Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozz
Kao prvo, nadam se da nisam previše fulala podforum, ako smeta, zabijte ga negdje drugo.
Elem, imam pitanje. Da li je kako moguće doći iz Sarajeva do Bijambara busem ili nečim? I ako može, koliko to cca. košta? Rekoše mi da navodno ima neka GRAS-ova linija od Vogošće direktno do Bijambara, ali ni na njihovoj stranici ni na Google-u nisam apsolutno ništa našla. A GRAS-ovci se, hvala bogu, ne javljaju na telefon. Pa eto, ako ima kakva dobra duša koja zna i kojoj nije mrsko odgovoriti, bujrum Unaprijed hvala.
Imas autobuse koji idu preko Olova, za Gračanicu, Gradačac, Čelić, Brčko, Tuzla, Bijeljina, prevoznici: Centrotrans, Trans turist Tuzla, Litvatrans Banovići i dr. Radnim danima imaš svakih sat vremena pa čak u nekim periodima i nakon pola sata, vikendom mislim da je to svakih dva sata.
Gledali smo Centrotrans, povratna do Olova 12.5KM, kamo li šta dalje. A ne znam ni koliko daleko od Bijambara staje, mora li se hodati kuda, da se ne izgubimo gdje (ovako to biva kad 2 pametne glavice bez auta hoće po prvi put da vide Bijambare). Ja nekako još uvijek molim boga da se neko javi i potvrdi da ima kakva direktna linija od Gras-a ili nešto
ako ikako mozes, ne idi grasom ako ti se zivi. isla sam na bjelasnicu ove zime grasom i na trecini puta se autobus nesto pokvari. vozac izasao, cackao nesta oko motora, bez ijedne rijeci usao unutra i nastavio voziti. vozio je oprezno, valjda je znao da je autobus pokvaren, ali nama nista nije rekao. kad u po frke on stane i izleti iz autobusa. oni na zadnjim sjedistima djevojke vrisnuse, a nama u prvim redovima nista jasno nije bilo. nesto se pusilo i dimilo pod haubom. umjesto da vozac otvori vrata i kaze:"gospodo, autobus je pokvaren molim vas da svi smireno izadjete dok se problem ne rijesi", on skontao da bus gori i samo izleti vani, a nama nijedne rijeci nije rekao. barem da se drekno "izlazite", nego on ide svoju guzicu spasavati, a nas 40 momaka i djevojaka ko *ebe. autobus koji je dosao po nas da nas nastavi prevoziti je isto takva havarija od autobusa. jedan treci autobus se takodjer pokvario to jutro na putu na planinu. povratna karta je oko 7-8KM bila za takav jadni prevoz. tako sam se iznervirala da mi doslo da tuzim gras zbog takvog lopovluka, ali nemam vremena ni znanja ni para to da uradim.
trazi nekog drugog prevoznika, poslusaj me. gras treba bojkovati, i da imam izbora, nikad krocila ne bih u njihova vozila.
minjonja wrote:... kad u po frke on stane i izleti iz autobusa. oni na zadnjim sjedistima djevojke vrisnuse, a nama u prvim redovima nista jasno nije bilo. nesto se pusilo i dimilo pod haubom. umjesto da vozac otvori vrata i kaze:"gospodo, autobus je pokvaren molim vas da svi smireno izadjete dok se problem ne rijesi", on skontao da bus gori i samo izleti vani, a nama nijedne rijeci nije rekao. barem da se drekno "izlazite", nego on ide svoju guzicu spasavati, a nas 40 momaka i djevojaka ko *ebe.
Crnjak! Nije za smijeha, znam, al' mi stvarno komično. Kao scena iz "Seinfelda" - požar na dječjem rođendanu a George sklanja sve pred sobom i bježi glavom bez obzira...
Last edited by Jara on 08/05/2010 13:31, edited 1 time in total.
minjonja wrote:... kad u po frke on stane i izleti iz autobusa. oni na zadnjim sjedistima djevojke vrisnuse, a nama u prvim redovima nista jasno nije bilo. nesto se pusilo i dimilo pod haubom. umjesto da vozac otvori vrata i kaze:"gospodo, autobus je pokvaren molim vas da svi smireno izadjete dok se problem ne rijesi", on skontao da bus gori i samo izleti vani, a nama nijedne rijeci nije rekao. barem da se drekno "izlazite", nego on ide svoju guzicu spasavati, a nas 40 momaka i djevojaka ko *ebe.
Crnjak! Nije za smijeha, znam, al' mi stvarno komično. Kao scena iz "Seinfelda" - požar na dječjem rođendanu a Gorg sklanja sve pred sobom i bježi glavom bez obzira...
a onda se pravdo kako je zurio da im pokaze put.:ppp
badalpur wrote:Dizem temu s istim pitanjem. Zna li neko ima li kakav prijevoz do Bijambara?
Nadam se da nije kasno, ali svaka linija koja ide ka Olovu ima stajaliste prije Bijambara. (pretezno je Centro ali imas i Tuzlatranzit, Salinea aka Globtour, Ljaljic, Litvatrans(oni su promjenili isto ime sad ne znam) ima ih jos al to su neki sto sam ih cesto vidjao i koristio ka Tuzli)
Što se tiče GRAS-a ima samo jedan polazak u danu u 16 i 15 za Bakiće koji prolazi pored Bijambara. Ujutro ide u 6 i 15 iz Bakića. Također vrijedi napomenuti da stanica gdje bilo koji autobus stoji i nije baš blizu.
badalpur wrote:Dizem temu s istim pitanjem. Zna li neko ima li kakav prijevoz do Bijambara?
Nadam se da nije kasno, ali svaka linija koja ide ka Olovu ima stajaliste prije Bijambara. (pretezno je Centro ali imas i Tuzlatranzit, Salinea aka Globtour, Ljaljic, Litvatrans(oni su promjenili isto ime sad ne znam) ima ih jos al to su neki sto sam ih cesto vidjao i koristio ka Tuzli)
Hvala ti. Planiram ici za vikend tako da je informacija u pravo vrijeme
Hvala ti. Planiram ici za vikend tako da je informacija u pravo vrijeme
Ako ti nije daleko prohodaj do autobuske (jer ih je lutrija dobiti na informacije) oni ce ti najbolje dati info u koliko su polasci i koliko je karta (u jednom ili oba smjera) sretno i uzivaj