)...kao ni ostale dvije ponude uostalom..
anestezija123

#131 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by anestezija123 »

Samo da vam kazem da je voznja Dunavom 10 eura, a momak i ja smo sa obicnom karticom koju smo uzeli u Tourist info dobili jos 50% popusta, tako da smo zajedno isli na voznju za 10 eura.
I ovo za cardu je cisto uzimanje para iz ociju turistima, moze se na super mjestima jesti za puno manje novca.

Edit: Sad sam procitala i sta je tacno za jelo, ovo je cisti bezobrazluk sto se vecere tice!
Irm@

#132 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Irm@ »

eh sad moram sebi skociti u usta..
moj dragi je dobio mail danas sa popisom izleta i da se prijaviti treba do 24.12. u 12h tako da ste vjerovatno i vi dobili na mail ovu ponudu...
@not my idea: hvala u svakom slucaju..a mi smo skontali samo voznju dunavom i ja taman to hocu da napisem :D
@anastezija: hvala ti na infu..je li postoji mogucnost da ne bude mjesta na brodu pa da zato ovako trebamo se prijaviti? (s obzirom da je oko nove godine - mada cisto sumnjam) :)
Shacii

#133 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

Ja kad sam radila rezervaciju rekli su mi da će se trebati ranije prijaviti za izlete i da će oni postaviti cijene na svojoj stranicu.
Što se tiče cijena, ti izleti su uvijek skuplji 5-10e nego što stvarno koštaju, jer fol oni naplaćuju uslugu "stručnog" vodiča.

I ja ću vjerovatno samo ovu vožnju uzeti, ostalo mi nije ni zanimljivo ni ok zbog cijene.
Dr.Mr.Fr.

#134 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Dr.Mr.Fr. »

anestezija123 wrote:U Budimpesti vam je JAKOO jeftin privatni smjestaj i to u samom centru grada mozete naci jako povoljne apartmane. I to nisu neki bezveze apartmani nego zaista fino uredjeni i opremljeni tako da vam je moj savjet da idete "u svojoj reziji". Pod jeftinim podrazumijevam neki apartman za 30-40 eura noc za dvoje. :)

p.s. ako nekome treba neka informacija moze slobodno da pita, bila sam u oktobru sad. :)

možeš li staviti neke kontakte za taj smještaj pliz :D
Not My Idea

#135 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

@irma
ja nisam dobila mail, kao ni ovi moji kolko znam...al et, bitno da smo vidjeli na vrijeme i rezervisali :)
logme

#136 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by logme »

Ja idem preko Relax tours-a, isto smiješna ponuda izleta.
Ma izgleda najbolje mapu grada u ruke, na net-u pročačkati šta je lijepo za vidjeti i raspaliti :D
ljuspica

#137 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

Pa ja i mislim ici tako "mapu u ruke" i sama otkrivati grad, ne pada mi na pamet da placam druge za to...nego davno upitah zna li neko neki dobar link sa dobrom mapom grada Budimpeste za download. Trazila sam na netu pa nisam mogla naci :(
starimost

#138 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by starimost »

Not My Idea wrote:
starimost wrote:
....
nadam se da sam bila od pomoci :) i veliki pozz
cini mi se da si upoznata sa Budimpestom :) pa ako mozes preporucit neke klubove i diskoteke za docek Nove.

takodjer, pitanje je i za ostale koji su bili tamo za Novu godinu...kako se krecu cijene doceka u diskotekama i sta ukljucuju? hvala ;-)
Cao, nadam se da sam pomogla, e sad me interesuje posto ima vise hotela i pansiona koji nose naziv Korona gdje treba da odsjednete koji je tacno? Ako je to Mercure Budapest Korona, Kecskementi utca 14, Budimpesta, Tel: 0036 3614868800 i Fax: 0036 3613183867 to je nekih 3-4 bloka od Vaci ulice prema unutrasnjosti kod Kalvin ter, kao i u svakom gradu svoda ces naletiti na kafice, diskoteke, itd. a ono sto sam ja nasla kad sam isla mozes takodjer pogledati web stranicu http://www.budapest-life.com/ tu isto tako mozes naci gdje kupovati, gdje jesti i sto je dobro sve mozes vidjeti kroz map-u koju dobijes. Meni se svidio Bar Domby, takodjer na web stranici http://www.budapest-tourist-guide.com/b ... tlife.html mozes vidjeti koje klubove izbjeci dosta ih ima u Vaci ulici. Pogledaj i ovu web stranicu koja ti moze biti od pomoci http://www.virtualtourist.com/travel/Eu ... &tgCount=0 kao sto rekoh u postu prije da izbjegavam turisticke agencije iz razloga sto znam kako rade i nisu me jednom zaj..... ali vise ne jer sama organizujem putovanja. Vezano za troskove tesko je reci jer iz dana u dan sve poskupljuje ali gdje mozes naci neke osnovne smjernice to su:

http://www.budapest.com/city_guide/gene ... ts.en.html
http://www.budapest-tourist-guide.com/c ... apest.html

