Također me interesuju hoteli u Budimpešti, cijene i sl...
Da vas čujem...
Moderator: anex
Hvala na informacijama...Gospoda Ministarka wrote:Prije mog odlaska u Budimpestu puno sam se raspitivala na jednom drugom, ne nasem forumu, gdje sam dobila jako puno korisnih informacija. Budimpesta ima jako jeftin smjestaj, privatni u centru mozes naci za 10ak € po osobi ili cak jeftinije, hotelski je takoder jako jeftin. Ukoliko Vas putuje vise svakako je bolja opcija auto, medutim ukoliko Vas je manje organizovano preko agencije je takoder super.
Ovako, trenutno imas u ponudi od raznih agencija, cijene variraju do 50-60 KM, ja ti preporucujem agenciju Golden Tours iz Tuzle koji imaju Budimpestu 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* 189,00 KM, sto je smijesno jeftino.
Bec-Budimpesta, 1 nocenje u Becu i 2 nocenja sa doruckom u Budimpesti za 259,00 KM ili ako si mlad i putovanja te ne umaraju super je i Srednjoevropska tura, gdje mozes vidjeti Budimpestu-Bec-Prag-Drezden 3 nocenja u Becu za 299, 00 KM.
U svakom slucaju sretno i vjeruj mi Budimpesta ce te oduseviti.
Gospoda Ministarka wrote:Obavezne su posjete muzejima, posebno Muzej holokausta i Mađarski narodni muzej. Posjetiti Pestu, Citadelu, Trg heroja, Lancani most i da hoces ne mozes promasiti... Budimpesta odusevljava.Sibel wrote:Ja idem u ovom programu Golden Toursa. Zanima me šta preporučuješ od nekih dodatnih izleta u privatnom aranžmanu, je li hrana skupa i suveniri?
Hrana, mi smo se hranili u hotelu i grickali u McD, BK, i KFCu, grad je prepun mjesta gdje mozes probati kuhinju sa svih strana svijeta ali kad si vec tamo preporucujem gulas i obavezan odlazak u cardu. U trznim centrima, hrana je jeftinija nego kod nas a izbor je ogromanŽerbo je slasticarna koju morate posjetiti i nalazi se u glavoj ulici Vaci.
Preporucujem odlazak u velike trzne centre posebno Arena Plaza, izgubit ces se.
Suveniri su jako, jako skupi, ali su zasticeni i barem djelomicno rucno izradeni (najmanje rucno bojeni), najeftiniji suvenir je recimo platnena vrecica paprike (ljute) sa drvenom kasicicom, koja je rucno bojena je cca 9 KM ili neki od otvaraca za alkohol koji je tamo daba i dostupan na svako uglu.Uglavnom za suvenire preporucujem trznicu na Pesti i obavezno cjenkanje mada i oni sami spustaju cijene i veliki broj trgovaca razumije nas jezik.
Par slikica od mene da se zainteresujete jos vise za Budimpestu![]()
![]()
http://img69.imageshack.us/i/dscn1187yk.jpg/
http://img130.imageshack.us/i/dscn1190th.jpg/
http://img88.imageshack.us/i/dscn1170r.jpg/
ja sa Solazurom ne bih ni do Zenice...ali dobro svakom svoje..Smile :) wrote:Mi idemo za Novu u Budimpeštu, preko Solazura. Ista je cijena. Topla preporuka za agenciju. Fakultativni izleti nisu obavezni nigdje, pa tako vjerovatno ni u Centrotransu. Ali kad se već ode neke se stvari trebaju vidjeti. Odprilike vožnja Dunavom je 10 eura, čarda 10,15 eura isl. Obilazak grada isto tako. No naravno ko ne želi fakultativne, ne moraJedva čekam
Gospoda Ministarka wrote:
Bas, bas daleko![]()
Hotel je lijep, ali je poprilicno daleko, ali i dalje Budimpesta ima najredovniji saobracaj i najduze tramvaje![]()
Puno vam je bolje ici u "vasoj reziji". Mi smo isli vozom, sami sebi organizovali sve i ispalo je puno bolje nego s bilo kojom agencijom. Budimpesta je extra!kjafiraginica wrote:Pozdrav, i mene zanima smjestaj u Budimpesti, pokusavamo skuckati nesto za Novu godinu, nikad se nismo mrdnuli odabde za novogodisnju noc, pa nam je to sada opcija.
Ima li iko ikakvu informaciju kao naci sobicak do 25/30 eura po osobi? neke konkretne informacije? Mi bi isli u nasoj reziji...