Ukoliko ti bude trebalo jos dodatnih informacija za Budimpestu ili neki drugi grad, kao i drugim forumasima slobodno pitajte, a ja cu se potruditi da vam odgovorim :)

Lp
ljuspica

#139 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

Nasla sam na internetu mapu grada pa ko zeli da downladuje evo je...
http://bpterkep.uw.hu/
anestezija123

#140 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by anestezija123 »

Dr.Mr.Fr. wrote:
anestezija123 wrote:U Budimpesti vam je JAKOO jeftin privatni smjestaj i to u samom centru grada mozete naci jako povoljne apartmane. I to nisu neki bezveze apartmani nego zaista fino uredjeni i opremljeni tako da vam je moj savjet da idete "u svojoj reziji". Pod jeftinim podrazumijevam neki apartman za 30-40 eura noc za dvoje. :)

možeš li staviti neke kontakte za taj smještaj pliz :D
Ja bih ti preporucila da odes na www.tripadvisor.com i da podesis sebi parametre cijene, dana, osoba itd u pretragu, tako ces najlakse pronaci nesto. Ako zelis privatni smjestaj ides na vacation rentals. Evo ti odmah link :
http://www.tripadvisor.com/VacationRentals
Kad podesis datum, s lijeve strane ce ti se otvoriti svi ostali parametri.
Ja ti mogu isto ako zelis dati mail od ovog lika za kojeg sam ja cula na jednom hrvatskom forumu i svi ga preporucuju, on ima 10tak apartmana, sve u centru grada. Posaljes mu mail, napises za kol'ko osoba ti treba stan i on ti posalje sve podatke i slike apartmana na mail. Jako je pristupacan. :) Ne znam smijem li ovdje mail postaviti pa cu ti na pp poslati ako zelis, da ne bude reklama. :)
anestezija123

#141 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by anestezija123 »

Irm@ wrote:eh sad moram sebi skociti u usta..
moj dragi je dobio mail danas sa popisom izleta i da se prijaviti treba do 24.12. u 12h tako da ste vjerovatno i vi dobili na mail ovu ponudu...
@not my idea: hvala u svakom slucaju..a mi smo skontali samo voznju dunavom i ja taman to hocu da napisem :D
@anastezija: hvala ti na infu..je li postoji mogucnost da ne bude mjesta na brodu pa da zato ovako trebamo se prijaviti? (s obzirom da je oko nove godine - mada cisto sumnjam) :)
Ti brodovi ti idu svakih sat vremena, svaki dan, tako da uvijek mozes uhvatiti mjesto. :) Ovo govorim za ovu ponudu voznja Dunavom koja traje sat vremena. Za ove s vecerom nisam sigurna. :)
Nadinka

#142 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Nadinka »

Evo mog putopisa o budimpesti na MZT pa mozda vammalo pomogne, nisam bas mogla ici u detalje da ne bude predugacak http://malezensketeme.com/post/14843
ljuspica

#143 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

Hvala na ovome. Vrlo korisno!
Not My Idea

#144 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

@Nadinka, hvala ;-)

goldentours je evo stavio u ponudu i docek u diskoteci

ljuspica

#145 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

Mene vise zanima to jel imaju neki trgovi u Pešti gdje se doceka NG?
Not My Idea

#146 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Not My Idea »

pa naravno da imaju i to imas i u ponudi agencije, ne placa se ali je hladnoca najveci problem.
valja bit na otvorenom od npr 9 do 2...a odnese s Dunava
ljuspica

#147 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

Koliko mi je poznato Mađari bas i ne slave NG na otvorenom, zato sam to i pitala. A nije problem biti na otvorenom gdje duva, navikla sam ja na to. Ja sam planinar. :)
Shacii

#148 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

Ih pa ne mora se biti tako dugo vani...ako je hotel u blizini trga izađeš kad ti paše.. :roll:
ljuspica

#149 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by ljuspica »

Shacii wrote:Ih pa ne mora se biti tako dugo vani...ako je hotel u blizini trga izađeš kad ti paše.. :roll:
Ne mora se biti dugo na trgu ali se "mora" biti u ponoc i docekat vatromet a onda odmah natrag u hotel, tj u krevet :)
Shacii

#150 Re: Sarajevo - Budimpešta

Post by Shacii »

ljuspica wrote:
Shacii wrote:Ih pa ne mora se biti tako dugo vani...ako je hotel u blizini trga izađeš kad ti paše.. :roll:
Ne mora se biti dugo na trgu ali se "mora" biti u ponoc i docekat vatromet a onda odmah natrag u hotel, tj u krevet :)
:thumbup:
Post Reply